5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

Kisamaksut huipussaan

Etusivu Foorumit Yleistä Kisamaksut huipussaan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Katselin tuossa golfpisteen sivuilta seurojen kisamaksuja vieraspelaajille. Säännöllisesti 35 tai 40€. Ei montaa kisaa viitsi ympäri Suomea käydä kisaamassa. Onko tässä taustalla se, että halutaan pitää palkinnot oman seuran piirissä vai mikä ? Kuitenkin kilpailuun osallistumisen kynnys on muutenkin harrastajalle korkea saati sitten kisamaksujen ollessa 40€. Ei rohkaise paljoa osallistumaan. On sama oletko vieraspelaajana junnu tai aikuinen: hinta taitaa olla sama. Varmasti paljon enemmän tulisi pelaajavaihtoa esim. läänin eri kenttien välillä, jos kilpailumaksu olisivat vieraspelaajille esim. 25 tai 30€. Kilpaileminen on hauskaa, mutta myös uusiin kenttiin ja -pelikavereihin tutustuminen on lajimme suola. Tätä suuntausta pitäisi rohkaista eikä rangaista. Asiallista keskustelua aiheesta kaivaten. Jätetään se iänikuinen ’köyhät kyykkyyn’ – viestiketju pois.

  SHG: Vierailijoiden kilpailumaksu 30 egee, vierailevien junnujen 10 egee. Tervetuloa !

  Tuskin se on siitä kiinni, että halutaan palkinnot pitää omalla seuralla. Jos näin olisi, niin seurassa ei olisi avoimia kisoja ollenkaan.

  Seurat eivät taida harrastaa hyväntekeväisyyttä vaan haluavat katteensa jollain lailla tehtyä, että kentää voidaan hoitaa jne….kallista hommaa taitaapi olla nykypäivänä.

  Parhaita ovat nämä kentät jotka ovat hinnoitelleet seuran jäsenien kisamaksun 25 € ja sisältäen ruuan. Vieraspelaajalta rokotetaan 35 – 40 € ja kun kilpailun jälkeen menet klubille syömään kerrotaan sen kuuluvan vain jäsenien kilpailumaksuun.

  Tämäkin on tullut koettua pari kertaa.

  No näille kentille eksyy vain kerran.

  Kehitys on ihan ymmärrettävä, enää ei ole tarvetta kerätä kilpailuihin pelaajia muilta kentiltä, omienkin kanssa ollaan helisemässä, kun kilpailuun kuin kilpailuun tulee reilusti toistasataa pelaajaa. Kun karsintaa on joka tapauksessa tehtävä, on ihan luonnollista, että ulkopuoliset pudotetaan ensiksi pois (korkeilla hinnoilla), he eivät ilmesty maanantaina toiminnan/toimitusjohtajan ovelle valittamaan, että eivät pääse mukaan kisoihin, niin kuin omat tekisivät siinä tapauksessa, että kisaan karsittaisiin esim. tasoituksen mukaan.

  Useimmille omillekin jäsenille viikonloppu on eri syistä ainoa aika kun kentälle pääsee loma-aikojen ulkopuolella, jolloin yhtälö onkin aika helppo; pidetään kilpailut (joissa kentälle saadaan maksimimäärä pelaajia viikonlopun aikana) ja suositaan maksuilla omia jäseniä.

  Tilanne muuttuu vasta sitten kun (HUOM kun, ei jos) kenttien rahatilanne heikkenee eikä kilpailuihin saada enää riittävästi omaa väkeä.

  Ruukkigolfissa länsi-uudellamaalla vieraspelaajien kilpailumaksu 25€

  Käykää vilkaisemassa alustava kilpailukalenteri alla olevasta linkistä.

  Tervetuloa pelaamaan ja kisaamaan!

  Lue lisää: Ruukkigolf

  Nimetön

  Tässä on se pointti, että on se 40 egee halvempi kuin mitä tavallinen green fee olis johonki Talmaan tai muualle joten suhteuttakaa se siihen. Ja sitäpaitsi jos hyvin kulkee ni voi saada jonkun sateenvarjon palkinnoksi. Eli sitten kun kilpailumaksut menevät reilusti yli green fee-maksujen, niin sitten voi narista.

  Tyypillisestihän avoimen kilpailun kilpailumaksu seuran omille jäsenille on noin kolmasosa vieraisiin verrattuna ja tietty omat jäsenet varmistavat vkl:n pelimahdollisuuden osallistumalla kilpailuun.

  Ainakin pk-seudulla näyttää avoimissa kilpailuissa nykyään olevan vieraspelaajia korkeintaan viidesosa pelaajista eli ei ne kovin avoimia ole kun omat jäsenet ilman osallistumiskiintiöitä buukkaavat ennen vieraita.

