Aihe: Kenttäarvostelusta???? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Kenttäarvostelusta????

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäarvostelusta????

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190748 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kenttäranking osiossa lukee, että: ’Kenttäranking on nollattu kautta 2002 varten…’ Onko nyt sitten tarkoitus arvostella kenttää silmälläpitäen tätä vuotta? Eli jos on käynyt pelaamassa 2001 syksyllä ja kenttä on ollut loistavassa kunnossa joka paikasta, niin eihän se ole sitä välttämättä tänä vuonna. Tuntuu vaan eräitten arvostelujen ajankohtaa katsoen, jotta olisi laitettu viime vuoden kierroksen mukaan arvostelut. Kaikista parasta olisi jos arvostelut olisivat omilla nimillä, eikä nimimerkeillä. Näin jäisi mahdolliset vedätykset pois ja ehkäpä arvostellessaan kenttää ottaisi sen hieman ’vakavemmin’. Vai johtaisiko tämä julkisiin roviolla polttoihin…tiedä sitten. Itse luotan arvosteluissa kavereitten sanaan enemmän kuin kenttärankingiin. Ai niin…kuinka pitkälle lyötte putterilla :-)?

  #523310 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Voisiko kaikki jotka ovat kenttäarvosteluja tehneet kertoa oman näkemyksensä siitä mikä on kentän layout. Musta tuntuu, ettei kovin moni edes tiedä mitä se tarkoittaa ja kuinka sitä tulisi arvioida.

  Minkälainen on hyvä layout?

  Minkälainen on huono layout?

  #523311 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä kaikki varmaan ymmärtää layoutin siten, että se tarkoittaa sitä, että miten ne väylät on maastoon sijoitettu. Eri asia on sitten, että mitä kukin siinä arviossaan painottaa.

  Layout on kait hyvä, jos arkkitehti on osannut ottaa maaston luonnolliset muodot huomioon. Selvinnyt siis ilman massiivisia maansiirtotöitä ja kallioiden räjäyttelyä. Lisäksi sokkolyöntejä ei saisi olla. Väylien pitäisi mahdollistaa kaikkien bägissä olevien mailojen monipuolinen käyttö (muidenkin kuin driverin ja PW:n). Väylät pitäisi olla sopivasti erilaisia luonteeltaan (nyrkkisääntönä: pelaaja muistaa jälkikäteen kaikki väylät). Haasteita ja riskinottomahdollisuuksia saa mielellään olla kaikentasoisille pelaajille. Pelattavuus saisi olla kohtuullisella tasolla, jotta ruuhkapaikkoja ei synny jollekkin ongelmaväylälle, jne. Bunkkereilla ym. haitoilla olisi ohjattava pelaajien lyöntien tähtäysyrityksiä sopivasti, mutta onnesta ei saisi tulla liian merkitsevää tekijää pelissä (esim. puut keskellä väylää, jne.)

  Siirtymät väyliltä toisille pitäisi olla suht. lyhyitä (itse kuntoilijana en ole nokka kippurassa pitkistäkään siirtymistä).

  Lisäksi golf -pelin luonne pitäisi olla huomioon otettuna joka väylällä (esim. ei niin, että aloitus PW:llä ja lähestymislyönti perään puu 3:lla) tai kohtuuttoman jyrkät ylä- tai alamäkilyönnit, jne.

  Väylien sijoittelussa ei tietenkään saa unohtaa myöskään turvallisuutta.

  Eiköhän tässä ollut jotain perusteita ensialkuun. Kentän arvostelijoilla kuitenkin määrävin tekijä on mielikuva, joka kierroksen jälkeen kentästä jäi. Tuskin kukaan tietoisesti kirjaa mielessään kaikkia kriteereitä jokaiselta väylältä mieleensä.

  Arvosteluita pitää tietenkin lukea kriittisesti. En itse niitä lukiessani huomioi mitenkään tokaisuja: ’tylsä kenttä’ (ilman perusteluja). Sen sijaan jos viisi arvioitsijaa kehuu kentän kauneutta tai kentän loistavaa kuntoa suhteessa greenfeen hintaan (onko sellaisia kenttiä?), niin olen jo melkein matkalla ko. kentälle pelaamaan.

  Arvosteluista kuitenkin saa paljon hyödyllistä tietoa kun arviointeja kertyy usealta pelaajalta ja arvioissa ei ole säästelty sanoja. Esim. sanalliset arvostelut Paltamon kentästä on useiden pelaajien suusta sellaisia, että siellä on pakko vierailla vihdoinkin tämän kesän Vuokatin reissulla (kiitos vaan arvostelijoille vihjeistä). Suunniteltu vierailu Oulun kentälle pääomistajan (= valtion veronmaksajat) edustajana jää tällä kertaa valitettavasti tekemättä.

