23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Ilonen netissä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ilonen netissä

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Missäs Mikko on noin hyvää englantia oppinut? Aika edustavaa esiintymistä ja muutenkin mielenkiintoinen henkilökuva. Löytyy oheisesta linkistä Mikon kuvaa klikkaamalla, ainakin nyt Qatar -viikonloppuna. Lue lisää: Mikko-video

    Kyllä. Esiintyy erittäin fiksusti ja edustavasti. Ja kielitaito tosiaan ihan toista luokkaa ku takavuosien vormulamestari: ’vii häd söm pröblem vit tö giörpoks. tö tiim vos kreit.’ 🙂

    On hieman kohtuutonta verrata välittömästi formulakilpailun jälkeen suorassa lehdistötilaisuudessa ja Ilosen käsikirjoitetussa ja editoidussa esittelyvideossa annettuja lausuntoja toisiinsa. Parempi vertailukohta esittelyvideoon olisi varmaan Mersun televisiomainokset.

    En ymmärrä, miksi aurinkolasit oli pakko pitää päässä koko haastattelun ajan, se tekee epäluotettavan ja epäystävällisen vaikutuksen.

    Nimetön

    Sen ainakin tiedän, että nykyään suomalaiset ralli- ja formulakuskit opetetaan alusta pitäen esiintymään englanniksi kansainvälisen lehdistön edessä – se on jopa ehto alalle pääsyyn. Koulutuksesta vastaa AKK (Autourheilun Kansallinen Kilpailulautakunta). Golfliitto ei tietääkseni tällaista koulutusta anna, vaikka ehkä pitäisi.

    Ok, vertaus ei nyt ollut ehkä ihan reilu.

    Mutta silti kyllä tuosta ääntämyksestä kuulee ihan suoraan kumpi osaa kieltä ja kumpi ei. :-/ Mikä minulle pisti silmään tässä formulasankarissa, että edes vuosikaudet kameroiden keskipisteessä (ja varmasti kieltenopettajien prepattavana) eivät tuntuneet auttavan siihen kielen kankeuteen. Mutta eihän se tietysti ihmistä sen huonommaksi tee. 🙂

    Joka tapauksessa Ilonen vaikuttaa erittäin edustavalta keulakuvalta Suomen kilpagolfille.

    Joo, kiva kuulla pitkästä aikaa hyvää englantia.Muutenkin Mikon esiintyminen oli rauhallista ja rentoa.

    Valitettavan harvalla on suomen edustajalla on kielipuoli hallussa, mutta sehän sivuseikka, suoritukset ratkaisevat.

    Käsitykseni mukaan englantia äidinkielenä puhuvat eivät juurikaan häiriinny töks töks -ääntämisestä, pääasia on että puheesta saa tolkkua.Enemmän ollaan viissiin itse täällä Suomessa kriittisiä asian suhteen.

    Mutta kyllä esim. Häkkinen on muutaman kerran suoltanut sellaista savvoo lehdistötilaisuudessa, että siinä on ollut lehdistö huuli pyöreänä.

    Niin ja vieraspelaajan kanssa samoilla linjoilla, aurinkolasit olisi voinut jättää pois.

    Ei taida Mika olla sentään savolainen… Ainakin Helsingissä syntynyt.

    Kehotit vertailemaan Mersu-mainoksia joissa tunnettu Formula mestarimme esiintyy. Hups, taitaa kuitenkin olla niin, että kyseinen vieraankielen käyttö on ’dubattu’ mestarin suuhun.

    Kaikki eivät opi vieraita kieliä sujuvasti puhumaan vaikka kuinka harjoittelevat (sama pätee golfiinkin). Mielestäni tämä tosiasia on kaikkien hyväksyttävä.

    Pääasia, että auto kulkee, pallo lentää, piikkejä kuluu (hiihto) jne., eikös totta.

    Kevättä odotellen.

    Nimetön

    Hyvä henkilökuva ja kaikki tällaiset parantavat turhan jäyhää suomalaiskuvaa.

    Yksi asia noista aurinkolaseista…aurinkolaseja luonnollisesti pidetään päässä, kun aurinko paistaa täydeltä terältä. Vielä erikoisemman kuvan nimittäin antaa itsestään, jos haastatellessa silmät vuotavat vettä ja niitä joutuu naama virneessä siristelemään.

    Sama juttu pelatessa.

    Nimetön

    Niin hyvinhän toi esiintyy. Se vertauskuva formula-ajajista ja mikosta oli kuiteskin sen verran hyvä, että esim. Kimi vois ottaa vähän mallia räväkkyydestä kun se Kimin puhe on suunnilleen tällästä: ’no emmätiiä no emmä nyt.. no joo emmä nyt tiiä’. Hirmu epäselvää jopa omalla äidinkielellään. Eipä muuta…..

    ihanko sattumalta luulet kuvaajan olleen paikalla, kun mikko peliasussaan pyrähti käsi kädessä tyttöystävän kanssa autiomaan hiekalle syömään hiekkaisia voileipiä vällylle kaktuksen juureen, ja vain ihan vahingossa oli ilosen poika hiihtoretkellä sattunut jotoksella kameran linssiin? ihanko tosissasi luulet, että koko haastattelussa oli ensimmäistäkään kuvakulmaa ja tavuakaan tekstiä, jota ei olisi siihen käsikirjoitettu, harjoiteltu ja kuvattu uudestaan, jos/kun puhe takkusi tai ei mennyt käsikirjoituksen mukaan? Tämä oli paitsi Mikon, myös EPGA:n mainosvideo, ja pr-osasto ei vahingossakaan laske pelaajia pilaamaan yhtiön mainetta sammaltamalla ja laukomalla sammakoita haastatteluissa, omista mainoksista puhumattakaan.

    Formuloiden lehtdistötilaisuuksia kuskit istuvat pöydän takana tv-lamppujen loisteessa kymmeninen valokuvaajien roiskiessa lähietäisyydelta salamavaloillaan, eikö heillä olisi vielä parempi syy käyttää aurinkolaseja? Koska niin olisi viimeksi kukaan tehnyt?

    Ainoa järkevä selitys aurinkolasien käytölle voisi olla se, että niiden avulla on haluttu luoda illuusio siitä, että haastattelu olisi annettu sen hiekkapicknikin lomassa, mitä se ei tietenkään ollut.

    EFC

    Voipi olla että sponsori on vaikuttanut aurinkolasien käyttöön??!!??

    Nimetön

    Hyvä markkinointiviestintä on aina rakennettu huolella käsikirjoituksineen kaikkineen – loistavaa, että Ilosta buffataan esiin. Ei mitään väliä sillä, että hintalaput roikkuvat tuotteissa ja brändeissä esillä, siihen tämä kilpaurheilu vaan on harmiksemme mennyt. Kyllä haastateltava itsekin haluaa näyttää hyvältä ja katu-uskottavalta (ei siinä mitään pahaa). Itse uskon logoihin harvoin ja vain jos omakohtainen tuntuma on hyvä.

    Ilonen on miellyttävä esimerkki suomalaisen kilpagolfin keulakuvana. Antaa myös junnuille mallia siitä, että sitkeys palkitaan, jos on myös lahjoja.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Ilonen netissä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ilonen netissä