Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Hulluja kuntia Suomessa?
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Suomen Liikunnan ja Urheilun puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo tänään tulleen Golflehden haastattelussa mm. näin: ’Kaikessa yksinkertaisuudessaan viestini on se, että suomalaiset kunnat ovat hulluja, jos ne eivät ala panostaa golfiin julkisin varoin. Nuo rahat tulevat lajin terveysvaikutusten kautta aina takaisin. Ei golfkentän rakentaminen ole sen kummallisempaa kuin vaikkapa uimahallin tekeminen.’ Tuo on niin viisaasti sanottu, että siihen ei ole mitään lisättävää. Ehkä vain se, että miksiköhän ne kunnat rakentavat niin halukkaasti jäähalleja?
Vielä hienompaa olisi jos jossain kunnassa olisi aina yksi napamies jolla fyffet omasta takaa ja rakentais kentän ja kunta ostaisi siitä sitten työtekijöilleen pelioikeuksia tai osakkeita.
Selväähän on että upeita kolopallokentän paikkoja ei Suomenniemeltä puutu.
Ongelma lienee myös se että meillä ei ole uskottavia kenttäsuunnittelijoita omasta takaa..aina pitää hakea joku friimi tai trenttsounssi jostain kaukaa ja ne todella maksaa megamiljoonia. Kuka muuten voi havaita kansalliset ominaispiirteemme luonnossa paremmin kuin suomalainen ? Tietotaitoa tai maarakennustekniikkaa ei täältä ainakaan enää puutu.
Jääkiekossa voi aina vetää kaveria turpaa tai kampata jalat alta jos ei pärjää….se sopinee kansanluonteelle paremmin kuin herrasmies sääntöihin tukeutuva golf. Siksi ei kunnissa oikein golfia tueta laajemmassa määrin.
Kuntoutuksen vuoksi uimahallit on etusijalla kolopallokenttiin nähden…näin uskoisin kunnallispolitiikkaa läheltä seuranneena.
Kunnat ovat tasan tarkkaan yhtä hulluja kuin ne jotka niissä asuvat ja päätöksentekijöille valtakirjan antavat. Hulluja me klubilaiset siis.
’Tuo on niin viisaasti sanottu, että siihen ei ole mitään lisättävää. Ehkä vain se, että miksiköhän ne kunnat rakentavat niin halukkaasti jäähalleja?’
muuten asiaan, mutta tää jäähallivertaus oli kaukaa haettu. niin kauan kun Golfin juniorityö on näin surkeaa verrattuna esim. jääkiekkoon niin on syytä pitää suu supussa.
Lasten liikuttaminen ja harrastepaikat sitä varten on kuitenkin PALJON tärkeämi asia kun vanhojen ukkojen kuntoutus, joka on toki tärkeää sekin.
Suomessa on tasan yksi golfseura (GT) jolla on nuori-Suomi sinetti tällä hetkellä (esim. jääkiekossa vastaavia seuroja on Suomi täynnä). sanoisin että HERÄTKÄÄ golfseurat niin ehkä sitä julkista tukeakin alkaa tippumaan !!!!!!!!!!Kyllä se niin on että noita tukiaisia tulee yhtiöiden/seurojen välttää viimeiseen asti. Ei ilmaista rahaa ole, eli siinä vaiheessa kun ottaa rahaa vastaan, avaa vastaavasti oven sille että kunnat/valtio alkavat ujuttaa omia vaateitaan yhtiön/seuran toimintaan.
Eri asia on sitten selkeästi kunnalliset kentät. Mikäli kunta (veronmaksajat) päättävät verovaroista kentän rakentaa, tiedetään alun alkaen että pelin säännöt voivat muuttua sen mukaan mistä suunnasta valtuustossa kulloinkin puhaltaa.
Eiköhän ole parempi, että meidän maksajien verorasitusta pikemminkin kevennettäisiin kuin alettaisiin taas haaveilemaan älyttömiä. Jos nyt välttämättä halutaan golfia tukea julkisin varoin, niin parempi tapa olisi esimerkiksi ostaa seuroilta koulutuspalveluina golf-kursseja/koulutusta nuorille lajia aloitteleville ja maksimissaan avustaa par-3 kenttien syntymistä. Näin saataisiin lisää nuoria lajin pariin ja useimmat vanhemmat kyllä sitten kustantavat vakavasti innostuneen nuorison harrastuksen jatkossa. Ei golf maksa sen enmpään kuin lätkäkään. Aikusten golfharrastusta ei pidä missään nimessä tukea julkisin varoin.
Husqvarna kirjoitti: (22.8.2006 11:30:26)
Näin saataisiin lisää nuoria lajin pariin ja useimmat vanhemmat kyllä sitten kustantavat vakavasti innostuneen nuorison harrastuksen jatkossa. Ei golf maksa sen enmpään kuin lätkäkään.Jos nyt tarkkoja ollaan niin arvelisin useimmissa seuroissa golfin maksavan juniorille ehkä puolet jääkiekkoon kaudessa menevistä rahoista. Riippuu tietysti ihan seuroista ja kentistä. Ja lisätään nyt vielä että innostuneiden juniorien ohella monet vanhemmmatkin saattavat eksyä kentälle kokeilemaan lajia johon lapsi on hurahtanut.
Ballmarker kirjoitti: (21.8.2006 15:15:31)
Suomen Liikunnan ja Urheilun puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo tänään tulleen Golflehden haastattelussa mm. näin:’Kaikessa yksinkertaisuudessaan viestini on se, että suomalaiset kunnat ovat hulluja, jos ne eivät ala panostaa golfiin julkisin varoin. Nuo rahat tulevat lajin terveysvaikutusten kautta aina takaisin. Ei golfkentän rakentaminen ole sen kummallisempaa kuin vaikkapa uimahallin tekeminen.’
Tuo on niin viisaasti sanottu, että siihen ei ole mitään lisättävää. Ehkä vain se, että miksiköhän ne kunnat rakentavat niin halukkaasti jäähalleja?
Veronmaksajana olen sitä mieltä, että terveysvaikutusten kannalta golfiin panostaminen ei ole perusteltua, koska sen tuotto-panos -suhde on paljon huonompi kuin vaikkapa lenkkeilypolkujen tai pyöräilyreittien rakentamisen (tai uimahallin).
Yhteisille rahoille on kiva keksiä käyttökohteita – varsinkin, jos itse ei joudu kovasti kontribuoimaan niiden keräämiseksi.
no vaikka sitten Golffiin mieluummin kun kaiken maailma operettitaloille tai taiteilija-apurahoihin, jotka nekin rahoitamme.
Kyllä se niin on, pojat ja tytöt, notta suomalaisen kunnan hulluus mitataan hyppyrimäkien määrässä. Näihin kusipäisyyden monumentteihin verrattuna golfkentän rakentaminen on houkutteleva mahdollisuus saattaa kunnanisät ja -äiskät jälleen täysipäisten joukkoon ja kiillottaa taannoin pöljän urheilurakennelman tahraamaa kilpeä!
Pappa Tykki kirjoitti: (22.8.2006 11:49:33)
Veronmaksajana olen sitä mieltä, että terveysvaikutusten kannalta golfiin panostaminen ei ole perusteltua, koska sen tuotto-panos -suhde on paljon huonompi kuin vaikkapa lenkkeilypolkujen tai pyöräilyreittien rakentamisen (tai uimahallin).
Onkohan Papalla paljonkin tutkittua tietoa tuon väitteensä (panos-tuotto -suhde) tueksi? Kyllä se on aika vaikea saada useimpia ikäihmisiä (toki poikkeuksiakin on!) useaksi tunniksi lenkkipoluille, mutta, kuten Laitinen Golflehden haastattelussa toteaa: ’Millä muulla tavoin (kuin golfia pelaamalla) suomalaiset saadaan kävelemään neljä tuntia yhtä soittoa. En ole keksinyt muuta kuin metsästyksen miehillä ja shoppailun naisilla. Sitä paitsi on selkeästi osoitettu, että golf tuntuu olevan ainoa liikuntamuoto, josta monet vähän liikkuvat saadaan innostumaan. Juuri tällainen pitkäkestoinen rauhallinen liikkuminen tuottaa myönteisimmät terveysvaikutukset.’
