16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Honoreista

Etusivu Foorumit Yleistä Honoreista

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 57)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vähän turhamainen kysymys, mutta etten aiheuttaisi kisoissa pelikavereille mielipahaa, haluaisin täyden varmuuden tästä asiasta. Mikä on honorikäytäntö pistebogey-kisassa? Pari pb-kisaa olen tänä vuonna pelannut ja kummallakin kerralla asiasta ollaan oltu eri mieltä, toiset sanoo, että honori tulee lyöntien mukaan ja toiset sanoo, että pistebogeykisassa honori tulee pisteiden mukaan, kumpi on oikein?

    Nimetön

    AINA lyöntien mukaan!

    hc

    Hmm.. Asia ei tietenkään ole AIVAN näin yksioikoinen kuin PRO asiansa esittää. Esim tasoituksellisessa reikäpelissä reiän voittanut yleensä avaa ekana, vaikka olisi tehnyt saman/huonomman tuloksen kuin toinen. Ja jos lyöntipeli/pistebogey kisa on puhtaasti pistebogeytä eikä parhaita SCR:jä edes palkita, on periaatteessa loogista että parhaan pb tuloksen tehnyt saa honorit. Toisaalta myös naisten asema honorijärjestyksessä on hieman epäselvä. Periaatteessa naisen kuuluisi käydä huitaisemassa omalla honorivuorollaan eikä miesten jälkeen.

    Toisaalta tällaiset pohdinnat eivät koske oikeita kilpailuita joissa pelataan scr:ä ja naiset ja miehet omissa ryhmissään vaan kaikenmaailman klubikarkeloita joissa ei luulisi voivan pahoittaa kenenkään mieltä.

    Nyrkkisääntönä kumminkin että vähiten lyönyt lyö ekana ja naiset vikana. Järjestys se on golfkentälläkin 🙂

    Golf.fi:n sääntökysymyspalstalta 26.5.98:

    Pelijärjestys pistebogey-pelissä

    Säännöt sanovat pelijärjestyksen määräytyvän edellisen reiän tulosten perusteella.

    Säännöt määrittelevät pistebogey (stableford)-kilpailuissa noudatettavaksi lyöntipelin sääntöjä säännön 32 poikkeuksin.

    Määräytyykö aloitusvuoro eli honour: lyönti- vai pistebogeytuloksen perusteella?

    R. Valtonen,

    IG

    Vastaus:

    Tätä kysyimme myös Golflehden kevään sääntötietokilpailussa. Tässä vastaus:

    Pistebogeyssä aloitusoikeus määräytyy nettolyöntimäärän mukaan. Stableford-sääntöjen (sääntö 32-1) kohdalla todetaan, että lyöntipelin säännöt ovat voimassa ellei säännössä 32 muuta todeta. Näin ollen sääntö 10-2 on voimassa. Stablefordissa tasoitusta sovelletaan reikäkohtaisesti, jolloin on loogista tulkita säännössä todettu ’paras tulos’ nettolyöntimääräksi ko. reiällä. Tämä on pelaajien paremmuusjärjestystä ajatellen sama kuin saatu pistemäärä ko. reiällä paitsi tapauksissa, jolloin pisteitä ei tule mutta reikä on kuitenkin pelattu loppuun asti.

    Erkki KM Leppävuori

    …toki harjoituskierroksilla ja ’klubikarkeloissa’ on usein joustavampaa, että keltaisilta avaavat lyövät ennen punaisia honoorista riippumatta…

    Eli ’puhtaassa’ pb-kisassa honorit tasoitusten kanssa, selvä pyy. Tätäkään ei ole tullut aiemmin sovellettua.

    Mutta entäpäs esim sellaisissa kisoissa, joissa pelataan useampaa sarjaa? Samassa rymässä voi samalla tiillä olla 2 pelaajaa jotka pelaavat sekä scr että hcp-sarjassa ja kolmas joka pelaa pelkkää pistebogia. Tällöin on ilmeisesti selkeintä käyttää bruttolyöntejä, toisin sanoen scr-sarja määrää?

    Kyllähän tuo pisteiden laskeskelu joka reiän jälkeen hidastaa peliä. Mielestäni lyöntimäärä on paras peruste, jos se hunööri nyt niin tärkeä on?

    Hunöörit scrätchinä niin ne tuntuukin joltain jos sellaisen saa kaapattua;)

    Mitä ihmeen väliä sillä on kuka lyö ensimmäisenä??? Muuta kuin reikäpelissä! Joillekin kaiketi tärkeääkin…kunniakysymys(kö)?

    Nimetön

    Musta on hienoa jos pääsee lyömään ekana. Varsinki jos joltain kuningas pelaajalta on honorin vieny. Ja vielä hienompaa että tömmöstä sääntöä kunnioitetaan.

    Eipä muuta.

    Jos joku haluaa pelata golfia näin niin miksi se ei sulle käy?

    ’Toisaalta myös naisten asema honorijärjestyksessä on hieman epäselvä. Periaatteessa naisen kuuluisi käydä huitaisemassa omalla honorivuorollaan eikä miesten jälkeen.’

    Mihinkäs periaatteeseen tuo nojaa?

    Nimetön

    Golfin perimmäinen olemus löytyy lyöntipelistä. Tällöin huolimatta siitä, että pelattaisiin tasoituksellista Pb -peliä, niin mielestäni vähimmillä lyönneillä selviytynyt aloittaa. Lienee monisatavuotinen perinne.

