16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Junnu mailojen testaus!

Etusivu Foorumit Yleistä Junnu mailojen testaus!

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Yritimme saada juniorimailoja testaukseen Raisioon avatusta(myllyyn) uudesta urheiluliikkeestä.No emme saaneet.Kaikkia muita mailoja(lady,sen,men)kyllä saa muttei juniori.Olin vähän että,TÄH.Junnullehan olisi tärkeää löytää kuitenkin oikea varsi jotta,lyönnit olisi edes hieman helpompia.Tässähän laitetaan ostajat eriarvoiseen asemaan,eikö?Muutenkin junnun mailoja pitää uusia joka vuosi(ainakin meillä)oikean mailanpituuden saamiseksi.En todellakaan aio ostaa sikaa säkissä tai muutenkaan asioida enää kyseisen ketjun liikkeissä,EVER.!!!!!

    Käväisepä länsikeskuksen Sport Servicessä. En tiedä saako sieltä demomailoja lainaksi, mutta ainakin niillä on simulaattori jossa vehkeitä voi kokeilla.

    Joo.Olen käynyt ja pääasiassa ostankin kaikki Pekalta,niin omat kuin pojankin mailat.Mutta nyt ei ole oikein junnu valikoimaa tarjolla.Tuo kyseinen setti myllyssä olisi ollut hyvän hintainen ja vaikutti ihan asialliselta yhden kesän setiksi.mutta kun ei.

    Yleensä se menee niin, että kun hinnat on riisuttu, niin on palvelukin riisuttu.

    Tarkemmin ajatellen junnumailojen testauksessa ei ole paljoakaan mieltä kolmesta syystä:
    – Junnut kehittyvät niin nopeasti, että tänään sopiva maila on jo huomenna liian kevyt/lyhyt/taipuisa.
    – Koska junnuille ei ainakaan vielä ole saatavilla erilaisia varsia samaan päähän, niin ei niiden testaamisestakaan saa mitään etua.
    – Junnut ovat hyvin laiskoja erittelemään tuntemuksiaan tuotteista, ja yleensä päätös on jo syntynyt tuotteen kyljessä olevan merkin sekä ulkonäön perusteella, vaikka vanhemmat kuinka kyselevät muiden ominaisuuksien perään.

    Tietenkin kaikkia voi aina kokeilla. Mutta auta armias sitä päivää, kun junnuille on samanlaiset testaus- ja fittausmahdollisuudet kuin aikuisille. Jo nykyisinkin isä/poika-yhdistelmät kaupassa ovat lähinnä surkuhupaisaa katseltavaa. Ja kaikki johtuu siitä, että pojan käteen ja isän kukkarolle sopivia mailoja ei ole olemassakaan.

    Ihan vinkkinä neuvoisin ostamaan ’jotakuinkin’ sopivat mailat, niillä pääsee pitkälle.

    No joopa joo.Eiköhän se kuitenkin ole tässä kehityksen vaiheessa nimenomaan tärkeää pelata oikean mittaisilla/jäkkyyksisillä mailoilla,niin ei opita heti sitä väärää swingi tekniikkaa.Tuskinpa itsekkään pelaat xx-stiffi vartisella ja kolme tuumaa liian pitkillä mailoilla.Poika kuitenkin aloittelee kolmatta pelikautta nyt tosissaan-(10v–hcp19),nin ei siihen ihan vaan ’sinnepäin’mailoja osteta.Muutenkin ollaan ostettu joka vuosi uudet mailat.Halpaahan se ei ole mutta ehkäpä kuitenkin tarpeellista.Ja tuosta kyseisestä liikkeestä tuli tänään kyselyjen jälkeen postia että,mailat ovat nyt testattavina niin kuin muutkin liikkeen kepit.

    petteri0 kirjoitti: (19.4.2006 17:19:59)
    Tuskinpa itsekkään pelaat xx-stiffi vartisella ja kolme tuumaa liian pitkillä mailoilla.Poika kuitenkin aloittelee kolmatta pelikautta nyt tosissaan-(10v–hcp19),nin ei siihen ihan vaan ’sinnepäin’mailoja osteta.

    No en pelaa, mutta hyvä että kerroit hieman tarkemmin poikasi tasosta. Minä nimittäin ymmärsin, että olet hakemassa hänelle ensimmäistä oikeaa settiä. Yleensä se, mihin tarkoitukseen junnusettejä haetaan, on vähän eri kuin mikä teillä on tarve. Taitavat olla kaikki junnusetit liian kevyitä hänelle.

    Jos kelailen hieman muistiani, niin esim. Anssi Kankkosella oli 11-vuotiaana tasoitus 11. Poikasi kulkee likimain samaa käyrää ja uskon, että vaikeata tulee olemaan sopivien välineiden löytäminen. Svingi toimii jo hyvin, joten painoa voisi olla riittävästi, kunhan ei ole hirveästi liian pitkät mailat. Teräsvartiset naisten mailat olisivat hyvä vaihto ehto, jos kaverilla on kokoa. Toinen vaihtoehto voisi olla katkaistut miesten mailat. …. No…. varsien jäykkyydet ja lie-kulmat eivät tietenkään silloin täsmää … mutta …. loppujen lopuksi mitään haittaa kehitykselle ei ole, jos ostat jotakuinkin sopivat mailat, mutta EI LIIAN LYHYET, KEVYET TAI TAIPUISAT. ….. Syy…. Kevyttä mailaa on kiusaus alkaa ohjailemaan käsin, ja sitähän kaikki ’liian vahvat’ aikuiset tekevät.

    Oletko ajatellut teettää mailat osista?
    Hyvä yhdistelmä voisi löytyä poikaasi miellyttävistä lavoista, naisten (tai senior) varsista ja sopivista gripeistä.

    12-vuotias poikani ainakin pelailee tyytyväisenä tällaisella setillä ja ovat mitoiltaan ja jäykkyydeltään juuri sopivat. Alkuun mitoitimme yhden vuoden pituuskasvun varsiin, jota sitten kompensoitiin hieman alemmalla otteella, tänä vuonna voi ottaa ylempää kiinni. Jos lavat ovat hyvät voi pituuskasvua päivittää vain uusilla varsilla.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Junnu mailojen testaus!

Etusivu Foorumit Yleistä Junnu mailojen testaus!