23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Kilpaurheilu kustannukset golfissa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kilpaurheilu kustannukset golfissa

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen tässä jo monta vuotta miettinyt miksi golf on niin rajoitettua kilpaurheilussa? Missään muussa lajissa tätä ilmiötä tule tietääkseni vastaan sillä golfissahan on amatööri ammattilais kynnys. Rahaa kuitenkin kuluu valtavat määrät lajiin vuodessa talven leirit kesällä ulkomailla pelattavat kilpailut ja välineet. Tämä on kuitenki karu totuus, jos lajissa haluaa todella, joskus pärjätä niin suomessa talvi harjottelu hallissa ja kilpailu kauden lyhyys tähän ei todellakaan ole avuksi. Joten kautta pitää venyttää molemmista päistä reilusti.Vaikka kentät ovatkin suomessa auki pitkään ei kuitenkaan ilmaston ja kentän kunnos puolesta treenaaminen ja pelaaminen ole kehittävää. Eli ulkomailla tulisi viettää noin 4kk vuodesta. Samalla pitäisi pelata eri kilpailuja ja treenata hyvissä olosuhteissa, koska muuten antaa liikaa tasoitusta kilpakumppaneille. Jos tätä ei kuitenkaan pysty tekemää täytyy olla todella lahjakas, jos meinaa suomen oloista ET:lle ponnistaa. Kuitenkin treeni matka esimerkiksi espanjaan maksaa vajaa noin 800/ viikko riippuen kuinka pitkään meinaa reissussa olla tietysti viikko hinta laskee mitä pidempään viihtyy. Pelkkä viikon matka kallistuu yleensä 1000€ paikkeille. Ja kesälle pelattavat ulkomaankilpailut ovat noin 1000€/ kilpailu. Joten kauteen menee helposti 20000€ sisältäen talven treeni matkat kesän ulkomaan kilpailut sekä mahdolliset väline ja vaate ostokset. Useimmissa seuroissa suomen kilpailut esimerkiksis FGT:n ja FJT:n kilpailu kustannukset korvataa, mutta näin ei kuitenkaan jokaisessa seurasa toimita. Amatööri pelaajalla ei saa olla minkään näköisiä sponsoreita tai menettää amatööri oikeudet tämä on mielestäni golfissä hyvin nurin kurista. Varmasti monella ammattilaisella on todella vaikeaa saada kauden budjettia kasaan. Mutta useimpien amatööri pelaajien kustannukset jäävät vanhempien niskaan. Monellakaan ei varmasti ole laittaa 20000€ lapsen harrastukseen vuodessa. Katsoin juuri video klipin iltalehden sivuita joissa suomen mäki hyppy maajoukkue valitteli , kun joutuu laittamaa lajiin omaa rahaa esimerkiksi pukuihin 400€/kpl joita kuulemma tarvitaa 5 kpl / kausi joka siis tekee huimat 2000 € kautea kohti. Itse purskahdin nauruun katsoittuani videon. Mietein, että monikaan ei todella tietä paljonko golfin harrastaminen kilpailu mielessä oikeasti maksaa. Joten haluaisin kuulla muiden mieli piteitä tästä asiasta??

    mp-60 kirjoitti: (23.9.2008 22:42:14)

    Olen tässä jo monta vuotta miettinyt miksi golf on niin rajoitettua kilpaurheilussa?
    Missään muussa lajissa tätä ilmiötä tule tietääkseni vastaan sillä golfissahan on amatööri ammattilais kynnys. Rahaa kuitenkin kuluu valtavat määrät lajiin vuodessa talven leirit kesällä ulkomailla pelattavat kilpailut ja välineet. Tämä on kuitenki karu totuus, jos lajissa haluaa todella, joskus pärjätä niin suomessa talvi harjottelu hallissa ja kilpailu kauden lyhyys tähän ei todellakaan ole avuksi. Joten kautta pitää venyttää molemmista päistä reilusti.Vaikka kentät ovatkin suomessa auki pitkään ei kuitenkaan ilmaston ja kentän kunnos puolesta treenaaminen ja pelaaminen ole kehittävää. Eli ulkomailla tulisi viettää noin 4kk vuodesta. Samalla pitäisi pelata eri kilpailuja ja treenata hyvissä olosuhteissa, koska muuten antaa liikaa tasoitusta kilpakumppaneille. Jos tätä ei kuitenkaan pysty tekemää täytyy olla todella lahjakas, jos meinaa suomen oloista ET:lle ponnistaa. Kuitenkin treeni matka esimerkiksi espanjaan maksaa vajaa noin 800/ viikko riippuen kuinka pitkään meinaa reissussa olla tietysti viikko hinta laskee mitä pidempään viihtyy. Pelkkä viikon matka kallistuu yleensä 1000€ paikkeille. Ja kesälle pelattavat ulkomaankilpailut ovat noin 1000€/ kilpailu. Joten kauteen menee helposti 20000€ sisältäen talven treeni matkat kesän ulkomaan kilpailut sekä mahdolliset väline ja vaate ostokset. Useimmissa seuroissa suomen kilpailut esimerkiksis FGT:n ja FJT:n kilpailu kustannukset korvataa, mutta näin ei kuitenkaan jokaisessa seurasa toimita.
    Amatööri pelaajalla ei saa olla minkään näköisiä sponsoreita tai menettää amatööri oikeudet tämä on mielestäni golfissä hyvin nurin kurista. Varmasti monella ammattilaisella on todella vaikeaa saada kauden budjettia kasaan. Mutta useimpien amatööri pelaajien kustannukset jäävät vanhempien niskaan. Monellakaan ei varmasti ole laittaa 20000€ lapsen harrastukseen vuodessa.

