Aihe: Hörhö - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Hörhö

Etusivu Foorumit Yleistä Hörhö

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190000 Ilmoita asiaton viesti

  Kun olet noissa maila-asioissa kaikkea muuta kuin hörhö niin kysyisin neuvoa. Miten kannattaa mailojen sopivuusasioissa menetellä. Voiko nykyisiä mailojaan (esim. draiveria) ’hienosäätää’ jäykempään (tai löysempään) suuntaan kokeillakseen muuttuuko lyönti ja -tuntuma parempaan tai huonompaan suuntaan. Mitä keinoja on varressa tai sitten lavassa esim. lyijyteipin tms. kanssa? En nimittäin tällä hetkellä tiedä onko minulla liian jäykät vai löysät mailat. (Minulla oli aiemmin draiverina Mizunon T-zoid Accel-arcin 10,5 regu varrella, jolla tiputin tasurin kolmen vuoden aikana 36:sta 10:een. Mutta sitten alkoi tulla noita jyrkkiä jengoja vasemmalle kiihtyvään tahtiin. Vaihdoin sitten Orlimarin Trimetal+:aan 9,5 ja sen vakio Firm-varteen. Lentorata madaltui huomattavasti ja lyönti on aika suora nykyään.) Vai onko vain haettava mailoja sieltä täältä kokeiltavaksi ja sopivuuden testaamiseksi? Entäs mailanpään nopeuden ja svingin testaaminen esim. digigolfissa. Saako siitä rahalleen vastineen? Kiitoksia jo etukäteen!

  #515633 Ilmoita asiaton viesti

  Hörhö voi vastata noihin maila-asiohin paremmin.

  Kävin jokunen aika sitten kyseisessä digigolfissa swingianalyysissä jossa siis mitataan mailanpään nopeudet, löynnin tempo, ynnä muuta kivaa.

  Ei tuo nyt ihan halpaa hupia ole mutta kyllä sieltä erittäin hyvää informaatiota omasta swingistä ja mailoista (etenkin varsista) saa.

  Joten mielestäni kannattaa uhrautua.

  #515634 Ilmoita asiaton viesti

  Kokeilu on paras tapa selvittää, mitkä välineet sopivat pelaajalle parhaiten. Tämä on kyllä joskus vaikeaa, jos välineitä ei saa riittävän montaa kombinaatiota kokeiltavaksi ja kallista, jos joutuu omalla lompakolla hankkimaan eri ’testausvälineitä’.

  Onneksi välineistä on aika paljon tietoa, jotta sopivia välineitä pystyy aika hyvin haarukoimaan.

  Mm. draiverin varren saa jäykemmäksi katkaisemalla alapäästä palan pois (jos ei ole jo katkaistu maksimiin). Varresta täysin riippuu, kuinka paljon jäykkenee. Monesti tuuma on vajaan yhden flexin verran. Jos on tehnyt näin, eli ns. tip trimmannut, niin tämä toimenpide ei ole peruutettavissa.

  Lyijyteippi on kohtuullisen hyvä ja edullinen väline testaukseen, mutta sen tuomat muut vaikutukset täytyy osata eliminoida. Varteen saa teipillä lisää painoa, mutta paikka on tärkeä, että muut ominaisuudet eivät muutu liikaa. Paljon parempi keino on testata painavampaa vartta.

  Vartta voi testata, että miltä se tuntuisi löysempänä. Muistaakseni n. 20g lyijyteippiä draiverin lapaan, niin varsi on suunnilleen flexin löysempi. Svingipaino muuttuu todella paljon (n. 10 pykälää) ja pitää osata eliminoida se muutos, minkä svingipainon lisäys tuo svingiin. Ei kovin hyvä keino.

  Olisi todella hyvä tietää, mikä on mailanpäännopeus. Se on ehkä tärkein suurre. Tärkeitä ovat myös tempo, missä vaiheessa relese ym. ym.

  Digigolfissa on analysaattori jolla voi mitata svingin eri ominaiuuksia. On niitä muillakin. Saako rahoilleen vastinetta? Täysin jokaisen itse päätettävä asia. Hyödyllistä tietoa kunnon analysaattorista ainakin saa.

  Erittäin hyvä ja perinteisin analysaattori on silmä. Pallon lentokaari kertoo kaiken, mitä osumahetkellä on tapahtunut. Nopeuksia on toisaalta vaikea kunnolla havainnoida.

  Jos maksat alysoinnista, niin varmista, että saat printin mukaan, sillä olen joskus kuullut, että sitä ei ole annettu, jos ei ole samalla tehnyt välinetilausta. Täysin huhupuheita, enkä tiedä onko tosiasiassa totta.

  #515635 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos vastauksista.

  Onko muuten tuon pallon radan korkeus riippuvainen eniten myös tuosta varren löysyydestä (tietysti lofti vaikuttaa).

  #515636 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä korkeuteen vaikuttaa moni asia. Lapa vaikuttaa eniten: lofti, painopiste (COG), rakenne jne. Varren ominaisuuksista sen löysyys/jäykkyys vaikuttaa merkittävästi. Vaikuttavia tekijöitä on myös se, onko varsi jäykkä alhaalta vai ylhäältä, kick-pointin paikka jne. Vaikuttavia tekijöitä on paljon. Vielä kun ottaa huomioon sen, mikä vaikutus näillä on minkäkinlaiseen svingiin.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hörhö