Aihe: Klubien hyvinvointi v. 2009 –> - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Klubien hyvinvointi v. 2009 –>

Etusivu Foorumit Yleistä Klubien hyvinvointi v. 2009 –>

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 60)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tätä aihetta on sivuttu monessakin ketjussa jonkun detaljin tai yksittäisen tapauksen kautta. Pistetäänpä pystyyn oma ketju ajatuksille miten golfin kulmakivien eli klubien hyvinvointia voitaisiin edistää nyt ja jatkossa. Itse uskon että klubit ovat nyt uudenlaisessa tilanteessa maailmantalouden tilanteen ja osakkeiden ylitarjonnan vuoksi. Samoin pioneeri-ajat, jäsenyyden kytkeminen pelioikeuteen, vastavuoroisuus, kaukojäsenyys yms. alkavat olemaan mennen talven lumia. Ajat muuttuvat, ajatusmallien tulee muuttua tai noutaja tulee. Vai tuleeko? Onko suomalainen golf-klubi kuolematon olento joka pysyy pystyssä aina ja ikuisesti, vankkumattomana ja muuttumattomana olosuhteista riippumatta. Eri klubit ovat erilaisissa asetelmissa joten mitään yleispätevää viisastenkiveä ei varmaankaan löydy, mutta toivottavasti syntyy edes kunnon vääntöjä.

  Kun 50 vuotta on takana niin eiköhän homma jatku jotakuinkin samoissa merkeissä jatkossakin. Rahoituspuolella yksi keskeinen asia tuntuu olevan, että velkaa (jatkossa poistoja) ei ole riittävästi. Viime aikoina on kiitettävästi alettu satsaamaan myös kenttään kokonaisuutena. Yhteisön henki on vieläkin olla enemmän urheiluseura kuin joku ’herraklubi’. Toivottavasti jatkuu niin. Pelaaminen hoituu sopivan ripeästi ja oma-/vieraspelaaminen ovat hyvässä tasapainossa.

  Siis: no hätä!

  Minua viehättää ajatus jossa klubi kollektiivisesti hyödyntäisi alennusmyyntiä ja ostaisi oman kenttänsä osakkeita. On monia tapoja hyödyntää tätä yhteistä osakepankkia. Voisi väljentää kenttää pihtaamalla tai hankkia lisää tuloja jalostamalla erilaista myytävää yrityksille tai yksityisille…

  Ei toi ihan huono ajatus ole…

  Ei tuo taida käytännössä onnistua missään. Yhtiön omien osakkeiden osto vaatii omaa vapaata pääomaa jota tuskin millään golfyhtiöllä on. Klubi (sana jota Parti käytti) voisi toistaalta olla yhtiön kentällä ’hyyryläisenä’ oleva seura, mutta mitä se osakkeen tuomilla pelioikeuksilla tekisi?

  Parti kirjoitti: (5.2.2009 19:45:33)
  Minua viehättää ajatus jossa klubi kollektiivisesti hyödyntäisi alennusmyyntiä ja ostaisi oman kenttänsä osakkeita. On monia tapoja hyödyntää tätä yhteistä osakepankkia. Voisi väljentää kenttää pihtaamalla tai hankkia lisää tuloja jalostamalla erilaista myytävää yrityksille tai yksityisille…

  Ilman rahoitusta mitään ei pysty ostamaan. Toisaalta rahaa on aina tarjolla kannattaviin hankkeisiin. Mutta, jotain järkevää ideaa pitäisi löytyä taustalta.

  Oletetaan että osakeyhtiöllä on vaikka 1000 osaketta joista on saatu myytyä pelaavilla osakkailla vaikka 700 kpl. Loput ovat myymättä ja odottavat ostajia, eivätkä ne yleensä osallistu hoitovastikkeen maksuun. Tai sitten osakkeet ovatkin perustajaosakkaalla eivätkä nekään osallistu hoitovastikkeen maksuun. Yleensä yhtiöllä, jolla on myymättömiä osakkeita, on vastuullaan vanhoja investointilainoja, jotka luonnollisesti joudutaan huomioimaan ratkaisuissa.

  Tällaisessa tilanteessa osakeyhtiö voisi tehdä päätöksen jotta ko. yhtiön omat, myymättömät osakkeet mitätöidään(sehän ei maksaisi mitään, mahdollisen valkaosuus/jäljelle jäävä osake tietenkin kasvaisi). Tai sitten pelaavat osakkaat päättävät ostaa perustajan osakkeet, luonnollisesti edullisella sopimuksella. Ja sitten mitätöisivät ko. osakkeet.

  Kauppaa varten tarvittaisiin tietenkin pieni panostus kaikilta osakkailta, vaikka esim. 2000 €/aktiiviosake. Senhän voisi tarpeen tullen vaikka lainoittaa.

  Näin yhtiölle jäisi 700 kappalette osakkeita jotka kaikki osallistuvat hoitovastikkeeseen. Kentällä olisi mukavasti tilaa ja osakkeiden arvo saattaisi kääntyä jopa pieneen nousuun, kun ei olisi enää myymättömiä osakkeita. Greenfee’tä voisi nostaa ja väljälle kentälle mahtuisi mainiosti pelaamaan. Osakkaat voisivat saada osakkeiden vuokraamisesta aikaisempaa parempaa tuottoa. Pienellä osakasmäärällä voisi pelioikeuden antaa koko perheelle, mutta vastapainona saattaisi osakkaat joutua maksamaan hieman keskimääräistä korkeampaa vastiketta.

