-
JulkaisijaArtikkelit
-
Onko kellään kokemusta siitä missä kunnossa kentät yleensä ovat isojen kisojen jäljiltä? Olisi mahdollisuus mennä pelaamaan Jumeirahin Earth -kenttä Dubaissa ET:n finaalia seuraavana torstaina. Tämähän on tietysti myös hyvin pitkälti kenttäkohtaista, mutta mietityttää silti millainen kokemus tuo olisi. Eli olisiko kenttä huippukunnossa vai olisivatko viimeistään finaalipäivänä katsojat tallanneet sen sellaiseen kuntoon, mistä toipuminen vie pitkään?
En ole kisan jälkeen tuolla kentällä ollut pelaamassa, mutta parina vuonna olen ollut tuolla Dubaissa ET:n finaalia seuraamassa. Katsojien tallaaminen kohdistuu väylien reunoihin, joten enintään helpottaa tilannetta, jos sinne sattuu pallon lyömään. Kentän virityksestä kisakunnossa en osaa sanoa, mutta veikkaan että se pidetään jonkun aikaa kisakunnossa, eli vaikeampana. Vahva suositus pelaamiselle, on nimittäin hieno kenttä ja käy ihmeessä seuraamassa kisaakin jos olet silloin paikakunnalla. Sisäänpääsykin vaatii vain rekisteröitymisen ET:n sivuilla.
Minun kokemukseni on, että ET-kisan jälkeinen kenttä on
– seuraavana päivänä griininopeudet ovat jo normaalit
– väylät ovat normaalisti ihan ok, joskin joissain kohdissa tavallista enemmän divotteja
– sen sijaan raffit ovat todella syvät monta päivää kisan jälkeen (ja myös ennen, mutta yleensä silloin ei kentälle pääse). Eli jos draivi ei pysy väylällä, palloa ei tahdo millään löytyä ja jos löytyykin, millä sen saa sieltä kaivettua ylös… mutta Jumeirah Earth on upea kenttä ja kannattaa pelata ajankohdasta riippumatta. Ja 18 väylällä voi yrittää siitä laatan kohdalta griinille, siitä mistä Stenson löi lipun viereen kakkoslyöntinsä muutama vuosi sitte ja joka nimettiin ET:n vuoden lyönniksi
Minun kokemukseni on, että ET-kisan jälkeinen kenttä on
– seuraavana päivänä griininopeudet ovat jo normaalitMikä on ’normaali’ ?
Mikä on ’normaali’ ?
Niillä kentillä, missä olen pelannut ison kisan jälkeen, kisanopeudet ovat olleet yli 10 jalkaa ja sitten muutoin arviolta noin 9. Mutta joskus finaalipäivään kenttien kastelua vähennetään, jolloin griinit ovat myös kovempia, jolloin pallon jääminen griinille on vaikeampaa kuin ”normaalipäivänä”, jolloin huonompikin kierre pysäyttää. Nämä minun kokemukseni siis kolmelta kentältä (Thaimaa, Dubai ja Vilamoura), joita olen päässyt pelaamaan ison kisan läheisyydessä.
Ja 18 väylällä voi yrittää siitä laatan kohdalta griinille, siitä mistä Stenson löi lipun viereen kakkoslyöntinsä muutama vuosi sitte ja joka nimettiin ET:n vuoden lyönniksi
Satuin seisoskelemaan #18 greenin takana kun Stenson tuo lyöntinsä suoritti ja olihan se kohtuulliseen, hieman hiekkaakin ilmaan nostaneeseen vastatuuleen, upea veto.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)