5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Hyvä sadeasu

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvä sadeasu

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Harkitsen tässä uuden golfsadeasun ostoa. Pitäisi tietysti olla täysin vedenpitävä, hengittävä, kevyt, ei saa lyödessä ’kahista’ ja pitäisi olla mukavasti taiteltavissa bagin taskuun. Kokemuksia? Mikä olisi nykyisistä kaupan hyllyiltä löytyvistä paras asu?

  Calvin Green, Diswestistä löytyy; mikäli on budjetissa 500€.

  Itse sijoitin tuon summan ja olen ollut pari vuotta todella tyytyväinen, varsinkin lyhythihainen pusakka on ollut paras golfostokseni aikoihin, korvaa myös tuulipusakan. Gore hengittää lämpimälläkin tosi hyvin.

  On hyvä muistaa että Gore on yksi monista hyvistä laminoiduista materiaaleista,ehkä tunnetuin. Kaikissa paremmissa tuotteissa on tuoteseloste joka kertoo mitkä ovat materiaalin ominaisuudet. 100% vedenpitävyys ei ole itsetarkoitus lajissamme koska silloin tuote ei hengitä ulospäin ja kastuminen tapahtuu hikoilusta sisältäpäin ja olo on ehkä tukalampi jos olisi vesi tullut asun läpi ja muistakaa että paras alusvaate esim. polopaita ei ole puuvillainen koska se sitoo kaiken kosteuden. On hyvä tarkistaa että saumat ovat teipattu joka onnistuu sauman päältä kokeilemalla;teippi on reilun sentin levyinen ja tuntuu saumaa kosketeltaessa.Tämän teippauksen puuttuminen saattaa tuhota hyvänkin materiaalin toimivuuden. Joten materiaaleissa riittää hyviä vaihtoehtoja ja siitä vaan kauppaan kokeilemaan mikä ei kahise ja tuntuu muuten mukavalta.

  Lue lisää: Pohjois-Portugali

  Omasta mielestä sadeasun (lähinnä takki) tärkein ominaisuus on se, että sen kanssa pystyy svingaamaan kunnolla. Ainoat merkit, jotka minä kelpuutan, ovat Peak (golfmallit) ja Galvin Green – ovat leikkauksiltaan sellaisia, että eivät tule tielle lähipelissä eikä täydessä svingissä. Rukallakin on tälle vuodella hiukan parempaa leikkausta. Kokeiltu on myös ainakin Addua, Footjoyta, Sunderlandia, Mizunoa ja Terinitia. Housuissa ei kyllä ole suurta väliä, tosin ainakin Peakilla on halpiksia paremmat taskuratkaisut.

  Jos kyseessä on Gore yms. takki, niin vedenpitävyys tuskin on ongelma. Helpoimmin vettä tulee sisään, jos kaulus on liian löysä – tosin lähinnä kaatosateessa. Nuo Windstopper-mallit puolestaan pitävät vettä ainakin alkuun kohtuullisen hyvin, mutta ei kuitenkaan koko kierrosta kovaa sadetta.

  Ja tup Jarnan mainitsema GG:n lyhythihainen pusakka on aivan loistava, joskin todella tyyris (n. 250€).

  Kaiken kaikkiaan sadekamppeissa ei kannata säästää, jos esim. kisojen takia joutuu sateessa pakosti pelaamaan. Huonot kamppeet saavat ainakin minulla elimen kasvamaan otsaan.

  Haku keskusteluosiossa sanalla ’sadeasu’ tuottaa hyvän tuloksen ja varmasti löydät hyviä vinkkejä.

  Parin viime vuoden aikana ei ole tapahtunut mitään mullistavaa vaatemarkkinoilla..?

  Voin olla vääärässä, paremmin tietävät korjatkaa.

  Kahdesta Gore texistä (Peak) on toistaiseksi kokemusta. Kauniimpi osapuoli on tainnut kuluttaa jo kolme. Nyt molemmilla Crossin stretch sadeasut. Kahden kauden kokemuksesta voisin väittää näitä parhaiten toimiviksi sadeasuiksi joihin olen törmännyt/ joita olen omistanut tai kokeillut. Siinä swingaaminen ja muu liikkuminen on helppoa ja kangas ei kahise. Suosittelen ainakin kokeilemaan.

  Nimetön

  Samoilla linjoilla, Crossin stretch-vehkeet toimivat erinomaisesti eivätkä haittaa swingiä eivätkä kahise.

  Se anorakkimallinen yläosa jossa irtohihat on harvinaisen monikäyttöinen ja kevyt, toimii hyvin myös windbreakerina. Tour housut ovat myös loistavat. Hintaa toki piisaa…

  Vedenpitävyys pääsi äärimmäiseen testiin viime kesänä Irlannissa kun koko kierroksen ajan satoi aivan j ä r j e t t ö m ä s t i ja (ainakin tuntui että) joka suunnasta. Vaimon Goret pettivät jo etuysillä, itsellä ainoa vesi joka pääsi sisään oli mikä valui letistä niskaa pitkin kun en kurenauhaa vetänyt turhan kireälle.

  Kaiken kaikkiaanhan viime kesänä tuli sadevetimiä käytettyä enemmän kun koko peliuran aikana yhteensä. Tekemääni investointiin olin ja olen tyytyväinen.

  Calvin Greenejä myydään pääkaupunkiseudulla siis ainakin Diswestissä. Missä muualla? Entä missä näitä paljon kehuttuja Crosseja myydään?

  Itsellä hajosi Crossin joustogore housut saumoista muutaman käyttökerran jälkeen. Sain liikkeestä uudet, jotka hajosi samantien lähes samasta paikasta ja vaihdoin merkkiä. Crossit valmistetaan Kiinassa ja sen huomaa.. (muusta paitsi hinnasta:). Ilmeisesti muilla kestäneet kehuista päätellen paremmin?