    Katsoin juuri video klipin iltalehden sivuita joissa suomen mäki hyppy maajoukkue valitteli , kun joutuu laittamaa lajiin omaa rahaa esimerkiksi pukuihin 400€/kpl joita kuulemma tarvitaa 5 kpl / kausi joka siis tekee huimat 2000 € kautea kohti. Itse purskahdin nauruun katsoittuani videon. Mietein, että monikaan ei todella tietä paljonko golfin harrastaminen kilpailu mielessä oikeasti maksaa. Joten haluaisin kuulla muiden mieli piteitä tästä asiasta??

    Hyvä keskustelun aihe, itseäni ainakin kiinnostaa kuinka mahdollisesti rahat riittävät tulevaisuudessa, jos tuo junnu tuosta vielä kehittyy ja pääsee hyvin eteenpäin golfurallaan. Kyllähän seura tätä toimintaa avustaa ja Espanjaakin on päästy kerran, mutta ei se tietysti kokonaiskustannukset huomioiden ole kuin ehkä 20-30%.

    Tietysti tässä toivoisi, että yritykset, kunnat tms. voisivat näitä junnuja uralla tukea myös taloudellisesti. Onhan näitä jäähalleja, urheilukenttiä, liikuntahalleja rakennettu yritysten, kuntien ja valtion rahoilla, jos kaikki kustannukset kohdistettaisiin niitä käyttäville taitaisi aika monen vanhemman taloudellinen tilanne vaikeutua ja monen nuoren ura voisi pysähtyä siihen. Toisaalta kyllä kaikissa lasten harrastuksissa vanhemmilta rahaa palaa enemmän tai vähemmän ja ei sen tietysti missään pidä ilmaista olla.

    Amatööri sääntojä voisi mielestäni aivan hyvin kohtuullistaa ja sponsorirahaa voisi sallia tietty määrä/kilpauraa havitteleva nuori joka voidaan kanavoida seuran tai liiton kautta. Kaikista ei tietysti huippua tule, mutta hienoa jos tähän kuitenkin tarjottaisiin mahdollisuus. Eihän Suomenkaan pitänyt edes Euroviisuja voittaa ennenkuin NASA löytää Marsista elämää. Nyt herää kysymys onko NASA valehdellut:)

    Tee

    Rauski kirjoitti: (23.9.2008 23:57:25)
    Eihän Suomenkaan pitänyt edes Euroviisuja voittaa ennenkuin NASA löytää Marsista elämää. Nyt herää kysymys onko NASA valehdellut:)

    Ei vaan kuinka kauan NASA on valehdellut…

    Vakavammin. Tämä on hyvä keskustelun aihe. Olen samaa mieltä, että rahoitusta voisi (jos sponsorit, kunta ja valtio suo) ohjata liiton ja/tai seurojen junnutoiminnan kautta niille joilla on selkeästi taito ja halu mennä eteenpäin.

    ts

    Tee kirjoitti: (24.9.2008 8:44:46)

    Rauski kirjoitti: (23.9.2008 23:57:25)
    Eihän Suomenkaan pitänyt edes Euroviisuja voittaa ennenkuin NASA löytää Marsista elämää. Nyt herää kysymys onko NASA valehdellut:)

    Ei vaan kuinka kauan NASA on valehdellut…

    Vakavammin. Tämä on hyvä keskustelun aihe. Olen samaa mieltä, että rahoitusta voisi (jos sponsorit, kunta ja valtio suo) ohjata liiton ja/tai seurojen junnutoiminnan kautta niille joilla on selkeästi taito ja halu mennä eteenpäin.