  Mutta olisiko tällaisesta loppuviimeksi mitään erityistä hyötyä? Ehkä, jos kentän sijainti olisi suotuisa. Siitähän voisi aikaa myöten kehittyä vaikka uusi Sarfvik.

  Kun olen seuraillut markkinoita niin sellaisiakin merkkejä on näkynyt että lähitulevaisuudessa (2009-2010) saattaa tulla tarjolle varsin edullisia kenttäyhtiöitä. Jos näin käy, niin halukkaat voivat ostaa edullisia osakkeita mielin määrin. Kenties joku innostuu perustamaan todellisen rahasammon, pay-and-play-kentän.

  Odotan suurella mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. Tullaan menemään niin saatanan kyykkyyn tässä(kin) maassa. Meillä ei ole vielä aavistustakaan tulevan megahyperlaman suhteen. Ja kaikki em. tulee heijastumaan mm. golfin peluuseen.

  Jylan kirjoitti: (5.2.2009 23:35:11)
  Mutta, jotain järkevää ideaa pitäisi löytyä taustalta.

  Jylanm huomasi oleellisen asian. Itse asiassa minun piti eilen kirjoittaa hieman pidempi juttu, joka lähtisi siitä varsinaisesta ideasta. Omien osakkeiden on vain työkalu, ei itse tarkoitus. Eilen tuli yllättäviä kiireitä, juttu jäi kesken ja jouduin heittämään vain väärästä päästä alkavan torson.

  Itse idea on se että minusta olisi hyvä jos klubilla olisi tarjolla erilaisia pelaamistuotteita. Nykyisin myydään pääasiassa vain osakkuutta, firmatapahtumia ja greenfeetä. Joillain kentillä on toki myynnissä 10-kortteja yms. No jokatapauksessa ajattelin että kehitettäisiin voimakkaammin jonkintyyppistä p&p-jäsenyyttä, jotain GF:n ja vuokrapelaamisen välimaastoon. Tällaista ei voi kehittää kenttää ruuhkauttamatta ellei vähennä pelioikeuksien määrää, siitä idea omien osakkeiden ostamiseen.

  Idea vähän samansukuinen kantakaupungin vanhojen kivitalojen kanssa: alakerrassa kauppa, jota vuokraamalla katetaan ylläpitokustannuksia.

  Tosin aloin itsekin tässä epäilemään loisivatko uudet tuotteet lisäkysyntää. Joillain kentillä ehkä.

  Asiaa voisi myös pitää yhteisenä sijoituksena. Ostaa nyt halvalla, kehittää jokunen vuosi kenttää täpöllä ja sitten rahastaa korkeammalla hinnalla. Jos tuon tekisi oikein hienosti ja kaikki menisi putkeen niin tässä olisi tapa hankkia rahoitusta investointien maksuun tai vastikkeiden pienentämiseen.

  ps. Lisäksi myönnän ensimmäisenä että esittämäni juttu on vain näpertelyä. Oikeasti tärkeintä kentillä on ns Fuken lista. Tiukka taloudenpito, tehokas kentänhoito halutulla tasolla ja järkevä investointi-ohjelma.

  Parti kirjoitti: (6.2.2009 10:25:58)
  No jokatapauksessa ajattelin että kehitettäisiin voimakkaammin jonkintyyppistä p&p-jäsenyyttä, jotain GF:n ja vuokrapelaamisen välimaastoon. Tällaista ei voi kehittää kenttää ruuhkauttamatta ellei vähennä pelioikeuksien määrää, siitä idea omien osakkeiden ostamiseen.

  tuo p&p jäsenyys löytyy nykyisin vaihtoehtona melkein kaikilta alemman- ja keskikastin kentiltä (lue ne pelioikeudettomat jäsenet)

  Parti kirjoitti: (6.2.2009 10:25:58)
  Tällaista ei voi kehittää kenttää ruuhkauttamatta ellei vähennä pelioikeuksien määrää, siitä idea omien osakkeiden ostamiseen.

  Omat osakkeet pitäisi ostaa aktiivikäytössä olevien joukosta jotta kentälle syntyisi väljyyttä, mutta miksi kukaan myisi aktiivisessä käytössä olevaa osakettaan yhtiölle?

  lisäksi luulen että väljyyden myötä aktiivisilla osakkeilla pelattujen kierrosten määrä kasvaisi (kaikki ne tee ajan saamattattomuuden vuoksi pelaamatta jääneet kierrokset)

  Lisäksi ’väljennys’ osakkeiden vastikkeen kuittaamiseksi tarvittavat GF tulot pitäisi ensin tienata… elikkäs mikä olisi se hyöty joka tällä saavutettaisiin?

  Ohikulkija kirjoitti: (6.2.2009 12:13:35)
  Lisäksi ’väljennys’ osakkeiden vastikkeen kuittaamiseksi tarvittavat GF tulot pitäisi ensin tienata… elikkäs mikä olisi se hyöty joka tällä saavutettaisiin?

  Täytyy myöntää että mitä enemmän asiaa olen ajatellut, sitä vaikeammaksi yhtälö menee. Siis saada homma toteutettua kannattavasti.

  Ohikulkija kirjoitti: (6.2.2009 12:13:35)tuo p&p jäsenyys löytyy nykyisin vaihtoehtona melkein kaikilta alemman- ja keskikastin kentiltä (lue ne pelioikeudettomat jäsenet)

  Juu ja ei. Koko ideani syvin motiivi on halu luoda sellainen selkeä ja opastettu polku jonka alkupäässä seisoo golfista kiinnostunut yksilö, loppupäässä klubin terassilla keinutuolissa notkuva ”klubin vanhin jäsen”. Siis sellainen konsepti, joka mahtuisi yhdelle A4:lle, jonka aloittelevakin CM osaisi selittää klubille eksyneelle ummikolle viidessä minuutissa.

  Konsepti, jossa klubi pystyisi tarjoamaan kehittyvän pelaajan joka askelmalle ”tuotteen” oikeilla ehdoilla. Alussa halpa ja helppo tapa tutustua lajiin ja siitä sitten koukutuksen asteen mukaan eteenpäin.

  Minusta tuo pelioikeudettomat pelaajat-ryhmä on aika irrallinen osa klubi-toimintaa, ei osa mitään kokonaisuutta.

  Minusta tätä keskustelua leimaa liikaa ajatus siitä miten klubit voivat.
  Jos vähän yksinkertaistetaan on taloudessa kaksi asiaa jotka tulee huomioida:
  -rahukka nyt
  -rahukka joskus tulevaisuudessa
  Jos golfpelaamista kentällä ajatellaan on myös kaksi asiaa:
  -pelimahdollisuudet nyt
  -pelimahdollisuudet joskus tulevaisuudessa
  Tämä pöpötys kaikenlaisista etuuksista, velvoitteista, vastikkeista, vastavuoroisuuspelioikeuksista ja muusta sonkaamisesta on tuottamatonta työtä. Tämä maailma on tupaten täynnä jamppoja joiden ns. lisäarvo mihin tahansa asiaan on että hämärretään kuluttajan käsitystä siitä mitä hän maksaa ja mistä. Se tuotaa aina pelkkää lyhytaikaista punteillekuseksimishyötyä. Se on kuin ajaminen aina vaan isommalla maasturilla jotta oma hetkellinen turvallisuus paranee aina siihen ikävään pisteeseen saakka että huomataan ettei olekkaan saavutettu turvallisuuden suhteen mitään vaan autoilu on vaan kallistunut tolkuttomasti. Se että hinnoitellaan pelaaminen koko ajan vaan epäselvemmin tarkoittaa että ketään ei enää kiinnosta sitoutua mihinkään. Suosittelen kaikkia golfin parissa jotain oikeaa työtä tekeviä välittömästi antamaan kenkää näille pisnesmoloille kaikilla tasoilla. Heidän lounastamisilleen ei ole suomalaisessa golfrahoituspohjassa nimenomaan yhtään varaa. Suu säkkiä myöden ja päätä poteroon, perustoiminnot kuntoon mahdollisimman halvalla sillä playoffit on ovella. Ainoa mitä voi tehdä on pyrkiä maksimoimaan kentän käyttöaste vs. ylläpitokustannukset ja sanoisin että realistinen ja läpinäkyvä hintapolitiikka auttaa kummasti eikä mitkään mullesullemutteisunkaverillejosseiseoohyväjätkä sotkut.

  Taapero kirjoitti: (6.2.2009 15:58:55)
  . Se että hinnoitellaan pelaaminen koko ajan vaan epäselvemmin tarkoittaa että ketään ei enää kiinnosta sitoutua mihinkään. Suosittelen kaikkia golfin parissa jotain oikeaa työtä tekeviä välittömästi antamaan kenkää näille pisnesmoloille kaikilla tasoilla. .

  tuossa joku osuu vaihteeksi naulan kantaan

  Taapero kirjoitti: (6.2.2009 15:58:55)
  Minusta tätä keskustelua leimaa liikaa ajatus siitä miten klubit voivat.
  Suu säkkiä myöden ja päätä poteroon, perustoiminnot kuntoon mahdollisimman halvalla sillä playoffit on ovella. Ainoa mitä voi tehdä on pyrkiä maksimoimaan kentän käyttöaste vs. ylläpitokustannukset ja sanoisin että realistinen ja läpinäkyvä hintapolitiikka auttaa kummasti eikä mitkään mullesullemutteisunkaverillejosseiseoohyväjätkä sotkut.

  tuo taas on jotain mihin pitäisi suhtautua melkoisella varauksella, ainakin minä kuulun siihen joukkoon golfareita joille korkea käyttöaste on pikemminkin karkote, enkä usko olevani ainoa joka oikeasti haluaa käydä pelaamassa silloin kuin sää ja mielihalu ohjaavat, ei se koska kentän varauskirjasta löytyisi rakonen johon sattuisi mahtumaan….

  aikuisten oikeasti Suomesta ei taida löytyä kovin montaa sellaista kentää jolla vastiketta tarvitsisi nostaa yli tuhannen eron vaikka kentällä ei kävisi yhtäkään maksavaa GF pelaajaa (pl. ne yhtiöt joilla on runsaasti myymättömiä osakkeita)

  Onko kukaan vaivautunut pohtimaan miksi Suomessa on noita kenttiä joiden osaakkeet eivät kelpaa kenellekään -> näiden kenttien talous on retuperällä.

  nämä kentät yrittävät vain myydä jotain sellaista mitä kukaan ei oikeasti halua, ainakaan siihen hintaan.

  se mitä kukaan ei halua, katoaa kyllä ajankanssa.

  Parti kirjoitti: (6.2.2009 13:17:29)

  Konsepti, jossa klubi pystyisi tarjoamaan kehittyvän pelaajan joka askelmalle ”tuotteen” oikeilla ehdoilla. Alussa halpa ja helppo tapa tutustua lajiin ja siitä sitten koukutuksen asteen mukaan eteenpäin.

