Aihe: Kentän slopen uudelleenarviointi ? - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

Kentän slopen uudelleenarviointi ?

Etusivu Foorumit Yleistä Kentän slopen uudelleenarviointi ?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miten tämä käytännössä tapahtuu, vai tapahtuuko muuta kuin kenttää ylläpitävän golfseuran pyynnöstä ? Olen useampaan otteeseen ihmetellyt Vihdin slopea. Kenttähän on aika pitkä, mutta en oikein ymmärrä slopen perusteita. Kenttähän on erittäin helppo pelata, mutta silti saa selvästi paremman pelitasoituksen kuin valtaosalla muista kentistä. Vihtihän on tunnettu siitä että avauksia voi huoletta mätkiä pisin peltoja, kun raffit ovat lyhyitä ja helppoja. Esim. kymppi väylällä (dogleg oikealle) näkee erittäin harvoin kenenkään yrittävän väylää pitkin, vaan kaikki avaa lippua kohti raffiin, josta jää helppo lähestyminen lyhyellä raudalla. Olenkin alkanut ihmettelemään arvioidaanko kenttien vaikeustasoja uudelleen, ilman erillistä pyyntöä. Kenttien lay-outtejahan muutellaan sillointällöin, bunkkereita ja vesiesteitä lisätään, muutellaan yms. Vaikuttaahan se myös vaikeustasoon. En halua erikseen alkaa hyökkäämään Vihtiä kohtaan. Mielestäni kenttä on hyväkuntoinen, Greenit hyvät ja etuysikin aika mukavan näköinen. Aloittelija kun olen (HCP 26,1), kenttä istuu hyvin käteen kun kerran helppo on ja palvelu on aina ollut ystävällistä. Mielestäni vaan pelitasoitus ei kuvaa kentän vaikeutta. Esim HCP 26,1 antaa pelitasoitukseksi 29 joka on pari-kolme lyöntiä enemmän kuin usealla muulla kentällä.

    Kyy

    Valitettavasti kentän slope-luku muodostuu pääasiassa kentän pituudesta ja yleinen vaikeustaso ei oleellisesti vaikuta slope lukuun.

    Esim Keimolan slope ’antaa’ yleisesti muihin kenttiin nähden liian vähän ja vaikka Keimolaa oleellisesti vaikeuttetaisiin esim lisäämällä 50-100 bunkkeria olisi mahdollista e h k ä saada 0,5 lyöntiä lisää ilman että pituutta lisätään.

    Hmm…

    Miten sääntö- ja etikettiparatiisiin onkaan päässyt luikertelemaan kyy #;=)

    dr

    Vihdin slope tosiaankin tuntuu olevan hieman yläkanttiin. Toisaalta kenttä varmasti muuttaa luonnettaan kummasti kunhan istutukset ja raffit kasvavat muutaman kesän, silloin slope voi osua kohdilleenkin. Nykyään (=viime kesänä) raffissahan oli melkein kuin tiin päältä löisi…

    ja onhan kentän layout todellakin suunniteltu oikealta lyövää slaissaria varten, mutta ihan kiva sitäkin on välillä kiertää. pääsee ainakin harjoittelemaan pitkiä putteja.

    Samaa olen ihmetellyt jo pidempään. Tasoituksella 14 saan Vihdissä 15 lyöntiä ja omalla kotikentällä Tarinassa (Vanhalla) 14 lyöntiä. Kaikki molemmat kentät pelanneena tietävät kumpi on todellisuudessa vaikeampi. Vaikka vaikeamman kentän pelaajat ’häviävät’ tasoituksessa, niin he hyötyvät pelatessaan kisaa helpolla vieraskentällä.

    Nimetön

    Kiinnostaisi tietää, millaisia bruttotuloksia herrat ovat painaneet Vihdissä, kun se helppous rassaa 🙂

    Itseasiassa kenttiä voidaan lipun sijoittelulla, greenien nopeudella ja raffien pituudella saada oleellisesti vaikeutettua / helpotettua, eikä silloinkaan slope muutu.

    Niin helppoa kenttää en ole tavannut, jossa pariin pelaaminen ei vaatisi hyvää peliä.

    Ei se liian helppo slope niinkään, mutta liian vaikea kyllä vähän ottaa päähän.

    Olin itse juurikin Keimolan vuokrajäsen vuonna eräänä ja (poislukien yksi) sen kauden kaikki händärinpudotukset tapahtuivat vieraskentillä. Keimolassa onnistuin tekemään vain nostavia/bufferikortteja. Loppukesästä sitten menin Nevakseen pb-kisaan ja pelasin 43 pinnaa. (Muutenkin kärkipäähän sijoittuneissa taisi olla suhteettoman paljon Keimolalaisia, jos muistini ei kauheasti valehtele). Ei hyvä niinkään.

    Nykyinen arvostelujärjestelmä IMHO painottaa liikaa pituutta, kun järkkykapeat väylät, ilkeät vesiesteet, palloja syövät metsiköt, ahnaat bukkerit ja mahdottomat griinit eivät tosiaan paina slopekupissa liki mitään.