    No mikäs tuon tällä hetkellä estää?

    Oikeesti ainoa rajoite hyvän kilpapelaajan toiminnalle on se, että näkyvää mainosta ei saa kantaa.

    Mutta tässäkin asiassa menee vielä muutama vuosi kun meilläkin ymmärretään, että siinä vaiheessa kun pelataan kilpagolfia, ei ole enää rajoituksia. Siihen asti kun nuo rajoitukset ovat päällä, kyse on harrastamisesta.

    Ja ennen kuin lähtee rahaa ainakaan kirjeitse pyytämään, kannattaa opetella edes yhdyssanojen alkeellinen käyttö. Oli sitä luokkaa, että vahvasti provoks epäilen vieläkin.
    Tuo siis alkuperäiseen tekstiin kommenttina… Mäki hyppy oli kaikkien aikojen helmi, voittaa jopa lappeen rannan 😀

    Tee kirjoitti: (24.9.2008 8:44:46)

    Rauski kirjoitti: (23.9.2008 23:57:25)
    Eihän Suomenkaan pitänyt edes Euroviisuja voittaa ennenkuin NASA löytää Marsista elämää. Nyt herää kysymys onko NASA valehdellut:)

    Ei vaan kuinka kauan NASA on valehdellut…

    Vakavammin. Tämä on hyvä keskustelun aihe. Olen samaa mieltä, että rahoitusta voisi (jos sponsorit, kunta ja valtio suo) ohjata liiton ja/tai seurojen junnutoiminnan kautta niille joilla on selkeästi taito ja halu mennä eteenpäin.

    Tuosta löytyy nämä
    amatöörisäännöt yms.

    Rauski kirjoitti: (24.9.2008 10:11:48)
    Tuosta löytyy nämä
    amatöörisäännöt yms.

    Voi kiesus!!!

    Liekö ko. eepoksen laatinut ja suometanut joku suomenruotsalainen insinööri.

    Säännöt ovat sillä tavalla laadittu, että niitä voi ’kiertää’ monessa kohtaa vaikka useallakin eri tavalla. Ja ’kiertäminen’ voidaan tehdä niin, että siihen ei ole sääntöjen mukaan mitään mahdollisuutta edes puuttua. Jos sääntöjä tulkitaan suppeasti, niin aika moni klubituuppariamatööri on rikkonut sääntöjä melko toistuvasti.

    Vain yksi esimerkki: ’Pelaaja voi käyttää sateenvarjoa, jossa on kaupallisen yrityksen nimi. Sponsorin nimen lisäksi sateenvarjossa saa olla joko joukkueen nimi tai kilpailun sponsorin nimi tai valmistajan nimi.’

    Säännöissä sekoillaan koko ajan termien kanssa. Tässäkin tapauksessa, jos sontikassa on kaupallisen yrityksen nimi, ei siinä saa silloin olla joukkueen-, kilpailun sponsorin tai valmistajan nimeä. Ainoastaan silloin saavat nämä muut nimet olla, jos tämä samainen kaupallinen yritys on myös sponsori. Mikä on ’sponsori’?

    Monessa kohtaa mainitaan sponsori, kaupallinen sponsori, kaupallinen yritys. Missään ei selitetä mitä näillä tarkoitetaan tai miten ne eroavat toisistaan. Mikä merkitys on sitten sillä, jos kyseessä olisikin ei-kaupallinen yritys tai ei-kaupallinen sponsori. Jospa kyseessä olisikin kaupallinen yhdistys tai yksityishenkilö? Tai säätiö? Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon.

    Ei ihme, että pelaajien tukeminen tai toiminnan rahoittaminen on lapsenkengissä, kun liiton aineisto on vielä alemmalla tasolla.

    ts

    Täytyy muistaa, että kyseiset säännöt koskevat pelaajia, joiden golfilliset taidot katsotaan sellaisiksi, että niillä olisi merkitystä tuotteen / palvelun markkinoinnissa. Ja siinähän sitten onkin lisää rajanvetoa 😉

    Mutta siis tuollainenkin pelaaja voi ottaa tukea vastaan, kun se oikein hoidetaan. Ydinkysymys on, että siihen ei saa liittyä näkyvyyttä.

    Ja itse asiassa… kuka vaan saa ottaa tukea vastaan ja näkyä vaikka kuinka paljon. Silloin vaan ei enää ole amatööri, jollla seikalla nyt ei hirveesti enää tänä päivänä ole merkitystä kilpapelaajalle, paitsi jos tarkoitus on kulkea oikean kilpagolfin pariin isojen kv-turnausten tai collegen kautta.

    ts kirjoitti: (24.9.2008 11:53:50)
    Täytyy muistaa, että kyseiset säännöt koskevat pelaajia, joiden golfilliset taidot katsotaan sellaisiksi, että niillä olisi merkitystä tuotteen / palvelun markkinoinnissa. Ja siinähän sitten onkin lisää rajanvetoa 😉

    Mutta siis tuollainenkin pelaaja voi ottaa tukea vastaan, kun se oikein hoidetaan. Ydinkysymys on, että siihen ei saa liittyä näkyvyyttä.

    Ja itse asiassa… kuka vaan saa ottaa tukea vastaan ja näkyä vaikka kuinka paljon. Silloin vaan ei enää ole amatööri, jollla seikalla nyt ei hirveesti enää tänä päivänä ole merkitystä kilpapelaajalle, paitsi jos tarkoitus on kulkea oikean kilpagolfin pariin isojen kv-turnausten tai collegen kautta.

    Säännöissä ’amatööri’ on määritelty seuraavasti:
    Amatööripelaaja (tekstissä myös amatööri) pelaa golfia
    saamatta siitä palkkaa tai taloudellista hyötyä.
    Amatööripelaaja ei saa ottaa maksua golfin opettamisesta tai
    muusta esiintymisestään golftaitojensa tai pelaajamaineensa
    vuoksi muutoin kuin sääntöjen sallimissa puitteissa.

    Noissa höpöhöpö-ohjeissa/täsmennyksissä sitten käsitellään asiaa termillä ’alhaisen tasoituksen amatööri’, joka on vedetty ihan hatusta.

    Säännöissä taas toimitaan käsitteellä ’golftaidoista tunnettu tai golfmainetta saanut
    amatööripelaaja’, koskien lähinnä nimen ja kuvan käyttämistä, sekä esiintymistä

    Näiden höpöhöpö-ohjeiden kohdassa 1-2 on mainittu useita kohtia, joita ’alhaisen tasoituksen amatööri ei voi’ tehdä. Mikään noista ei ensinnäkään pidä paikkansa, koska kaikkea noita ko. amatööri voi kyllä kiistatta tehdä. Toinen asia on se, että mitä noista asioista ei saa tehdä rikkomatta sääntöjä. Tämä voi kuulostaa saivartelulta, mutta se osoittaa opuksen tasoa. On ko. listassa kyllä sitten paljonkin asioita, jota eivät ole yhteneväisiä sääntöjen kanssa.

    Rauski kirjoitti: (24.9.2008 10:11:48)

    Tee kirjoitti: (24.9.2008 8:44:46)

    Rauski kirjoitti: (23.9.2008 23:57:25)
    Eihän Suomenkaan pitänyt edes Euroviisuja voittaa ennenkuin NASA löytää Marsista elämää. Nyt herää kysymys onko NASA valehdellut:)

    Ei vaan kuinka kauan NASA on valehdellut…

    Vakavammin. Tämä on hyvä keskustelun aihe. Olen samaa mieltä, että rahoitusta voisi (jos sponsorit, kunta ja valtio suo) ohjata liiton ja/tai seurojen junnutoiminnan kautta niille joilla on selkeästi taito ja halu mennä eteenpäin.

    Tuosta löytyy nämä
    amatöörisäännöt yms.

    Ja uudesta sääntökirjasta löytyvät voimassa olevat amatöörisäännöt 2008…

    BayStream kirjoitti: (24.9.2008 12:49:38)
    Ja uudesta sääntökirjasta löytyvät voimassa olevat amatöörisäännöt 2008…

    Jota ei siis sitäkään ole saatu digitaalisessa muodossa verkkoon! Vain näin pienenä kommenttina aiheseen :-I

    Pari linkkiä aiheeseen:

    Suomenkieliset säännöt nettiin!
    Materiaali ja tiedotteet

    Nimetön

    Suomenkielisiä sääntöjä ei kannata laittaa nettiin,koska vuosittaisen sääntökirjan myynti on hyvää bisnestä.

    ts

    piispanen kirjoitti: (24.9.2008 14:25:05)
    Suomenkielisiä sääntöjä ei kannata laittaa nettiin,koska vuosittaisen sääntökirjan myynti on hyvää bisnestä.