  Ja vielä Ford Prefectille: Olen lyönyt putterilla parhaimmillaan miltei 50 metriä metsästä puun juuresta ’väärältä puolelta’ (sääli putteria), kun en ole normaalikätisiä mailoja voinut käyttää ilman droppia. Olen itseasiassa huonosti toimivan driverin takia joutunut ko. tilanteeseen suhteellisen useinkin. Niin usein, että jossakin vaiheessa harkitsin yhden ’vääränkätisen’ mailan hankkimista bägiini.

  #523312 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  mutta kuitenkin. amatööri käyttää putteria vääräkätisissä sivalluksissa mutta taitotasoni on sen verran matala että bägissäni on yksi vasurikeppi joka auttaa kummasti kun puun rungot ovat väärissä paikoissa.

  #523313 Ilmoita asiaton viesti

  Dale- Osuit asian ytimeen: lyönti on täydellinen, mutta ne puunrungot ovat muuten aina väärässä paikassa.Tämän olen välillä itsekin todennut…

  #523314 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  tuskin olet valtion mitättömällä n.168 187€ sijoituksella ’pääomistaja’. Täysimittaisen kentän (18 reikää+huolto ja klubirakennukse, sekä muu tarvittavat laitteet) maksavat n 15 000 000€. Jos suhteutetaan tuo summa esim. reikiin nähden, niin valtio omistaa 1/5 reikää eli keskimäärin. n63m. Ja kun meitä veron maksajia on n.3 458 750 (eli 67% koko väestöstä joka taas on n.5 194 901) tulee sinun omistukseen n. 0,0182mm eli rahallinen sijoituksei kenttään on 4,8 senttiä (=n.29penniä).

  Eli se siitä sinun pääomistajuudestasi.

  #523315 Ilmoita asiaton viesti

  Saiko Sanki ne rahat vai ei? Tutkintaanhan se meni, joko se on valmis ja päätös tehty?

  #523316 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Kyllä ne rahat saivat. Johan ne ehdittiin myöntää. Tutkintaan meni vain se, onko ex-ministeri toiminut oikein. Varmaan Suville tarjoaa useampikin pelaaja klubilla siiderin hyvin hoidetusta ’viimeisestä päätöksestä’

  #523317 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Hieman sivuun aiheesta, mutta miten voi joku Anolan kenttä johtaa Nelosen ’suomen paras golfkenttä’ -äänerstystä??!! Siellä varmaan joku tai jotkut eivät tee muuta kuin lähettävän kännykällä kyseisen kentän koodia eteenpäin. Taitaa muuten olla Raisio nyt kärjessä. Kuitenkin huomaa, että vain muutamalta kentältä näyttää tulevan ääniä kyseiseen skapaan.

  #523318 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuka viitsii lähettä maksulliseen numeroon txt-viestejä. rahan haaskausta. Raisio on tulevaisuudessa hyvä kenttä, mutta kestänee 2-3 vuotta, että kentän väylät alkaa olla nurmipeiteen osalta kelvollisia. Kävin muuten eilen pelaamassa Raision ja ihan ok tuntui olevan, pientä hiomista se tietysti vaatii, mutta eihän mikään kenttä täydellinen heti valmistuessa voi olla.

  #523319 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Maksullisten viestien lähetys voi olla toimitusjohtajan tai vastaavan intressi. Kenttä saa tällä tavalla näkyvyyttä tv:ssä ja sitä kautta esim. greenfeetuloja.

  #523320 Ilmoita asiaton viesti

  Draivin äänestystä johtava kenttä ei todellakaan ole Anola vaan Annilan kenttä Mikkelistä, eli Golf Porrassalmi virallisemmin. Oma mielipiteeni kenttää noin kymmenen kertaa lomareissuillani tänä kesänä kiertäneenä on, että en ainakaan vielä tänä kesänä ole pääkaupunkiseudulla niin hyväkuntoisiin griineihin ja väyliin törmännyt. Käykää ihmeessä tutustumassa, jos löytyy asiaa sinnepäin!

  #523321 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Totta kyse on Annilasta. Sekoilin nimessä.

  Hyvä homma jos kenttä on maineensa veroinen.

  Kärjessä on kuitenkin 4:sen nettisivun mukaan Raisio

  #523322 Ilmoita asiaton viesti

  Tuosta Annilan kentästä sen verran, että kun pelasin sitä joskus 20.6.02 se oli huonosti leikattu. Enkä tajua miksi se johtaa draivin äänestystä. Todella lyhyt kenttä, joten ehkä sillä on osuutta asiaan…

  #523323 Ilmoita asiaton viesti

  Putterilla löin joskus pari vuotta sitten jonkun 160 metriä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäarvostelusta????