Aihe: Kauden makein lyönti - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Kauden makein lyönti

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kauden makein lyönti

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 79)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nyt kerätään positiivista energiaa. Päivä paistaa joskus risukasaankin ja jokainen meistä lyö silloin tällöin ’tv-lyönnin’, josta Tiikerikin olisi onnellinen. Postaa tähän ketjuun tämän kauden hienoin lyöntisi, hehkuttaa saa ja pitääkin. Valehdella ei saa enempää kuin mitä lajin ja palstan luonteeseen kuuluu. Ps. Minun piti säästää tätä avausta ensimmäisiin lumiin, mutta eilen sattui kohdalle sellainen namu, että on pakko päästä hehkuttamaan 🙂

  Saattoipa olla keväällä Lohjalla kun Hekkanen ja kumppanit pääs todistamaan mun elämäni ekaa bunkkeribirkkua. Kyl tuntu hyvältä! Vieläkin! 😉

  Par-4 245m: drive 30m pitkäksi raffiin, josta täydellinen chippi kaltevalle greenille nätisti rullaten kuppiin. Helppo eagle! Ja sitten tietysti myös eka HIO jäi mieleen…

  Nimetön

  Hmmm… nousee mieleen kolme lyöntiä, en osaa valita mikä on ykkönen.

  Alkukauden ykköslyönti oli about 50 m pitsi väliwedgellä pompun kautta kuppiin.

  Keskikesällä ehkä piiiitkä draivi, joka meni just niinkun suunnittelin ja pääsi ekaa kertaa yrittämään toisella greenille par5:lla. Kakkoslyönti greenibunkkeriin.

  Loppukauden kohokohta on ollut par3:lla 20 cm päähän lipusta, pallon jäädessä omaan kuoppaansa.

  Nimetön

  Joitain kertoja on menny yli viisimetrinen putti sisään. Muutama niistä oli jopa foregreeniltä. Mutta jos lyönnistä puhutaan niin lähestymislyönti Mg:n kasi reiällä. Sekä greeni että sen ympäristö ovat tosi vinossa vasemmalle. Päätin tähdätä lipusta kymmenisen metriä oikealle raffiin. Sieltä se pomppasi ja rullasi sitten metrin päähän reiästä. Näin ensikesäisenä pelaajana oli niin hekumallinen lyönti kun oli juuri niin suunnitellutkin ja onnistunut.

  Pari kappaletta, hyvin samankaltaisia, tulee mieleen.

  Lakeside, se etuysin pitkä par4 jossa avaus lyödään järven yli. 2 lyönnin jälkeen matkaa lipulle oli noin 200 metriä, mailana puunelonen. Vähän myötätuulta. Pallo vanhasta lyöntijäljestä täysin lipun linjassa perille saakka, valui kyllä kymmenkunta metriä pitkäksi. Tulokseksi par, joka on mulle tuolla väylällä oikein hyvä.

  Kalajoki, väylä 12, joka on semmoiset 360+ pitkä nelonen. Vastatuuli, sellainen pieni mutta kuitenkin merkityksellinen, raudoille ehkä noin yhden mailan verran vaikuttava. Avauksen jälkeen matkaa lipulle noin 185 metriä. Puunelosella lyödyn lähestymisen jälkeen matkaa lipulle vain noin 3 metriä. Tuloksena taas kuitenkin vain par.

  Ensilumi tuli niskaan viikko sitten, ensin Karesuvannon tienoilla ja sitten vielä toinen lumisade tuli päälle saman päivän aikana Levillä.

  ’Lakeside, se etuysin pitkä par4 jossa avaus lyödään järven yli. 2 lyönnin jälkeen matkaa lipulle oli noin 200 metriä, mailana puunelonen. Vähän myötätuulta. Pallo vanhasta lyöntijäljestä täysin lipun linjassa perille saakka, valui kyllä kymmenkunta metriä pitkäksi. Tulokseksi par, joka on mulle tuolla väylällä oikein hyvä.’

