Aihe: Kämmen vaiva - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Kämmen vaiva

Etusivu Foorumit Yleistä Kämmen vaiva

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189563 Ilmoita asiaton viesti

  Olen aloittelija ja svingini ei todellakaan ole vielä vakiintunut. Pienen harjoittelutauon jälkeen palasin rangelle viime viikolla. Heti ensikäynnillä vasemman (ylemmän) kämmeneni pikkurillin rystynen kipeytyi sisäpuolelta. Nyt eilen jälleen rangella tunsin lyönnin aikana pistävän kivun samassa kohtaa ja jouduin lopettamaan lyömisen. Ilmeisesti grippini on pielessä, kun varsi tuolla tavalla painaa kämmeneen. Onko kenelläkään hyviä vinkkejä, mitä kannattaa muuttaa (siis kokeilla) vai marssinko suoraan prolle. Yksi ajatus itselläni on, että puristan kenties mailaa liikaa (?)

  #508683 Ilmoita asiaton viesti

  Kenties puristat mailaa liikaa.

  Ensinnäkään vasemman käden pikkurillillä (ylemmän) ei pitäisi puristaa lainkaan, niinkuin ei saman käden nimettömälläkään. Grippiotteen aikana näiden sormien pitäisi olla rennot. Jos olet nähnyt tv:stä esim. Sergio Garcian ärsyttävää tapaa vatkata käsiään ja sormiaan ennen lyöntiä, niin olet huomannut, kuinka hän irrottaa jatkuvasti sormiaan gripistä. En tiedä miksi hän tekee niin, mutta ainakaan hän ei purista grippiä liikaa.

  #508684 Ilmoita asiaton viesti

  Auts edellinen sattui. Itse olen antanut uskotella itselleni, että ainoastaan ylemmän käden kolmella ’ylimmällä’ sormella pidetään kiinni mailasta, muut ovat vaan koristeena.

  Nimim. 16vuotta mailaa väärin kiinnipitänyt?

  #508685 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oletan, että jonkinlainen pron tai kirjan antama kuva gripistä kuitenkin on olemassa?

  En tunnista tuota täysin tyyppivaivaksi. Oletetaan lisäksi, että se liittyy nimenomaan golfharjoitteluun. Siispä:tarkista, ettet pidä aivan mailan päästä kiinni vaan pari senttiä sen paksuimman kohdan alapuolelta. Kun otat pelkästään vasemmalla kiinni mailasta ja nostat sen eteesi vaakasuoraan, lepää mailan grippi 3 viimeisen sormen muodostaman koukun pohjalla ja se ylöspäin vääntyvä gripin pää tukeutuu pikkusormen kohdalla olevaan kämmenen tyynyyn, ei kämmenen pohjaan tai siihen isompaan tyynyyn peukun puolella.

  Oikeasta kädestä koukun muodostava kaksi keskimmäistä sormea, jotka kannattelevat samoin grippiä.

  Otteen pitäisi olla varsin kevyt. yksi tapa alkuun hakea sitä on ottaa koko ote. Suorana seisten nosta maila vaakasuoraan eteesi ja purista juuri sen verran kuin vaaditaan mailan kannattelemiseen. Tuo ote on useimmille jo liian tiukka (aiheuttaa jännitystä hartiaseutuun).

  Nosta sitten maillaa ylemmäs n. 45 asten kulmaan ja purista juuri niin kovasti kuin mailan kannattelu vaatii. se olisi karkeasti sopiva perustiukkuus useimmille.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kämmen vaiva