    ’kun järkkykapeat väylät, ilkeät vesiesteet, palloja syövät metsiköt, ahnaat bukkerit ja mahdottomat griinit eivät tosiaan paina slopekupissa liki mitään’

    Ihan kuin olisit puhunut tuossa kotkan kentästä.:-) Slope antaa muistaakseni yhden lyönnin enemmän. Ja kuitenkin viime kesänä FGT-kisoissa ei hirveästi underissa pelaajia ollut, paitsi että uusi kenttäennätys kuitenkin syntyi.

    No toisaalta on mukava mennä vähän helpommalle vieraskentälle kun on tottunut suht vaikeaan.

    hc

    Kyllä toki slopetuksessa otetaan huomioon muitakin asioita kuin pituus. Ensin tutkitaan ihanteelliset lyöntilinjat ja sen jälkeen tutkitaan väylän leveys pallon laskeutumispaikoilla ja etäisyydet outtiin veteen ja muihin esteisiin jne jne.

    Ongelma on kuitenkin ehkä järjestelmän jähmeys, pituuskentät ovat muuttuneet välinekehityksen myötä varsin helpoiksi. Ja pelaajien peliäly taas laskenut lähelle nollaa.. 300 metrisillä metsäkentän par-4:lla pitää aina avata draiverilla jne. Ei ihme jos rankkuja kertyy..

    Erinomainen kysymys. Olisi aihetta tutkivaan journalismiin. Herra päätoimittaja?

    Slopesta kattavasti ’syyllisen’ sivuilta – linkki alla. Ko. herra muuten tsekkailee newssejä ja jopa osallistuu keskusteluihin asiasta. Kannattaa tutustua, löytyy paljon muutakin mielenkiintoista.

    Aiheesta sen verran että uskoisin slope ratingien olevan jotakuinkin kohdallaan suomessa. Vaikka kyseessä onkin melko subjektiiviset arviot niin on siinä niin paljon komponentteja että eiköhän ne melko kohdallaan. Mutta Course ratingit taas eivät ole kohdallaan. Pahimmat virheet (Fream ja Tawast) on korjattu. Mutta ongelmana CR:ssä on scratch pelaajien vähyys Suomessa, jolloin CR:t joudutaan ’arpomaan’.

    Olisi mielenkiintoista kuulla ’liitonmiesten’ virallinen CR totuus miten päätetään josko SM:n ja FGT kisojen tehdään CR katselmuksia, koska silloinhan ne tarvittavat tiedot olisivat käytössä. Ja tehdäänkö muuten katselmuksia arvioihin. Mielestäni meillä on sen verran uusia kenttiä, että esim. puiden ja puskien kasvaminen tulisi huomioida. Esim. joku Lohjan Kalkkipetterillä voi lätkiä aika surutta ilman huolen häivää vielä jonkun 10 vuotta. Sen tiedän että mittaa pitää tulla paljon ennen kuin lukuja muutetaan.

    Sen verran joku on ollut hereillä että Paltamossa päivitettiin lukemat 72.7/129 lukemiin 73.6/123 siis takaa. Eli n. lyönti lävähti joukkue SM:n jälkeen lisää scr miehelle.

    Vanhassa järjestelmässä oli se hyvä puoli että siinä pystyttiin muuttamaan SSS esim. sään mukaan. Toisaalta Suomessa nyt ei sellaisia tuulia ole että tarvitsisi peukaloida, sade/märkyys ehkä meillä voisi olla sellainen nostoperuste.

    Tawastin ’arvioinnistahan’ liikkui huhuja että se tehtiin 1. kerran sieltä baarin puolesta kun kuulemma satoi – hevosmiesten tietotoimiston vahvistamaa…

    Lue lisää: slopesta kattavasti

    Joo toi sama ongelma on tuolla Tarina Golfissa. Ainakin viime kesänä uusi puoli lupasi enemmän slopea vaikka se on reilusti helpompi kuin vanha puoli.

    Pelasin Vihdissä eilen tuloksen 109. Helppoa oli.

    Pari tapausta jäi erityisesti mieleen:

    Ykköstiillä menin sanomaan että ompas näppärä vasurin slaissioutti tuossa. Helppo arvata miten kävi.

    Väylällä 16 löin päivän ainoan GIRrin ja menin sanomaan greeniä kohti kävellessäni ettei tuolla GIRrillä ole mitään merkitystä kun otan kuitenkin neljä puttia. Helppo arvata miten kävi.

    Nimetön

    Joo, kyllähän niitä lyöntejä tuntui Vihdissäkin korttiin äkkiä kertyvän…

    Aiemmin Juspalle luvattu kierroskeskiarvotavoite ylittyi reippaasti ja händärikin alkoi noususuhdanteen. Mutta kausihan on vielä nuori.

    Tietääkö kukaan vastausta?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Kentän slopen uudelleenarviointi ?

Etusivu Foorumit Yleistä Kentän slopen uudelleenarviointi ?