Laitinen toteaakin, että ’olisi saatava lisää julkisuutta UKK-instituutin tutkimustuloksille lajin moninaisista terveysvaikutuksista.’ Jos vähän liikkuvat ja ehkä kapakoissa turhan paljon aikaansa kuluttavat eläkeläiset saadaan ajoissa golfin pariin, sillä on merkittävä vaikutus kansanterveyteen, liikalihavuuteen, sydänsairauksiin, sairaaloiden kuormitukseen ja laitostumiseen. Yhtäältä tämä vähentää paineita kuntien terveydenhoitomenoissa, mutta toisaalta kyllä lisää eläkemenoja, kun eläkeläiset elävät terveinä pitempään. Mutta niitähän eivät kunnat maksakaan (muuta kuin oman osuutensa omille eläkeläisilleen).
Kunnallisessa itsetunnon kohottamisessa on se vika, että aina pitää rakentaa jotakin. Kun halutaa kulttuurin kartalle, niin ainoa tapa on rakentaa musiikki-, teatteri- tai kirjastotalo. Se, että tämän mahtipontisen rakentamisen jälkeen rahaa ei jääkään kunnollisen sisällön rakentamiseen, ei tunnu ketään huolettavan. Kun vuosi sitten haluttiin kohottaa suomalaisen yleisurheilun tasoa, niin ’moniottelija’ Kanerva oli ensimmäisenä vaatimassa uutta areenaa Stadikan korvaajaksi. Voe yhen kerran!!!!
Unohdetaan niitten uusien kenttien rakentaminen ja satsataan sisältöön: junnujen (ja miksei aikuistenkin) taitotason parantamiseen ja pelaajien määrän lisäämiseen.
P.S Kaikista vaarallisinta a.o. ilmiö on koulutuksessa: rakennetaan komeita ylipistoja, joiden opetus on kansainvälisesti mitattuna kehnoa.
Kyllä se Ruotsin malli kelpaisi Suomellekin eli että kunta rakennuttaa kentän ja sen jälkeen kunnassa asuvat alan harrastajat perustavat seuran, joka pyörittää toimintaa kunnan omistamalla kentällä. Sisällön tuottaja on siis seura, ei kunta. Tähän malliin golfkenttiä on rakennettu ja toimintaa pyöritetty Ruotsissa viimeisten 30 vuoden aikana. Kaikki alan harrastajat tietävät, mikä on tänä päivänä harrastuksen laajuus Ruotsissa ja maan kilpagolfin taso.
Luin pari viikkoa sitten lehdestä Paimion hiihtoputkesta. Kustannusarvio piti olla jotain 3.5 milj. EUR ja oma pääoma 700.000,- EUR. Putki ei ole vielä ihan valmis ja kunta hakee lisärahoitusta vielä 700.000,- EUR.
Putki on jo osittain käytössä ja päivittäin on käyttäjiä keskimäärin 20 lehtitiedon mukaan. Tuli vaan mieleeni vanha laskelma, että 18 reikäisen golfkentän klubitaloineen, huoltohalleineen ja koneineen saa n. 4 milj. EURolla, lisäksi tietysti maapohja.
Mutta eihän golf-rakentamista saa yhteiskunta tukea. Entinen ministerikin sai asian vuoksi potkut kun antoi klubilleen 1 reiän rakentamista vastaavan avustuksen.
Tiesittekö muuten että Suomessa on valmiina tai rakenteilla yhteensä 7 hiihtoputkea.
bogeypeluri kirjoitti: (22.8.2006 14:25:28)
Tiesittekö muuten että Suomessa on valmiina tai rakenteilla yhteensä 7 hiihtoputkea.En tiennyt..mitäköhän maksaisi täyspitkä 18 reiän golfhalli entä asiallinen range/kuplahalli ?
Ballmarker kirjoitti: (22.8.2006 13:44:15)
Onkohan Papalla paljonkin tutkittua tietoa tuon väitteensä (panos-tuotto -suhde) tueksi? Kyllä se on aika vaikea saada useimpia ikäihmisiä (toki poikkeuksiakin on!) useaksi tunniksi lenkkipoluille, mutta, kuten Laitinen Golflehden haastattelussa toteaa: ’Millä muulla tavoin (kuin golfia pelaamalla) suomalaiset saadaan kävelemään neljä tuntia yhtä soittoa. En ole keksinyt muuta kuin metsästyksen miehillä ja shoppailun naisilla. Sitä paitsi on selkeästi osoitettu, että golf tuntuu olevan ainoa liikuntamuoto, josta monet vähän liikkuvat saadaan innostumaan. Juuri tällainen pitkäkestoinen rauhallinen liikkuminen tuottaa myönteisimmät terveysvaikutukset.’
Laitinen toteaakin, että ’olisi saatava lisää julkisuutta UKK-instituutin tutkimustuloksille lajin moninaisista terveysvaikutuksista.’ Jos vähän liikkuvat ja ehkä kapakoissa turhan paljon aikaansa kuluttavat eläkeläiset saadaan ajoissa golfin pariin, sillä on merkittävä vaikutus kansanterveyteen, liikalihavuuteen, sydänsairauksiin, sairaaloiden kuormitukseen ja laitostumiseen. Yhtäältä tämä vähentää paineita kuntien terveydenhoitomenoissa, mutta toisaalta kyllä lisää eläkemenoja, kun eläkeläiset elävät terveinä pitempään. Mutta niitähän eivät kunnat maksakaan (muuta kuin oman osuutensa omille eläkeläisilleen).
Juu, tutkittu tieto on omistamastani tutkimuslaitoksesta MUTUTIETO!
Kyyninen vanhan äijän kommenttini perustuu siihen havaintoon, että maailman sivu on vastaavia asioita perusteltu terveysvaikutuksilla niin paljon, että tämän kansan pitäisi olla maailman tervein kansa, vaan ihan ei taida olla.
Näyttää tuo auton kanssa pelaaminen kotikentälläkin yleistyneen sellaista vauhtia, että se siitä terveysvaikutuksesta.
MUTUTIETO Oy:n tarkkojen ja tieteellisten tutkimusten perusteella on todettu, että ihmisen liikunnan halu on sisäsyntyinen: ne joilla halu on, löytävät tavan toteuttaa haluaan ja ne joilla sitä ei ole, eivät sitten liiku, vaikka kuinka paljon rahaa hassattaisiin. Kyllä on isomman luokan höpöhöpöä, että kaikki (tai edes merkittävä osa) kapakoissa viihtyvät eläkeläiset ryntäisivät golfkentälle, kunhan vaan kunta sellasien rakentaa. Omalta kohdaltani voin todeta, että aina on löytynyt jokin pallo, jonka kanssa ährätä – jos golfia ei olisi keksitty, paukuttelisin tennispalloa, mikä voisi olla sekä terveysvaikutuksiltaan että kansantaloudellisesti (käytetty aika) parempikin vaihtoehto.
Kaiken ajatteluni takana on tietysti vastenmielisyys sille, että ’keksitään’ käyttää verovaroja kaiken maailman asioihin, jotka voisi järjestää muutenkin. Vastustan siis keskustelussa mainittuja muitakin kohteita, kuten hyppyrimäkiä, hiihtoputkia, jäähalleja ja mitä kaikkia niitä nyt olikaan. Lenkkipolkuun investoinnin nostin positiiviseksi vaihtoehdoksi, koska sen tekeminen ei maksa paljon.
Pappa Tykki kirjoitti: (22.8.2006 16:39:11)
MUTUTIETO Oy:n tarkkojen ja tieteellisten tutkimusten perusteella on todettu, että ihmisen liikunnan halu on sisäsyntyinen: ne joilla halu on, löytävät tavan toteuttaa haluaan ja ne joilla sitä ei ole, eivät sitten liiku, vaikka kuinka paljon rahaa hassattaisiin. Kyllä on isomman luokan höpöhöpöä, että kaikki (tai edes merkittävä osa) kapakoissa viihtyvät eläkeläiset ryntäisivät golfkentälle, kunhan vaan kunta sellasien rakentaa. Omalta kohdaltani voin todeta, että aina on löytynyt jokin pallo, jonka kanssa ährätä – jos golfia ei olisi keksitty, paukuttelisin tennispalloa, mikä voisi olla sekä terveysvaikutuksiltaan että kansantaloudellisesti (käytetty aika) parempikin vaihtoehto.
En oo eläkeläinen ja kapakassakin hillun melko konservatiivisesti. Jos golfiin ei olisi ollu ilo tuitustua, en liikkuisi pätkääkään. Haluni harrastaa ei oo siis sisäsyntinen, mutta pitäähän jokaisella teorilla myös vahvistava poikkeus olla.
Juge kirjoitti: (22.8.2006 9:59:56)
muuten asiaan, mutta tää jäähallivertaus oli kaukaa haettu. niin kauan kun Golfin juniorityö on näin surkeaa verrattuna esim. jääkiekkoon niin on syytä pitää suu supussa.
Lasten liikuttaminen ja harrastepaikat sitä varten on kuitenkin PALJON tärkeämi asia kun vanhojen ukkojen kuntoutus, joka on toki tärkeää sekin.
Jäähallivertaus on päin vastoin aivan erinomainen. En ymmärrä mitenkään, miksi jäähalleja rakennetaan yhteiskunnan varoin. Halleista hyötyvät vain nykyistä keppitappelua harjoittelevat juniorit ja tappelija-astelle edenneet ammattilaiset sekä tietysti heidän taistojensa keskikaljapöhnässä örveltävät katsojat. Tuo porukka voisi aivan mainiosti kustantaa itse omat suorituspaikkansa.
Tässä topikissa on kovasti keskusteltu golfin terveysvaikutuksista. Jääkiekolla tuo tase on raskaasti miinusmerkkinen. Pelaajista ei kukaan tervettä päivää nää. Lasku lankeaa lopulta kuitenkin yhteiskunnan maksettavaksi, samoin käy kaljan kittaajien kirroosin.
No joo myönnän, että kyllä siellä muutama kaunoluistelija per halli joskus aamusella mahtuu luistelemaan, mutta yli viiskymppisiä näkee jäällä korkeintaan lakaisukoneen kuljettajina.
Ei helkkarissa, jäähallit osakeyhtiöiksi ja heti ja yhteiskunnan varat parempaan käyttöön.
Pappa Tykki kirjoitti: (22.8.2006 11:49:33)
Veronmaksajana olen sitä mieltä, että terveysvaikutusten kannalta golfiin panostaminen ei ole perusteltua, koska sen tuotto-panos -suhde on paljon huonompi kuin vaikkapa lenkkeilypolkujen tai pyöräilyreittien rakentamisen (tai uimahallin).Pyöräilyreittejä ja lenkkipolkuja on Suomessa jo tarpeeksi rakentamattakin. Niiden käyttäminen kunnon kohottamiseksi on vaan niin tappavan tylsää. Mikään mahti maailmassa ei minua saa sitä enään yrittämään. Sen sijaan golfiin hurahdin helposti. Kyllähän minä toki muutenkin kävelen, jos on hyvä syy. Viikonloppuna tuli talsittua Pisavaaran luonnopuistossa vajaa 25 kilometriä ja lisäksi hemmetinmoista siksakkia. Toinenkin mokoma olisi mennyt lisää, mutta aika loppui.
Minä kyllä olen sitä mieltä, että golfin koukkuun jääminen voi puraista ketä tahansa ja sitä myötä terveysvaikutukset ovat todella merkittävät
Prboy kirjoitti: (22.8.2006 17:25:36)
Pyöräilyreittejä ja lenkkipolkuja on Suomessa jo tarpeeksi rakentamattakin. Niiden käyttäminen kunnon kohottamiseksi on vaan niin tappavan tylsää. Mikään mahti maailmassa ei minua saa sitä enään yrittämään. Sen sijaan golfiin hurahdin helposti. Kyllähän minä toki muutenkin kävelen, jos on hyvä syy. Viikonloppuna tuli talsittua Pisavaaran luonnopuistossa vajaa 25 kilometriä ja lisäksi hemmetinmoista siksakkia. Toinenkin mokoma olisi mennyt lisää, mutta aika loppui.
Minä kyllä olen sitä mieltä, että golfin koukkuun jääminen voi puraista ketä tahansa ja sitä myötä terveysvaikutukset ovat todella merkittävät
Hyvä on, sait puhuttua ympäri eli ei sitten rakenneta niitä lenkkipolkuja(kaan) yhteisillä rahoilla. Itse asiassa sopii minulle oikein hyvin.
Onko siis tulkittava, että hurahdit golfiin, kun jokin kunta oli siihen panostanut?
