Aihe: Kadonnut pallo löytyi/sääntökysymys - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Kadonnut pallo löytyi/sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Kadonnut pallo löytyi/sääntökysymys

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182919 Ilmoita asiaton viesti

  Löin ensimmäisen metsään, ja varapallon veteen. Ensimmäistä en (aluksi) löytänyt, etsimme kyllä aika pitkään (olettaisin 3-5 min). Jatkoin varapallolla, ja sanoin (tosin lyönnin jo ollessa ilmassa): tämä on sitten vielä varapalloa. Ensimmäinen löytyikin sitten hyvästä paikasta n. 20 metriä varapallon droppauspaikasta eteenpäin. Saako ensimmäisellä pallolla jatkaa?

  #299331 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos pelipalloa ei löydä viiden (5) minuutin etsinnän jälkeen, pelipallo on kadonnut ja varapallosta tulee pelipallo.

  #299332 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pallosi muuttui varsinaiseksi pelipalloksi viimeistään siinä kohtaa kun löit sitä.

  #299333 Ilmoita asiaton viesti

  Eli droppasit pallon siihen mistä tiiltä lyömäsi varapallo meni yli? Silloin se ei ole enää mikään varapallo vaan pelipallo. Eli et saa alkuperäisellä pallolla pelata kun olet jo dropannut pallon vesiestesäännön mukaisesti, jolloin siitä tuli pelipallo. Ja tietenkin viides lyönti lähti.

  #299334 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  tarkennusta.. eli dropin jälkeen kun olet lyönyt palloa eteenpäin ja se ohittaa ensimmäisen pelipallon niin silloin se muuttuu automaattisesti pelipalloksi.

  Eli jos oli kämmeltänyt ns varapalloa muutaman lyönnin ja et olisi ohittanut ensimmäistä pelipallon niin olisit voinut jatkaa sitä.

  #299335 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Varapallo muuttuu pelipalloksi silloin,kun sitä on lyöty lähempää reikää kuin se kohta,jossa alkuperäinen pallo todennäköisesti on.

  #299336 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on eriävä mielipide kuin aikaisemmilla, eli mielestäni saat jatkaa ensimmäisellä pallolla olettaen että se löytyi tuon ’maagisen’ 5min aikana. Tuo uusi (vesiestesäännön) mukaan dropattu pallo olisi muuttunut pelipalloksi silloin jos sitä olisi lyöty lähempänä lippua kuin mistä se ensimmäinen löytyi.

  Esim, vastaava tilanne voisi olla seuraava.

  Pelaaja lyö draivin 200m:n päähän pitkään heinään ja sanoo lyövänsä varapallon jonka taas ’toppaa’ 20m päähän ojaan. Tästä voidaan hyvin jatkaa edelleen varapallolla vesiestesäännön mukaan ja pelata sitä niin monta lyöntiä kunnes päästään sen ensimäisen pallon luo. Jos eka löytyy niin silloin tuo varapallo tietty hylätään ja toinen lyönti lähtee.

  #299337 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lisäys kysymykseen.Pitää jatkaa eka pallolla,jos 5 minuutin aika ei ylittynyt pallon löytymisestä, ilman rankkua.Muussa tapauksessa pelaat väärällä pallolla.

  #299338 Ilmoita asiaton viesti

  Kuten myöhemmistä teksteistä kävikin ilmi, varapallo muuttuu automaattisesti pelipalloksi vasta, kun sitä LYÖDÄÄN lähempänä reikää missä ykköspallo sijaitsee. Mutta tuo 5 minuutin sääntö mulle on tässä asiassa vielä vähän epäselvä. Eli joku joka varmasti tietää, jatkuuko tuo 5 minuuttia katkeamatta siitä hetkestä, kun palloa on ruvettu etsimään? Esimerkkitapauksessa käytiin välillä droppaamassa ja lyömässä varapalloa. Jos kello tikitti koko ajan, se 5 minuuttia varmaankin ehti kulua umpeen.

