Aihe: Kentät huippukunnossa, mutta… - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]
KilpailuaSuomalaista

Kentät huippukunnossa, mutta…

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät huippukunnossa, mutta…

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Edelleen jengi on niin laiskoja korjaamaan jälkensä! Divotit, griiniosumat, bunkkereista puhumattakaan. Mistä hemmetistä tää käytös kumpuaa? Toki toisilla kentillä näihin talkoisiin suhtaudutaan vakavammin ja suuremmalla kunnioituksella kun toisilla. Mistä se taas johtuu? Valvojat? Samassa ryhmässä ko.kentän osakkaita? Oon näitä murheenkryynejä ja potutuksia miettiny vuosia mutta sama trendi jatkuu aina vaan. Nyt mulle on kerrottu, että nämä ”Päivässä golfariksi”-marinoidut ja erään lätkäseuran nimeä seuransa etuliitteenä kantavat ovat suurin tämän kulttuurin kannattajajoukkio. Kuulemma myös vieraspelaajat ovat aktiivisia jälkiensä peittämättömyyteen syyllistyviä. Mulla on hyvä neuvo kaikille teille: Pysykää poissa golfkentiltä, vaihtakaa lajia! Menkää pelaa vaikka Padelia, siellä ei tartte muuta kun oma nenä pyyhkiä! Jos ette kunnioita lajia, kenttää, pelikavereita ja hyviä käytöstapoja niin pysykää poissa, simple as that! Minä kunnioitan ja korjaan siksi jälkeni, monesti myös muiden. Ja varmasti minun seurassa korjaat sinäkin tai poistut ruohoinen divottituppo suussasi parkkipaikalle!

    KL1

    Ei tuo valitettavasti miksikään koskaan muutu. Samoja ihmistyyppejä kohtaa kaikkialla missä on yhteisiä tiloja tai mitä tahansa suorituspaikkoja. ”Mikä ei ole omaa, sen kunnosta ei tarvitse huolehtia” on noiden tyyppien motto, ja heitä on niin osakkaissa kuin vieraspelaajissakin, valitettavasti.

    Kunnollisen kotikasvatuksen puutteesta on kyse eikä se tuosta ainakaan paremmaksi tule muuttumaan minäminäminä -sukupolvien aina vain lisääntyessä.

    Mua ihmetyttää kyllä myös kanssaihmisten haluttomuus/munattomuus puuttua ja ohjeistaa jos näkee että kanssapelaajalla ei oikein kytke! Jos asiallisesti sanoo niin viesti menee varmasti perille. Toisaalta, jos jättää asiasta sanomatta kun näkee typerää käytöstä, on hiljainen hyväksyjä, niin on itse lähes samanlainen surkimus!

    Kunnon Green Card-kurssit takaisin ja Etikettiä kunnolla opiskelemaan. Omana aikanani käytiin viikon päivät kaksi tuntia sääntöjä ja etikettiä joka päivä ennen lyöntitreenejä ja sieltä kumpuaa edelleen peruskoodisto. Ja hyvin on pärjätty!

    Totta on, että typeryyttä on vaikea kytkeä pois ihmisestä, jos se on jo DNA:ssa. Mutta aina saa toivoa…

    KL1

    Omana aikanani käytiin viikon päivät kaksi tuntia sääntöjä ja etikettiä joka päivä ennen lyöntitreenejä

    En sillä, etten olisi esittämäsi sanoman kanssa samaa mieltä, mutta missä kummassa paikassa ja ajassa on noin toimittu?? Vuonna 1993 käymälläni kurssilla teoriaa oli muistaakseni muutama tunti yhtenä päivänä, sitten mentiin käytännön harjoituksiin.

    Jos asiallisesti sanoo niin viesti menee varmasti perille.

    Oma kokemukseni valitettavasti kertoo toista. Jos ihminen ei ole valmis toimimaan yhteisön sääntöjen mukaisesti, ei siihen mikään ystävällinen huomautus auta. Unohdus on täysin eri asia, ja sellaisesta huomauttaminen poikkeuksetta auttaa, mutta piittaamattomuutta, laiskuutta ja välinpitämättömyyttä vastaan ei mikään verbaalinen sanoma ole riittävä keino.

    Keimola -88.

    KL1

    Viikon päivät teoriaa tänä päivänä tappaisi lajin aloittamisen suurimmalta osalta ihmisiä. Eihän seuratuomarikurssikaan kestä kuin kahdeksan tuntia. Kyllä tärkeimmät säännöt ja etiketti opetetaan neljässä tunnissa ja sen jälkeen ulos svingin saloja opettelemaan. Kysehän on kuitenkin vain perusteiden oppimisesta eikä mistään loppututkinnosta, kenttää kiertämällä kokeneempien seurassa etiketti opitaan käytännön tasolla ja ajan kanssa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Kentät huippukunnossa, mutta…

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät huippukunnossa, mutta…