Pointtini on ollut, ettei se kunttien kenttärakentaminen mitään terveysvaikutuksia tuo: ne jotka hurahtavat, hurahtavat nykysysteemilläkin ja ne jotka eivät nykysysteemillä hurahda, eivät hurahtaisi vaikka kunnat kenttiä väkertäisivätkin. Ja toisaalta uskon tuohon sisäsyntyiseen pelihaluun ja sitä kautta liikunnanhaluun – jopa kebaxin kohdalla vaikka hän toista väittää…
Jukka-62 kirjoitti: (21.8.2006 17:16:31)
Jääkiekossa voi aina vetää kaveria turpaa tai kampata jalat alta jos ei pärjää….se sopinee kansanluonteelle paremmin kuin herrasmies sääntöihin tukeutuva golf.Tämä kommentti ei liity mitenkään aiheeseen eikä Jukkaan, mutta pakko on purkautua:
Meikälle alkaa nykyään puskeä suurempaa hernettä haistoelimeen aina kun golfin yhteydessä mainitaan tämä herrasmies-aspekti. Montaa lajia on tullut enemmänkin pelattua enkä vielä ole huomannut mitään syytä miksi nimenomaan golfin hengessä olisi jotain erinomaisen herrasmiesmäistä.
Melkeinpä päinvastoin: tällaiseen määrään selittelyä, vinkumista ja lillukanvarsien tutkimista harvemmin tapaa lätkässä, koripallossa tms.Parti kirjoitti: (22.8.2006 20:44:00)
Meikälle alkaa nykyään puskeä suurempaa hernettä haistoelimeen aina kun golfin yhteydessä mainitaan tämä herrasmies-aspekti.Pelin lakuperäisen idean vois kuitenkin qainakin luulla henkivän tätä?
Jos ei muuta nin ainaki soveltuvilta osin?
No perkele, pidä tunkkis!
=)GT on ainoa uudet Sinetti Seuran vaatimuksenb täyttävä seura, mutta kyllä noita vanhoja Sinetti Seuroja löytyy useita…
Golflehdessä oli mielenkiintoisia kommentteja kuten:
– Kunnat ovat hulluja, jolleivat panosta golffiin.
– golf muuttunut puhtaaksi liikennetoiminnaksi (tai jotain siihen suuntaan), eli saanko tulevaisuudessa osinkoja ja maksan pelaamisesta enemmän?Mielestäni kuntien/kaupunkien kannattaa panostaa golfiin:
– mikäli alueella on matkailuelinkeinoa, muttei lähistöllä golfkenttää
– käytössä on ylijäämämassoja sekä joutomaata asutuksen läheisyydessä
– rangen, lähipeliauleen ja mahd. par3 rakentaminen esim. muiden liikuntapaikkojen yhteyteen.Muutoin kuntien tehtävä on myötävaikuttaa mahdollisten golfkenttien syntyyn, samalla tavalla kuin muutakin yritystoimintaa haalitaan alueelle (mm. kaavoitus, infra).
Kaikki liikunta on hyväksi. Golfin etu on se, että siinä kepit on seksikkäämmät kuin esim. sauvakävelyssä. Sauvakävelyssä paikat aukea, mutta golfissa selän ja hartiat saa helposti jumiin riuhtomalla mailan kanssa, varsinkin ilman verryttelyä. Yhtälailla kaupungin pitäisi panostaa moottorikelkkareitteihin. Ei aktiiviset saadaan ihmiset ulkoilemaan, kaloreita kuluu varmasti yhtä paljon kuin golfissa.
Kaiken kaikkea golf on kivaa, mutten ole sillä onnistunut mahaa pienentämään. Kävely-, juoksu, uinti yms. ovat paljon parempia liikuntamuotoja mahalla, hartioille sekä perheelle :-). Miksi siis golfaan, koska se tekee gutaa…
Pointtini tässä keskustelun avauksessa oli se, että jos katsotaan täysin sopivaksi se, että kunta rakennuttaa uimahalleja, jäähalleja, urheilukenttiä, hiihtoputkia yms., miksi ei olisi yhtä sopivaa että kunta rakennuttaa golfkentän? Itse en ainakaan löydä mitään logiikkaa siitä, että uimahallin voi rakentaa mutta golfkenttää ei. Kuitenkin molemmat ovat erittäin sopivia liikuntapaikkoja kaikille 5-85 -vuotiaille kuntalaisille.
Muuten olen samaa mieltä niiden kirjoittajien kanssa jotka haluavat kaikenlaisen liikunta/urheilurakentamisen verovaroin jäävän mahdollisimman vähiin. Silloin pitää kyllä karsia myös uimahallit ja jäähallit (hiihtoputkista puhumattakaan!) pois kuntien projekteista ja antaa yksityisten yritysten tai yhdistysten hoitaa nämäkin.
-
JulkaisijaArtikkelit
Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Hulluja kuntia Suomessa?