-
JulkaisijaArtikkelit
-
Islannista saattaa lähivuosina tulla suhteellisen edullinen matkailumaa. Golfkenttiäkin näyttäisi olevan ainakin toistakymmentä ainakin netin mukaan. Olisi kiintoisaa kuulla kokemuksia, jos jollain on. Kuinkahan pitkä on golfkausi siellä, maahan sijaitsee aika pohjoisessa, mutta ilmasto lienee aika merellinen?
Taisi olla kyllä niin, että kenttiä on niinkin paljon kuin lähes 60? Kuullostaa kyllä hullulta väkimäärään nähden. Ovatko kaikki täysmittaisia – sitä en tiedä. Netistä varmaan tuokin tieto löytyy.
Tässä pankkirytinässä saattaa moni Islannin kenttä joutua vasaran alle.
NimetönIslannissa on eniten golfkenttiä asukasta kohden.
Täytyy kylläkin ottaa huomioon,että ne ova suurelta osin vain 9-reikäisiä.Islannissa on tosi paljon kenttiä, aika moni niistä 9-reikäinen.
Kentät ovat ainakin katseluetäisyydeltä hyvässä kunnossa, itse olen sutinut siellä vain rangella kun ei kierrokselle ehtinyt.Kausi on yhtä pitkä mitä meillä ja samanlainen mitä tämä kesä eli sateinen, kolea ja tuulinen 🙂
Itse en sitä golfkohteeksi valitsisi, mutta olenkin siellä sen verran kiertänyt että muuta nähtävää siellä ei enää itselle ole. Toisaalta pidän myös enemmän pelaamisesta lämpimässä kelissä ja Islannissa ei helteillä hellitä – edes keskikesällä.
Käymisen arvoinen maa kuitenkin!
Islanti on ehdottomasti käymisen arvoinen golfkohde. Siellä on 64 golfkenttää, joista 18-reikäisiä on kuitenkin vain 15. Islannin golfliiton sivuilta löydät luettelon kentistä. Tietoa Islannin golfista on hiukan vaikea saada, koska suuri osa liiton ja kenttien nettisivuista on islanninkielisiä, jolloin ei tunne edes kaikkia kirjaimia. Englanninkielistä infoa löytyy mm. täältä.
Svensk Golf –lehden kesäkuussa 2005 julkaisemalla 25 parhaan pohjoismaisen kentän listalla oli kaksi islantilaista kenttää, Keilir sijalla 15 ja Vestmannaeyja heti Talin perässä sijalla 24.
Pelasimme Islannissa 4 kenttää heinäkuussa 2007. Sää oli ihan ok: 14-16 astetta lämpöä, vettä tuli yhden kierroksen aikana muutama tippa.
Pelaamistamme kentistä jäi parhaiten mieleen Keilir ja erityisesti sen etuysi, joka on rakennettu laavakallioiden väliin. Keskellä väyliä tai aivan griinien vieressä oli valtavia laavamassoja. Hyvän kuvan etuysistä saa katsomalla kentän sivuilta löytyviä väylien fly-over videoita tai valokuvia. Videoilla kaikki näkyvissä oleva tumma alue on laavakalliota. Vuosaaren tapaiselle kumpareelle rakennettu takaysi ei ollut yhtä eksoottinen, mutta tarjosi hienot näkymät merelle ja lahden yli Reykjavikiin. Kenttä oli loistavassa kunnossa.
Reykjavik Golf Club on paikallinen Tali, Islannin vanhin golfseura, jonka 2 kenttää sijaitsevat lähellä Reykjavikin keskustaa, mutta eri paikoissa keskenään. Pelasimme Grafarholt-kentän, joka on rakennettu laavan keskelle mäkiseen maastoon. Green fee oli ylivoimaisesti kallein Islannissa, noin 75 euroa (siis ennen kruunun romahtamista). Kentällä on loistavat harjoitusmahdollisuudet, mm. iso kolmikerroksinen range.
GK Sudurnesja sijaitsee Reykjanesin niemellä, lähellä Keflavikin lentokenttää. Sekin on hieno ja hyväkuntoinen kenttä, jolta on loistavat näköalat merelle.
Pelasimme myös sisämaassa vajaat 100 km Reykjavikista sijaisevan Hellan kentän. Siellä on Irlannin links-kentiltä tuttuja korkeita ruoho-ja hiekkatötsiä keskellä väylää. Myös väylien ruoho ja leikkuu muistuttaa links-kenttiä. Kenttä onkin paljon luonnonläheisempi kuin viimeisen päälle hoidetut Reykjavikin ympäristön kentät. Sieltä on hienot näkymät kilometrien päässä sijaiseville jäätiköille. Islannin tunnetuin tulivuori Hekla näkyy useimmille väylille.
Vestmannaeyja jäi meiltä valitettavasti pelaamatta. Kenttä sijaitsee pienellä saarella Islannin pääsaaren eteläpuolella. Sinne pääsee lautalla, mutta sen aikataulut olisivat edellyttäneet yöpymistä saarella eikä meillä ollut siihen mahdollisuutta. Lentokoneellakin pääsee.
Golfin lisäksi kannattaa ehdottomasti varata aikaa tutustua Islantiin muutenkin. Luonto on ainutlaatuinen. Me kävimme kolmella kansainvälisellä retkellä katsomassa mm. geysirejä, Gullfossin vesiputousta, jäätiköitä, valaita ja lunneja. Pulikointi Blue Lagoonissa ja maisemien katselu Reykjavikin keskustassa sijaitsevan Hallgrimskirkja-kirkon tornista kuuluvat myös pakollisiin nähtävyyksiin.
Jos haluat bongata eksoottisempia golfkohteita kuin Espanja tai Portugali, Islannin kruunun romahdettua siihen on nyt loistava mahdollisuus. Kesällä 2007 meiltä meni matkaan omat ja varastetut rahat 😉 Golffaaminen ei silloinkaan ollut kallista, mutta hotelli, syöminen, juominen ja autonvuokraus maksoivat maltaita. Esimerkiksi ruuat, joita Helsingin keskustan hyvissä ravintoloissa sai silloin 25 eurolla, maksoivat Reykjavikissa 50 euroa. Ison oluen hinta oli 8,50–10 euroa. Jos siis aiot joskus lähteä Islantiin pelaamaan, tee se heti ensi kesänä. Tammikuun matkamessuilla on varmaankin tarjolla edullisia suoria lentoja.
Kiitokset Kanindödare hienosta raportistasi! Toivoinkin saavani hyvää informaatiota, mutta vastauksesi ylitti kaikki odotukseni. Kiitokset myös muille vastanneille.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)