Aihe: Julieta Granada – artikkeli - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Julieta Granada – artikkeli

Etusivu Foorumit Yleistä Julieta Granada – artikkeli

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #185476 Ilmoita asiaton viesti

  Eikako tuli mieleen, tosta pari paivaa sitten golfpiste.com:in uutisissa olleesta J-Granadan jutusta, tapahtumia viime kaudelta. Vuonna 2007 han oli viela aikamoinen stara tuolla LPGA Tourilla. Iso nimi. Hanelta odotettiin joka turnauksessa menestysta. Olihan han juuri voittanut tuon $1.000.000 turnauksen edellisen kauden paatteeksi. Nyt tytto on LET:in karsinnoissa. Huh huh! Pudotus on ollut kova. Ei pitais kylla olla kovakaan testi hanelle nuo karsinnat, vaikka onhan niissa aina omat paineensa toki. Taso siella tourin ’alapaassa’ (jos sallitte) ei ole paata huimaava, joten uskon Julietan paasevan ’heittamalla’ LET:ille pelaamaan (jos sinne kerran haluaa). Anyway, siita piti sananen lausua, etta miksi han on nyt jossain LET:n karsinnoissa, vaikka han on yksi nais-golf-maailman staroista. Tatahan tuossa, kenen lienee kirjoittamassa, jutussa juuri ihmeteltiin. On meinaan niin, etta tuolla LPGA Tourilla ei ole montaa pelaajaa, joiden jokaista liiketta seuraa ja ohjaa pelaajan jompikumpi vanhemmista. Julieta Granada on yksi naista, joilla on tama ’ongelma’. Perheen ja vanhempien tukea ja osuutta pelaajan menestyksessa ei saa toki missaan tapauksessa vaheksya, mutta minusta liika on aina liikaa. Parhaimpana esimerkkina tietenkin Michelle Wie. Perheen lisaksi kun siihen lisataan viela kaikki muut ’jeesaavat tahot’, niin jo alkaa olla neuvojaa ymparilla! Mieleeni meinaan jai, tuosta Garadasta, etta kun han treenasi tourilla, niin siina oli perhetta, koutsia ja muuta asiantuntijaa (lainausmerkeissa tai ilman) ymparilla kun pipoa Levin hissijonossa. Hirvee suhina ja kuhina ja kaikki tehtiin hyvin teknisesti. Turnaus-viikolla treenaaminen oli siis erittain teknista, joka oli ainakin minun mielestani hieman outoa. Ja kun viikolla tehty treenaaminen on hyvin teknista ja keittiossa on kokkeja enemman kun paistinpannuja, niin ainakin minulle tuli jo silloin mieleen, etta kauankohan tytto meinaa tuota kestaa. On selva, etta nuorena ja uutena kasvona tuolla sita kestaa jonkin aikaa, mutta ei kai iaisyyksia? Nytko tuli seina vastaan? Eli kun luin tuon artikkelin, niin mieleeni muistui parikin turnausta vuodelta 2007 ja juuri ne ajatukset mitka minulla oli kun sita meininkia siina sivusilmalla katselin. Toki muitakin esimerkkeja on kun Julieta Granada (niin kun esim M-Wie), mutta heita ei paljon nimilta suuri yleiso tunne. Kovasti tehdaan duunia menestyksen eteen, mutta miten? Tehdaanko se tyo oikein? Oikein sikali, etta oppiiko tama pelaaja juuri tuollaisesta koutsaamisesta parhaiten? Olen meinaan ollut jo pitkaan sita mielta, etta miesten puolella muuan Michelsonin Fili on juuri tallainen jannu. Hyvin jatka vetaa kylla, mutta ei asiaa maailman ykkoseksi. Nyt ei enaa kakkoseksikaan. Pitaisko vahan muuttaa taustajengia ja treenikuvioita ja ennen kaikkea treenitapoja ja niiden painotusta? Se jaa kai ikuisesti arvoitukseksi.

  #398724 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn kirjoitti: (7.1.2009 3:35:00)
  Olen meinaan ollut jo pitkaan sita mielta, etta miesten puolella muuan Michelsonin Fili on juuri tallainen jannu. Hyvin jatka vetaa kylla, mutta ei asiaa maailman ykkoseksi. Nyt ei enaa kakkoseksikaan. Pitaisko vahan muuttaa taustajengia ja treenikuvioita ja ennen kaikkea treenitapoja ja niiden painotusta?
  Se jaa kai ikuisesti arvoitukseksi.

  Sä kun aistit nää asiat niin hyvin, niin ootko tarjonnut apuas?

  #398725 Ilmoita asiaton viesti
  GIR

  Bulls Hit kirjoitti: (7.1.2009 8:48:13)

  Golfinn kirjoitti: (7.1.2009 3:35:00)
  Olen meinaan ollut jo pitkaan sita mielta, etta miesten puolella muuan Michelsonin Fili on juuri tallainen jannu. Hyvin jatka vetaa kylla, mutta ei asiaa maailman ykkoseksi. Nyt ei enaa kakkoseksikaan. Pitaisko vahan muuttaa taustajengia ja treenikuvioita ja ennen kaikkea treenitapoja ja niiden painotusta?
  Se jaa kai ikuisesti arvoitukseksi.

  Sä kun aistit nää asiat niin hyvin, niin ootko tarjonnut apuas?

  Ihan mielenkiintoisia juttuja ja kun Michelle Wie:täkin on seurannut niin vaikea sanoa miksi alamäki voi olla niin jyrkkää ja nuosu takaisin niin vaikeaa.

  P.S. Ihan turhaa sinä Bullshit alat Golfinnille vittuilemaan hyvästä jutusta.

  #398726 Ilmoita asiaton viesti

  Bulls Hit kirjoitti: (7.1.2009 8:48:13)
  Sä kun aistit nää asiat niin hyvin, niin ootko tarjonnut apuas?

  Enpa ole en… mita luulet, pitaisko?

  #398727 Ilmoita asiaton viesti

  Joo mut eihän bullshit ymmärtänyt ,koko juttua jos hän ymmärsi tarinan, et siellä ei oo vieläkään tarpeeksi säätäjiä. Niitä vois bullshit VÄHETÄÄ ei lisätä.

  #398728 Ilmoita asiaton viesti

  ambro kirjoitti: (7.1.2009 18:43:24)
  Joo mut eihän bullshit ymmärtänyt ,koko juttua jos hän ymmärsi tarinan, et siellä ei oo vieläkään tarpeeksi säätäjiä. Niitä vois bullshit VÄHETÄÄ ei lisätä.

  Joo tää on todennäköisin vaihtoehto, en ymmärtänyt.
  Mä ymmärsin tarinan, että miksei peli enää kulje?
  Golfinnin tullessa Minnin caddieksi alkoi neidin pelit kulkea(ei sillä, että asioilla olisi mitään yhteyttä, mutta mainittiin kuitenkin) ja kun nämä Granadan ja Filin ongelmat on hän hyvissä ajoin havainnut, niin pyysin kainosti, että, jos kerran tietää hyvissä ajoin, niin kertoisi hyvä mies muillekin asianosaisille. Reilua?
  Nyt kun on Golfinn hereillä, niin voitte puudelit lopettaa räksyttämisen. Kyllä iso mies itse huutoonsa vastaa. Varmasti.

  #398729 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn kirjoitti: (7.1.2009 3:35:00)

  Vuonna 2007 han oli viela aikamoinen stara tuolla LPGA Tourilla. Iso nimi. Nyt tytto on LET:in karsinnoissa. Huh huh! Pudotus on ollut kova.

  Toki muitakin esimerkkeja on kun Julieta Granada (niin kun esim M-Wie), mutta heita ei paljon nimilta suuri yleiso tunne. Kovasti tehdaan duunia menestyksen eteen, mutta miten? Tehdaanko se tyo oikein? Oikein sikali, etta oppiiko tama pelaaja juuri tuollaisesta koutsaamisesta parhaiten?

  Olen meinaan ollut jo pitkaan sita mielta, etta miesten puolella muuan Michelsonin Fili on juuri tallainen jannu.

  Täytyy sanoa että melkoisen kaukaa on haettu Fili tähän yhteyteen, vaikka romahtihan hänkin tosiaan maailman listan kolmanneksi. Muistini mukaan Filin oma äiti kuvaili lastaan toivottoman kömpelöksi tapaukseksi joten mistään suurlahjakkuudesta ei voitane puhua, kovalla duunilla (ja aika hyvin tehtynä) on äijä vaan keikkunut hupulla pitkään ja voittojakin on plakkarissa päälle kolmekymmentä.