  Voidaanhan tätä golfia näinkin edistää…

  Nyt menee aiheen ohi, mutta…

  Voisiko joku asiasta tietävä valaista, miksi joihinkin avoimiin kisoihin pitää ilmoittautua oman seuran kautta ?

  hc

  Kirjallinen ilmoittautuminen on yleensä siksi että se on järjestävälle seuralle helpompaa. Paljon yksinkertaisempaa ottaa päivän lopuksi faksipino ja laittaa ne oikeisiin lokeroihin kuin kiireellisen päivän aikana etsiä ja säheltää listojen kanssa. Toisaalta tiedot tulevat oikein, puhelimitse kerrotaan vähän mitä sattuu: lempinimiä ja seuroissa pientä fibaa eikä se tasotuksen desimaalitkaan muistu ihan tarkasti. Jossain määrin vähentää riskiä todelliseen händärihuijaukseen (tosin eipä faksejakaan ole kovin vaikea tekaista). Toisaalta NOSHOW pelaajia vastaan on kirjallinen todiste laskun lähettämisen perusteeksi.

  Summa summarum: Kilpailuun halutaan hieman ’virallisempaa ilmettä’, ja helpottaa caddiemastereiden työtaakkaa ja tiedot tulevat tarkemmin perille.

  Liiton kilpailut onkin sitten asia erikseen mutta sitä tässä kysymyksessä ei ilmeisesti tarkoitettu…

  No jaa, huipussaan tai huipussaan.

  Riippuu mitä sillä saa.

  Jos kenttä on priimakunnossa, palkinto on hyvä ja maksuun kuuluu safka, niin en pidä 40-50 euron maksua pahana.

  Jos kenttä on huonossa kunnossa, niin tuommoinen summa on aivan liikaa.

  Pahinta on se, että maksaa itsensä kipeäksi osallistumista, ja sitten saa palkinnoksi sukat.

  Näinkin on käynyt.

  Mielestäni ei kuitenkaan voi ihan yks yhteen johtopäätöstä vetää kalliista hinnasta. Joskus kymppikin on liikaa, joskus se ei ole mitään.

  Olen ollut 50 euron kisassa, jossa sain ekaksi kahvin ja pullan, sitten kierrokselle limun ja vähä suklaata ja sämpylän. Lopuksi oli safkat ja siihen jälkiruoka.

  Ei mielestäni paha, kun voittaja sai palkinnoksi kunnon mailan.

  Olen joskus yrittänyt Firman pikkukisoja saada pääkaupunkiseudun kentille ja vaikeaa tuntuu olevan. Kenttäyhtiöiden pääsääntö on että osallistujat maksavat GFn suuruisen korvauksen joko pelilippuina tai rahana (yritys voi maksaa osallistujan puolesta). Sitten siihen laketaan päälle soppalounas, jonkunhan sekin pitää maksaa. Osakas pääsee pelaamaan pelioikeudellaan, mutta soppalounas ei tule maksetuksi pelioikeusmaksulla.

  Klubin jäsenmaksu on 50… 70E, kun huomioi mihin se käytetään niin ei siitä voi kovin monta soppalounasta vierailijoille tarjota. Jäsenistö alkaa kyselemään, että mihin se jäsenmaksu oikein on käytetty.

  Alunperin kilpailumaksut olivat kohtuu tasolla tarkoituksena että voi mennä katsomaan naapurikenttää edullisella hinnalla. Nykyään tuntuu olevan suuri etu jos kilpailumaksu on sama kuin greenfee ’saahan sieltä palkintojakin jos pärjää’. Keittolounas 3e arvoinen käden ojennus huh huh. Ei tarvitse olla salapoliisi nähdäkseen, että nämä ovat syitä miksi avoimien kilpailujen starttilistat muistuttavat erehdyttävästi sisäisten kilpailujen listoja.

  Kyllä minun käsityksen mukaan ainakin suurimmassa osassa suomen kenttiä kilpailumaksu on pienempi kuin greenfee. Joten minkä takia sitten valitetaan että ne on kalliita???

  Kun jos on muutenkin halukas menemään kentälle pelaamaan niin kai sitten kannattaa pyrkiä menemään kilpailuiden aikaan, kun silloin voi kuitenkin säästää vähän…

  Saattaa olla, että lajia pidempään harrastaneena en ole tottunut maksamaan kisamaksua joka lähentelee greenfeetä. Mutta muutos muhii kokoajan ja kohta maksan kisamaksuja mitkä ovat ehkä jopa puolitoistakertaisia greenfeehen verrattuna onhan siellä sentään palkintoja jaossa jos peli kulkee. Palloja jopa 3:n pakkauksissa, pyyhkeitä firmojen logoilla ym. mukavaa kivaa ja tarpeelista.

  Kyllähän golfissa kilpailumaksujen suhde greenfeehen on ihan kohdallaan. Esimerkiksi keilailussa joutuu AINA maksamaan ratamaksun LISÄKSI toimitsijakuluja keilailuliitolle sekä osallistumismaksuja järjestävälle seuralle.

  Ja toisaalta, kyllä kai kalliin osakkeen (tai pelioikeuden) omaavalla täytyy joku etuoikeus olla oman kentän kilpailuihin.

