28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

KILPAILUTILANNE (AM)

Etusivu Foorumit Säännöt KILPAILUTILANNE (AM)

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Minun on melko hankalaa löytää ’täydellisesti istuvaa’ lippalakkia pyöreämmän kalloni muodon takia. Sain KGV:n kisasta lippalakin, joka on täydellinen. Ongelmana on, että tässä Titleistin valmistamassa lakissa lukee ’Peltomäki’ sivuissa melko pienellä fontilla. Kilpailevana amatöörinä haluaisin pitää tätä ei-häiritsevän ja suorastaan hyväntuntuista lippalakkia kilpailukierroksillakin. Onnistuuko tämä huomioiden ’Peltomäki’ -tekstin lippiksessä? Peltomäki ei luonnollisesti sponsoroi minua mitenkään. Mitenkäs ne säännöt menevätkään?

  Siis se isolla lukeva Titu ei vaikuta amatööristatukseen mutta pienellä lukeva Peltomäkikö vaikuttaa? Eikös kaikilla wannabe amatööreillä lue juku mailamerkki joka puolella varustusta. Myös meillä klubituuppareilla on status säilynyt vaikka vanhassa kuluneessa pikeessä lukee oman työnantajan nimi.

  Älä kuitenkaan minua usko, tarkasta vaikka liitosta. Tai Baystreamilta. Tai molemmilta.

  1. Peltomäki EI ole valmistanut kyseistä lakkia. Siksi kysynkin.
  2. Lavantauti kiitos.
  THEY SEE ME TROLLIN’
  THEY HATIN’

  ts

  duffer kirjoitti: (23.4.2011 22:10:34)
  . Myös meillä klubituuppareilla on status säilynyt vaikka vanhassa kuluneessa pikeessä lukee oman työnantajan nimi.

  Älä kuitenkaan minua usko, tarkasta vaikka liitosta. Tai Baystreamilta. Tai molemmilta.

  Amatöörissääntöjen henki on tuossa mielenkiintoinen, koska se erottelee hyvät pelaajat ja tuupparit oikeuksien puolesta. Yläättäen tuupparia koskevat tuossa lievemmät säädökset ja homma tiukentuu mentäessä kohti oikeaa kilpagolfia.

  Muistan joskus jossain kv-kisassa jopa teipatun piiloon noita lakissa olevia valmistajien logoja, koska ylittivät kooltaan amatöörisääntöjen rajan. Samoin on teipattu piiloon esim joukkueen pelipaidoista toiset mainokset, koska sääntö salli vain yhden merkin näkymisen.

  Tuossa valossa kysyjän kysymys on ihan relevantti, joskin maalaisjärki on näissä asioissa ainakin järjetäjien puolella tainnut astua vahvemmin mukaan kuvaan. Eikä noista todellakaan kukaan ole amatöörioikeuksia menettänyt, on vaan kielletty käyttämästä kyseistä asustetta sellaisenaan.

  Jos nuo oikeudet ja rajoitukset kiinnostavat jotakin enmmänkin, niin alkuperäiseen tekstiin voi tutustua täällä

  Kiitos asiallisesta vastauksesta ts.

  Kuten ts (hieman pitkän kaavan mukaan ) kertoi, niin mikään tai kukaan ei estä moisen lippiksen käyttöä. Ei edes amatöörikisoissa.

  J-P Salakari

  Tuo maineeseen vetoaminen on mielenkiintoinen juttu noissa am-säännöissä.

  Miksi niihin on jätetty tuollainen tulkinnanvarainen lausahdus? Siksikö, että taas tarvitaan lordien viisautta tai jotain erityistä sadankomiteaa ratkaisemaan itsestäänselväksikin kirjoitettavat säädökset?

  Historia tuntee ainakin yhdet perusteettomasti niistetyt amatöörioikeudet (USGA), jotka kyllä myöhemmin viisaampien komitea palautti.

  Missä menee opettamisen ja valmentamisen/ohjaamisen puolella raja? Onko esim. Suomenmestari välinefittaajana edelleen amatööri ottaessaan fittauksesta palkkion? Onko pullakahvit, pitkä lounas tai kulukorvaukset treenipaikalle ja takaisin palkkion ottamista ohjauksesta ja kuka päättää amatöörioikeuksien menettämisestä?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: KILPAILUTILANNE (AM)

Etusivu Foorumit Säännöt KILPAILUTILANNE (AM)