  Tuo on jotain mikä on Suomalaisen golffin suurimpia haasteita, isoimpana ongelmana halvalle on noiden vaatimattomampien kenttien puute, tarvittaisiin kokeilijalle / aloittelijalle suunnattuja Pitch & putt kenttiä ’oikeiden golfkenttien yhteyteen’ a`la Nurmijärven par-3, tarvittaisiin myös sellaisia kenttiä kuin Gumböle oli aikoinaan vaatimaton ’mikkihiiri’- kenttä jolla hökkeli klubitalona ja jonne kelpasi liikuntasetelitkin.

  Parti kirjoitti: (6.2.2009 13:17:29)
  Minusta tuo pelioikeudettomat pelaajat-ryhmä on aika irrallinen osa klubi-toimintaa, ei osa mitään kokonaisuutta.

  haaste numero kaksi liittyy Suomalaisen golf klubien näivettymiseen tasoitustoimikunniksi sosiaalisen kanssakäymisen puutteessa.

  tässä seurat voivat kyllä katsoa peiliin ja hartaasti. Useammalla kentällä ’vuokralaisena’ ja osakkeen omistajanakin jäsenenä olleena en ole vielä törmännyt sellaiseen seuraan jossa uudelle jäsenelle olisi annettu tiedot edes siitä mitä kaikkea klubitalolta löytyy, eräässäkin seurassa itkettiin kun simulaattoria ei käyttänyt juuri kukaan…. tosin eipä siitä ollut kerrottukkaan niille jäsenille jotka olivat liittyneet seuraan hankinnan jälkeen 🙂

  Tosiasiallisesti useimmilla kentillä sosiaalinen toiminta rajoittuu sisäpiiriläisten yksinoikeudeksi, kyllä siihen piiriin pääsee sisälle… mutta se edellyttää sitkeyttä ja paksua nahkaa.

  Vielä ongelmallisemmaksi tilanne muuttuu sen myötä kun yhä useampi golffin aloittava ja johonkin golfseuraan kuuluva mieltää itsensä ennemmin ’kuluttajaksi joka ostaa palveluita golf yhtiöltä’ kuin ’golf seuran jäseneksi’

  Parti kirjoitti: (5.2.2009 17:43:58)
  Tätä aihetta on sivuttu monessakin ketjussa jonkun detaljin tai yksittäisen tapauksen kautta. Pistetäänpä pystyyn oma ketju ajatuksille miten golfin kulmakivien eli klubien hyvinvointia voitaisiin edistää nyt ja jatkossa.

  Itse uskon että klubit ovat nyt uudenlaisessa tilanteessa maailmantalouden tilanteen ja osakkeiden ylitarjonnan vuoksi. Samoin pioneeri-ajat, jäsenyyden kytkeminen pelioikeuteen, vastavuoroisuus, kaukojäsenyys yms. alkavat olemaan mennen talven lumia. Ajat muuttuvat, ajatusmallien tulee muuttua tai noutaja tulee.

  Vai tuleeko? Onko suomalainen golf-klubi kuolematon olento joka pysyy pystyssä aina ja ikuisesti, vankkumattomana ja muuttumattomana olosuhteista riippumatta.

  Eri klubit ovat erilaisissa asetelmissa joten mitään yleispätevää viisastenkiveä ei varmaankaan löydy, mutta toivottavasti syntyy edes kunnon vääntöjä.

  _________________________________________________________________________

  Kestää vielä vuosikymmenen ellei toisenkin ennen kuin tämän päivän ’pioneerit’ jättävät meidät ’rauhaan’ ja antavat mahdollisuuden toimivalle klubille.

  Parti kirjoitti:
  Vai tuleeko? Onko suomalainen golf-klubi kuolematon olento joka pysyy pystyssä aina ja ikuisesti, vankkumattomana ja muuttumattomana olosuhteista riippumatta.

  Eri klubit ovat erilaisissa asetelmissa joten mitään yleispätevää viisastenkiveä ei varmaankaan löydy, mutta toivottavasti syntyy edes kunnon vääntöjä.

  Meillä Suomessa on vähän samaa vikaa ruotsalaisissa. Joka asiassa nähdään hyväksyttävinä vain kaikille samanlaiset palvelut ja toimintamallit. Se näkyy joskus suoranaisen älyttömänä tasapäistämisenä myös golftoiminnassa. Näilläkin sivuilla vaaditaan kaikenlaisia oikeuksia ja palveluita vaikkei ole kovin suurta intoa kyseisten asioiden kustantamiseen.

  Suomessa olisi syytä ottaa aktiivisesti oppia maailmalta ja suunnata golfpalveluita monenlaisille käyttäjäryhmille. Toki siinä on viimeaikoina ollut nähtävissä muutosta. Ehkä tulevat ajat näyttävät tietä suuremmillekin muutoksille.

  Minusta varsin hyviä esimerkkejä onnistuneista segmentoinneista (asiakkuuden ja omistajuuden suhteen) ovat ovat olleet vaikkapa Vihti ja Sarfvik. Vihdissä pyöritetään golftoimintaa avoimen kaupallisella ja yrittäjävetoisella konseptilla. Uskon ja toivon että siellä löydetään omasta asiakaskohderyhmästä riittävät volyymit myös tulevina kausina, vaikka joka puolella toitotetaan lamaa ja surkeutta.

  Sarfvik on onnistunut hyvin toisessa ääripäässä. Siellä on vuosien saatossa luotu kiva ja kiireetön harrastusympäristö osakkaille ja heidän perheenjäsenilleen. Hyvä sijainti on auttanut, minkä lisäksi fiksut omistajat ovat ymmärtäneet pitää huolta eduistaan, mikä näkyy mainiolla tavalla myös osakkuuden arvostuksena. Tottakai laatu ja kiitettävä palvelutaso edellyttää sitoutumista hieman keskimääräistä korkeampaan vuosimaksuun. Se lienee hyväksyttävää, ilmaisia lounaita ei ole missään.

