23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Kentät auki liian aikaisin vai liian myöhään?

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät auki liian aikaisin vai liian myöhään?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Monella kentällä himogolffarit jyystävät rangella/ talvigreeneillä, kun toisaalla SAMANKUNTOISELLA kentällä pelataan täyttä päätä. Ne varhain kesägreeneille avatut jostain kumman syystä ovat kuitenkin vähintäin yhtä hyvässä kunnossa kuin ne joissa ruohon kasvua kuunnellaan monta vkoa kauemmin (siis samoilla leveyspiireillä). TIETÄJÄT ja muutkin: Kertokaa nyt karmaiseva esimerkki joltain aikaisin avatulta kentältä, miten greenit ovat sitten tuhoutuneet, niin jaksan paremmin odotella kotikentän avaamista! ?:-)

    Pakko on tähän kirjoittaa (alkuviikon keskusteluihin liittyen), että Nordcenterissä kentän ja griinien kunto näyttää edistyvän lupaavasti. Ainakin viime vuosina kentät on avattu melko aikaisin ja suoraan kesägriineille. Silti kenttien ja griinien kunto (kesällä) hakee vertaistaan Suomessa.

    Itse Suomessa pelaamistani kentistä (n. 20) ainoastaan Aura Golf on ollut yhtä hyvässä kunnossa. Siitä minulla ei ole tietoa, miten aikaisin kenttä Ruissalossa aukeaa ja ovatko kesägriinit heti käytössä.

    Nimetön

    Mm. Gumböle golfissa huomaa tämän ongelman. Siellä on kenttä avattu kesägriineille. Olin siellä eilen pelaamassa ja kas, griineistä ainakin 50% oli puhdasta, nurmetonta multaa, jonka päällä koreili ruohonsiemeniä. Onneksi olkoon! Yhtälailla väylillä oli välillä kaljuja kohtia, ja muutenkin griinien ympärillä heikosti kasvaneita alueita. Melkein koko kenttä oli pienien ruohonsiemenien peitossa. Ilmeisesti kenttähenkilökunta toivoo että siemenet alkavat itää yhdessä yössä.

    Kenttä kuitenkin on siis auki. Eli pelaajia kiertää kenttää joka päivä moneen otteeseen, aina siististi raapaisten kaistaleen nurmea/multaa joka lyönnillä. Tuskin kenttä kesän aikana yhtään parempaan kuntoon tulee, kun sillä aletaan aivan liian aikaisin pelaamaa. Liekö sitten omistajien ahneutta? Kestää monta viikkoa että ruohonsimenistä on kasvanut kunnon nurmikko, harmi vain etteivät ne ehdi itää lainkaan kun joku koko ajan lyö niitä sikin sokin irti maasta.

    Oliko tarpeeksi hyvä esimerkki. Toivon ettei omaanikaan kotikenttää aivan vielä avata!!! Kyllä se on parempi vielä vähän aikaa odotelle… ja kun vielä lyöntikin on talven jäljiltä niin surkeassa kunnossa ; ) !!!!!!!!!!!!!!!

    Nimetön

    Kiitokset, vähän helpottaa. Täytyy sitten kesemmällä käydä toteamassa koko katastrofin laajuus. Toivottavasti sateet lakkaavat, ettei nurmikko aivan villiinny kasvuun. 😀

    Nimetön

    Ja katso: kotikenttäni avattiin ja greenit vielä ihan ruskeat! Osake myyntiin! (Ai niin eihän mulla ole)

    ?:-)

    Ja kuin kostona : töissä koko viikonlopun…aaaarghh.

    PS Onneksi sataa ?:-/

    En nyt kentänhoidosta hirviästi ymmärrä mutta aika paljon greenien kunto on kiinni siitä miten hyvin niiden pohjat on tehty ja miten edellisillä kausilla greeneistä on huolehdittu. Ilmaukset, hiekotukset, yms. antavat kestävän pohjan nurmelle joka kestää kenttien aikaisenkin avaamisen. Eri asia on sitten greenit joista ei huolehdita, ne eivät kestä käytössä vaikka nurmen kasvua odoteltaisiin vaikka kesäkuun puolelle asti.

    Toivottavasti kotikentälläsi kenttää hoidetaan hyvin ja pitkäntähtäimen suunnitelmaa seuraten.

    Gumbölen puolustukseksi muistutettakoon, että kenttä avattiin nykyiseen muotoon vasta viime kesänä. Kestää monta vuotta, ennen kuin se vetää yleensäkään vertoja vanhemmille kentille. Kävin pelaamassa jo huhtikuun puolella. Griinit ovat tosiaankin mitä sattuu, mutta silti olen osakkaana tyytyväinen varhaisesta pelimahdollisuudesta. Säästyy monta lanttia, kun ei tarvi maksella greenfiitä muille kentille. Kävin pelaamassa tosin myös Vihdissä, missä kenttä oli vuodenaikaan ja viimevuotiseen muistikuvaan verrattuna loistokunnossa. Koska en ole asiantuntija, en edes yritä arvailla, miten griinien varhainen aukaiseminen vaikuttaa niiden myöhempään kuntoon.

    ’Liekö sitten omistajien ahneutta?’ kyseli Shields kenttien aikaisesta avaamisesta. Osakkaathan omistavat kenttää, joten en oikein ymmärrä….

    Mitä tulee kenttien kevätkuntoon, niin suomessahan toi talvi pikkaisen haittaa nurmen kasvua 😉

    Eli jos kaipaa hyväkuntoista kenttää pelaamiseen tähän vuodenaikaan, niin ei muuta kuin etelään pelaamaan. Vaikka jotkut kentät ’uskaltavat’ avata aikaisin niin sehän ei tarkoita että on pakko mennä sinne pelaamaan, varsinkin jos pelkää että kengät pölyyntyy.

    Nimetön

    Olet aivan oikeassa. Osakkaat, siis pelaajat omistavat kenttää. No pelaajillehan se kenttä avataan mahdollisimman aikaisin. Käytin tietenkin kärjistävää adjektiivia, anyway… Kenttä avataan pelaajien tarpeiden ja vaatimuksien mukaan. Jos pelaajia/osakkaita ei olisi, ei kenttää tarvitsisi avata koko kesänä ; )

    Ei muuta kuin koko perheen voimin etelään pelaamaan, ja hyvää pelikautta tietenkin!

    Asiaa: Gumböle Golf:ssa kentän avasivat hallitus, ilman hoitajien ja kenttämestarien lupaa..

    Shield: enpä usko GG:n kentänhoitajista tuollaista, ammattitaitoa löytyy, tutkintokin.

    nm. Golfkentänhoitaja

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Kentät auki liian aikaisin vai liian myöhään?

Etusivu Foorumit Yleistä Kentät auki liian aikaisin vai liian myöhään?