    Voi heh… varmaan ainoo toimi joka pitää liiton talouden pystyssä 😀

    Muuta Piispanenhan vois tonne R&A:lle kirjottaa kaunnin kirjeen ja pyytää luvan julkaista suomenkieliset säännöt netissä veloituksetta. Oishan loordeilla ainakin hetken hauskaa. Samalla mun mielestä pitää saada liiton toimittamana jokaiselle pelaajalle miniläppäri ja mokkula noiden sääntöjen selaamiseen. On se sen verran tärkee asia tuo.

    ts kirjoitti: (24.9.2008 14:34:58)
    Samalla mun mielestä pitää saada liiton toimittamana jokaiselle pelaajalle miniläppäri ja mokkula noiden sääntöjen selaamiseen. On se sen verran tärkee asia tuo.

    Tämä myös nopeuttaisi peliä radikaalisti. Liiton toimittamina niissä olisi tietysti esto, ettei vallan pornoa pystyisi selaamaan. Tuolloinhan olisi pelko siitä, että peli pian seisoo!

    Nimetön

    Niin ,minähän vastasin Ketun viestiin,jos et TS sitä entisenä peltiseppänä tajunnut.
    Minä en kaipaa suomenkielisiä sääntöjä nettiin,mutta monet kaipaavat.
    Liiton tulot tulevat pieninä puroina eri tahoilta,joten niistä ei kannata luopua.
    Tuloja kerätään jopa pakollisina jäsenmaksuina jäseniltä,jotta voidaan tätä kilpagolfia tukea ja sen siivellä matkustella.
    Minä en vielä pennin hyrrää ole liitolta saanut.
    Sinä tietääkseni sieltä rahanarvoisia etuja saanet,joten ymmärrän kyllä sinun kyseenalaisen käytöksesi kaikessa golfiin liittyvässä toiminnassa ja keskustelussa.

    ts

    piispanen kirjoitti: (24.9.2008 15:23:35)
    Niin ,minähän vastasin Ketun viestiin,jos et TS sitä entisenä peltiseppänä tajunnut.

    Voi hemmetti.. toi ois ollu hienoo hommaa, mutta eipä ole koskaan tullut tehtyä.

    piispanen kirjoitti: (24.9.2008 15:23:35)

    Liiton tulot tulevat pieninä puroina eri tahoilta,joten niistä ei kannata luopua.

    Sääntökirjoista ei liitto kyllä pääse millään tiliä tekemään. Johan tuon ymmärtää kun ajattelee painatuskustannuksia suhteessa myyntihintaan.

    piispanen kirjoitti: (24.9.2008 15:23:35)

    Minä en vielä pennin hyrrää ole liitolta saanut.
    Sinä tietääkseni sieltä rahanarvoisia etuja saanet,

    No voi hemmetti. Miks mulle ei oo kukaan kertonu. Tuhlaisin heti moiset rahat. Baystream viittitkö kattoo toimistolta, josko mulle on isokin summa siellä odottamassa, itellä kun ei ollu asiasta aavistustakaan. Piispaselle tarjoon ison oluen kyllä kun tällaiseenkin minut herätti…. heti kun palaan Karibialta…

    Kova sisäinen kilpailu kasvattaa, siitä lähdetään. Mitä kovempaa kilpailu on kotiseurassa ja suomessa, sitä todennäköisempää on se, että joku menestyy. Kaikki eivät voi menestyä eikä kaikille golfista tule ammattia, vaikka kuinka kivaa se olisi.

    Golf on kallis laji harrastaa, toki edullisempi kuin autourheilu. Harvassa on ne lajit, joissa pääsee todella tienaamaan. Pääosalla kilpatason harrastajista on perusduuni, olkoon se opiskelu tai huoltoaseman kassalla, kuten eräällä tuoreella Pekingin kultamitalistilla.

    Mäkihyppääjät kuuluvat tai ovat kuuluneet kultapossukerhoon. Lisenssoituja suomalaisia mäkihyppääjiä taitaa olla alle 200 ja kokomaailmassa alle 2500. Mäkihyppy kiinnostaa mediaa ja valtiota. Sen seuraaminen ei vaadi suurta keskittymistä ja ko. laji on arvokisojen mitaliautomaatti. Samasta syystä keihäänheitto on pop.

    Yleisesti ihmettelen, mistä kummasta riittää järjettömästi rahaa ammattilaisurheiluun? Vai onko nekin ajat ohi?

