23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Janoksen lyönnin pituus?

Etusivu Foorumit Yleistä Janoksen lyönnin pituus?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mikähän oli oikea mitta Janoksen pisimälle lyönnille Lontoossa, kun voittaja löi 658 metriä. Tyry uutisoi että voittaja olisi lyönyt 720 metriä ja Janos 650 metriä. Todellisuudessa kait voittajan 720 olikin jaardeja, mutta mitähän ne Janoksen 650 oli, jaardeja vai metrejä? Onnea Janokselle kuitenkin sijoituksesta….

    SMT:n foorumilta napattua:

    Slater Slams New World Record !

    14-February-2005

    Paul ’St George’ Slater claimed a new world record for the longest golf drive at London City Airport today (Saturday) in an event hosted by the London Golf Show.

    Braving difficult weather which included torrential rain and gusty winds, Slater, 34, from Warrington, fired a drive 720 yards down the runway.

    It beat the previous best of 696 yards – set recently by Australian Tour pro Stuart Appleby .

    He said: ’I knew it was right as soon as I hit it. You know when you’ve hit a good shot; you get the surge going right up through your body. That’s what we do it for really.’

    Slater (pictured right), the current RE/MAX European Order of Merit holder and 2004 Scottish long drive champion, remained outwardly calm despite all the acclaim from his fellow Long Drivers of Europe competitors and the gathered spectators.

    ’This is as excited as I get,’ he smiled. ’But I must admit there was a bit of arm waving and shouting soon afterwards.’

    The secret of his success, the Bolton club pro insisted, was the same as all golfers. ’It’s all about practice,’ he insisted.

    But most golfers wouldn’t be using the club with which he set the new record. ’I took some loft off the club I was using after the first couple as the ball was losing energy on the runway as it was dropping from a height. This club has a 2.5 degree loft and the stiffest shaft I’ve ever used. It’s an SMT 02 with a 50′ Apache shaft. And I owe a lot to Mike Tait, of SMT, who has been the only one who stood by me. Without him I would not have achieved this.’

    Juuh, ei tuossa kerrota Janoksesta.

    Voittajalla oli 2,5 asteinen vehje !?

    Minkähänlainen oli pallon lentorata? 100m ilmassa ja loput rullia?

    Nimetön

    Otetaan pitkä tii ja lyödään ’nousevalla’ lavalla, niin kyllä se pallo lentämään saadaan.

    Ai jaa, niinkö ?

    Janoksella oli muuten 7,5 asteinen lapa. Aikamoinen ero kavereiden lofteissa.

    Janoksen omien sivujen mukaan hänen pisimmät (49-52′) keppinsä ovat 4 ja 5-asteisia SMT 455 DB-nupikoita.

    Olen kuullut nyrkkisäännön, että kun LD-keppiin lisätään tuuma vartta otetaan samalla yksi aste loftia pois.

    Lue lisää: facts about Janos

    ’Finland’s Janos Uotilla made the trip to drive a creditable 570 yards.’

    http://www.longdrivers-eu.com/news_140205.html

    Nimetön

    Pahoittelen mittojen epäselvyyttä, syynä saattaa olla tapahtuman viihteellisyys jonka tavoitteena oli saada julkisuutta Lontoon Golf Showlle.

    Kun kysyin tulostani paikanpäällä niin minulle kerrottiin tuo 650, mitään virallista tuloslistaa siellä ei tosiaan julkistettu. Ymmärsin tosiaan että puhe oli metreistä eli Tyryn saama viesti minulta oli tuollainen kuin hän sen oli kirjoittanut, onneksi kuitenkaan tapahtuma ei ollut mitenkään virallinen eikä siellä jaettu kenellekkään rahaa.

    Muutamalla golfsivustolla kilpailun jälkeen käyneenä voin todeta että tulokset vaihtelevat melkoisesti riippuen sivustosta.

    Jokatapauksessa oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä lyömään lentokentälle, koska niitä oletettavasti harvemmin golfareille tarjoutuu.

    Eri tulosten mukaan Janoksen lopputulos oli siis pituuslyöntikisassa jotain 518 ja 650 metrin väliltä. Eivät taida nämä pituuslyöntikisat olla mitään täsmägolfia.

    Mikähän oli Janoksen sijoitushaarukka: 650 metrillä pääsi kolmanneksi, mutta mihin ylsi 520:llä?

    Nimetön

    Kyl määki ton 520m löisin, eikä tulis ees hiki. Ilmassa 200 ja rullit 320.

    Nimetön

    Pituuslyönnin ’Euroopan touri’ on täysi floppi.

    Mukaan pääsee kuka vaan ja kisoissa osallistujamäärät niin pieniä että kaikki pääsee palkintopallille. Ei kyllä oikein jaksa kiinnostaa…

    Joo, aika vähän on osanottajia LD-kisoissa.

    Jengi ei oikein uskalla ilmoittautua kisaamaan, kun jo ’katu-uskottavuuden’ takia pitäisi saada ainakin 200 metrin draivi aikaiseksi.

    Nimim. ’Suolimutka’ on varmasti tervetullut kokeilemaan. Mutta epäilen vahvasti ettei ’kiinnosta.’

    Ole

    Ei ole mikään ihme, että jengi häippäsee näiltä palstoita. Aihe kuin aihe niin heti vääräleuat alkaa vääntää skeidaa joka topikista. Miettikää ihan tosissa jos itse koittaisitte mennä LD- kisoihin, kyllä täällä on helppo leipoa 300 metrisiä draiveja eikä kukaa koskaa ota kolmea puttia. No tulihan sanottu nyt sit vaan upottamaan tätä valitusta .