  Swingiremontti lienee yhä työ alla, nähtäväksi jää tehdäänkö se työ oikein ja palaako Tiikerin kantaan enää koskaan…

  #398730 Ilmoita asiaton viesti

  GIR kirjoitti: (7.1.2009 9:01:33)
  kun Michelle Wie:täkin on seurannut niin vaikea sanoa miksi alamäki voi olla niin jyrkkää ja nuosu takaisin niin vaikeaa.

  Yips

  #398731 Ilmoita asiaton viesti

  Bulls Hit kirjoitti: (7.1.2009 19:17:55)
  Golfinnin tullessa Minnin caddieksi alkoi neidin pelit kulkea(ei sillä, että asioilla olisi mitään yhteyttä, mutta mainittiin kuitenkin)…

  Niin siis siinahan kavi niin, etta minua pyydettiin siihen oivassa raossa sikali, etta siella oli pelin lisaksi muitakin asioita hieman hakusessa. Noh, palaset loksahtivat paikoilleen monella eri taholla melkein heti (niin minun ja Minnin ja hanen perheensa valilla, kuin muutenkin) ja Rauhalan kanssa tehty tyo alkoi tuottaa tulosta kun tiimi oli puhtaasti suomalainen ja sita ymmarrysta ja ’uutta’ voitiin vieda Kytajalta tourille joukolla. Minun etuhan tuossa oli nimenomaan se, etta puhuimme kaikki Suomea ja pystyin kommunikoimaan myos Rauhalan kanssa niin, etta me (Minni ja mina) sitten tehtiin oikeanlaista duunia myos tien paalla. Tama on juuri se mika Andylta puuttuu, vaikka huippujatka muuten onkin. Kauden paatteeksi, vaikka tiet erkanivatkin, puhuimme asioista mihin kannattaa kiinnittaa huomiota seuraavaksi ja ilolla huomasinkin, etta naissa hanen pelinsa ja svinginsa oli juuri parantunut huikeasti kauden 2008 alussa. Eli erittain hyvaa tyota siella Rauhala – Blomqvist linjalla tehdaan ja se nakyy rankingissa!

  Eli summa summarum, Minnin pelin paraneminen kesalla 2007 oli summa monista asioista ja mina nyt satuin vaan olemaan yksi niista. Yllattavan hyva palanen juuri siihen kohtaan. Yllatys varmaan jokaiselle tiimin jasenelle, semminkin kun en tuntenut ketaan siita leirista ennen yhteydenottoa.

  Bulls Hit kirjoitti: (7.1.2009 19:17:55)
  …ja kun nämä Granadan ja Filin ongelmat on hän hyvissä ajoin havainnut, niin pyysin kainosti, että, jos kerran tietää hyvissä ajoin, niin kertoisi hyvä mies muillekin asianosaisille. Reilua?

  Ei kai nyt kukaan mene siella Tourilla toisten treeneihin ym puuttumaan!? Siella puhutaan small talkia kaikesta muusta kun golfista, mutta kylla siella silti silmat auki pitaa pitaa. Se, etta mm mina huomasin Julietan treeneissa jotain omituista (omituista siis mm minun silmaani), niin miksipa mina siita mitaan hanelle puhuisin. Mina olin hanelle, ja muillekin pelaajille ’vaan caddie’. Roskasakkia siis. Pallopoika. Kassialma. Jokainen vetaa siis omalla tavallaan, mutta saahan sita aina siita sivusta ’arvostella’ 😉 Tama juttu tuli nyt vaan mieleen ihan ton artikkelin ja siina olleen ihmettelyn takia. En mina sita sen jalkeen ole koskaan miettinyt. Painvastaisena esimerkkina voisin heittaa Paula Creamerin, jonka tekemisessa ja treeneissa on mielestani sita hyvaa meininkia. Iso kasi mm hanen caddilleen, Colin Cannille.

  Mickelsonista olen taas aina ollut sita mielta, etta se hieman hohlan tuntuinen jannu on jotenkin paljon enemman feel pelaajan tuntuinen jamppa, ei suinkaan yhtaan niin tekninen, kun hanen apujoukkonsa/koutsinsa on. Tasta siis tuo kommenttini hanesta. Mutta senkin suhteen voin ihan hyvin olla vaarassa. Ei olis eka kerta.

