- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Kalifornia

Etusivu Foorumit Matkailu Kalifornia

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632284 Ilmoita asiaton viesti

  Suunnittelen jo ensi syksyn matkaa ja vaihtoehtona on Kalifornia, minne siellä kannattaisi mennä pelaamaan, asumaan ja minne lentää. Tarkoitus olla 2 viikkoa ja yöpyä noin 3-5 paikassa, mieleellään niin että peli kuuluu majoituspakettiin. Green fee tavoite on keskimäärin 70$ eli hyvät kunnalliset olisi hyvä tietää, jotta olisi varaa käydä joillakin lähes huippu kentillä.

  Viime vuoden Floridan matkaan sain täältä hyviä vinkkejä.

  #637464 Ilmoita asiaton viesti

  Ja ei rajoiteta niitä vinkkejä sitten vain syksyyn 🙂 Täällä spekkistellään jo kevään reissua. Vaihtoehtona tällä kertaa otsikon mukainen Kalifornia + Orlandon seutu + jenkkilä yleensä + Australia + yleensä paikat jossa _oikeasti_ ymmärretään englantia 😉

  Kiitokset kaikille vielä edellisien vuosien vinkeistä!

  #637465 Ilmoita asiaton viesti

  Jos pääasiana on golfin peluu niin yksi hyvä kohde Jenkkilässä on Southern Pines/Pinehurst North Carolinassa. Lentokoneella lennetään osavaltion pääkaupunkiin Raleigh’iin (esim. Lontoon, New Yorkin tai Washingtonin kautta). Sieltä ajetaan vuokratulla autolla (mikä on välttämätön) etelään Southern Pines’iin alle tunnissa. Seudulla on paljon erilaisia majapaikkoja hotelleista motelleihin ja lodgeihin.

  Pinehurst on USA:n golfin kehto. Ensimmäiset kentät rakennettiin sinne 1895 ja nyt alueella on 30 mailin säteella yli 50 kenttää. Edullisimmat gf:t ovat luokkaa $30, mutta paljon on $50-$90:n semi private -kenttiä (vieraat tervetulleita). Pelikausi on ympärivuotinen. Maalis-huhtikuussa lämpötilat vaihtelevat 15C:stä 30C:een.

  Tavanomaisten ravintoloiden lisäksi seudulla ei ole tarjolla ’iltaelämää’.

  #637466 Ilmoita asiaton viesti

  Sen verran on netissä surffailtu, että yksi kohde Kaliforniassa on Palm Springs, vinkkejä alueen stay and play paketeista kaivataan, etenkin yksi majapaikka ja monta kenttää.

  Täältä on kohtuullinen matka Mexikoon, onko kokemuksia Meksikon pohjoisosien kentistä.

  #637467 Ilmoita asiaton viesti

  Kalifornia myös kiinnostaa, ja erityisesti LA:n ympäristö koska sinne matka parin viikon kuluttua. Kokemuksia kentistä?

  #637468 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvää golfia löytyy Los Angeles-Palm Springs-akselilta runsaasti. Vuokra-auto on kuitenkin liki välttämättömyys, golfaat sitten missä vain.

  Palm Springs on mainio kohde. Hieman sisämaassa kun ollaan, niin lämpöä ja aurinkoa on enemmän kuin LA:n alueella. Kentät ovat erinomaisia, mutta high seasonin ollessa joulusta vappuun myös aika tyyriitä. $1:llä taitaa normi-gf alkaa pääsääntöisesti. Tsekkaa hyvä kohde vaikkapa La Quintan alueella, LaQuinta.

  LA on myös oiva kohde. Kenttiä on, mutta tasohaitaria myös. Iso osa kentistä on private clubeja (esim. Riviera, missä pelataan joka helmikuussa PGA Tourin kisa), mihin ei ole asiaa kuin jäsenen kanssa. Public courses on riittämiin. Pelaamaan pääsee jopa alta $50:n, jos muistaa tsekata 2for1-dealit yms. tarjoukset online. Pohjoisemmasta LA:sta on kokemuksia useilta kentiltä. Suosittelen seuraavia:

  RobinsonRanch
  * 2 kenttää, Valley & Mountain
  * gf online special $57
  * loistavat greenit

  Rustic cyn
  * links-golfia
  * gf arkena vain $37

  AngelesNational
  * tuore kenttä
  * haasteita riittämiin

  Pari kunnallista kenttää, Brookside & Griffith Park, edustavat myös hyvää suomalaista keskitasoa. Gf:t $30-60 riippuen ajankohdasta. GP eritoten on varsin ruuhkainen jo halvan green feensä vuoksi, mutta jostain syystä korealaiset ja japanilaiset ovat mieltyneet pelaamiseen siellä.

  Liki Rustic Canyonia (tutustu ihmeessä) löytyy myös mm. Moorpark ja Lost Canyons. Ovat kuitenkin hieman hinnakkaampia.

  #637469 Ilmoita asiaton viesti

  San Diego.

  Sää ei koskaan petä, aurinko paistaa mutta ilmasto on viileä meren takia.

