23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

kilpailujen palkinnot

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu kilpailujen palkinnot

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jotta palkintojen tasoa ja kilpailujen osanottomaksuja pystyttäisiin nostamaan amatöörisääntöjen rajoille, voisi seurojen jäsenmaksuun lisätä erillisen kilpailukomponentin. Eli jäsenmaksuun esim 50 Euroa vuodessa lisää. 1000 jäsene klubilla se tekisi 50000 Euroa/vuosi. Jos avoimia kisoja on vaikka 8/vuosi, ja päälle klubin viikkokilpailusarja, kuukausikilpailu ja erilaiset junnu/seniori/nais-kisat sekä mestaruuskilpailut, niin tuettavia kisoja olisi avointen lisäksi klubipuolella ehkä 20. Silloin kilpilumaksujen lisäksi olisi käytettävissä tämä 50000 jäseniltä kerättyä ylimääräistä euroa, josta voisi käyttää 20000 euroa klubin kisoissa ja 30000 euroa avoimissa kisoissa. Avoimissa kilpailuissa, jos normaali green-fee on viikonloppuisin esim 50 Euroa, voisi kilpailumaksu olla 30 Euroa, jolloin tuosta rahastosta tuettaisiin tätä 20 eurolla/ulkopuolinen, esim 50 ulkopuolista mukana kisassa, 1000 Euroa. Päälle pallot, ruoka yms, niin jäisi vielä keskimäärin 1000 Euroa palkintoihin, jotka jaettaisiin scr-sarjassa. Palkinnon arvo voisi nousta sen mukaan, miten paljon alle parin voittaja on pelannut. Jos halutaan tukea oikeaa kilpagolfia, porrastetaan lisäksi kilpailumaksu tasoituksen mukaan, harrastajat, joista ei koskaan tule huippua, voisivat maksaa normaalin maksun, ja pelaajat, joiden hcp on alle 3 ja ikä alle 20, saisivat edullisemman maksun. Kaikki tasoituksella 0.0 tai parempi pääsisivät ilmaiseksi. Uskoisin kaikkien golfareiden mielellään maksavan 50 Euroa vuodessa parempien palkintojen ja halvempien kilpailumaksujen takia, onhan kyseessä hyvä asia. Nythän keskimääräisellä klubilla kilpailutoimikunnan kulut ylittävät kilpailutoikunnan tuotot keskimäärin vain noin 20000 Euroa, eli 20 Euroa/jäsen.

    Tällä forumilla on aikaisemminkin keskusteltu eri golfharrastajien erilaisista tavoitteista. En usko, että olen ainoa, joka ei harrasta golfia kilpaurheiluna. Näin ollen en pitäisi oikein hyvänä sitä, että minun pitäisi vielä nykyistä enemmän tukea kilpaurheilua. Nyt jo osa jäsenmaksuistani seuralle ja liitolle sekä tuloveroistani menee kilpaurheilun tukemiseen. Tämä on ihan ok, koska olen kyllä innokas penkkiurheilija. Mutta rajansa kaikella. Tämän vuoden jäsenmaksuni oli 100e. 50 %:n lisäys siihen siksi, että jotkut pääsisivät halvemmalla kilpailemaan ja saisivat parempia palkintoja, ei saa kannatusta ainakaan minulta.

    Toinen asia olisi, jos golfseurat olisivat puhtaita urheiluseuroja, joihin liittyisivät ne, joita kilpaileminen kiinnostaa. Tällöin esittämäsi kilpailumaksu tuntuisi ihan hyvältä. Mutta tällöin pitäisi meille harrastelijoille olla mahdollisuus liittyä harrasteluseuroihin tai olla liittymättä mihinkään seuroihin. Mutta siitä olen kirjoittanut tarpeeksi aikaisemmin esim. ao. linkistä toivottavasti löytyvässä ketjussa.

    Lue lisää: Aikaisemmin kirjoitettua:

    Huono provo, mutta vastataan kuitenkin.

    Suomesta löytyy FGT, Ruotsista Telia Tour, jne… jos pelaamista motivoi nippu. Sinne vaan puuhastelemaan. Mikä muuten on mainitsemasi osanottomaksun amatöörisäännön raja?

    Amatöörit pelailee amatööreinä ja sitten on ammatikseen töitä tekeviä.

    Ideaa…

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: kilpailujen palkinnot

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu kilpailujen palkinnot