  #398732 Ilmoita asiaton viesti

  Scoop kirjoitti: (7.1.2009 22:23:29)

  GIR kirjoitti: (7.1.2009 9:01:33)
  kun Michelle Wie:täkin on seurannut niin vaikea sanoa miksi alamäki voi olla niin jyrkkää ja nuosu takaisin niin vaikeaa.

  Yips

  Kylla ma sinne taustajoukkoihin ja mediaan enampi tuijottaisin…

  #398733 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn kirjoitti: (7.1.2009 23:35:30)

  Scoop kirjoitti: (7.1.2009 22:23:29)

  GIR kirjoitti: (7.1.2009 9:01:33)
  kun Michelle Wie:täkin on seurannut niin vaikea sanoa miksi alamäki voi olla niin jyrkkää ja nuosu takaisin niin vaikeaa.

  Yips

  Kylla ma sinne taustajoukkoihin ja mediaan enampi tuijottaisin…

  Eiväthän noi ole toisiaan poissulkevia tekijöitä. Mikä kriittinen väliintuleva tekijä on ’taustajoukkojen ja median’ ja osumahetken välissä?…

  #398734 Ilmoita asiaton viesti
  GIR

  Scoop kirjoitti: (7.1.2009 22:23:29)

  GIR kirjoitti: (7.1.2009 9:01:33)
  kun Michelle Wie:täkin on seurannut niin vaikea sanoa miksi alamäki voi olla niin jyrkkää ja nuosu takaisin niin vaikeaa.

  Yips

  En tiennyt, että Wie kärsii yipsistä. Jos näin on niin ei voi muuta kuin toivoa parasta.

  Olen saanut aikanaan maistaa ensioireita kyseisestä ilmiöstä eräässä toisessa lajissa ja nähnyt kuinka se tuhosi parilta kaverilta koko harrrastuksen. Tästä kokemuksesta viisastuneena olen aina yrittänyt pelata ja harjoitella golfia hieman eri filosofialla. En kyllä tiedä onko siitä ollut mitään apua, mutta yips oireita ei ole golfissa koskaan esiintynyt ja pidetään kädet ristissä että ei esiinnykään.

  #398735 Ilmoita asiaton viesti

  GIR kirjoitti: (8.1.2009 8:57:51)

  Scoop kirjoitti: (7.1.2009 22:23:29)

  GIR kirjoitti: (7.1.2009 9:01:33)
  kun Michelle Wie:täkin on seurannut niin vaikea sanoa miksi alamäki voi olla niin jyrkkää ja nuosu takaisin niin vaikeaa.

  Yips

  En tiennyt, että Wie kärsii yipsistä. Jos näin on niin ei voi muuta kuin toivoa parasta.

  Olen saanut aikanaan maistaa ensioireita kyseisestä ilmiöstä eräässä toisessa lajissa ja nähnyt kuinka se tuhosi parilta kaverilta koko harrrastuksen.

  Eihän totuutta viime kädessä tiedä kukaan muu kuin Wie itse. Oireet viittaavat kyllä muuhun kuin pienen loukkaantumisen jälkeiseen tekniikkavirheeseen. Ja kun ensioireet ilmestyvät, juuri nuo odotukset ja kaikki hypetys mihin Golfinn ilmeisesti viittasi, ovat myrkkyä selviytymisprosessissa. Kokoswingiyips taitaa olla yleisempi kuin mitä kuvitellaan. Eikä siinä ole mitään mystistä. Mutta kuten sanot, juttu, jota ei toivo pahimmalle vihamiehellekään… Been there, seen that… Siitä ei koskaan pääse kokonaan eroon.

  #398736 Ilmoita asiaton viesti

  Ja jos pysytaan noissa golfpiste.com:n artikkeleissa, niin nyt voisi kommentoida tuota Purhosen kuvaa tuossa uusimmassa jutussa.

  Ei taa golf-opettajan homma aina niin paskaa ole 😉

  Hopla!

  #398737 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinn kirjoitti: (8.1.2009 22:58:13)
  Ja jos pysytaan noissa golfpiste.com:n artikkeleissa, niin nyt voisi kommentoida tuota Purhosen kuvaa tuossa uusimmassa jutussa.

  Ei taa golf-opettajan homma aina niin paskaa ole 😉

  Hopla!

  Hetkinen… Alkaa liipata pedofiliaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Julieta Granada – artikkeli