  Uskoisin että meillä golfyhtiöt tulevat profiloitumaan aikaisempaa monipuolisemmin. Suuria ikäluokkia on vapautumassa työelämästä. Monet vielä erinomaisen terveinä ja aktiivisina eikä läheskään kaikilla ole tarvetta etsiä halvimpia (= lue vaatimattomampia) golfpalveluita. Myös aikaa on käyttettävissä kaikenlaiseen klubitoimintaan, yhteisiin peliretkiin, ohjelmiin jne.

  Yritys- ja businesspuolella kaikenlainen henkilökohtaisuuteen panostava suoramarkkinointi hakee yhä enemmän laadukkaita toimintaympäristöjä. Näitä palveluita on alkanut yhä enemmän ilmestyä myös golfkentille. Veikkaan että täältäkin löytyy potentiaalia niin kenttäyhtiöille kuin Asiakkaille. Toki tiedän että kentäyhtiöiden yritysmyynti on erittäin kovasti kilpailtua, mutta siinäkin kisassa tullaan näkemään voittajia sekä niitä jotka jäävät pienemmälle osalle.

  Kaikkein eniten tarvittaisiin kuitenkin halpoja pelimahdollisuuksia ja aivan peruskenttiä. Näissä greenfeetason pitäisi pysyä 15-30 euron haarukassa. Erilaisilla korteilla ja kausijäsenyyksillä vielä paljon edullisemmin per kierros. Täällä ei tarvittaisi mitään pukeutumiskoodeja eikä edes pakollisia greencardejeja tai jäsenyyksiä. Eikä tarvittaisi minkäänlaisia ravintoloitakaan. Joku sisäkioski/hodarimyynti riittäisi useimmissa tapauksiisa mainiosti. Tällaisia peruskenttiä saisi olla vaikka sata kappaletta Suomessa. Vaikka alkuunsa ehkä riittäisi muutama kymmenen. Sitä en osaa sanoa kuinka tällaiset olisivat taloudellisesti mahdollisia toteuttaa.

  Kenties tulemme näkemään reipasta uusjakoa lähivuosina.

  Ohikulkija kirjoitti: (6.2.2009 18:30:39)
  Tosiasiallisesti useimmilla kentillä sosiaalinen toiminta rajoittuu sisäpiiriläisten yksinoikeudeksi, kyllä siihen piiriin pääsee sisälle… mutta se edellyttää sitkeyttä ja paksua nahkaa.

  ’Sisäpiiri’ tarkoittaa mielestäni tuttavia. Näitä ’sisäpiirejä’ on maailma täynnä ja hyvä niin. Vieraisiin ihmisiin tutustuminen ei ole kaikille kovikaan helppoa. Luulisin kuitenkin pelikierroksen golfkentällä antavan siihen yhden helpoimmista vaihtoehdoista.

  Bulls Hit kirjoitti: (7.2.2009 8:48:03)

  Ohikulkija kirjoitti: (6.2.2009 18:30:39)
  Tosiasiallisesti useimmilla kentillä sosiaalinen toiminta rajoittuu sisäpiiriläisten yksinoikeudeksi, kyllä siihen piiriin pääsee sisälle… mutta se edellyttää sitkeyttä ja paksua nahkaa.

  ’Sisäpiiri’ tarkoittaa mielestäni tuttavia. Näitä ’sisäpiirejä’ on maailma täynnä ja hyvä niin. Vieraisiin ihmisiin tutustuminen ei ole kaikille kovikaan helppoa. Luulisin kuitenkin pelikierroksen golfkentällä antavan siihen yhden helpoimmista vaihtoehdoista.

  Niinpä just! Ainahan voi myös perustaa oman sisäpiirin.

  Bulls Hit kirjoitti: (7.2.2009 8:48:03)
  [’Sisäpiiri’ tarkoittaa mielestäni tuttavia. Näitä ’sisäpiirejä’ on maailma täynnä ja hyvä niin. Vieraisiin ihmisiin tutustuminen ei ole kaikille kovikaan helppoa. Luulisin kuitenkin pelikierroksen golfkentällä antavan siihen yhden helpoimmista vaihtoehdoista.

  HCP99 kirjoitti: (7.2.2009 19:12:43)
  Niinpä just! Ainahan voi myös perustaa oman sisäpiirin.

  lukaisikohan kumpikaan tuota alkuperäistä viestiäni ajatuksella , vaiko ihan tahallanneko kommentoitte asianvierestä?

  kritisoin Golf seurojen toimintaa, enkä uikuttanut että haluaisin mukaan teidän kentän terassin muutaman ihmisen juttustelu porukkaan.

  jos tarkennetaan rautalanka kerän kanssa niin tiivistettynä:
  Golfseurat tekevät paljon työtä vieraannuttaakseen seuran uudet jäsenet ja samalla ajavat itseään kohti tilannetta jossa niiden ainoat funktiot ovat kerätä jäsenmaksut ja pyörittää tasoitustoimikuntaa.

  Ei olisi kovin vaativa temppu jakaa uusille jäsenille vaikka sellainen A4 kokoinen moniste jossa olisi kerrottu tärkeimmät asiat ko. kentän seuran toiminnasta ja siitä ketkä ovat valittuina seuran luottamustehtäviin ja jos seutralla on jotain palveluita tai jotain etuja jäsenilleen niistä olisi mukava saada tietoa muutoinkin kuin vahingossa.

  sillä sisäpiirillä tarkoitin puhtaasti kentällä toimivan golfseuran päätöksentekoon osallistuvien määrän vähyyttä ja päätöksentekoprosessien salamyhkäisyyttä.

