16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Jihuu Janos….

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Jihuu Janos….

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onnittelut! Suoritit tiesi MM kilpailuihin upea suoritus! Lue lisää: Janos Uotila

    Onneksi olkoon!

    Ja menestystä myös Las Vegas’iin..

    tmv

    Hieno suoritus! Onneksi olkoon Janos!

    Mitas nappeja Janos on vetanyt kun yht’akkia tulokset on kasvaneet 20%??? 😉

    Pitaisko lahtee katsomaan Janosta? Tulee kylla telkkaristakin, notta mietitaan viela. Onnea matkaan!

    Miksei urheiluruutu tai Tulosruutu noteerannu mitenkään??? Mitä on tapahtunu! Häh????

    Aijaa, täytyy tsekata toi linkki…

    Hyvä Janos!
    Kuulin, että samassa kisassa Ruukkigolfin Joni Virtanen oli lyönyt 411 metriä. Tippui kuitenkin välierissä finaalista. Huikea veto!
    Miksi ei tuloksia löydy mistään? -:(

    Nimetön

    Jep hurjat kiitokset kannusteista jälleen.

    Joo Joni Virtanen löi yhden melko hyvän pläjäyksen ja tulostasokin oli huikea siellä oli selkeästi hirveitä vaihteluita tuloksissa.

    Kuitenkin kisaa joutui pelaamaan osin taktisesti, mutta silti lyöden kovaa. Ja itselläni ekana päivän räppäyksen jälkeen missattuani ekalla rundilla sektorin päätin tehdä kaikkeni saadaksen tuloksia kenttään. Pisimmät lyönti olivat tosin sillä kierroksella mutta eivät sektorissa, tuolla leipoi oikeasti meikäläisen sunnuntai swingillä reilusti yli kolmesatasia lyhkäsin taisi olla 359 jos oikein muistan.

    Maa oli täynnä pientä kuhmua joka varmasti vaikutti valtavasti pomppuihin, kuhmut tosin olivat niin pieniä ettei niihin voinut tähdätä lainkaan.

    Mittamiesten mukaan pelkkä rulli ei ollut syynä pitkiin lyönteihin, sillä minulla, Patrick Anderssonilla, Marcus Endbladilla ja kisan voittaneella Joe Millerillä oli lyöntejä joissa oli Carry 400 plus metriä tosin ne tuppaavat olemaan jo herkästi ulkona kuten nämäkin lyönnit.

    Hauskaa ja jännää oli, moni kova kundi putosikin varmaan sillä että jännitys ja adrealiini peittivät koko taktisen pelin kesken kilpailutilanteen.

    Meikäläisen taksikuski tunnisti välittömästi Irlannissa ja kyseli fiiliksiä, joten eiköhän se TV ja Lehtikin paikalla ollut.

    Seuraavissa kissanristiäisissä mun vahvuuteni on etten usko kenenkään muun uskovan ja odottavan kisalta niin paljon kuin minä odotan, eli yllättäjänä tähtäimenä paalupaikka.

    PS. lämmittelyssä jatkuvasti ventiili osumia mutta kisassa, venttiili hylki palloani onneksi kuitenkin sekin riitti.

    Lue lisää: Janos Uotila

    Missä kentällä ko. kisat käytiin?

    Itsekin olin viikonloppuna Dublinissa pelaamassa. Olisi voinut mennä vaikka katsomaan, jos olisi etukäteen tiennyt.

    Kysymys Janokselle

    Lyökö kaikki samanlaisilla palloilla, vai saako itse valita pallon? Millä palloilla siellä lyödään?

    Nimetön

    Lyödään palloa ei saa vaihtaa eikä piilotella eikä keinotekoisesti lämmittää…

    Jep!

    Lue lisää: Janos Uotila

    Nimetön

    Ainiin ja kisat oli Hollystownin Golf klubilla

    Lue lisää: Janos Uotila

    Nimetön

    Asiaaaaaaaa ; ). Hieno saavutus onneksi olkoon ja MUISTA TAPPAA SE PALLO SIIHEN TIILLE : ).

    Hollystown? Minähän olen pelannut siellä, kaikki 27 reikää, keväällä 2000… Millä väylällä siellä mätkittiin?

    Taisi olla sinisen ysin viimeinen reikä väärinpäin eli ysin greeniltä teeauspaikan yli siellä takana olevalle väyläyllä…

    Nimetön

    Älkää nyt lynkatko aloittelijaa kun kysyn. Mikä on ventiili osuma?

    Nimetön

    Ei ole tapana ollut lynkata, mutta hyvä kun kysyit.

    Venttiili, vena, transventiili, g-spotti, courmet, nappi ja sitten toi sweet spot osuma palloon.

    Nyt on muuten tuloksetkin tulleet!!!!

    Toi kaavio toimii samalla tavalla kuin mm kisoissa, ja mun mielestä sen ymmärtämiseen tarvitaan hieman enemmän keskittymistä.

    Mulle sanottiin että nyrkkisääntö on että etenet aina keskeltä vasemmalle, niin ei tarvii lyödä niin paljoa. Ja sitä noudattamalla pääsin neljänneksi!

    Lue lisää: European LD Finals

    Nimetön

    Linkissä

    Lue lisää: RE/MAX

    Nimetön

    Hahhaa no ilmanko en tiennyt mitä tarkoitti 🙂

    Kerran naureskelin pelikaverin kanssa kentällä että toivottavasti kukaan ei tule kysymään missä kunnossa väylät oli. Olis joutunut vastaamaan että ’mitkä väylät?’. Hitto kokoaja raffista toiseen 😀

    Pari lukemaa pisti silmään: Joe Millerin mailanpäännopeus 155 mph joka on aivan käsittämätön! Äijä lyö rautaseskallakin takalaittomia! Ja toinen mieleen jäänyt oli Jessica Wallströmin 331 yds’in tulos. Koitin googlettaa daamista kuvaa koska pitkälle lyövät naiset ovat aina kiihottaneet minua, pitkälyöntisiin miehiin en niin suurta vetoa tunne! Kerro, Janos, onko minkä kaliberin bööna kyseessä: Laura Davis/Natalia Golbis? Tuleeko naisten kisoja Suomeen vai pitääkö Jessicaa mennä peräti Ruotsiin katsomaan?

    Ps. Kerro Jessicalle terveisiä, että iso poika Helsingissä odottaa lähipelin merkeissä..

    Oliko tuo Joni Virtasen 411 metrinen uusi suomen ennätys??

    Joni Virtasen 411 m lienee uusi Suomen ennätys – ainakin kirjoihin ja kansiin taltioitu. Janos Uotila, joka on tehnyt ansiokasta pioneerityötä Long Drivers of Finland – järjestön eteen, ilmoittaa sivuillaan ennätyksensä olevan 382 (joka nyt siis parani nelisen metriä Irlannissa). Jonin semifinaalissa lyömä 370 m “duffi” oli myös hyvä, mutta pysähtyi käytännössä alastulojälkeensä ja samoin niukasti ohi gridin lyöty viimeinen lyönti, jotka kummatkin olisivat olleet paremmalla onnella luokkaa 400+ m. On vain syytä muistaa, että siellä oli monta muuta, joilla olisi ollut syytä jossitteluun; laji ei ole millään muotoa oikeudenmukainen…

    Lauantaina, jolloin pidettiin paikalliset karsinnat, myötätuuli oli voimakas ja kun vielä kentällä rullit olivat pitkiä, tulokset olivat erinomaisia. Pelasimme tuolloin paikallisen links-kentän ja olosuhteita kuvaa se, että pitkät raudat kantoivat sopivaan myötäiseen rullineen 320-330 m.

    Samat sääolot jatkuivat sunnuntaina Euroopan loppukilpailun alkukierroksilla, jolloin useimmat löivät myös parhaat tuloksensa.

    Finaaliin tuuli tyyntyi ja lyönnit lyhenivät vastaavasti. Voittajan Joe Millerin ylivoimaisuutta kuvaa, että hän nakutti tasaisesti koko viikonlopun 400 pintaan ja pystyi lähes tyynessäkin lyömään finaalissa 422 m. Irlannin finaalista USA:n maailmanmestaruuskisoihin pääsi viisi parasta eurooppalaista, joista Milleria ja kenties toiseksi tullutta Adam Stacya lukuunottamatta muut ovat näillä näkymin puhtaalla turistimatkalla – vaan kuka tietää.

    Myös kaksi muuta suomalaista oli kisassa mukana: Niko Helin (361 m) ja naisten sarjassa Nora Westerback.

    Ennätyksistä puheen ollen:

    viimetalvena, lyötiin Lontoossa muistaakseni uusi mailman ennätys 720 jaardia.

    Ja mikäli oikein muistan että siellä oli J. Uotilakin ja taisi lyödä 650 jaardi eli eiköhän se ole virallinen Suomen ennätys?

    Harmi tosiaan ettei muita Suomalaisia selviytynyt mm kisoihin, tarkoittanee tässä tapauksessa ettei olisi niin paljon turisteja kisoissa…

    Joo muistan kun tosta oli puhetta, mutta Janokselta ei oikeen tullut vastausta miten noi oli mahdollisia. Normaaliolosuhteissahan noi ei ole mahdollisia (ja siksi ne eivat ole minkaan maan ennatyksia ;)) ja rullit on taytyneet olla vahintaan 200-300 jaardia, joten lisainfoa noista oli hyva kuulla. Saannotkin tais olla erilaiset kun ReMaxeissa?

    Ihan mielenkiintoinen aihe.

    Itse paikalla olleena, näin asiat kyllä hieman toisin…

    Kuten kaikissa urheilulajeissa, se että on hyvä ei riitä, pitää myös omata rautaiset hermot. Ja mitä lajin oikeudenmukaisuuteen tulee, niin kait se on ihan sama esim. golfissa… pomput, spinnit yms. Voittaja on yleensä se, joka hallitsee kokonaisuuden parhaiten.

    Kisan läpi oli lähes samalaiset olosuhteet, se miksi lyönnit lyhenivät taisi kylläkin johtua ihan muusta kuin tuulesta.

    Finaalin aloitti muistaakseni Marcus Edblad, joka jäi parhaimmallaan ainoastaan metrin Joe Milleristä, löi ensimmäiset kolme lyöntiänsä ulos ja tämän jälkeen yritti paniikissa saada pallon ainoastaan kenttään. Tulos jäi alle 350m.

    Finaalin toinen lyöjä Paul Evans, joka oli ensimmäistä kertaa kiertueella finaalissa, sanoi vuoronsa jälkeen jännittäneensä niin paljon, että hädin tuskin sai palloa teelle. Sai yhden pallon sisään ja tulos oli 364m.

    Kolmantena oli Janos, jonka oli ainoastaan lyötävä yli 364m ollakseen viiden parhaan joukossa. Ei siinä hirveesti ponnisteluja tarvittu, tämä ylittyi jo kolmannella (toinen oli myös sisällä). Loput pallot lähtivät vapautuneesti, mutta kaartoivat valitettavasti ulos. Näistä kaksi mittamiehen mukaan yli 400 reilusti.

    Neljäs oli Rasmus Magnusson, joka kertoi lyöntivuoronsa jälkeen jännittäneen niin paljon, ettei vain osunut palloon. Hän oli hermostunut, vaikka lukeutuu yksiin parhaista Ruotsalaisista tulevaisuuden lupauksista ja on pelannut mm. Challenge Touria.

    Viidentenä Johan Tumba, joka ei muuten loistanut, paitsi että on ollut jo kerran mm finaalissa ja pelannut iät ajat golfia ammattilaisena. Hermot sekä kokemus olivat siis Tumban valtteja.

    Kuudentena löi englannin uusi lupaus, kylmähermoinen nuorukainen Joe Miller, mikään ei tuntunut häiritsevän häntä. Hän löi edelleen pitkälle kuten koko kilpailun ajan.

    Viimeisenä ollut Stacey oli jo kerran lyönyt yhden sarjan ulos, mutta nyt onnistui.

    En usko, että nämä kolme lähtevät turistimatkalle. Viime vuonna 377 metrin lyönti riitti maailmanmestaruuteen. Joka tapauksessa on mukava nähdä, että omia kannustetaan näin kovasti… kiitos siitä sinulle Bobby J.

    Sinä taisit sitten olla turistimatkalla Dublinissa? Ei millään pahalla, mutta niin metsää vastaa kuin sinne huutaa.

    Nimetön

    Nonniin,

    nythän täällä on päästy oikein vauhtiin, osassa viesteistä kieltämättä haiskahtaa katkeruus omasta menestyksemättömyydestä, mutta muistaa pitää että kaikilla on ihan samat mahdollisuudet niin Turun FGT:llä kuin pituuslyöntikisoissakin.

    Irlannin kisa oli kieltämättä aikamoista metreillä herkuttelua, vähän skeidakin draivi meni helposti yli 350 m.

    Ja mimmien osuudesta huomasi kuinkapaljon rullit onnistuessaan auttoivat, pallo juoksi välillä kuin aropupu pitkin kenttää.

    Sektorissa oli pientä nyppyä ja jos sattui tulemaan sopivasti nypyn myötäseen, niin sai melkoiset rullit.

    Paljonhan kertoo se että parhaimmillaan yhden pelaajan kohtalaisen lyönnin pituusvaihtelu saattoi olla jopa 80-100 metriä.

    Hieman enemmän kiertäneen olen päässyt tutustumaan, näihin pituuslyönnin takana oleviin henkilöihin, ja eräs heistä on pää mittamies Chris Weeks. Hän sanoi että kisassa oli kolme pelaajaa joiden kärry tuossa tuulessa oli yli 400 metriä,

    minulle hän sanoi että minulla oli ekana päivänä ekassa setissä tosiaan useampi pallo yli 400 mutta pihalla, ja muita olivat tasaisesti Patrick Andersson, Marcus Enblad ja tietenkin Joe Miller.

    Mutta kuten pituuslyönnin grand old man Art Sellinger totesi, sinun pitää saada tulos ja sen tuloksen pitää olla riittävän pitkä.

    Eli sama kuin putatessa, on niitä joiden puttilinjalla on monttuja ja sitten niitä kenellä on aina suora ylämäki putti. Jälkimmäinen ei yleensä valita, mutta tämä ensimmäinen keksii kyllä selityksen että hänet hyväksyttäisiin klubilla.

    On olemassa huonoja häviäjiä, ja sitten todella huonoja häviäjiä.

    Pakko sanoa että Joni Virtanen on rautasen oloinen kaveri, se mies ei vapissut yleisön edessä (ainakaan näkyvästi) eikä liiemmin tarvinnut holhoajaa mukanaan vaikka kaveri olikin mukana.

    JA mikä parasta hän sanoi kisan jälkeen että pitää ruveta reenaan enmmän, eikä ruvennut valittamaan kilpailun oikeudenmukaisuutta.

    ’se on silkkaa kilpailua ja pitää oppia joskus hyväksymään/myöntämään itsensä ja omat virheensä muuten ei ikinä pärjää missän, ei niin pituuslyönnissä kuin muussakaan elämässä.

    Ei siinä ole mitään hävettävää, jos ei aina mene putkeen, mutta opettele antamaan arvostusta sinut voittaneille sillä se saattaa parantaa myös sinun oman suorituksesi arvoa.

    ’Eihän kukaan halua hävitä huonoille!’

    Täällä noilla puheilla ei paljoa arvoa saa, menettää vain sen vähäisenkin mitä joskus on ollut!

    Ps. Lähetän Vegasin turisteille terveisiä, pitää varmaan sanoa niillekkin, jotka käyvät Jenkkilässä vielä erikseen karsimassa että pääsevät turisteiksi!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
Vastaa aiheeseen: Jihuu Janos….

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Jihuu Janos….