26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Iskias iski

Etusivu Foorumit Yleistä Iskias iski

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 109)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko jollakulla kokemuksia iskiaksesta. Itselläni ollut ilmeisesti heinäkuun alkupuolelta. Ei oireile juurikaan, mutta en uskalla/pysty lyömään kunnolla, kun on tuo outo tunne selässä. Miten kannattaisi kuntouttaa – lepoako vain ?

    Kannattanee mennä alan specialistin luokse miljoona kertaa ennemin kuin kysellä täältä.

    Naprapaatti, kiroprakatikko tai OMT voivat varmaan auttaa parhaiten. Manipulointi voi ’kuulostaa’ aika hurjalta, mutta monesti siitä on ollut apua…

    http://www.naprapaatti.info/naprapatia.html

    http://www.suomenkiropraktikkoliitto.fi/

    http://www.omtkeskus.com/omt.php

    Unohda toi naprapaatti. Kiro ja OEM ennemmin. Ainakin Treella olis yks pirun hyvä Kiropraktikko.

    Itselläni jämähti selkä aikoinaan täysin jumiin 3-4 kertaa vuodessa ja palautui vasta osteopaatin hierontakäsittelyssä. Sitten joku kehotti syömään magnesiumia päivittäin. Tein työtä käskettyä eikä sen jälkeen ole vuosiin ollut mitään täydellistä selän jumiutumista, pieniä, nopeasti ohimeneviä kipuja kyllä silloin tällöin.

    Hieronta käsittely auttaa melko varmasti, koska usein iskias hermo jää puristuksiin reiden ulkokiertäjissä.eli hyvä alaselän käsittely+pakarat+takareidet ainakin kannattaa ottaa hyvin ja on olemassa ihan iskiashoito(mikä on hyvin samankaltainen).Tikkurilassa urheiluhieroja 044-5293252.

    Jos tarkoitat iskiasvaivalla ns. välilevynpullistumaa, niin itselläni on paljonkin kokemusta. Ensiksikin ko. vaiva voidaan todeta pätevästi ainoastaan magneettikuvauksella. Hoitoja vaivaan on tasan kaksi: leikkaus tai aika. Omalla kohdalla on asia hoidettiin molemmilla keinoilla (yhteensä 3 pullistumaa). Näistä mieluisampi minulle oli leikkaus. Toipuminen oli erittäin helppo ja nopea. Nyt selkä pelittää oikein hyvin.

    Runsas kolme vuotta takaperin se iski. Toimintajärjestys oli seuraava:

    Käynti lääkärissä, joka määräsi pari päivää lepoa ja tulehduskipulääkkeittä akuutimpaan vaiheeseen mutta kielsi makaamasta pitkään ja antoi lähetteen fysioterapiaan.

    OMT-fysioterapia 10 kertaa sisältäen hierontaa, venytystä, lämpöhoitoa ja ohjeita kotivenyttelyyn.

    Tärkein ohje sekä lääkäriltä että fysioterapeutilta oli, että selkä- ja vatsalihakset kuntoon. Erityisesti piilossa oleva rengaslihas (en muista nimeä), joka yleensä jää käyttämättä mutta on tärkeä selän kannalta.

    Kolmen vuoden jälkeen voi todeta, että aina joskus väärä liike vihlaisee mutta tuota kolmen vuoden takaista olotilaa, jolloin ei kahteen yöhön voinut nukkua kuin istualteen kovahkolla penkillä ja pari viikkoa meni niin, että jopa kävely oli hankalaa, ei ole onneksi tarvinnut kokea.

    Kukaan muu kuin lääkäri (tai ehkä fysioterapeutti) ei voi sanoa, mikä Tm200:n ’iskiakseksi’ nimittämä vaiva oikeasti on: lihaskramppi?, välilevyn pullistuma?, selkärangan kuluma? vai mikä. Yli 10 vuotta vaivanneiden selkävaivojen ja noin viiden vuoden ajan 3-4 kertaa vuodessa tapahtuneiden osteopaatin hierontasessioiden jälkeen voin kokemuksesta vakuuttaa, että ainakin selkä- ja vatsalihasten treenaamattomuudesta aiheutuviin lihaskramppeihin uskomaton lääke on magnesium. Aloitin magnesium-tablettien päivittäisen syönnin noin 6 vuotta sitten, eikä se jälkeen ole hierojaa tarvittu.

    KL

    Kuulostaa aivan Erkki Liikasen mainokselta: ’Lääkettä XXX syömällä selkäkipuni lähtivät!’

