23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Hitaat pelaajat

Etusivu Foorumit Yleistä Hitaat pelaajat

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Aloittaessani golfia, ihmettelin jutttuja hitaista pelaajista. Nyt kun pari kesää on takana on selkeästi erottunut ryhmä jotka pelaavat muita hitaammin. Nimittäin keskitasoiset ja keski-ikäiset miespelaajat (hcp 25-15, 35-50v). Toki he ovat hyviä pelaajia, mutta useimmiten jos palloja ammutaan metsään, niin ohituslupaa ei anneta. vaikka 3-4 hengen ryhmän takana tulisi 2 hengen ryhmä. Varsinkin vielä jos takanatulevat ovat heitä nuorempia ja tasoitukselliseti heikompia pelaajia. Useammin kuin kerran tänä kesänä ole joutunut tälläisen ryhmän taakse. Väylää olisi vapaan heidän edessään 1-2 mutta ohi ei päästä (taitaa olla liian kova pala heidän egoilleen). Muutaman kerran tälläiset pelurit ovat olleet samassa ryhmässä, huumori on ollut kaukana kun alkaa kirosanat ja mailat lennellä kun ei onnistu. Eivät taida tietää että ei sitä aina voi onnistua. Ja griineillä ei viitsitä paikata omia tai muiden alastulojälkiä. Mailaa hierotaan ja lyöntisuuntia katsotaan tosi kauan. Onneksi kaikki samaan ikä/tasoituskategoriaan kuuluvat eivät käyttäydy näin. Tulipahan vuodatettua, mutta näin.

    Samaan olen törmännyt valitettavan usein!Pelaan yleensä aina kaveriporukassa jossa ikähaitari on 20-25v. Käsittämätöntä että jollekkin voi olla kova pala päästää nopeampi ryhmä ohi ja varsinkin silloin jos ohittajat ovat nuoria!Vanhemmat pelaajat päästävät lähes aina nopeammat ohitse mutta tämä 35-50v porukka on siinä suhteessa aika jäykkää. Tätä ei voi tietenkään yleistää mutta valitettavasti kentän tukkijat löytyy yllensä tuosta porukasta…

    Lisää vettä myllyyn. Kaverin kanssa oltiin kaksin pelaamassa ja edessä meni neljän hengen porukka. Tottakai pelasimme nopeammin, varsinkin kun siinä porukassa joku AINA löi pallon metsään. Yhdellä väylän tiiauspaikalla odottelimme pari minuuttia kun neljä kaveria pyörii metsässä. Tällä aikaa taaksemme tuli jo toinen ryhmä odottamaan avaustaan, joten päätin hieman vislata että saadaanko avata. No, okei sieltä huudettiin että avatkaa vaan. No me siinä suoritettiin avaukset ja lähdettiin kävelemään palloille. Palloille päästyämme oli kaikki vieläkin metsässä, mutta annas olla kun alettiin valmistautuun lyöntiin, niin tuollanen 45 vuotias mies juoksi yllättävän nopeasti metsästä meidän eteen jottei varmaan päästä ohi. Kysyin vielä kovaan ääneen(mutta ystävällisesti), että päästäänkö ohi. Ei mitään vastausta tältä mieheltä vaikka varmasti kuuli kysymyksen. Kolme muuta olisivat ilmeisesti päästäneet meidät ohi(2 nuorta kaveria sekä 40v nainen), mutta tämä herrä Callaway+TaylorMade jonka tasuri näytti olevan ~40(saatiin nimittäin aika kauan seurata hänen peliään) ei suostunut päästään ohi. Tuntuukin että juuri tälläiset kaverit joilla on yli 10 000 mk varusteet ja hieman huonommat taidot olemaan kaikista nihkeimpiä päästämään ohi.

    Nimetön

    Olin pelaamassa eräällä nimeltämainitsemattomassa ökykentällä eräänä kauniina kesäiltana. Kävi sitten niin että eräällä tiillä olin valmistautumassa seuraavalle väylälle(olin tiiaus paikalla, mutta en vielä lyömässä), kunnes edestäpäin huristeli golfautolla sikari suussa äijä, mitään sanomatta tuli tiiauspaikalle, otti driverinsa, löi kaks palloo suoraan mettään ja kiroili aika railakkaasti.Tämän jälkeen mies astui autoon puhisten ja huristeli takas mistä tulikin. Minua tapaus lähinnä nauratti, mutta kaikkia varmasti ei samassa tilanteessa olisi. Toki voi avauksen tulla uusimaan,mutta mitään sanomatta aikas outoa….

    Mielestäni on turha lähteä luokittelemaan keskiverto-hidas-pelaajaa. Näitä hitaita pelaajia löytyy kaikenikäisistä ja jopa tasoisista pelaajista. Aikaa menee paljon enemmän kaikkeen muuhun kuin itse lyönnin suorittamiseen.

    Nopea pelaaja ehtii hyvin lyödä 2-3 kertaa kun hidas vielä keskittyy ja miettii oikeata mailaa.

    Tässä ketjussa on kerrottu tarinoita hitaista pelaajista. Itse odottelin kerran 2 tuntia 50 minuuttia ensimmäisellä 9:llä kahden naispelaajan takana. Toinen näistä naispelaajista ei käsityksemme mukaan saanut palloa kertaakaan nousemaan ilmaan 9 reiän kierroksensa aikana.

    Ohituslupaa oli turha pyytää kun kenttä seisoi muutenkin.

    Eli jokainen meistä voisi mennä itseensä ja miettiä koska on aihetta mennä kentälle eli koska pelitaidot ovat riittävät ja mihihin aikaan. Iltamyöhät, aamuvarhaiset tai päiväajat sallivat hitaan pelin kun vaan päästää ohi.

    Asiaa tuli edellisissä kommenteissa. Kuitenkaan pelin nopeutta tai käyttäytymistapojen puutetta ei voida laittaa yhden ikä- tai tasoitusryhmän piikkiin.

    Ohituksissa tärkeintä on mielestäni se, että ohitettavan (esim. 4 hengen) ryhmän edessä todella on tilaa. Mikäli edessä ei ole tilaa, niin kahden hengen ryhmänkin ohitukset aiheuttavat taaempana tuleville vielä pidempiä odotusaikoja koska taas on edessä ohitettava ryhmä. Ohituksiin kulutettu aika tietysti kertautuu mikäli edessä on useita perä perään ohitettavia neljän hengen ryhmiä.

    Kesän jatkoja

    Hitaita pelaajia löytyy kaikista händäriryhmistä ja molempien sukupuolien edustajista.

    Kaikista pahimpia ovat kuitenkin tyypit, joilla ei tunnu olevan varaa ostaa tarpeeksi palloja kierrokselleen vaan outtiin menneitä palloja mennään vielä etsimään syvältäkin outin puolelta.

    Sen vielä ymmärrän, että käydään vilkaisemassa jos pallo ohimennessä sattuisi löytymään outtirajan läheltä, mutta kun siellä outissa aletaan tonkimaan ruohopuskia ym. niin ymmärrys loppuu.

    Kyl ohitukset välil sujuu nopeestikin vaiks oiski kentäl ruuhkaa! Pelasin kahdestaan kaverin kans pahimpaan ruuhka-aikaan, edessä paljon hitaita ryhmiä! Päästiin kierroksen aikana ohi seitsemästä ryhmästä! Ohitukset sujus vauhdilla, oma kierros kolmeen tuntiin ja tuskin paljon hidastettiin muitakaan.

    Ei se lyönteihin keskittyminen mutta kun vielä kaikenlisäksi kävellään hitaasti… Ammattilaiset keskittyy lyönteihin noin 1-2 min. mutta pelaavat silti 3h40min- 3h 55min. kierroksia koko ajan. Lyöntejä on vähemmän mutta mistäköhän syystä? (osaksi sen takia että ovat perhanan hyviä, osaksi jotain muusta syystä)

    Muutaman kerran on tullut kierrettyä sillei, että pahimpaan ruuhka-aikaan ( 17-20 ) ollut pariskuntia ja omat pikkulapset mukana. Sitten sitä muut odottaa tiiauspaikoilla 5 – 10 min jotta päästään avaamaan, kun lapset vetää laidasta laitaan pallolla. Ei mitään merkkejä taakse, että menkää vaan ohi… Kyllä lapsien kanssa pitäisi loma-aikana kiertää joko aamulla aikaisin tai keskipäivällä.

    Toinen porukka on juuri aloittaneet. Par 3 väylillä noin 8 – 10 lyöntiä per pelaaja. Näkee pareja, jotka eivät kentällä kertaakaan katso taakseen, vaikka takana tiiauspaikalla joutuisi odottamaan 1 -3 ryhmääkin avausvuoroaan. Hiukan etikettiopetusta enemmän…

    Jos pelailee harjoituskieppiä niin kyllä pallon voi nostaa ylös , jos väylä tuntuu menevän ihan katastrofiksi. Tuollei nopeuttaa peliä kummasti ja säästää takana tulevien hermojakin.

    Nimetön

    hidastamista ja hidastajiahan on monenlaisia. on hitaita kävelijöitä ja garcia tyylisiä hierojia. Yhteistä aika monille tuntuu olevan se, että kun ottaa hitaan pelin edes puheeksi niin siitä suututaan riippumatta kuinka kohteliaasit/hienovaraisesti asiansa esittää.