  Toivottavasti Suomessa syntyisi lähivuosina halvalla rakennettujen vaatimattomampien 9-reikäisten P&P kenttien joukko, joka kykenisi vastaamaan siihen mitä minä uskon tulevaisuuden tuovan tullesaan.

  Yhä useampi uusi golfari ei koe tarvetta kuulua seuraan, eikä varsinaisesti kaipaa edes virallista tasoitusta, keiretään vaan kierros kavereiden kesken aina silloin tällöin.

  samaan aikaan osa osakekentistä muttuu enemmän tai vähemmän private / semi-private suuntaan, suurenmaailman tapaan.

  Parti kirjoitti: (5.2.2009 17:43:58)
  Tätä aihetta on sivuttu monessakin ketjussa jonkun detaljin tai yksittäisen tapauksen kautta. Pistetäänpä pystyyn oma ketju ajatuksille miten golfin kulmakivien eli klubien hyvinvointia voitaisiin edistää nyt ja jatkossa.

  Itse uskon että klubit ovat nyt uudenlaisessa tilanteessa maailmantalouden tilanteen ja osakkeiden ylitarjonnan vuoksi. Samoin pioneeri-ajat, jäsenyyden kytkeminen pelioikeuteen, vastavuoroisuus, kaukojäsenyys yms. alkavat olemaan mennen talven lumia. Ajat muuttuvat, ajatusmallien tulee muuttua tai noutaja tulee.

  Vai tuleeko? Onko suomalainen golf-klubi kuolematon olento joka pysyy pystyssä aina ja ikuisesti, vankkumattomana ja muuttumattomana olosuhteista riippumatta.

  Eri klubit ovat erilaisissa asetelmissa joten mitään yleispätevää viisastenkiveä ei varmaankaan löydy, mutta toivottavasti syntyy edes kunnon vääntöjä.

  Itse olen muutaman golfia pelaamattoman ystävän klubille tuonut silloin tällöin syömään ja juomaan, palaute on aika tarkkaan ollut tyyliin ei ikinä enää noiden mqvistien seuraan, toisaalta taas samojen ihmisten kanssa rangella käymisen jälkeen tutut jutut miten lajin sisään pääsee.

  Ohikulkija kirjoitti: (7.2.2009 21:30:15)
  lukaisikohan kumpikaan tuota alkuperäistä viestiäni ajatuksella , vaiko ihan tahallanneko kommentoitte asianvierestä?

  kritisoin Golf seurojen toimintaa, enkä uikuttanut että haluaisin mukaan teidän kentän terassin muutaman ihmisen juttustelu porukkaan.

  jos tarkennetaan rautalanka kerän kanssa niin tiivistettynä:
  Golfseurat tekevät paljon työtä vieraannuttaakseen seuran uudet jäsenet ja samalla ajavat itseään kohti tilannetta jossa niiden ainoat funktiot ovat kerätä jäsenmaksut ja pyörittää tasoitustoimikuntaa.

  Ei olisi kovin vaativa temppu jakaa uusille jäsenille vaikka sellainen A4 kokoinen moniste jossa olisi kerrottu tärkeimmät asiat ko. kentän seuran toiminnasta ja siitä ketkä ovat valittuina seuran luottamustehtäviin ja jos seutralla on jotain palveluita tai jotain etuja jäsenilleen niistä olisi mukava saada tietoa muutoinkin kuin vahingossa.

  sillä sisäpiirillä tarkoitin puhtaasti kentällä toimivan golfseuran päätöksentekoon osallistuvien määrän vähyyttä ja päätöksentekoprosessien salamyhkäisyyttä.

  Luulen, että nämä sisäpiirijutut on niiden takapenkintaavien, jotka ei saa sanaa suustaan oikeassa paikassa, vaan kiukuttelee nurkan takana kaverilleen, että pahat sedät siellä juonii meidän pään menoksi taas jotain.
  Mä olen ollut eri toimikunnissa ja hallituksissa erilaisista syistä, joita en erittele. Usko vaan, siellä on ihan tavallisia ihmisiä, joista iso osa haluaisi antaa tilaa seuraaville, mutta kun ei ole tulijoita vaikka mitä tekisi.
  Olisikohan ne kuulleet, että omilla kustannuksilla kokouksiin ajaessa, yhteisiä asioita hoitamaan, saa pullakahvin lisäksi palkaksi ison joukon itkijöitä, kun on tullut tehtyä vääriä päätöksiä.
  Varma en voi olla, mutta nimimerkistäsi päätellen kuulut sinäkin ohikulkijoiden joukkoon.
  Terve menoa vaan klubisi hallitukseen, kyllä sä sinne pääset…sisäpiiriläiseksi.

  Bulls Hit kirjoitti: (7.2.2009 22:59:44)

  Ohikulkija kirjoitti: (7.2.2009 21:30:15)
  lukaisikohan kumpikaan tuota alkuperäistä viestiäni ajatuksella , vaiko ihan tahallanneko kommentoitte asianvierestä?

  kritisoin Golf seurojen toimintaa, enkä uikuttanut että haluaisin mukaan teidän kentän terassin muutaman ihmisen juttustelu porukkaan.

  jos tarkennetaan rautalanka kerän kanssa niin tiivistettynä:
  Golfseurat tekevät paljon työtä vieraannuttaakseen seuran uudet jäsenet ja samalla ajavat itseään kohti tilannetta jossa niiden ainoat funktiot ovat kerätä jäsenmaksut ja pyörittää tasoitustoimikuntaa.

  Ei olisi kovin vaativa temppu jakaa uusille jäsenille vaikka sellainen A4 kokoinen moniste jossa olisi kerrottu tärkeimmät asiat ko. kentän seuran toiminnasta ja siitä ketkä ovat valittuina seuran luottamustehtäviin ja jos seutralla on jotain palveluita tai jotain etuja jäsenilleen niistä olisi mukava saada tietoa muutoinkin kuin vahingossa.

  sillä sisäpiirillä tarkoitin puhtaasti kentällä toimivan golfseuran päätöksentekoon osallistuvien määrän vähyyttä ja päätöksentekoprosessien salamyhkäisyyttä.

  Luulen, että nämä sisäpiirijutut on niiden takapenkintaavien, jotka ei saa sanaa suustaan oikeassa paikassa, vaan kiukuttelee nurkan takana kaverilleen, että pahat sedät siellä juonii meidän pään menoksi taas jotain.
  Mä olen ollut eri toimikunnissa ja hallituksissa erilaisista syistä, joita en erittele. Usko vaan, siellä on ihan tavallisia ihmisiä, joista iso osa haluaisi antaa tilaa seuraaville, mutta kun ei ole tulijoita vaikka mitä tekisi.
  Olisikohan ne kuulleet, että omilla kustannuksilla kokouksiin ajaessa, yhteisiä asioita hoitamaan, saa pullakahvin lisäksi palkaksi ison joukon itkijöitä, kun on tullut tehtyä vääriä päätöksiä.
  Varma en voi olla, mutta nimimerkistäsi päätellen kuulut sinäkin ohikulkijoiden joukkoon.
  Terve menoa vaan klubisi hallitukseen, kyllä sä sinne pääset…sisäpiiriläiseksi.

  Sen enempää ihmisiä erittelemättä väitän kuitenkin hallitukseen ja toimikuntiin pyrkiviä pyrkyreiksi jolla ei ole omaa uraa.


  toveri kirjoitti: (7.2.2009 23:13:31)

  Bulls Hit kirjoitti: (7.2.2009 22:59:44)

  Ohikulkija kirjoitti: (7.2.2009 21:30:15)
  lukaisikohan kumpikaan tuota alkuperäistä viestiäni ajatuksella , vaiko ihan tahallanneko kommentoitte asianvierestä?

  kritisoin Golf seurojen toimintaa, enkä uikuttanut että haluaisin mukaan teidän kentän terassin muutaman ihmisen juttustelu porukkaan.

  jos tarkennetaan rautalanka kerän kanssa niin tiivistettynä:
  Golfseurat tekevät paljon työtä vieraannuttaakseen seuran uudet jäsenet ja samalla ajavat itseään kohti tilannetta jossa niiden ainoat funktiot ovat kerätä jäsenmaksut ja pyörittää tasoitustoimikuntaa.

  Ei olisi kovin vaativa temppu jakaa uusille jäsenille vaikka sellainen A4 kokoinen moniste jossa olisi kerrottu tärkeimmät asiat ko. kentän seuran toiminnasta ja siitä ketkä ovat valittuina seuran luottamustehtäviin ja jos seutralla on jotain palveluita tai jotain etuja jäsenilleen niistä olisi mukava saada tietoa muutoinkin kuin vahingossa.

  sillä sisäpiirillä tarkoitin puhtaasti kentällä toimivan golfseuran päätöksentekoon osallistuvien määrän vähyyttä ja päätöksentekoprosessien salamyhkäisyyttä.

  Luulen, että nämä sisäpiirijutut on niiden takapenkintaavien, jotka ei saa sanaa suustaan oikeassa paikassa, vaan kiukuttelee nurkan takana kaverilleen, että pahat sedät siellä juonii meidän pään menoksi taas jotain.
  Mä olen ollut eri toimikunnissa ja hallituksissa erilaisista syistä, joita en erittele. Usko vaan, siellä on ihan tavallisia ihmisiä, joista iso osa haluaisi antaa tilaa seuraaville, mutta kun ei ole tulijoita vaikka mitä tekisi.
  Olisikohan ne kuulleet, että omilla kustannuksilla kokouksiin ajaessa, yhteisiä asioita hoitamaan, saa pullakahvin lisäksi palkaksi ison joukon itkijöitä, kun on tullut tehtyä vääriä päätöksiä.
  Varma en voi olla, mutta nimimerkistäsi päätellen kuulut sinäkin ohikulkijoiden joukkoon.
  Terve menoa vaan klubisi hallitukseen, kyllä sä sinne pääset…sisäpiiriläiseksi.

  Sen enempää ihmisiä erittelemättä väitän kuitenkin hallitukseen ja toimikuntiin pyrkiviä pyrkyreiksi jolla ei ole omaa uraa.

  Tästä olen kyllä eri mieltä. Ainakin meillä niin toimikuntien kuin hallituksen jäsenet ovat seuran aktiivijäseniä, jotka haluavat olla kehittämässä seuran toimintaa ja kantaa vastuuta. Tehtävistä ei korvausta saa, vaan työtä tehdään talkoohengessä. Kiitosta ei myöskään usein saa osakseen, mutta sitäkin enemmän arvostelua. Tämä on varmasti yksi syy, miksi tunkua näihin tehtäviin ei ole. Siksi ihmettelen väitettäsi, joka varmasti loukkaa usean seuran vastuuhenkilöitä.

  toveri kirjoitti: (7.2.2009 23:13:31)

  Bulls Hit kirjoitti: (7.2.2009 22:59:44)

  Ohikulkija kirjoitti: (7.2.2009 21:30:15)
  lukaisikohan kumpikaan tuota alkuperäistä viestiäni ajatuksella , vaiko ihan tahallanneko kommentoitte asianvierestä?

  kritisoin Golf seurojen toimintaa, enkä uikuttanut että haluaisin mukaan teidän kentän terassin muutaman ihmisen juttustelu porukkaan.

  jos tarkennetaan rautalanka kerän kanssa niin tiivistettynä:
  Golfseurat tekevät paljon työtä vieraannuttaakseen seuran uudet jäsenet ja samalla ajavat itseään kohti tilannetta jossa niiden ainoat funktiot ovat kerätä jäsenmaksut ja pyörittää tasoitustoimikuntaa.