  Siis oliko se hyvä lyönti tuo 10m:n putti vaiko tuo puunelosella lyöty lähestyminen? Jäi epäselväksi…

  Hups. Tuolla on kirotusvire. Pitäisi lukea par5. Mittaa sillä on muistaakseni klubitiiltä 523 metriä.

  Elikkäs kyseessä EI ole missattu 10-metrinen putti 😀

  Muutenkaan yksikään putti ei voi minulta saada ’shot of the year’-kunniamainintaa. Puttaaminen on vain välttämätön paha ennen seuraavaa draivia.

  Nimetön

  Onneksi muutamat hyvät lyönnit ovat pelastaneet kauden, kun yhtään ehjää kierrosta ei ole takana.

  Birkkuja on puolisen tusinaa ja niistä hämmästyttävästi neljä syntynyt PW:lla, mieleenpainuvin Kotojärven 11.reikä. Aivan outin rajoilla ollut pallo rulli chippinä suoraan kuppiin, matkaa n. 10 metriä.

  Kenttälyönneistä mieleenpainuvin EGS:n 11:llä (par 5/495 m), kolmas lyönti n. 160 metristä W5:lla vajaan metrin yli lipun. Ja tuloksena harvinainen birkku par 5:lla.

  Skinit menossa ja 7 r potissa. Pallo 140m griinistä bunkkeriin. Pelikaverit jo kuittaili, että pihalla näistä rahoista. Pikku niitti 25 ast. hybridillä bunkkerista ja pallo jäi 1 m päähän reiästä. Birdieputti sisään ja täpit talteen.

  Taisikin olla ainoita kertoja kun jäi plussan puolelle skineissä tänä vuonna 🙁

  Forestin seiska (par 5) reikä takatiiltä:

  1. Todella komea avaus (n. 2 ja ½ sataa)

  2. Välilyönti veden eteen PW:llä

  3. 150:n lätkältä r7:lla 40:een senttiin kupista

  4. Putti sisään.

  Oli kolmas birgerini =)

  ts

  Partin omaa tarinaa odottaa vesi kielellä hän 🙂

  Ringside väylä 11. Lyhyt par4. Avaus hybridillä pikkunätti draw keskelle väyää 120 metriin.

  Koska tuuli lyhensi hieman avausta, päätin ottaa vähän lisää mailaa ja lyödä pehmeän rautakasin. Lipulle piti tulla bunkkerin yli, joten en halunnut olla lyhyt. Svingi tuntui hyvältä ja osuma oli aivan napikas. Pallo lähti suoraan aurinkoa kohti, joten en nähnyt sen lentoa sen tarkemmin. Pelikaverit, jotka olivat lähempänä griiniä alkoivat heiluttelemaan käsiää, joten arvelin että hyvä tuli.

  Griinille saapuessani minulle kerrottiin että pallo oli tullut alas metrin suoraan lipun takana, pomppu ja backspinnillä kohti kuppia. Kilaus tankoon, mutta ei ei keskelle, joten pallo jäi 30cm päähän kupista. Helppo birkku. Golf on ihana laji!!

  Työkalut: Wishon 550 blade i8 + Nike One

  Tänä vuonna pelkkää rämpimistä.

  Viime vuonna 230 metrisellä par4:llä varapallo 10 cm reiän taa. Varsinaisella par ja varapallo taskuun.

  Pisin suoraan reikään 135 metristä par4:llä.

  Hjaa. Tv-lyönniksi tästä nepistä ei ole. Joskus keväällä huitaisin Hattulan seiskareikällä raivelilla 10..15 metrosta ojasta. Luulisin ylittäneeni tuolla sen himoamani 200m rajan. Rulleineen. Päivineen. Mutta se oli nätti draw. Ainakin luulen että se oli draw 🙂

  Pari lyöntiä:

  Nevas A8. Avaus aukesi ja meni järjettömään raffiin. Lippulle matkaa 10 metriä, välissä bunkkeri ja lyöntiä vaikeutti raffin lisäksi alamäki lie. Lobby käteen, lapa auki. 10 cm bunkkerin yli, josta alamäkeä rullit suoraan kuppiin.

