- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Jack Nicklaus

Etusivu Foorumit Yleistä Jack Nicklaus

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #179506 Ilmoita asiaton viesti

  Jack, ”Golden Bear”, Nicklaus hengitti ensimmäisen kerran ilmaa 21. tammikuuta vuonna 1940 Ohion Columbuksessa. Hän sai innostuksen golfiin kemisti-isänsä kautta. Hän toimikin 10-vuotiaana isänsä caddiena. Hän päätti myös itse aloittaa kilpailemisen golfissa ja hänestä tulikin jo parissa vuodessa erittäin kilpailukykyinen amatöörigolfari. Siitä huolimatta hän päätti seurata isänsä jalanjälkiä ja opiskeli itsensä kemistiksi. Bobby Jones oli Jackin suurin roolimalli ja hän vaikutti paljon tapaan jolla Jack golfia pelaa. Jack voitti ensimmäisen kerran US Amateursin ja toistamiseen sen vuonna 1961, jonka jälkeen hän päätti alkaa ammattilaiseksi. Hän voitti heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan, 1962, kolme PGA Tourin osakilpailua ja vielä US Openin. Hänet valittiinkin vuoden tulokkaaksi. 1960-luku oli kolmen pelaajan Jack Nicklauksen, Arnold Palmerin ja Gary Playerin dominoimaa aikakautta golfissa. Jack Nicklauksen ura jatkui hämmästyttävänä. Hän on voittanut 18 Major-turnausta ja sitä pidetään Tiger Woodsillekkin mahdottomana lukumääränä. Ensimmäinen Major voitti tuli, kun Jack oli 22-vuotias ja viimeisin, kun hän oli 46-vuotias. Kumpainenkin tapahtui hänen kotikamarallaan Yhdysvalloissa. Vuonna 1990 hän liittyi senioreiden PGA Tourille ja nappasi sieltä uransa suurimman ykköspalkinnon Wendy`s Champions Skins Gamessa, 340 000 dollaria, vuonna 2005. Hän oli silloin 65-vuotias. Hämmästyttävää tässä oli se, että hän oli juuri palannut puolen vuoden tauon jälkeen takaisin golfkentille, kun oli kuntoutunut selkäleikkauksestaan. Jack Nicklaus on äänestetty viisi kertaa PGA Tourin vuoden pelaajaksi. Vuonna 1970 Sports Illustrated-lehti valitsi hänet vuoden urheilijaksi. Hän on saanut myös paljon muita kunniamainintoja useilta lehdiltä ja järjestöiltä, golfin ulkopuoleltakin. Tätä nykyä hän pyörittää omaa yritystään, Golden Bear Inc., joka suunnittelee, rakentaa ja rahoittaa golfkenttiä. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja liittyen golfiin. Ensimmäinen kirja, Golf My Way, ilmestyi vuonna 1974 ja siinä hän kävi ensimmäisen kerran läpi lyönnin ja pelitaktiikan keskeiset osa-alueet. Nicklaus keräsi voittoja yhteensä 113 kappaletta, joista 73 tapahtui virallisilla toureilla. Hän on voittanut uransa aikana palkintorahoja noin 9 000 000 dollarin arvosta ja holareita on syntynyt 19 kappaletta. Näin muutamia pikku tilastodetaljeja vain mainitakseni. Jack Nicklaus on yksi golfin suurista hahmoista kautta aikojen ja sanotaankin, että hän on voittanut kaiken mahdollisen ja saanut kaikki mahdolliset kunniamaininnat. Ilman Jackia golf ei olisi sitä mitä se tänä päivänä on. Hän on paras mahdollinen lähettiläs golfille mitä voi vain pyytää. Jack vie voiton Hillsidessä ja siitä pidetään huolta. ;)

  #347663 Ilmoita asiaton viesti

  Oiva ajoitus, silla Jack pelaa viimeisen Majorinsa (ja Tour kisansa) nyt alkavalla viikolla St Andrews:ssa. Sitten sen on ohi. Finito, kaputo.

  Itse en ole koskaan ollut sen kummempi Jackin fani jostain syysta. Uran huikeaita saavutuksia ja vaikutusta koko lajiin en lahde kuitenkaan kieltamaan.

  Jackin uran kohokohtana pitaisin ehdottomasti hanen vuoden 1986 voittamaa Mastersia. Silla vaikka Tiikeri tai joku muu joskus ohittaisikin Jackin majorien voittomaarissa, en usko, etta kukaan enaa voittaa majoria 24 vuoden jalkeen siita ensimmaisesta. Tuo on uskomaton saavutus.

  #347664 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinnin tapaan en ole koskaan tutustunut Jackin uraan tai personaan sen tarkemmin. Silti miehen persoonasta välittyy huikea karisma. Esimerkkinä voisi olla kuuluisa annettu putti Ryder Cupissa, mutta Nick Faldo tiimin edustajana nostan esiin oman masterimme ajatuksia Jackista.

  Ensinnäkin, mr Faldo voisi olla keskitason kilpapyöräilijä jos hän ei olisi nähnyt Nicklauksen peliä televisiosta. Faldo aloitti golfin Jackin innoittamana, pääsi pitkälle, mutta tarvitsi vielä toisen potkun idoliltaan lopulliseen läpimurtoonsa major-voittajaksi:

  Menestyksekäs, mutta ilman major-voittoa oleva nuori Faldo pelasi kierroksen Nicklauksen kanssa. Kierros avasi Nickin silmät siitä, kuinka hyvä pallonlyöjä pitää olla voittaakseen majorin. Faldon sanoin oli hämmästyttävää nähdä Nicklauksen peliä, joka ainoa lähestyminen lähti kohti griinin keskiosaa ja taipui sille puolelle missä lippu oli. ’Niillä lyönneillä ei voi pelata yli 67.’

  Tämä havainto lähetti Faldon muokkaamaan svinginsä uudelleen ja kuuteen major-voittoon.

  Kiva lisä Nicklauksen ansiolistaan

  #347665 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, en sanonut ettenko olis koskaan hanen uraansa tutustunut tai sita tuntisi (se on ensinnakin mahdottomuus, jos harrastaa lajia tassa maassa), vaan etta en ole sen kummoisempi Nicklaus fani. Ei iske meikalaiseen noin niin kun tyyppina…

  #347666 Ilmoita asiaton viesti

  Tietääkö kukaan minkä suomalaisen kentän Jack Nicklaus on suunnitellut?

  #347667 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Siinähän on pientä puurtamista jopa tiger manilla

  jos meinaa sen 18 major voittoa ohittaa…

  #347668 Ilmoita asiaton viesti

  Totta totta, ei ole helppoa ei, mutta keskeneraista tyota ei saisi arvostella…

  Jos Tiikeri meinaan pelaa viela baut 10 vuotta, niin ei se ole kun yksi major per vuosi… 😉 Tan vuoden kiintio on jo taynna ja peli vasta ’tuloillaan’.

  #347669 Ilmoita asiaton viesti

  ’niin ei se ole kun yksi major per vuosi… ;-)’

  Helppo rasti 🙂

  Nyt tilastonikkareille kymysys: Mikä on pisin putki, siis vuosia, että joku peluri on voittanut vähintään yhden majorin joka vuosi? Kuka ja milloin?

  #347670 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Byron Nelson joskus kauan sitten..

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Jack Nicklaus