    Tosiaan. Mitä ihmeen väliä sillä oikeastaan on pelaako golfia tai katsooko boldareita ! Tai mitä ihmeen väliä sillä on puttaako kymmensenttisen vai potkaiseeko pallon sisään !

    Onööri on nimensä mukaisesti kunnia-asia. Perämiehen paikka on ainakin meidän porukassa suuren häpeän aihe mitä pyritään ehdottomasti välttämään.

    En ole koskaan – en harjoituskierroksella enkä myöskään kilpailuissa joutunut moista asiaa miettimään. Niissä ryhmissä missä minä olen pelannut, lyöntijärjestys on määräytynyt bruttolyöntimäärän mukaan. Kuka lyö pallon pienimmällä lyöntimäärällä reikään avaa ensimmäisenä. Mikä mahtaa olla rangaistus, jos tämä on ollut sääntöjen vastaista. Pelistä sulkeminenko? Mielestän tämä sääntö kyllä hidastaa peliä jos aletaan laskemaan pisteitä ennen seuraavia avauslyöntejä.

    Minua ainakin huvittaa koko honööri-käytäntö. Eikös jokainen pelaa itseään vastaan (paitsi reikäpelissä), joten mitä väliä tuolla lyöntijärjestyksellä on???

    Varsinkin meistä miehistä löytyy kilpailuhenkisiä, jotka joka asiasta vääntävät pientä kisaa; kellä on pisin (draivi), kellä paras lähestyminen, kellä on vähiten putteja ja kuka saa honöörin. Kerran sattui peliryhmään keski-ikäinen tuuppari, jolle honööri oli jotekin erityisen tavoiteltava asia. Hänellä peli kulkikin hyvin ja honööri pysyi näpeissä lähes koko etuysin. Toinen pelikavereista jo hieman kummasteli yksipuolista lyöntijärjestystä, jolloin minä kehoitin kaveria pelaamaan vain omaa peliä kenttää vastaan. Ei kannata välittää mitä tulosta muut tekee, keskittyy vain omiin suorituksiin. No, tästä tietysti honööri-kaverin peli vähän sekosi, jolloin lyöntijärjestykseen tuli muutoksia. Mentiin muutama väylä uudella järjestyksellä, jonka jälkeen honööri-tyyppi päätti lopettaa kierroksen kesken. Ilmeisesti into loppui kesken tai sitten pelistä meni maku, kun ryhmässä muita honööristä ’kilpailevia’ miehiä.

    Onkos tässä joku muu tapa arpoa tuo lyöntijärjestys?

    Ne tulokset merkkaillaan siinä tiillä ja samalla löydetään kätevästi aloittajakin… noh ei pidä aivan paikkaansa koska kerran pelatessani lähemmältä tiiltä olin jo tottunut avaamaan viimeisenä, en pannut pahakseni vaikka olin edellisen reiän ainoan parin tekijä – kaveri avauksen jälkeen pahoitteli ettei tajunnut että tiimerkit olivat samalla etäisyydellä:) No hätä, ei tää hunööri niin vakava asia ole:)

    Mutta tälleen ton lyöntijärjestyksen mun pro mulle opetti ja näin tätä peliä aion edelleen pelata.

    Ykköstii? Se avaa kellä on eniten meriittejä…

    Juuri näin. Tämän vuoksi naiset lyövät aina viimeksi, vaikka olisivatkin moraalisessa hönössä.

    Tyttöjen kesken pelataan samalta tiiltä, ettäs tiedät sitten senkin;)

    Sori, mää luulin, että lyöt jo keltaisilta. Vai oliko tässä enää puhe golfista?

    No ottipa nyt taas eräillä koville…

    Jos ryhmässä on esimerkiksi yksi kehittyneempi ns. pitkälyöntinen pelaaja aloittelijoiden kanssa, on hyvin oletettavaa, että hänellä honööri lähes koko kierroksella on.

    Pelin nopeuttamiseksi on kuitenkin melko järkevää ettei jokaisella tiiauspaikalla tuijoteta siihen tuloskorttiin kun ihmetellään sitä lyöntijärjestystä, vaan antaa lyhytlyöntisempien avata alta pois jotta kenttä edellä voi rullata vapaasti kunnes ns. pitkälyöntisempi voi avata.

    On aivan järjetöntä pitää kynsin hampain kiinni jostain honööri’säännöstä’ , koska järjen käyttö on kuitenkin ihan sallittua!!!

    Vai oletko jälleen eri mieltä A. Barck???

    Siis keltaisilta olen kolme viimeistä kierrosta lyönyt. Jos taas sattuisin kierrokselle jolla on tyttöjä mukana nin ilman muuta punaisilta tai miltä tiiltä nää nyt lyökään. Paitsi ei tietenkään valkoisilta, sinne mulla ei oo koskaan asiaa.

    Ja äläpäs Juspa selosta…

    …olipas Antti-boylla aika yllättävä asenne taas kun ehdotettiin käyttämään tervettä järkeä…pelaile sieltä punaisilta vaan ja lyö ihan koska tahanasa mun puolestani…

    Juspalla on kuukautiset…

    En minä ainakaan pelaa golfia hunöörin tähden ;-). Joka porukassa voi olla oma käytäntönsä. Vähän vieraammassa on mielestäni kohteliasta noudattaa ko. käytäntöä, vähintäänkin kysyä, jos epävarma hönööristaan.

    Tutussa porukassa voi käyttää tervettä järkeä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 57)
Vastaa aiheeseen: Honoreista

Etusivu Foorumit Yleistä Honoreista