23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Hybridin sisällä helisee

Etusivu Foorumit Välineet Hybridin sisällä helisee

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Elikä mailani on Titleist 909H ja ilmeisesti mailanpään solesta on irronnut osa (paino?) mailanpään sisälle. Nyt kun liikuttelen mailaa se helisee epämukavasti sen sisällä, siis mailanpään sisällä ei varren sisällä. Onko asialle tehtävissä mitään? Kuinka saa ruuvin/painon tai mikä lienee pois mailanpään sisältä? Vaatiiko mailanpään irroittamista? Siitä ei kokemusta itsellä ole. Vastatkaa ystävällisesti. Todella ärsyttävää tuo kilinä ja helinä.

    Yleensähän tuo on ihan liimajämää, joka on irronnut.

    Sama ongelma oli viime kesänä. Jonkun aikaa helinä vain ärsytti, mutta sitten rupesi maila etsimään omat linjansa lyönnissä irronneen painon liikkuessa, eikä sitä voinut enää käyttää.
    Proshopissa katsoivat että maila oli niin perin pohjin loppuun käytetty, ettei kannattanut yrittää enää irroittaa vartta ja katsoa saisiko mailasta vielä käyttökelpoisen.

    http://golf-monthly.media.ipcdigital.co.uk/11136/000001d88/5f3f_orh100000w590/Titleist909HHybrid-sole.jpg
    kuva ei omasta mailastani..mutta joka tapauksessa se mailanpään sisällä oleva osanen on tuo solessa oleva pieni musta pyöreä osa.En mistään löytänyt tietoa, mikä osan merkitys on mailassa. Tuo varsinainen painohan on tuo isompi ns. surefit swingweight screw.
    Mutta edelleenkin kysymyksenä on, onnistuuko tuota poistamaan? Tai onko sitä tarpeellista poistaa?

    Tuli vielä mieleen että onko tuo paino mahdollista irroittaa ja sitä kautta saada poistettua helisevä osanen?

    Zam

    Tuo pieni musta pyöreä osa on tappi/tulppa (muovia) jonka poistamalla esim poraamalla voidaan nupin sisään lisätä siiheen tarkoitettua liimaa joka ei kovetu täysin ja kiinnittää itseensä irronneita osia. Amerikassa kutsuvat tuota liimaa hotmeltiksi. Todennäköisesti tuon painoruuvin irroittamalla irronneet palat saa myös pois. Ota yhteyttä johonkin valtuutettuun Titleist myyjän, heillä on varmaan sopiva työkalu tuohon. Toinen keino on kuumailmapuhaltimella lämmittää nuppia (ei liikaa!) jolloin nupissa mahdollisesti jo oleva ’hotmelt’ sulaa sen verran että tuollainen pieni osaa kiinnittyy eikä häiritse. Tosin en ymmärrä miksi tuo reikä tuossa pitää olla jos painon poistamalla pääsee sisuksiin käsiksi…

    Kyllä noita helinöitä yleensä on saanut poistettua niin väyläpuista kun reskareistakin. Riippuu tietysti hiukka sen pään rakenteesta. Osassa se hoseli on ’tulpattu’ jollain ja osassa siinä on ihan metallipohja. .

    Käy kuitenkin jollain osaavalla oikeanlaiset ’vehkeet’ omaavalla mailamaagarilla. Jos se varsi otetaan lämmöllä irti ja sattuu olemaan graffarivarsi, niin olisi oikein hyväksi tulevaisuutta ajatellen että sen tekee joku osaaja. Onnistuu se itsekin ottaa pois kuumailmapuhkulla, mutta yleensä kärsii lämpövaurioita, jos sitä joku ’TuraPetteri’ tekee osamattomuuttaan.

    Kiitoksia Zam ja MarX kommenteista. Sain mielenrauhan nyt asiasta, kun tietää, että tuo vika korjattavissa. En kyllä itse uskalla alkaa säätämään ja tod.näk mailaa hajottamaan. Käännyn jonkun asiantuntevamman puoleen, niin voi tulevalla kaudella lyödä kepillä taas ilman hermojen menetystä.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Hybridin sisällä helisee

Etusivu Foorumit Välineet Hybridin sisällä helisee