    Fantti kirjoitti: (24.9.2008 16:00:59)
    Golf on kallis laji harrastaa, toki edullisempi kuin autourheilu. Harvassa on ne lajit, joissa pääsee todella tienaamaan. Pääosalla kilpatason harrastajista on perusduuni, olkoon se opiskelu tai huoltoaseman kassalla, kuten eräällä tuoreella Pekingin kultamitalistilla.

    Yleisesti ihmettelen, mistä kummasta riittää järjettömästi rahaa ammattilaisurheiluun? Vai onko nekin ajat ohi?

    Mä oon ollut kanssa huoltoaseman kassalla ja pystyttänyt telttoja jne. Kunniallisia ammatteja kaikki tyynnit.

    Ostin meidän babylle Pinnacle stagat ja bägin 70 euroa ja 500 teetä 12:50 €..pelailee niillä seuraavat 3-4 vuotta…en pidä vuotuista hintaa kovana ( 20 euroa paltiarallaa ) ja 5,5 sentin päiväkustannuskin lienee kohtuullinen.

    : )

    t. Juke

    Löysinpä tuossa illalla kaapistani vuoden 1992 kilpailunjärjestämiskoulutuksen materiaalin. Hiukan sitä tässä selailin ja silmiin osui kilpailumaksujen suuruus:

    ’Finnish Amateur Tourin ja SM-kilpailujen kilpailumaksut
    72 ja 54 reikää 100 mk
    36 ja 18 reikää 80 mk
    Alle 18 vuotiaiden kilpailumaksu on 50 mk’

    Näin silloin…

    ts

    BayStream kirjoitti: (25.9.2008 14:28:45)
    Löysinpä tuossa illalla kaapistani vuoden 1992 kilpailunjärjestämiskoulutuksen materiaalin. Hiukan sitä tässä selailin ja silmiin osui kilpailumaksujen suuruus:

    ’Finnish Amateur Tourin ja SM-kilpailujen kilpailumaksut
    72 ja 54 reikää 100 mk
    36 ja 18 reikää 80 mk
    Alle 18 vuotiaiden kilpailumaksu on 50 mk’

    Näin silloin…

    Ei siellä niitä mun rahoja tai rahanarvosia etuja näkyny siellä kaapissa?

    BayStream kirjoitti: (25.9.2008 14:28:45)
    Löysinpä tuossa illalla kaapistani vuoden 1992 kilpailunjärjestämiskoulutuksen materiaalin. Hiukan sitä tässä selailin ja silmiin osui kilpailumaksujen suuruus:

    ’Finnish Amateur Tourin ja SM-kilpailujen kilpailumaksut
    72 ja 54 reikää 100 mk
    36 ja 18 reikää 80 mk
    Alle 18 vuotiaiden kilpailumaksu on 50 mk’

    Näin silloin…

    Mitäköhän olisi silloin sanottu kun nuo hinnat olisivat olleet:

    72 ja 54 reikää 1200mk

    😀

    Fantti kirjoitti: (24.9.2008 16:00:59)

    Yleisesti ihmettelen, mistä kummasta riittää järjettömästi rahaa ammattilaisurheiluun? Vai onko nekin ajat ohi?

    Faneilta ja sponsoreilta paaasiassa. Golf-piireissa (on varmaan muissakin piiressa) on myos paljon varakkaita tai jopa rikkaita ihmisia, jotka ottavat pelaajan ’suojelukseensa’. Suomessa on ainakin kaksi sellaista pelaajaa, joilla on taustalla salassapysytteleva henkilo, joka pitaa huolen siita, etta pelaajan rahat ei lopu ja harjottelumahdollisuuksia on.

    Taalla meidan rankella treenas viime vuonna korealainen jannu, jolle tultiin suoraan sanomaan, etta ’mina maksan kaiken’, jos vaan halusi PGA Tourille asti. Jannu lahti kuitenkin kotiinsa viela vuodeksi (ja voittikin Aasiassa kisoja) ja on nyt tulossa kaiketi taman vuoden q-schooliin. Ei kuulemma ollut viela valmis Tourille…

    Tuli mullekin yks horho ehdottamaan samaa, mutta sanoin sille, etta paa rahas mieluummin vaikka lasten hyvaksi. Musta ei pelaajaa saa tekemallakaan! 😀 Eli kylla fyrkkaa riittaa. Kyse on vaan siita, osaako olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Kilpaurheilu kustannukset golfissa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kilpaurheilu kustannukset golfissa