23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Hölmöilyä Nordcenterissä

Etusivu Foorumit Yleistä Hölmöilyä Nordcenterissä

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1348410 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Viime yhtiökokouksessa polkaistiin suurimman osakkeenomistajan Fredrik Fazerin tukemana yhtiössä ns. osakas ensin hanke. Tarkoituksena kehittää uusi liiketoimintamalli, jolla taattaisiin jälkimarkkinat yhtiön osakkaille. Hanketta kehittämään palkattiin hallituksen puheenjohtaja 7.000 euron kuukausipalkalla ja varapuheenjohtaja 3.000 euron kuukausipalkalla. Lisäksi ulkopuolista asiantuntemusta on käytetty runsaasti mm. sulautussuunnitelmaa tekemään. Syyskuussa ilmoitettiin, että kaikki on lähes valmista ja loka-marraskuussa kutsutaan yhtiökokous tekemään päätöksiä järjestelyistä. Rahaa on hankkeeseen palanut runsaasti ja tämä kaikki on luonnollisesti pois kentän hoidosta – hoitovelka sen kun kasvaa.
    Nyt hallituksen terävä pää on lähestynyt osakkaita kirjeellä, jossa todetaan suurimman osakkaan Fredrik Fazerin eronneen hallituksesta ja koko uudistus on pantu jäihin, koska on epäselvyyttä, mikä olisi uuden yhtiön toimintamalli!
    Tämä on kuin hölmöläisten talonrakennus, ryhdytään pystyttämään taloa ja kun se on jo lähes valmis – niin sitten ruvetaan vasta miettimään mihinkäs tätä rakennusta oikein käytetään.
    Päätös hallituksen jäsenten palkkioista on voimassa seuraavaan yhtiökokoukseen saakka. Tilikausi päättyi 31.10. Nyt sitten voidaan jännittää sitä, kuinka kauas seuraavaa yhtiökokousta kehdataan siirtää.

    #1348423 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Puravida: koko uudistus on pantu jäihin, koska on epäselvyyttä, mikä olisi uuden yhtiön toimintamalli!

    Siitä ei liene epäselvyyttä että projektiin varattu rahoitus lienee tullut suurimmalta osaltaan käytettyä.
    Hanketta selvitelleiden hallituksen jäösenille (Pj ja VaraPj) maksettuina palkkioina.
    – jokainen varmasti ymmärtää ettei tullainen selvitystyö ole mikään pikkujuttu.
    – selvityksen loppuunsaattamista tuskin helpottaa rahoitusta uhkaava loppuminen.

    Mutta, jääkäämme mielenkiinnolla seuraamaan mihin suuntaan asiat ja selvitystyö etenee Nordcenterissä..

    #1348428 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Isot rakenteelliset muutokset ovat aika usein haasteellisia, kuten muistamme taannoisesta Hirsala-Peuramaa casesta. Helpompi ja yksinkertaisempi tie on lunastaa vähitellen osakkeita yhtiölle ja mitätöidä ne (kun siis tarkoituksena on vähentää markkinoilta vapaana liikkuvia pelioikeuksia) – siis rajallinen määrä vuodessa ja ”huutokaupalla” niiltä, joilta halvimmalla saa. Lunastukseen voi liittää velvoitteen lunastaa pelioikeus määrävuosiksi (kuten Kurkissa tehtiin), jolloin vaikutus golfyhtiön vastiketuloihin ei ole niin nopea.

    Tätä kautta vapaana oleva kapasiteetti tulee vähitellen golfyhtiön hallintaan, joka voi dynaamisella hinnoittelulla myydä siten, että kenttä ei tarpeettomasti ruuhkaudu (tai prime ajan gf tuottaa hyvää kassavirtaa). Lisäksi golfyhtiön on mahdollisuus paketoida tuotteita

    Toivottasti Nordcenterissä ei jäädä ihan pattitilanteeseen, vaan valitaan vaiheittan etenemisen polku.

    Nordcenterissä on ilmeisesti otettu käyttöön joku raippamaksu (1000 €) jos haluaa käyttää pelioikeutensa pelilippuina. Onko tästä parempaa tietoa? Ilmeisesti ei tarvitse kantaa ropojaan tuonne periferiaan jos gf on reilusti yli 50 €.

    ArnoldPalmer: Nordcenterissä on ilmeisesti otettu käyttöön joku raippamaksu (1000 €) jos haluaa käyttää pelioikeutensa pelilippuina.

    Jos kyseisen OY:n yhtiöjärjestyksessä on määrätty/mainittu mahdollisuudesta pelioikeuden käyttämisestä myös pelilipuilla, niin tuollainen raippamaksu on erittäin kyseenalainen. Jokainen ymmärtää että kohtuuton maksu tekee käytännössä mahdottomaksi hyödyntää pelilippuja järkevällä tavalla.
    – se/ne osakkeenomistajat joiden oikeutta ja yhdenvertaisuutta tuolla päätöksellä loukataan voivat halutessaan nostaa kanteen yhtiötä vastaan.
    – jos ko. päätökseen tyytymättömien porukasta ei löydy ammattitaistoista lakimiestä niin sellainen on syytä palkata hoitamaan asiaa. Näin selviää jo heti alkuunsa millä edellytyksillä (tai onko sellaisia?) voisi hakea ratkaisua käräjiltä.

    Osakeyhtiö, hallitus ja toimitusjohtaja ovat vastuullisia päätöksistään. Oikeuden niin päättäessä myös korvausvastuullisia niitä kohtaan joille on aiheutunut (taloudellista)vahinkoa ns. laittomista päätöksistä.

    Voisin veikata että tällainen kiista ratkeaa jo sillä että molempien osapuolten ammattitaitoiset lakimiehet suosittelevat ratkaisua ilman oikeudessa riitelyä.

    Mutta, kyseiset osakkeenomistajat tietenkin tekevät kuten parhaakseen katsovat..

    Ja sitten on uutena tälle vuodelle tuo timanttivarausoikeus jäsenille, josta on oma keskustelu tällä foorumilla. Tuntuu, ettei Nordcenterissä mikään ole muuttunut vuosikymmenten aikana 🙁

    Sanoisn, että ylimielistä touhua kyllä, mutta eipäs siinä jos on fyffeä

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Hölmöilyä Nordcenterissä

Etusivu Foorumit Yleistä Hölmöilyä Nordcenterissä