28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Kärsiikö pelisi talven aikana….?

Etusivu Foorumit Yleistä Kärsiikö pelisi talven aikana….?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #178437 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kärsiikö pelisi talven aikana? Olen itse aloittanut golfin tänä vuonna…hcp on 33,9. Olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä siitä,mitä suomen pitkä talvi tekee pelille,’kärsiikö’ on ehkä huono sana kuvaamaan sitä vai tekeekö talvi pelille mitään?

  #341695 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kärsii.

  Itselläni kausi 2000 oli ensimmäinen jolloin pelasin oikeilla kentillä, händäri tipahti 54:stä 23.4:een. Talvella 00-01 en treenannut käytännössä yhtään, p.l. pari kertaa simulaattorissa. Keväällä 2001 svingi olikin sitten ihan kateissa, edes prolla käynti ei tuonut välitöntä apua. Meni itseasiassa elokuulle asti, ennen kuin tulokset alkoivat parantua viime vuoden lopun tasosta, mutta sitten yhtäkkiä pelikauden loppu olikin edessä, eikä se hcp sitten ehtinyt pudota kuin muutaman pinnan verran. (Tosin vaihdoin kotiseuraa talvella, ja uuden seurani (KGV) kentillä on IMHO vaikea tehdä tulosta).

  Joka tapauksessa, jos olet pelannut vähän niin harjoittele ihmeessä talvella, on paljon hauskempi palata pelin pariin sitten keväällä. Minä ainakin aion treenata kovasti. 😉

  #341696 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Itse olen pelannut nyt 5 kesää.

  54 –> 22
  22 –> 16
  16 –> 12
  12 –> 9
  9 –> 7

  Noin on tippunut händäri, mutta joka kesä peli luistaa vasta aikaisintaan heinäkuussa. Tänä kesänä vasta syyskuussa.

  Sitten tulee talvi, joka vie taas kaiken mennessään. Keväällä olen taas tavallinen bogipelaaja, enkä sille mitään voi 🙂

  Se on golfia Suomessa. Get use to it.

  pelini kärsii todella paljon. sisähalleissa ei saa tuntuma lyönteihin, eikä pysty hahmottamaan lyönnin pituutta. Sisähallit ovat kyllä parempi vaihtoehto kuin ei mitään.

  Peli kärsii sitä enemmän, mitä tasokkaammaksi oma lyönti tulee. Kaikenkarvaiset tupeltajat, jotka lyövät aina enemmän kuin 30 lyöntiä yli ihannetuloksen tuskin huomaavat suuria eroja lyönnissään kevätlumien kaikottua. Ainakin itse olen huomannut asian vaikeutuvan sitä mukaa, kun tasoitus laskee. Tasoituksen laskiessa tuntuma peliin paranee jatkuvasti. Kun sen saa syksyksi kuntoon, alkaa jälleen uusi talvitauon jälkeinen tupeltaminen joka kestää aina keskikesälle asti.

  Tämä tapahtuma on väistämätön. Tuntuu kuin joka talven jälkeen olisi aina vain vaikeampaa saada lyöntiään syksyiseen kuntoon. Asiaan auttaa talvi treenaaminen, mutta täydellistä apua siltä on turha odottaa. On vain asennoiduttava oikein jokaiseen alkavaan kauteen, ja ajateltava että ’kyllä se siitä.’ Ylimääräinen kiroilu on sekä turhaa, että kanssapelaajia häiritsevää. ’Entisenä kenttien kuumakallena’ =o)

  Paras apu on lähteä jonnekkin lämpimään ylläpitämään sekä golf, että omaa henkilökohtaista kuntoaan. Se on ainoa todellinen ratkaisu tosipelaajille.

  Eli ei muuta kuin rahaa talteen ja kohti lyhyempiä ja haastavampia etelän griinejä.

  Tottakai kärsii, mutta optimismi ja säänöllinen, ei liiallinen, harjoittelu takaavat kevään pelien mielenrauhan. Itse harjoittelen n. 2xkk hallissa ja simulaattorissa lähinnä lihasmuistin takia. Lähipeli katoaa talven aikana, mutta se voi kadota kahden väylänkin aikana kesken parasta kautta. Uskon kuitenkin liiallisen pessimismin vaikuttavan meidän jokaisen peliin alkukaudesta. Ei luottoa lyöntiin, ei luottoa onnistumisiin.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Kärsiikö pelisi talven aikana….?

Etusivu Foorumit Yleistä Kärsiikö pelisi talven aikana….?