  Ei olisi kovin vaativa temppu jakaa uusille jäsenille vaikka sellainen A4 kokoinen moniste jossa olisi kerrottu tärkeimmät asiat ko. kentän seuran toiminnasta ja siitä ketkä ovat valittuina seuran luottamustehtäviin ja jos seutralla on jotain palveluita tai jotain etuja jäsenilleen niistä olisi mukava saada tietoa muutoinkin kuin vahingossa.

  sillä sisäpiirillä tarkoitin puhtaasti kentällä toimivan golfseuran päätöksentekoon osallistuvien määrän vähyyttä ja päätöksentekoprosessien salamyhkäisyyttä.

  Luulen, että nämä sisäpiirijutut on niiden takapenkintaavien, jotka ei saa sanaa suustaan oikeassa paikassa, vaan kiukuttelee nurkan takana kaverilleen, että pahat sedät siellä juonii meidän pään menoksi taas jotain.
  Mä olen ollut eri toimikunnissa ja hallituksissa erilaisista syistä, joita en erittele. Usko vaan, siellä on ihan tavallisia ihmisiä, joista iso osa haluaisi antaa tilaa seuraaville, mutta kun ei ole tulijoita vaikka mitä tekisi.
  Olisikohan ne kuulleet, että omilla kustannuksilla kokouksiin ajaessa, yhteisiä asioita hoitamaan, saa pullakahvin lisäksi palkaksi ison joukon itkijöitä, kun on tullut tehtyä vääriä päätöksiä.
  Varma en voi olla, mutta nimimerkistäsi päätellen kuulut sinäkin ohikulkijoiden joukkoon.
  Terve menoa vaan klubisi hallitukseen, kyllä sä sinne pääset…sisäpiiriläiseksi.

  Sen enempää ihmisiä erittelemättä väitän kuitenkin hallitukseen ja toimikuntiin pyrkiviä pyrkyreiksi jolla ei ole omaa uraa.

  Enemmän ongelma on se, että tulee sanottua tai tehtyä jotain jota joku luulee fiksuksi. Siinä sitten joku ehdottelemaan ja kun ei oikein kehtaa kieltäytyä niin kiittää kunniasta. Onhan se yhteisten asioiden hoito ihan kivaa, jos siihen on jotain annettavaa, ei siinä mitään. Meidän seurassa taitaa kuka tahansa halukas päästä mitä erilaisimpiin toimikuntiin, jos vain halua on ja töitä takuulla riittää, kun sen hyvin tekee. Itse ajelen ihan omalla kustannuksella sekä nuorisotoimikunnan että johtokunnan kokouksiin noin 100 km/keikka (1200 km/a), palkkana on hyvä mieli, jos jotain on ollut antaa oman seuran hyväksi.

  On hyvä, että golfkentät erilaistuvat ja profiloituvat, näin jokainen löytää helpommin itselleen sopivan vaihtoehdon. Samalla tulee selväksi, että hyvää ei saa halvalla. Ruotsissa on tämä suuntaus ollut jo pitkään, jossa huippukentät ja jokamieskentät erottuvat selkeästi toisistaan.

  Kirjoituksissa peräänkuulutetaan P&P kenttiä etenkin Uudellamaalle. Yllättävää on se, ettei huomata näitä jo olevan PALJON. Monilla kentillä on par3 harjoituskenttä (Master, Talma, Pickala, …), minkä lisäksi on monta P&P kenttää (Hiekkaharju, Gumböle, Löfkulla, Paloheinä, Laajasalo, …). Aika hyvin näillä tuntuu olevan tilaa.

  Sitten on kenttiä (kuten nämä Kultakorttikentät), joihin pääsee pelaamaan aika pienellä panoksella. Pelioikeus vuodeksi, plus Kultakortti irtoaa 600 egeen. Ei sitä voi millään kalliina pitää, jos vaikka pelaa yli 20 kierrosta vuodessa. Toisaalta jos pelaa alle 20 kierrosta, nämä supergolfit tai pörssistä peliliput tarjoavat kohtuuhintainsen vaihtoehdon.

  Osa kentistä on sitten halunnut profiloitua parmmiksi kentiksi. Nämä ovat vaihtoehto niille, jotka arvostavat hyviä kenttiä, laatua, etäisyyttä, väljyyttä, palveluja. Nämä ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka pelaavat paljon tai niille, jotka haluavat maksaa laadusta vaikka kierroksia kertyisi vähän. Näitä kenttiä löytyy ainakin Uudeltamaalta riittävästi jokaisen vaatimustasolle sopivia on useita kunhan vaan muistaa, että laatu ei ole ilmaista.

  Kuka voi väittää, että meillä ei olisi riittävästi mahdollisuuksia valita. Kuka voi väittää, etteikö näistä löydy itselle sopiva vaihtoehto.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 60)
Vastaa aiheeseen: Klubien hyvinvointi v. 2009 –>

Etusivu Foorumit Yleistä Klubien hyvinvointi v. 2009 –>