11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

Isosaari

Etusivu Foorumit Yleistä Isosaari

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Moi Onkohan kenelläkään tietoa Isosaaren golfkentästä? Isosaari siis Helsingin edustalla ja siellähän on myös jotain puollustusvoimien toimintaa. Kenttä on ilmeisesti 9 reikänen par 3 kenttä ja yksityisomistuksessa. Miten sinne pääsisi pelaamaan ja onkohan kenelläkään tietoa pääsevätkö varusmiehet pelaamaan, itse menossa ensi kesänä?

  Tässä hieman osittain toisen käden tietoa kerran siellä pelanneelta.

  Kyseessä on tosiaan ’yksityis’omistuksessa oleva eli armeijan/valtion omistama 9 reiän par 3 kenttä, jota saarelaiset hoitavat.

  Sinne ei periaatteessa ulkopuoliset pääse pelaamaan ilman erillistä kutsua, koska kyseessä on puolustusvoimien suljettu saari. Paikalliset varusmiehetkään eivät pääse kenttää pelaamaan elleivät satu saamaan kutsua sopivalta henkilöltä eli voinet ehkä unohtaa ’iltaysit’.

  KL

  Olisi mielenkiintoista tietää kuka siellä sitten saa pelata ja ennen kaikkea kenen rahoilla tuota kenttää ylläpidetään, ettei vain veronmaksajien….?

  Siinäpä todellinen pay and don’t play -kenttä!

  Kyllä siellä pelaamaan pääsee. Pitää vaan ottaa aloite heti omiin käsiin. Pitää huutaa jo laiturilla että kuka täällä on PU? Tai missä on linnakkeen komendantti? Nämähän siellä kädäreinä toimivat. Sitten kun PU ilmoittautuu, kuuluu hyviin tapohin antaa tuliaisksi puoli tusinaa löytöpalloja ( Gumböle-golfin rangepallot käy hyvin) ja johan jää sulaa. Suhteet on luotu ja kierrosaikoja ynnä muut puuhaa järjestyy.

  Tärkeää on, kulunutta sotilastermiä käyttäen, että ei jää ’tuleen makaamaan’. Ja bägi mukaan, kyllä PU sen kasarmille kantaa kun rohkeasti pistää sen hänen kaulaansa roikkumaan ja sanoo että hopi hopi…

  KL

  Aivan, ja jos oma reservin sotilasarvo ylittää PU:n aktiiviarvon, poistutetaan vastahankainen PU taakse laiturilta mereen ja jatketaan sitten matkaa eteenpäin kohti kenttää. Sympaattisena hyvän tahdon eleenä heitetään kuitenkin PU:lle pelastusrengas ennen poistumista paikalta. Tällä varmistetaan pääsy kentälkle jatkossakin.

  Olen ymmärtänyt, että eiköhän sinne varusmiehetkin pelaamaan pääse ainakin morttiajan jälkeen. Hoito taitaa olla sen verran minimaalista, ettei siitä valtion budjetti nyrjähdä, jos siihen 2h viikossa menee.

  Olisi muuten paljon luovempaa järjestää tuollaiset golfiaiheiset sulkeiset: ’Taakse – Vie! Ei onnistu, puutteellinen hartiakierto, rauta ysin mitta – taakse – poistu!’ tai ’Läpi – Vie! – Loppuasento – Lepo’

  Nimetön

  Kentän tällä kaudella kiertäneenä ja selostuksen taustoista kuulleena voin todeta, ettei toimintaan veromarkkoja kuluteta. Kenttä on talkoovoimilla pikkuhiljaa laajennettu 9 reikäiseksi par3 kentäksi ja ylläpito hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Väylien pituudet vaihtelevat 60 metristä 140 metriin, joten kenttä on hyvin sopiva lähipelin harjoitteluun. Vaatimattomien kentänhoitoresurssien vuoksi greenit tosin ovat lähinnä normaalikentän väylille tilapäisesti leikattujen talvigreenien tasoa. Pääsy pelaamaan taitaa tosiaan olla melko rajoitettua ja kutsu tullee yleensä varsin korkealta taholta, jos tulee:)

  Olipa hyvä, että otit puheeksi tuon sotilasarvoasian. Olen itse reservin Pst-alikersantti ja sehän vastaa rantapyssyssä, jumaliste, everstiluutnanttia, joten PU poistuu ja lujaa!

  Ps. Nyt jos joudutaan kertauksiin, niin Ylläpito on vuotanut…

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Isosaari

Etusivu Foorumit Yleistä Isosaari