23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Käsi ylös

Etusivu Foorumit Yleistä Käsi ylös

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pieni kertomus tosielämästä: Minulla on ollut koko loisteliaan golfurani , eli 8 vuoden ajan vaivana pieni fade joka on ajoittain kääntynyt jopa slaissin puolelle. Vaivaa on yritetty jonkun kerran korjata pron avustuksella mutta varsin vaatimattomalla menestyksellä. Olen ollut vähän harmissani, että olenko tosiaankin näin tollo, että en voi oppia sinällään yksinkertaista, pron opettamaa asiaa swingin oikeista liikeradoista. Syksyn mittaan oikea olkapääni on oireillut ja jokin aika sitten siinä havaittiin jännetulehdus ja nestekeräytymä. Sain vaivaan kortisonipiikkejä ja lähetteen fysioterapiaan. Mennessäni ensimmäistä kertaa fysioterapiaan, oli fysioterapeutin toteamus sangen synkkä: ’Et osaa nostaa kättäsi oikein ! Pienellä 1-3 kk:n harjoittelulla tuo korjautuu’. Vai ei aikuinen mies osaa nostaa kättään oikealla tavalla ylös ? Ei osannut: oikea olkapää ’putosi alas’ kättä ylös nostettaessa, vasen toimi oikein. Tämä on kuulemma melko yleinen vika hiirityöläisillä, jollainen itsekin olen. Oikea olkapää roikkuu liian edessä johtuen virheellisestä työasennosta. Jos ei lepotilassa osaa nostaa/laskea kättään oikein, niin ei kai se swingissäkään mene oikein. Downswingissä oikea olkapää putoaa (muljahtaa) alas ja silloin syntyy klassinen over-the-top swingi ja näinollen fade/slaissi. Nyt panostan siihen, että opin nostamaan ja laskemaan käden 🙂 Eiköhän se swingikin löydä sen jälkeen paremmin oikeat liikeradat. Fysioterapeutti sanoi että muutama golffari on hänelle kertonut lyönnin pitenemisestä ko. vaivan korjaannuttua …. toivottavasti draiverin 220 metrin carry saa 15 lisämetriä. Helpottaisi elämää melkoisesti ! Että sillä lailla, en olekaan tollo. Se lohduttaa !

    Jos yhtään lohduttaa, niin et ole yksin. Mun fysioterapeutti sanoi, että joko alat harjoitella, tai parin vuoden päästä olkapäästä taltataan luuta pois. Enkä ole harjoitellut:).

    En ole fysioterapeutilla käynyt, mutta joitakin oireita on olkapään kanssa ollut.

    Kertoisitteko tai linkittäisittekö millaisia harjoitteita olkapään kanssa pitäisi tehdä?

    Nimetön

    Tuohan on golfareiden tavallisin vika!

    Noin 95% kärsii siitä.

    Seuraa vaikka noita ohitustilanteita. Kukaan ei saa kättään ylös. Leukaperistä kuitenkin irtoaa kommenttia rennosti joka lähtöön, varsinkin ohitettaville ja joskus toisinkin päin.

    Kaikki kropan toiminnan heikkoudet ja puutteellisuudet ovat niin henkilökohtaisia asioita, jottei kukaan pysty tapausta erikseen näkemättä antamaan varmasti oikeaa diagnoosia, vielä vähemmän harjoitusohjeita. Siis muutamia tyyppicaseja, kuten tenniskyynärpäätä, lukuunottamatta. Kannattaa siis kysyä neuvoa ammattilaiselta…

    Oma esimerkkini: proo näytti treenileirillä sellaisen kaikille yleisen ja yhtäläisen keskivartalon kuntoon vaikuttavan harjoitusohjelman – tiedän oman selän diagnoosini perusteella, että yhtään muokkaamatta tuo ohjelma olisi minun terveydelleni todella vaarallinen 🙁

    Nimetön

    Tuon takia ei paljon ’hiirihommat’ juuri kiinnosta.Itse olen myös punttisalilla käyvä rakennuksilla viihtyvä kaveri,jolla on lihakset kunnossa ja lyön suoraan.Mutta hyvä että löysit syyn miksi lyönti menee banaaniksi ja toivon että saat asian kuntoon.

    Nimetön

    Mulle laitettiin kolme kertaa kortisonia, kunnes!!!

    Menin Yksityisen olkapää-specialistin puheille ja se sanoi että olkaluu on liian lähellä jännettä, joten treenatessa tulee kipeäksi ja vihlovaksi tulehtuessaan.

    Hän sanoi että toinen paljon yleisempi syy on niinsanottu jäätyminen eli kalkkeentuminen, joka usein johtuu vähästä olkanivelen käytöstä ja ilmenee jopa nuorilla.