  Minua kiinnostaisi myös tuo osoite mistä niitä Cross:in sadeasuja saa? Jonkun täytyy tietää! 😉

  Nevada Bob, myy Cross-vermeitä.

  Nimetön

  Kysyjä tiedusteli parasta sadeasua mitä kaupan hyllyiltä löytyy. Se on Oscar Jacobson, joka tuli viime kesänä hyvin testattua. Siihen vielä Adidaksen täysin vedenpitävät kengät niin hyvä tulee. (Kauppa taisi olla Diswest).

  Parhaimmat diilit Cross:n tuotteista olen saanut Golf Balance:sta. Suosittelen lämpimästi.

  Joo Golf Balancesta niitä ainakin saa ja Calvin Greenejä taitaa Diswestin lisäksi myydä myös Nico’s.

  Niistä hajoinneista Crosseista sen verran (huom olen ainoastaan käyttäjä enkä mitenkään liitoksissa ko. merkkiin) että kauniinpi osapuoli osti naisten tour housut viimevuonna ja niissä oli todella tullut suunnittelussa tupla bogi. Kaikki saumat ovat crosseissa teipattu kuten esim goreissa, mutta huosun taskun yläpuolella ristesi kaksi saumaa jotka käytännössä repesivät heti kun taskuja käytti. Yksi kierros oli enemmänkuin tarpeeksi pienen repeämän alkuun. Noh housut takaisin liikkeeseen ja eilen kuukausien etsimisen jälkeen löytyi tuoreet versiot tour housuista.

  Hinta on Cross merkkiseksi tuotteeksi melko kova, mutta Cross selvästi yrittää nostaa profiiliaan ja on jopa hankkinut riveihinsä Peakin entisiä suunnittelijoita. Ostin irroitettavilla hihoilla varustetun pusakan isolla alella ja silti maksoin mielestäni siitä liikaa (siis Crossiksi). Nyt kun tuo takki on ollut lukemattomia kertoja päällä (oli melko käyttökelpoinen viime vuonna 🙂 ) se tuntuu melko pieneltä sijoitukselta noin hyvin toimivaan takkiin.

  Eli aikaisemmin pidin Peakin Goreista ja ekojen jälkeen ostin toiset. Nyt pidän Crosseista ja jos hinta ei kasva tähtitieteelliseksi, niin kun aika näistä jättää ostan uudet saman merkkiset.

  Pieni vihje Crosseja halajaville. Jos kesällä matka kohdistuu Marianhaminaan, käykää ÅGK:n proshopissa. Siellä Crossit maksoivat noin 30% vähemmän kuin mantereella. Ainakin viimevuonna oli asiat näin. Taitavat tilata itse suoraan Ruotsista … tai jotain.

  UGH olen puhunut.

  Mun mielestä paras on Abekon Airway.

  On ollut aikaisemmin Rukan Gore-asu (joka on liian kuuma ja hikoilee) ja Grossin joku ei-gore, joka oli ihan susi.

  Airway on ohut ja kahisematon, eikä laske vettä edes rännin alla. Se siis pitää veden ja jos haluaa lisää lämpöä, voi laittaa villiksen alle.

  Hyvä ja edullinen keystone teipatut saumat ja kaikki muistaakseni maksoi jotain 10-20ekuu.

  Nimetön

  Korjaan tekemäni virheen: ostinkin Oscar Jacobsonin sadeasun Nico`s Golfista, joka on Mannerheimintien ja Pohjois-Hespan kulmassa.

  Mainitsemani Diswest edustaa Calvin Greeniä, Sunderland GT Touria ja Cross FTX:ää sekä Hydro Grip -hanskoja. Laatukamaa kaikki.

  Mainittakoon, että sadehanskat tulevat molempiin käsiin eivätkä kaipaa todellakaan mitään spraytä.

  Ostin itse tuossa Fiven takin, jossa on hartiasaumojen kohdalla stretchiä takana. Pitää vettä ja tuulta sekä tuntuu hengittävän auringonpaisteessa tuo tuntuu hieman kasvihuoneelta kun on vielä mustakin (mutta tyylistähän ei tingitä).

  Ei haittaa swingiä paitsi jos on liikaa kamaa taskuissa, pientä kahinaa saattaa esiintyä. Teipatut saumat. Kestävyydestä en voi vielä sanoa mitään, kun verme on ollut käytössä niin vähän aikaa. Meni meikäläisellä myös yleiseen ulkoilutakkikäyttöön. Kuvittelisin, että samasta materiaalista tehdyt housut toimivat myös.

  Ainakin mä voin suositella noita uusia Crossin vermeitä. Onhan ne hieman hintavia, mutta en ole löytänyt vielä mitään vikaa!

  Nimetön

  Tiedättekö onko Peakin HiPE takki ja housut täysin vedenpitäviä l. onko teipatut saumat?

  Taitaapi olla niin, että Hipe nimen alla on useanlaisia tuotteita (siis kankaita) joista jotkut varmasti ovat vedepitäviä. Kaikista en uskalla sanoa.

  Osaako joku neuvoa mistä tällaisia löytyisi?

  http://www.etcteam.com/ :ista. Sijaitsee Vantaalla Tikkurilassa. Kerro Jukkikselta terkkuja, niin voit saada rabattia 🙂

  http://www.etcteam.com/ :ista. Sijaitsee Vantaalla Tikkurilassa. Kerro Jukkikselta terkkuja, niin voit saada rabattia 🙂

  sama viesti pariin kertaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
Vastaa aiheeseen: Hyvä sadeasu

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvä sadeasu