  Talman forest ykkönen. Avauksen jälkeen 50 metriä lipulle, josta sannalla nosto greenille, kuului kilahdus ja siellähän se sitten lepäsi.

  Hyviä lähestymisiä alle metriin löytyy tältäkin kesältä vaikka kuinka paljon. Viimeviikon perjantaina viimeeksi Seasdien ykköstiille juosten suoraan autosta, spone väylälle, perään r9 15cm kupista. TV selostajilta tuollaisesta voisi saada kehut. Kyllähän niiden generoimat automaattipöröt jättää hyvän mielen, mutta jotenkin niitä ei nosta vuoden lyönniksi. Eikös vuoden lyönnin pidä olla draivi?

  Telkkarissa Tyry olisi sanonut sitä ehkä kohtuulliseksi, mutta itse nostan sen vuoden parhaaksi draiviksi. Pickalan Park 8. par-5 bäkäriltä 494m. Dravi komeasti kulmasta vesiesteen yli päätyen ~190m lipusta. Tälläiselle kukkakepille, joka näpyttelee yleensä vain etukentälle, tuollainen avaus jää kyllä mieleen. Vesiesteen yli tarvitsi kuitenkin ~235m carrya?

  Nimetön

  Paikka: Tawast Golf reikä 5 par 5 480m

  Peräkkäin tulikin kaksi makoisaa lyötiä. Ensin draivi lievästi feidaten kulman ohi valkosen lätkän viereen. Jatkolyönti olikin suoraan telkusta.

  rauta-2:lla suoraan lipun linjassa korkeassa kaaressa griinille, päätyen n. 3 metriin. Tästä hämillään eagle-putti ohi. Nyyh.

  Kelpasiko?

  Sun opeilla lyötynä: Luottokortin kokoinen matala divotti, joka osoitti griinin oikeaan laitaan ja noin neljän metrin draw. Ehkä sen verran jäi korjattavaa, etten lyönyt ihan täysillä 😉

  Tänä kesä yksi täydellinen lyönti, jota parempaa ei olisi voinut lyödä Tiikerikään. Nimittäin hole in one. Rinkun 2:lla (par 3), lipulle n. 144 m. Rauta 7:lla puhdas osuma korkealla pienellä drawlla suoraan reikää kohti ja yhdellä tai kahdella pompulla kuppiin.

  ts

  Varsin hyvin kelpaa kyllä 🙂

  Tosin siihen vajaalla teholla lyötyyn lyöntiin ei paranis laittaa paljon drawta. Tahtoo vähän spinnata sivuttain griinillä, eikä osu keskelle tankoa 🙂

  Hiano suoritus 🙂 Tosin se on kyllä #4 se parfemma…

  MG:n väylä 2, avaus ensin out vasemmalle. Kolmas lyönti tiiltä 100 m päähän viheriöstä. Tästä lähestyminen 52 ast wedgellä sivutuulessa griinin vasemmassa reunassa, vähän bunkkerin takana olevalle reiälle, just griinin reunassa alas ja parin metrin rullilla kuppiin.

  Par 4……

  10 vuoden pelaamisen jälkeen tuli huti tiillä. Kyllä nauratti!

  Nimetön

  Tää oli lähinnä hauska tapaus, mutta myös hyvä lyönti.

  Olin ostanut Titun spin milled lobberin pari päivää ennen kiekkaa ja hehkutellut kavereille, että nyt lähtee yms. pakolliset kuviot. Sitten kun oltiin pelaamassa niin muutama väylä pelattuamme tuli aika lunastaa parin päivän hehkutukset. Ensimmäinen lyönti ko. mailalla 35 metristä alle vaaksan mitan päähän kupista. Ja hehkuttelu jatkui…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 79)
Vastaa aiheeseen: Kauden makein lyönti

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kauden makein lyönti