  Haluamatta mitenkään taas nostaa tuota kaukokeskustelua esiin, niin kuitenkin väistämättä tuntuu siltä, että juuri kaukojäsenet haluaisivat kilpailla halvalla vieraissa, kun omalle kentälle on niin pitkä matka.

  Nimetön

  Kisamaksut tuskin paljon muuttunevat, mutta palkintojen taso saisi kyllä petraantua. Kyllä jokaisella on jo palloja omasta takaa, jopa määrättyä merkkiä, samoin pyyhe, hanska ja sateenvarjo. Greenihaarukoita on meidänkin taloudessamme kymmenkunta, kaikki palkintoja ’hyvästä pelistä’.

  Kun ennen golfiin hurahtamista harrastin rallia oli sielläkin tapana sanoa, että jopa pilkkikilpailuissa voi olla palkintona auto, mutta autokilpailuissa pilkki. Samma här, samma här…

  Huomenna kisoihin ja kisamaksu 65egee. Sunnuntaina tais olla 50egee.

  Suolaista?

  No ei se sitten ole suolaista jos voitat molempina päivinä ison läjän Suffeleita!

  Jaa, onko kisamaksut (sis. greenfeen) yleisesti kallistuneet sitten tämän ketjun aloittamisen 2003? Toivottavasti ei.

  Usein eri puolilla kisaavana toivoo, että sponsoroitujen kisojen maksut pysyisivät kohtuullisina. Ainakaan yli greenfeen ei saisi olla ja 60 eur jo kaksipäiväinen kisa.

  PS. Hyvä idea jatkaa aiemmin aloitettua keskustelua – josko uutta valoa käsiteltyyn asiaan. Yleensähän aloitetaan uusi ketju samasta aiheesta 102. kerran.

  PSS. Missä on Rekolan Late, tähänkin keskusteluun aikoinaan osallistunut?

  Tenniskisoihin kilpailumaksu kesällä 25-40 euroa, ja

  huonolla onnella pelaat tunnin matsin ja putoat jatkosta!

  Ei 40 euroa 4 tunnin golfkierroksesta ole missään

  nimessä kallis!

  Totta tuokin. Ja 4-5 tunnin kisaan sisältyy monesti myös pari harjatonta pesua, huuhtelut ja jopa kuivaus. Samaan hintaan. Sitten puhtaana kotiin.

  Kisamaksut huipussaan

  En tiedä onko omassa logiikassani jotain pahasti pielessä, mutta ymmärrän paremmin kuin hyvin seurojen avoimien kilpailujen hinnoittelun, mutta en ollenkaan ymmärrä miten hintoja pidetään korkeina.

  Mielstäni kilpailumaksut ovat oikealla tasolla tai jopa liian alhaiset. pienenä esimerkkina seuraavaa. Jos omistaa osakkeen tai pekioikeuden kentälle on jo huolehtinut omalta osaltaan kentään hoitoon liityvistä Greenfee maksuista, oletetaan että normaali greenfee maksaa 40 egeä, sen lisäksi seuran omaa pelaaja maksaa 15-20 euron kilpailumaksun joka kattaa kisajärjestelyt, lounaan, tulospalvelun, palkinnot ja toivottavasti hiukan rahaa jää myös järjestävälle seuralle.

  Nyt kysyisin miksi vieraspelaajan pitäisi saada pelata sama kilpailu pienemmällä hinnalla, kun mitä normaalista harjoitukierroksesta joutuu greenfeen muodossa maksamaan. Eli millä rahalla katetaan kilpailusta aiheutuneet kustannukset.

  Loppukomenttina sanoisin että oikea kilpailumaksu olisi normaali greenfee korotettuna samalla maksulla jonka seuran omat jäsenet maksaa kilpailusta.

  Tässä syy miksi kierrän paljon avoimia kilpailuja eri kentillä, saan selvää etua osallistumalla greenfeen hinnalla kilpailuun vertaamalla kustannusta vieraspelaamiseen pelkällä Greenfeellä

  En osannut näköjään käyttä tätä forumia, joten avasin tietysti uuden viestiketjun. Eli se siitä logiikasta

  Moro ! Nimimerkkini on ollut jo pari vuotta Neggeri. Nyt katselin keskusteluja ja huomasin, että nimimerkilläni oli avattu keskustelu. Olin kyllä kirjoittanut jo aiempaan ketjuun kisamaksuista vastaukseni, mutta tätä uutta ketjua en ole aloittanut. Jos nimimerkkisi on ollut jo esim. 3v käytössäsi niin vaihdan omaani, mutta ellei niin otatko toisen nimimerkin, että ei tule sekaanuksia.

  ’Nyt katselin keskusteluja ja huomasin, että nimimerkilläni oli avattu keskustelu.’

  Mikä (muu) keskustelu on avattu nimelläsi? Tämänhän olet itse (kai) avannut pari vuotta sitten?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: Kisamaksut huipussaan

Etusivu Foorumit Yleistä Kisamaksut huipussaan