  Torrey Pines kenttä on kuuluisin ja melkein kokonaisuudessaan meren rannalla. Gren fee 260 usd. On noita muitakin hyviä.

  #637470 Ilmoita asiaton viesti

  San Diegon seutuvilla on Steele Canyon, joka jäi mieleen. Kentällä oli muutamia poikkeuksellisen komeita väyliä, avauksia ja lähestymisiä lyötiin (yllättäen) kanjonin yli.

  Steele Canyon

  Juu ja onhan Torrey Pines South Course tietenkin hyvä. Northia en ole pelannut.

  #637471 Ilmoita asiaton viesti

  Olisiko sittenkin parempi mennä Floridaan, vaikka siellä on tullut jo käytyä.

  #637472 Ilmoita asiaton viesti

  Moron,

  Oltiin kaverin kanssa lokakuussa 08 viikko Friscon maisemissa pelaamassa. Suosittelen lämpimästi (ei aina floridaan) kun lämpötilakin on golfille lähes ihanteellinen eli siinä 20 asteen molemmin puolin. Sisämaassa vähän enemmänkin. Oheisesta linkistä löytyy lähes kaikki pohjoiskalifornian kentät (privat, semiprivat ja publicit) mukaan lukien joitakin arvosteluja.

  http://www.hookedongolf.com/courses/northern_california/index.html

  Hinnat on kohtuullisia (30-60 $ kiekka buggyn kanssa kahteen nokkaan) eritoten kun suunnataan Friscosta pohjoiseen. Mm Indian Valley ja StoneTree heti Marin Countyn alueella ovat upeita kenttiä klubipelaajalle (hcp 15-+30). SItten Napa Valleyn alueelle (bonuksena parhaat Usan vinkut, jota ei eurooppaan edes tuoda). Cinnabar Hills San Josesta etelään on upea 27 reiän kokonaisuus suurien korkeuserojen kanssa mutta hel…tin haastava jossei draivi toimi ja greenit nopeimmat koskaan pelaamani =) Sitkeyttä ja aikaa vaan kehiin sekä nettiselailua.. Kenttiä löytyy ihan joka lähtöön ja tiiaikojakin sai jokaiselta kentältä minkä halusimme pelata.

  Suunnitelmissa on palata alueelle pitemmäksi aikaa sillä kenttiä on joka lähtöön ja hinnat kuten sanoin oikeesti hyvilläkin baanoilla todella kohtuullisia (ja bonuksena että lähes joka kentän varaukset voi tehdä netistä). Jenkeissä kun vuokra autokaan ei maksa oikein mitään (500$ SUV viikko) niin kannattaa kiertää varauksetta ympäri vähän laajemmallakin alueella.

  #637473 Ilmoita asiaton viesti

  Lennot ostettu lokakuulle, eli lisää vinkkejä kaivataan. Alustavasti olen ajatellut kolmea aluetta: Los Angeles, Palm Spring ja San Diego. Etenkin hyvät paketit pelillä ja majoituksella kiinnostavat.

  #637474 Ilmoita asiaton viesti

  Hollywood valittu yhdeksi kohteeksi, vielä pitäisi löytää paketteja missä on majoitus ja useita kenttiä. Kohtuullisella googlettamisella ei ole paketteja löytynyt, kylläkin järjestäjiä jotka ilmoittavat järjestävänsä, mutta nyt ei ole saatavilla, lisäksi maileihin en ole saanut vastauksia. Eli lisävinkit tervetulleita.

  #637475 Ilmoita asiaton viesti

  Ramada, Santa Barbarassa ainakin myy kolmea kenttää paketissa. Tuli oltua syksyllä. Hotelli ei nyt oikein täytä tähtivaateita, enemmänkin puhuisin motellista, mutta ihan reilun kokoinen huone ja wlan löytyy myös. Sesonki oli vähän ohi, joten aamupalalle piti mennä kadun toiselle puolelle. Parikytä taalaa maksoi melkein, eikä kaikkea jaksanut syödä.

  Enää en ihmettele, miksi aremikkalaiset on nii’iin isoja.

  #637476 Ilmoita asiaton viesti

  Ja melkein kaikilla paremmilla kentillä on twiglite-aikoja iltapäivällä, jolloin riskinä on joutua hämärään viimeisillä väylillä. Ainakaan syksyllä ei kentillä ollut minkäänlaista ruuhkaa, vaan varattua aikaa ei edes tarvinnut odotella, vaan kentälle pääsi suoraan maksettuaan GF:n.

  Sandpiper-kenttää suosittelen vilpittömästi Santa Barbarassa, jos siitä ohi sattuu menemään. Glen Annie on myös pelaamiskelpoinen mäkinen lay-out, jolta on hienot maisemat. Jälkimmäisen erikoisuutena on punareisisammakoiden pesimispolut, jotka risteilevät kivettyinä ojina lähes jokaisella väylällä. Viherpiiperrystä.

  #637477 Ilmoita asiaton viesti

  http://www.golfnow.com

  Rekisteroidy ja sulle alkaa tulemaan email-spesiaaleja. Halpaa ku jaatelo! Eika osakkaat narise! Heh.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Kalifornia