  #299339 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En tiedä oletko tosissasi, mutta, jos viiden minuutin etsintäaika voitaisiin ’katkaista’ välillä, olishan se hauskaa! Huonosta lyönnistään suivaantunut kaveri sanoisi, että poltan tässä yhden savukkeen ja jatketaan sitten etsintää…

  #299340 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos selvennyksestä. Näinhän toki oletin, mutta kysymällä ei jää ainakaan kaivertamaan mieltä.

  #299341 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pelaajan ei tarvitse etsiä tai osallistua etsintään,jos ei halua.Se homma kuuluu muille ryhmän jäsenille.Pelaaja voi vaikka sillä aikaa vetää nämä vviden minuutin savut.Aika lasketaan,kun etsintä aloitetaan ja siitä lasketaan 5 minuuttia,jolloin pallo pitää löytyä.Pelaajan pitää käydä tunnistamassa,jos joku pallon löytää.Tämä aika voi jo sitten mennä ko. 5 minuutin ylikin.Tämä tunnistusreissu nimittäin.

  #299342 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jep, juuri näin. Ja voihan pelaajat poltella tupakkinsa heti huonon avauksen jälkeen, jos haluavat. Viiden minuutin aikahan alkaa kulua siitä, kun pallon etsintä aloitetaan. Jos aika alkaisi heti lyönnin jälkeen, ei pitkän driven jälkeen jäisi montaa minuuttia itse etsintään. Vai onko tästäkin joku sääntöpykälä? Siis siitä, että missä ajassa lyönnin jälkeen etsintä tulee aloittaa…

  #299343 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eihän siihen voi antaa aikaa,minkä ajan kuluessa etsintä tulee aloittaa lyönnin jälkeen.Pisintä draivia etsitään viimeiseksi.Saattaahan tässä matkalla olla kolme muutakin etsittävää palloa.Joku saattaa lyödä viisikin lyöntiä,ennenkuin ollaan kauimpana olevan pallon kohdalla.

  #299344 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eihän siihen voi antaa aikaa,minkä ajan kuluessa etsintä tulee aloittaa lyönnin jälkeen.Pisintä draivia etsitään viimeiseksi.Saattaahan tässä matkalla olla kolme muutakin etsittävää palloa.Joku saattaa lyödä viisikin lyöntiä,ennenkuin ollaan kauimpana olevan pallon kohdalla.

  #299345 Ilmoita asiaton viesti

  Palloahan ei tarvitse etsiä 5 min, eli etsintä loppu kun ei etsitä.

  Varapallon pelaaminen pitää ilmoitaa ennen lyöntiä eikä pallon ollessa ilmassa.

  Eli ensimäinen taskuun ja 5 lyönti lähti.

  #299346 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Palloa ei tosiaan tarvitse etsiä ollenkaan,jos se ei ketään kiinnosta.Mutta,jos se löytyy alle viiden minuutin ,sillä on pakko pelata.Mikäli toimitaan,kuin sinä neuvoit.Rangaistus on reikäpelissä reiän menetys ja lyöntipelissä diskaus.Syy.Pelaaminen väärällä pallolla.

  #299347 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Hauskaa kun taas saatiin yksinkertaisesta näin pitkä ketju.

  varapallona liikkeelle lähtenyt pallo muuttuu pelissä olevaksi vasta kun sitä on lyöty alkuperäisen pallon sijaintikohtaa lähempää lippua tai alkuperäinen todetaan kadonneeksi esim 5 min etsintäajan täytyttyä.

  Kiinnostavaa on sen sijaan jos tuossa ryhmässä tupakoiva ja luonnonkaasuja erittävä peluri päästää tuhnun Out of Bounds, pitääkö päästää varatuhnu vai vetästä savut ?

  #299348 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän se ole todettu etsintä päättyneeksi kun kaveri menee jatkamaan peliä varapallolla. Eli proppaamaan vesiesteen säännöllä. Eikä se voi olla enään varapallo kun ei edes lyödä alkuperäiseltä paikalta. Ja tosiaankin säännöt vaativat ilmoitamaan varapallon pelaamisen ennen lyöntisuoritusta.

  Ihmetyttää jutun etsijät jos alkuperäinen löytyy hyvästä paikasta, nehän yleensä katsotaan ensimäiseksi.

  #299349 Ilmoita asiaton viesti

  Samaa mieltä kyllä Jampan kanssa siitä että kun jatketaan vesiesteeseen mennyttä palloa droppaamalla uusi, tulee siitä silloin pelipallo. No tietysti tässä oli vielä se että sitä ei edes sanottu varapalloksi.

  Itselläni kävi pari viikkoa sitten kisassa niin että ensimmäinen pallo lähti metsän suuntaan josta sitä aikamme etsittyämme menin lyömään varapalloa, jonka lyötyäni pelikaverini olivat löytäneetkin pallon metsän vierestä raffista. Tuloksena tuplabogi ja samalla kisan voitto sivu suun.

  #299350 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Näinhän siinä käy,että saattaa jopa voitto mennä sivu suun,kun pelaaja ei tunne oikeuksiaan ja sääntöjä.Varapallosääntö ja sen etsimisen aikaraja 5 minuuttia säännöissä on kyllä selvä.Tämä sen takia,ettei alkuperäisen ja varapallon suhteen voida spekuloida,kummalla kannattaa jatkaa.Ei ole mitään merkitystä hylkääkö pelaaja alkuperäisen pallon ,koska pelaajalla ei tätä oikeutta edes ole.Merkitsijällä tai reikäpelissä vastustajalla on velvollisuus seurata tätä 5 minuutin aikarajaa,ei pelaajalla.Oleellista on nimenomaan tämä 5 minuutin aikaraja tässä avauspuheenvuoron mukaisessa tapauksessa..Merkitystä ei ole sillä miten alkuperäinen ykköspallo löytyy.Säännöissä on hyvin selkeä maininta,milloin varapallo muuttuu pelipalloksi.Ihmetyttää tämä höpinä,kun kaveri lyö dropattuaan pallon vesiesteestä ja huutaa ,tämä on sitten vielä varapalloa.Tämähän on hänen ensimmäinen lyöntinsä siitä paikasta.Eihän ensimmäinen lyönti voi edes olla varapallo.Höpinä onkin tässä tilanteessa täysin merkityksetöntä.

  #299351 Ilmoita asiaton viesti

  Kakkospallohan oli ilmoitettu varapalloksi silloin, kun se lyötiin tiiltä. Ei joka lyönnin edellä tarvitse palloa varapalloksi todistaa.

  Kyseinen pallo pysyy varapallona, kunnes sitä lyödään lähempää reikää kuin ykköspallon oletettu katoamiskohta tai kunnes ykköspallo todetaan kadonneeksi tai kunnes 5 minuttia on kulunut siitä, kun ykköspalloa alettiin etsiä.

  Mielestäni melko selvä asia ja ringo voi jatkaa ekalla pallolla, ellei joku em. kolmesta asiasta toteudu.

  #299352 Ilmoita asiaton viesti

  Samanlainen tapaus löytyi sääntöjen sovelluksista. Eli ensimmäisellä palloaa voi jatkaa peliä.

  27-2b/3: Original Ball Is Beyond Provisional Ball; Player Searches Briefly for Original Ball, Plays Provisional Ball and Then Finds Original Ball

  Q: A player’s provisional ball comes to rest short of where the original ball is likely to be. After a two-minute search for the original ball, the player goes back, plays a second stroke with the provisional ball and then his original ball is found within the five-minute time limit. What is the ruling?

  A: The player must continue play with the original ball. Play of a provisional ball does not render the original ball lost until it has been played from the place where the original ball is likely to be or from a point nearer the hole than that place (Rule 27-2b).

  Lue lisää: R&A Decisions

  #299353 Ilmoita asiaton viesti

  No minun tapauksessani ensimmäinen lyönti meni vasemmalle ja varapallo väylälle pitemmälle kuin alkuperäinen pallo. Joten silloin sitä pelattiin lähempänä reikää kuin alkuperäistä. Tosin en voi olla ihan varma oliko varapallo edempänä kun en tarkalleen tiedä mistä pelikaverit pallon löysivät. (Olettamusta siis…)

  #299354 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Innokkuus on ihmeellistä. Vailla mitään tietoa säännöistä annetaan virheellisiä ’tuomioita’. Katsoin alusta muutaman ja vasta Hullu Poro oli jyvällä tapauksesta.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Kadonnut pallo löytyi/sääntökysymys