    Aikanaan selkäkipujen kanssa (välilevyn pullistuma) vuosia kamppailleena totean, että pätevä lääkäri on tässä kullan arvoinen. Omalla kohdallani fysioterapia vähensi oireita ja sai jokapäiväisen elämän sujumaan, vaan ei selkää kuntoon. Lääkärin ohjeiden avulla vaiva aikanaan parani, mutta vielä tänä päivänä on epäselvää miksi.

    Yksi asia on kuitenkin varmaa: aktiivinen ja monipuolinen liikunta pitää selän terveenä ja pitkät lepojaksot saavat sen kipeäksi. Joillekin istuminen on myrkkyä, kun taas toisilla se auttaa. Pikaparanemiseen tähtäävät poppakonstit kannattaa kuitenkin unohtaa, niitä esiintyy yleensä vain raamatussa.

    Ai niin, ja paino alas, se nopeuttaa paranemista. Ja parantaa muutenkin elämänlaatua.

    jos luet ruotsia niin vieraile http://www.mckenzie.se olen itse lukenut kirjan joka kyseinen lääkäri on kirjoittanut, sain itse iskias pari päivää ennen juhannusta, olin pois golfkentältä noin viikon, sen jälkeen olen pelannut melkein ilman kipuja, 3 – 5 kertaa viikossa

    Mulla OLI 14 vuotta iskiasta, selkäkipuja, niskakipuja, jalkojen puutumista… ja vaikka mitä muuta.

    2 fysiatria (n. 6 käyntiä), 2 kiropraktikkoa (n. 15 käyntiä), ortopedi, naprapaatti (n. 20 käyntiä), pari fysioterapeuttia (n. 15 kertaa), akupunktiota (n. 15 käyntiä) ja muutama tavallinen- ja urheilulääkäri sekä hieroja (n. 30 käyntiä) on tullu kokeiltua. Kolme kertaa magneettikuvia otettu mun pullistumista. Kukaan näistä ei osannu poistaa vaivoja. Väliaikaista helpotusta toki sain joiltakin, varsinki akupuntiosta ja manipuloinneista…

    Hupaisimpia diagnooseja oon saanu noilta fysiatreilta ja ortopediltä! Ihan turhia käyntejä vaikka kalleimpia lekureita.

    Kolmisen kuukautta sitten kävin Lahdessa itseoppineella jäsenkorjaajalla, joka sit suoristi mun lantion työntämällä vasemman si-nivelen paikoilleen. Vaivat loppu siihen. Kesä on menny täysiä urheillessa. Näin hyvää oloa ei oo ollu 15 vuoteen!!!

    Tuolla korjaajalla on sen jälkeen käyny duunikavereita ja urheilukavereita. Useimpia on yksi käynti auttanu pääsemään eroon selkävaivoista ja iskiaksista.

    Oon jopa itse korjannu sen jälkeen parin kaverin lantion työntämällä niiden si-nivelen paikoilleen. Toisella loppu selkäkivut seuraavana päivänä. Toisellaki olo parani siedettäväksi…

    itse käyn osoitteessa pohjoinen hesperiankatu18. siellä on uusi kaveri (M.K.)joka on helmi.
    omina vaivoinani kahdessa nikamassa pullistuma sekä rangan kuluma. lääkäreistä ei ollut avuksi kuin diagnoosissa(magneettikuva). fysikaalinen yms. oli turhaa; tosin silloin olin portugalissa. suomessa vara parempi.
    vaivani uusiutui, ja tuolla kävin hoidattamassa vaikka en helsingissä asukaan.
    suosittelen.

    Nimetön

    Praise the Lord! 😀

    Mulla iskijas vaiva lähti venyttelemällä. Elikkä reisien takaosienlihasten venyttelyä vaikka sattuisi miten paljon. Kun jaksaa muutaman päivän venytellä niin rupee helpottamaan.

    Itselläni on suurinpiirtein samanlainen historia kuin sinulla, mutta tuota ’parantajaa’ en ole vielä tavannut. Et haluaisi paljastaa Lahden gurun yhteistietoja?!?!

    Nimetön

    Kerroppas mistä tällänen si-nivel löytyy ja kuinka se laitetaan paikalleen?! Hankalakin homma?

    Si-nivelet löytyy tuolta takaa selkärangan alaosasta molemmin puolin. Se on se luu mikä tuntuu lattiaa vasten lantiossa, kun keinut selälläsi selkä pyöreänä…

    Uskoisin ja toivoisin, että näitä osaavia jäsenkorjaajia on muitakin, mutta mä en ole sellasiin vielä muihin törmänny!

    Si-nivelen takaisinlaitto on helppo ja kivuton homma. Itsekin osaan sen nyt jotenkuten. Yhen kaverin paransin pari viikkoa sitten… ainaki sillä selkäkivut hellitti ja seuraavana viikonloppuna se jo voitti tenniskisat!