    Sinne vaan hei mukaan, jos se on noin helppoa. Varmasti Janos antaa sulle opastusta alkumetreilla.

    En minakaan mikaan pituuslyontikilpailujen fani ole (silla kun periaatteessa on hyvin vahan tekemista golfin kanssa, joka on tarkkuuspeli ei voimapeli), mutta etta vaheksya kaikkea ilman kritiikkia.

    Sain muuten mun ekan pituuslyonti-draverin kasaan alkuviikosta (’silea’ loft 6 astetta, varsi mallia ’saatanan jaykka’ ja varrella mittaa 47′) ja eilen paukautin rankelle sita koittamaan ennen kierrosta… Ei oo kylla helppoa toi homma ei! Ja paikathan siina meinaa hajota, kun tollai repii! Joten respectia sikali tuon lajin harrastajille. Ei oo jokamiehen hommaa!

    Jos olen oikein ymmärtänyt LongDrive -lyöntien idean, niin kyse ei ole pelkästään voimalajista.

    Tottahan siinä pitää kiskaista palloa peräsuoli pitkänä, mutta voimalla (ja svingin nopeudella) annetaan vain pallolle vauhtia. Sen tulee kuitenkin osua ja jäädä väylälle, jotta suoritus olisi hyväksyttävä, vai kuinka?

    Eikä siihen kärsi olla kovin pahaa slaissi-/huukkivikaa. Osumasektori alkaa olla suhteellisen kapoinen 300-400 metrin päässä. Joten lyönnistä pitää löytyä kohtalaisesti tarkkuuttakin.

    Vaikka kisassa saa yrittää muutaman kerran, niin ei se nyt ihan helppoa ole.

    Voishan ne saannot kaivaa jostain, mutta oikeassa olet. Itse tarkoitin tuossa alempana ’voimalla’ lahinna sita, etta onhan sun swingi taysin erilainen longest drive kisassa kun normaalissa golf-kisassa.

    Ja juu, lyontikertoja on kai se 5-6 per jannu ja sille merkitylle alueelle pitaa osua, muuten lyontia ei mitata. Meinaan jos sa saisit sanotaan nyt 5 dravia golfkentallakin aina joka tee-boxista ja valitset sitten niista ne parhaat, niin aika saletisti scorekin laskisi aikalailla normaaliin verrattuna 😉

    Nimetön

    Terve täällähän homma lähtenyt oikein kunnolla käyntiin, pisimmät lyönnitkin on jo melkein ehditty tälle kaudelle vetää.

    London Golf Show oli siis ihan silkkaa Showta, sitä ei missään nimessä kannata sotkea mihinkään touriin.

    Siellä oli lyöntejä joka äijällä kolme vuorollaan käytettävänä, kiitorata tosiaan oli 40 yardia leveä eikä mitään höylättyä asfaltia. Sen lisäksi kiitoradalla oli pieni harjanne keskellä ettei vesi jäisi seisomaan, siis tarkoituksen mukaisen turvallisuuden vuoksi.

    Se että onko LD kisoissa porukkaa, onkin sitten hyvin suhteellista.

    World finaaliin pääsee vain 120 parasta joista vain viisi on Euroopasta, loput Ausseista ja Ameriikan ihmemmaasta.

    Minä en ainakaan kehtaa uhota että noihan on helppo jallittaa mennentullen, kun ovat tollasia kyläkisojen näpyttelijöitä.

    Euroopassa on tosiaan lajin harrastajia vähemmän kuin esim U.S.A:ssa.

    Ittse tunnen 21 pelaajaa nimeltä, jotka kilpailevat tosissaan lajissa, se että he kaikki muka pääsisivät aina palkinnoille on silkkaa höpinää, koska vain viisi parasta saa pisteitä, ja toistaiseksi hyvin nimellisesti fyrkkaa.

    Mikä onkin johtanut siihen etteivät he ole kaikissa kisoissa olleet aina paikalla, nyt siihen on tulossa tietenkin muutoksia osin minunkin toimestani koska olen puhunut palkintorahojen korottamisen puolesta melkko paljon.

    Nimetön

    Hyvä janos .

    Nimetön

    Onnea ja menestystä vaan Janos.

    Nimetön

    Tämän linkin takaa pääsee treenaamaan draivia ensi kesää varten, metrilukemat on kyllä aika samaa luokkaa kun Lontoon LD kisassa.

    Lue lisää: Draivi

    EFC

    Pikaisella kokeilulla jäi 500 rikkomati (liekö metrejä vai jaardeja) 493 oli paras. Sopivalla osumalla carryksi tulee aika hulppeat lukemat…

    EFC

    Nyt pääsin 544 >> paranee.

    Jep jep. Nyt lähti 588,8!!!

    Pääsin pitkän takomisen jälkeen samaan 588,8 metriin!! Kohtalaisen addiktoiva peli… Mutta hauska ja tarpeeksi yksinkertainen peli meikäläisellekin.

    Jos pitkistä driveistä puhutaan niin nuo pulen kilometrin pamaukset on lyhyitä….

    Sama kai se on onko alla asfalttia vai jäätä…

    Ja tuolloin ei muuten ollut edes sanaa trampoliini saati trampoliiniefekteoiä keksitty…

    Lue lisää: Lukekaas tämä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: Janoksen lyönnin pituus?

Etusivu Foorumit Yleistä Janoksen lyönnin pituus?