    Ei kortisonia, tarkoittaa sitä että oikeissa käsissä puukko on aina parempi kuin kortisoni, koska se voi aiheuttaa luu rappeumaa ja tuhota lihaksistoa.

    Mulle sanottiin kunnallisessa luxus sairaalassa, että vuosi lepoa, kunnes sain lähetteen tältä kuuluisalta olkapää-specialistiltani leikkaukseen, seuraavana päivänä olin töissä, ja kolmantena lumilautameässä.

    Vaiva sinäänsä saattaa aiheuttaa virheellisen käden liikkeen, ja mikäli kalkeentuma on kyseessä niin jumppaaminen on hidas ja edullinen hoito, kuitenkin kalkkeentumaa on poistettu nukutuksen avulla runnomisella.

    Ja silloinkin potilas on hiihtänyt seuraavana päivänä.

    Timo hoida itses kuntoon, itse yritin elää tän saman vaivan kanssa kolme vuotta ja mulle ehdotettiin niin paljon kaikkea puppua, että tämä olkapää specialisti kuunteli korvat punaisena potilaskertomustani.

    Puhumattakaan peliin vaikuttavista häiriöistä, kyl siihen piikkiin aika monta sh***tia sai laittaa.

    Ortolääkärit Helsingissä on hoitanut monia urheilijoita ja tietää golfista paljon.

    Nimetön

    Joo noiden proo pölvästien näytöistä viel sen verran ,et jos haluat maksaa 80eusebio koripallolla

    heittelemisestä(ja nyt puhutaan kivenlahden kuplan tapahtumista joita sain maha kippurassa todistaa pelifrendin kans),kesti puolet niiden raasujen ajasta et sillain mä lähden vääntää munkit UUuuuhhhh!!!

    Nimetön

    Janos U. jo tuossa ohimennen mainitsi kalkin kertymisen olkapäähän. Se voi heittäytyä niin hankalaksi, että lapa ei nouse vaikka tulisi sotamarsalkka vastaan.

    Minulta vaiva saatiin takavuosina liuottamalla kalkki pois etikalla; on muuten pitkään kestävää ja pitkäpiimäistä hommaa, mutta toimii. Tämän periodin jälkeen on ohjelmaan kuulunut punttisali kesät talvet eikä vaiva ole uusinut. Penkkitulos on noussut 30 kg.

    Olisikohan peräti niin, että maksimitehoilla tehty olkapää-treeni jopa ehkäisisi kalkin muodostusta ihan väärään paikkaan?

    Nimetön

    Pitää paikkaansa, jos olkapäähän kertyy kalkkeumaa on siihen kuulemma para ehkäisykeino, se että käyttää sitä.

    Mutta mikäli kyse on olkaluun ja sen alla olevan jäntee ahtaumasta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hioa luuta pois ja tehdä jänteille tilaa, eli ensin kandee oikeasti ottaa selvää ennen kuin pilaa loppu elämäänsä asialla.

    Oireet on meinaan ihan samat ja sairauskin on ihan sama mutta syy eri ja hoito eri.

    Sori et ei ole kielioppi kohdillaan kun kirjoitan laitteella jota insinööri ei ole suunnitellut kirjoituskäyttöön.

    Mut kipeä on olkapää ollut täälläkin, nukkuminen ja arkielämä meni piloille jo armeijassa 18 vuotiaana eli vaiva ei ole mikään ikä häpeän syy.

    Kipeä olkapää on todella tuttu vuosien ajalta.

    Joinakin kesinä se on rajoittanut pelaamisen kierros/vk tahtiin. Pelaan oikealta ja vasen olkapää on ongelma, kipu tuntuu erityisesti backswingissä ja käsi ei tahdo pysyä millään suorassa ja kipua alkaa varoa ja samalla muuttuu lyönti.

    Mutta erityisen kivuliasta on saada paita housuihin selän takaa. Diagnoosi on olkapään pinneoireyhtymä, eli portti josta jänne kulkee lapaluihin on ahdas, luun reunoihin on muodostunut ylimääräistä ja homma vaatisi viilausta. En kuitenkaan ole vielä halunnut turvautua puukkoon.

    Kuntoutusohjeet ovat olleet olkapään lihaksia vahvistavia liikkeitä, keveitä painoja, kipualueelle ei saa harjoitteissa mennä. Vaste on ollut hidasta ja vaatimatonta.

    Minulla murtsikka on auttanut, kun talven on hiihtänyt niin keväällä on olkapää ollut kunnossa.

    BJM

    Ehkä tästä pallon heittämisestä voisi olla jotain hyötyä. Joku kai on oivaltanut jotain mitä sinä ett.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Käsi ylös

Etusivu Foorumit Yleistä Käsi ylös