    Jouko Holma
    Roopenkuja 2 C 29, Lahti
    040 842 4698

    Kannattaa kokeilla, jos tarpeeksi muita lääkäreitä on jo kokeillu eikä apua ole löytyny. Tuossa numerossa vastaa Joukon sisko, joka hoitaa ajanvarauksia. Hoito tapahtuu siis tuon Joukon kerrostalokaksiossa. Mies on vähä semmonen kehäraakki, mut guru tuossa asiassa! Tais olla entinen sm-mitalisti nyrkkeilyssä…

    Hoidon hinta 50€, mutta se kestää tunnin, kun se selittää havainnollisesti missä on vika ja vasta sit korjaa sen. Se on oikeesti aika hämmästyttävää!!! Mä pudistelin monta kertaa päätäni, että on se kumma, kun lääkärit on sokeita!!!

    Ja toiste ei tarvitse käydä, jos vaan nivel pysyy paikoillaan…

    Mulla se livahti pari kertaa kesän aikana pois. Sen kyllä huomas kun se tapahtui. Se tapahtui mulla aina, kun olin istunu autossa yli tunnin. Nyt mulla on pyyhe perseen alla auton penkillä ja nyt se nivel on pysyny. 🙂

    Malmilla on maankuulu paikka selän kuntoonlaittoon, muistaakseni nimi oli Karppinen. Ovat itseoppineita, mutta mukana on nyt myös kaiketi joku lääkärikin. Karppinen on kirjoittanut asiasta kirjankin.

    Niin sen nivelen siirto ei siis onnistu itselle. Toisen pitää tehdä se sulle. Ja sen operaation kuvaileminen on hiukan hankalaa: Se vain työnnetään paikoilleen. Jouko tekee sen käsin, mutta kolmannella kerralla se näytti mulle kuinka se tehdään jalalla kantapäällä painamalla oikeasta kohdasta. Eli potilas makaa mahallaan massa ja siinä sit vaan painetaan kantapäällä si-niveltä kiveksiä kohden. Tarvitaan hiukan voimaa ja hyvä tasapaino…

    Jouko opetti sen mulle siksi, ettei mun tarttis enää uudestaan sinne mennä. Kuka muu opettaa potilaan parantamaan itsensä ja muitakin????

    Tosin kukahan sen laittaa mulle takaisin, jos se multa taas menee..?

    Eli eiku peilin eteen ja etsitte lantion sivuilta lonkkaluun yläosan. Molemmin puolin sormi luun yläosaan ja katse peiliin. Jos sormet on eri korkeudella, niin si-nivel on vinossa!

    Toinen oire on kun jalat on eri mittaisia.

    Kiitos tiedosta.

    Aikavarattuna (vasta ensi viikon perjantaille sain).Tennis tausta on minullakin (ollaan käsittääkseni pelattu vastakkain joskus aikoinaan) joten toivotaan että ’vamma’ on sama kuin sinulla ja paranee samalla hoidolla.

    Raksuko se täällä kehottaa ihmisiä potkimaan toisiaan takakautta kiveksille???

    Tuo lantionvinouma ei ole urheiluvamma vaan syntymästä saatu (todennäköisesti). 60%:lla ihmisistä on syntymästä saatu lantion vinouma. Kätilöt osaa yleensä korjata pahimmat, mutta tuollaisia muutaman sentin vinoutumia ei aina vastasyntyneiltä huomata.

    Ei siis kannata rueta potkimaan itse, jos ei tiedä miten se tehdään!!! Vaikkei siinä vahinkoa voi toiselle tehdä, ellei ny vedä jotaki brucelee-potkua, ni en usko sen onnistuvan itse kovin helposti…

    Ja tuo Jouko on suosittu mies. Siellä käy potilaita ulkomailta saakka! Sana leviää juuri mun kaltaisten avun saaneiden avulla…

    Saat itsesi kuntoon ja ehkä vielä kohdataan uudestaan. 😉

    Mulla alko tennisura tänä kesänä uudestaan. Ranking on nousussa, vaikka juuri eilen tuliki kirvelevä tappio nousukarsinnoissa… ja toinen tappio luvassa huomenna Maarianhaminassa. No oikeesti ei harmita koska peli sujuu nyt ilman vaivoja ja vastuski oli aika paha. Uskomaton tunne ku jalat toimii hyvin monen vuoden tunnottomuuden ja puutuilun jälkeen…

    Mutta pisteitä on kasassa kivasti tältä kesältä ja ranking nousee… 🙂

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 109)
Vastaa aiheeseen: Iskias iski

Etusivu Foorumit Yleistä Iskias iski