Aihe: Kentät - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

Kentät

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Täällä puhutaan ja kitistään jatkuvasti kunnallisista kentistä joilla golfin aloittaminen ja harrastaminen olisi lähes ilmaista. Olisi todella hienoa jos niitä alkaisi tulemaan, mutta onko joku yrittänyt tehdä asialle jotain vai muristaanko täällä vain omaan partaan Suomalais kansalliseen tapaan? Käsitykseni mukaan kuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa kotikuntansa asioihin.

  llk

  Golfin tukeminen yhteiskunnallisilla varoilla tulee synnyttää keskustelua. Pitääkö sitä tukea, mitkä on sen tavoitteet ja kuinka suurilla summilla? Oma mielipiteeni on, ettei golfin tukemisessa ole järkeä. Ohessa perustelut.

  1. Golf ei ole maailman tärkein asia. Itse olen pelannut golfia n. 15 vuotta ja saan siitä suurta nautintoa. Ymmärrän kuitenkin, että on olemassa täysin järkeviä ihmisiä, jotka elävät onnellista elämää ilman että ovat koskaan koskeneet golf-mailaan. Golf on yksi hienoista tavoista tehdä elämästä rikkaampaa, mutta ei ainoa.

  2. Golf ei ole yhteiskunnallisesti tärkeää. Suomi pärjäisi mainiosti, vaikka täällä ei olisi ainuttakaan golfkenttää. Joillekin lajifanaatikoille tämä saattaa olla järkytys, mutta golf on täysin merkityksetön, kun sitä verrataan yhteiskunnallisesti merkittävimpiin asioihin. Golfilla on tietenkin positiivisia vaikutuksia, kuten kansanterveyteen (sekä fyysiseen että henkiseen), mutta nämä tavoitteet voidaan saavuttaa muillakin keinoilla.

  3. Golf on kallista. Kun kunnilla on taloudelliset resurssit tiukoilla, joudutaan tekemään valintoja siitä mihin satsata ja mihin ei. Se, että monia muita harrastuksia tuetaan runsaskätisesti (kuten mäkihyppyä), ei tarkoita, että myös golfia pitää tukea. On totta, että pääkaupunkiseudulla golfosakkeiden hinnat ovat karanneet käsistä, mutta muulla Suomessa jokainen työssäkäyvä aikuinen pystyy kyllä maksamaan golfinsa omasta pussista. Junioireiden kohtuuhintaisista pelimahdollisuuksista ovat vastuussa ensisijaisesti seurat.

  Yhteenvetona väitän, että julkisille kentille on vain vähäinen tarve. Kenttien rakentaminen tullaan myös tulevaisuudessa rahoittamaan yksityisellä rahalla ja kuntien rooli on lähinnä myydä ja kaavoittaa maata tähän tarkoitukseen.

  Eikös kunnallisilla kentillä tarkoiteta seurapohjaisia kenttiä, joille kunta vuokraa maan ja sitten maan vuokrauksen junaillut porukka perustaa seuran, joka rakentaa alueelle kentän. Seuraan liittyvät maksavat liittymismaksulla investointia – maksua ei palauteta kun eroaa seurasta.

  Tälläisiä käsittääkseni Suomessa ovat esim Tali, Espoon Golfseura, Viipurin golf Lappeenrannassa, Mikkelin golf jne.

  Kuka tahansa ei näihinkään jäseneksi pääse, kun jäsenmäärä on täynnä, ulosjääneiden on perustettava oma seura.

  Vastaava malli on vallalla paljolti mm. Ruotsissa.

  Kunnallisille kentille olisi mielestäni kyllä selvä tilaus olemassa, eikä toteuttaminenkaan ole mitenkään mahdotonta useimmissa kunnissa.

  *Tarkoitusta varten löytyy poikkeuksetta sopivaa kunnan/kaupungin omistamaa maaaluetta joka kaavoitettavissa tarkoitusta varten.

  *Kenttätoimintaa olisi mahdollista myös pyörittää kunnan toimesta kannattavasti, kentän rakentamiseen budjetoidut/lainatut varat saataisiin varmasti takaisin.

  *Golfkenttätoiminta toisi tullessaan välillisesti myös muita tuloja sekä kiinnostavuutta, joilla olisi suuri merkitys varsinkin pienemmille kunnille.

  Jne…

  Mistä löytyvät ne rohkeat ja kaukonäköiset päättäjät tiennäyttäjäksi?

  sen jälkeen kun ministeri myönsi valtion tukea kolmellekymmenelle liikuntakohteelle ja joutui eroamaan, kun yksi niistä sattui olemaan golfkenttä ja oikeuskansleri totesi, että golfkentän tukeminen yhteiskunnan varoilla ei ole rikos mutta moraalisesti tuomittavaa, kunnalliset päättäjät eivät tule koskemaan minkään golfkentän ´minkäänlaiseen tukihakemukseen kepilläkään.

  Nimetön

  Vai oliko moraalisesti arvellutavaa, että ministeri sattui lähipiireineen olemaan omistajana tuettavalla kentällä?

  Mikäli itseä ja/tai lähipiiriä olisi suosittu, ministeri olisi joutunut syytteeseen, tässä tapauksessa vain heristeltiin sormea ja huomautettiin golfin tukemisen yhteiskunnallisesta moitittavuudesta yleensä.

  Nimetön

  Niin tai näin, kyllä varmaan asiaan vaikutti tuo ministerin suhde tuettavaan kenttään. Teki ministeri oiken ison karhunpalveluksen lajillemme.

  Nimetön

  Täällä

  http://www.vn.fi/okv/suomi/tiedote/t020613f.htm

  päätös, josta näkyy mistä ministeriä moitittiin ja lopuksi viraston arvio golfkenttien tukemisesta.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Kentät

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät