28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Junnujen kilpailumaksu

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Junnujen kilpailumaksu

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olin sunnuntaina 13v poikani kanssa Talmassa kilpailuissa ja kuinka ollakaan, edelliskerrasta (syyskuun alussa) poiketen pojalta perittiin täysi kilpailumaksu 40 euroa, edellinen puolikas hinta oli ilmeisesti caddiemasterin tietämättömyydestä johtuva. Oli muuten viimeinen kerta kuin maksan meidän kahden kilpailemisesta 80 euroa eli siis viimeinen kisa Talmassa pitkään aikaan ja lisäksi osoitus Talman olemattomasta junnuystävällisyydestä, joka näkyy myös junnujen pelimahdollisuuksista jäseninä. Virvikiin ja Lahteen voin osoittaa kiitoksen nykytilanteessa järkevistä junnuhinnoista (-50%) ja onhan niitä varmasti muitakin kenttiä, jotka eivät halua lypsää junioreilta täyttä kisamaksua. Ylipäätään kilpailumaksut ovat karanneet käsissä ja siksipä avoimet kisat useimmilla kentillä ovat lähestulkoon jäsentenvälisiä.

  Taisi muuten mennä hyväntekeväisyyten ne talman sunnuntain tuotot…Mikäs siinä jos ei halua tukea vähäosaisia.

  Kannattaa ottaa selvää kilpailun hinnoista ettei tule yllätyksiä. Sitä paitsi syyskuunalussa käymässäsi kilpailussa varmaankin oli eri hinnat junioreille. Turha tulla mesoamaan omasta tietämättömyydestäsi.

  Talman kisoissa olevilla vierashinnoilla pyritään siihen että ensisijaisesti talman jäsenet pääsisivät kisaan mukaan. Talmassa on muutenkin vähän kisoja ja hyviä kisoja vielä vähemmän niin olisi väärin että vieraspelaajat täyttäisivät nämä kisat kun jäsenet ovat maksaneet kumminkin hoitovastikkeen ja jäsenmaksut.

  Talman junnuystävällisyydestä en sano mitään, koska et ilmeisesti tiedä talman junioritoiminnasta yhtään mitään.

  Sen verran tiedän Talman junnuystävällisyydestä, että varsinaisia junioripelioikeuksia ei ole toisin kuin monilla muilla kentillä.

  Tänä vuonna 20 osakkeeseen perustuvaa pelioikeutta (Keskon omistamia? Vieläkö niitä on ensi vuonna?) saatu junnukäyttöön, kausimaksu 370 euroa. Muuten pelioikeutetun junnuperheenjäsenen greenfee on 15 euroa arkisin ennen klo 14, muina aikoina normaali 50 % greenfeestä.

  Vaikka mainitsemani kilpailun tuotto menikin hyväntekeväisyyteen, on yleisenä linjauksena sama kilpailumaksu aikuisille ja junnuille jonkin sortin linjaus, jolla ei ainakaan edistetä junnujen kehittymistä kilpailijoina.

  Täytyy sanoa, että mielummin ajan noin 70 km pohjoiseen Takkulaan poikani kanssa kisoihin ja maksan yhteensä 42 e kuin tuon 80 e. Tai sitten vaikka Virvikiin ja 45 e caddiemasterille kisamaksuna meistä molemmista. Kaikki tässä hintavertailussa olevat kentät ovat olleet tänä kesänä hyvässä kunnossa ja layouteista keskusteleminen kuulunee tuonne kenttäarvostelupuolelle.

  Jormaz kommentoi kilpailumaksun suuruudella pyrittävän siihen, että talmalaiset pääsevät kisoihin, joita Talmasa on vähän. Kilpailukalenterin mukaan niitä on ’ainoastaan’ 38 tänä vuonna.

  Tässähän tämä ongelma onkin, että avoimista kilpailuista pyritään tekemään seuran sisäisiä kisoja tai siis usein niin käykin ja syynä lienee monasti korkea kilpailumaksu. Lienee aika tyypillistä, että avoimessa kilpailussa seurassa kuin seurassa on vain 10% vieraspelaajia. Laskuesimerkki kilpailusta, jossa 100 osallistujaa:

  90 * 15 = 1350 e

  10 * 40 = 400 e

  Tuotto vaikkapa hyväntekeväisyyteen on siis 1750 e. Entäpä jos vieraspelaajille varattaisiin 30 osallistujan kiintiö hintaan vaikkapa 30 e? 400 e enemmän tuottoa… Tuo 15 e on siis olettamus seuran jäsenten kilpailumaksuista, useimmissa seuroissa se lienee matalampi ja näin ollen tuottoero kasvaa jonkun verran suuremmaksi.

  Jägermeisterille: tuin kyllä vähäosaisia 80 eurolla viime sunnuntaina Talmassa maksamalla kilpailumaksun. Tosin tietämättä mihin hyväntekeväisyyteen kilpailun tuotto menee. Tässä on enempi kyse yleisestä periaatteesta.

  Jeep, oon samaa mieltä viestiketjun avaajan kanssa, että junnujen tulisi päästä kilpaileen n. puolella hinnalla, em. tapauksessa 20 eurolla.

  Sitäpaitsi toi 40 euroa kilpailumaksuna on aika paljon, ainakin omasta mielestäni.

  Itse olen käynyt Talmassa viime vuosina muutamassa klubikisassa, mutta nyt on nekin loppu. Palkinnot ovat olleet (kuulemani mukaan, en ole ollut läsnä palkintojen jaossa) täysin naurettavat ja jakoperusteet merkilliset. 40 euroa pelkästä golfkierroksesta on aika paljon.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Junnujen kilpailumaksu

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Junnujen kilpailumaksu