    Yksi ryhmä josta tässä ei vielä ole erikseen puhuttu on mielestäni ei-nyt-niin-kauhean-taitavat pelaajat jotka ego/muista syistä haluavat nimenomaan pelata aina keltaisilta tiiltä vaikka palloja sitten usein kaivetaankin ensimmäisestä poikittaisvesiesteestä tai punaisten tiiden takaa. en tiedä millä konstilla nämä pelaajat sitten ovat tasoituksiaan alle 36 tiputtaneet. Eikä punaisilta tiiltä pelaamista pidä mielestäni mitenkään hävetä, päinvastoin, tuttuunkin kenttään tulee kummasti lisäulottuvuutta kun sen kiertää punasilta pelaten!

    Hyvät Ystävät !!!

    Koettakaa miettiä tätä pelin nopeutta myöskin kentän kannalta. Kyllä CaddieMasteritkin voivat vaikuttaa paljon siihen miten kenttä rullaa…

    Jos laitetaan pari hidasta ryhmää, ryhmine tasoitus 90-100 ja 3-4 neljä pelaajaa ja taakse sitten 3 kahden hengen ryhmää joissa jokaisessa singelit pelaamassa, niin onhan kumma ettei jonoja tule.

    Tässä tulee nyt mieleen se että hitaudesta kärsivät ne jotka haluavat aina pelata parhaaseen aikaan(= kenttä täynä) kolmen ja puolen tunnin kierroksia.

    Itse omalla ajankäytöllä löytyy varmasti sopivia aikoja (taikka kenttiä) jolloin kenttä ei ole tukossa.

    Huomaavaisuus kuuluu kuvaan mukaan.

    Tässä kuitenkin tarina miten tulee käyttäytyä:

    Pappi. lääkäri ja insinööri olivat pelaamassa vakituisella kierroksellaan (jo 10 v aina samaan aikaan) kun edessä oleva ryhmä pelasi tosi hitaasti. Ryhmä löi palloja metsään , turpeet lensi ja kierros kesti ylo 6 tuntia.

    No tästä tuohtuneena porukka riensi CM puheille ja valitti ja kysyi mikä oli tämä ryhmä heidän edellään !!!!

    CM totesi: ’ Hyvät Herrat , muistatteko sen Clubhousen palon 3 kk sitten ?. Nämä olivat ne 4 palomiestä jotka sokeutuvat sammuttaessaan paloa ja joille CLub myönsi elinikäisen pelioikeuden.

    No Pappi sanoi: ’ Voi Herra Jumala, kuinka minä nyt tuosta tuohduin, täytyy illalla pyytää Jumalta rukouksessa , että jos miehet saisivat edes hiema nnäkökykyä takaisin’

    Lääkäri totesi: ’ Olinpa minäkin aika pikainen arviossani, täytyy soitella muutamalle kollegalle , josko löytyisi jokin leikkauskeino saada pojille hieman näköä takaisin ’

    NO Inssi siihen sitten ’ Jaa, sokeita palomiehiä, Eikö ne vois pelata öisin ?’

    Että golfmieltä kaikille

    Kyllä se on notta sillää laella että mitään ei tapahru ennenkuin synnyyteettään kaikki muilman lapset samoista, nopeista keeneistä…

    Tilanne on sama kuin hyppää motarille duunipäivän päätteeksi, ajellaan sitten sievästi jonossa 40 km/h alinopeutta jonkun Nick Faldon perässä…

    minkäs teet, parempi nauttia vaikka musasta kuin kärvistellä loppupäivä.

    Kyllä minuakin vi..ttaa kaiken maailman egoilijat ja ymmärtämättömät ojankaivajat kentällä, siksi onkin hyvä (mutta väärin) että peliajan voi varata toiseen ajankohtaan.

    Ihmetyttää vain että ne jotka oikeasti pelaavat golffia, kärsivät näistä tumpeloista jotka tulevat prime-timeen kentälle sekoittamaan koko pakan.

    Eniten ärsyttää nämä puolustelijat, koska me kaikki tiedämme että hidaskin pelaaja voi kiertää kentän kohtuu-aikaan jos niin haluaa.Kaikille on sen verran jaettu järkeä että kentällä pärjää, lukuunottamatta muutamaa mulk..a …;D

    LSL

    Olinpa tuossa pelaamassa viime viikon torstaina eräällä kentällä jossa meidän edessä pelasi ryhmä joitain business/poliitikko/herra-iso-herroja. He kulkivat pallolta toiselle ryhmänä ja sen lisäksi odottelivat vielä että koko väylä on vapaa ennen kuin avasivat. Ei siis että edellinen ryhmä olisi ollut griinillä tai että edes lyöneet jo toisen lyöntinsä ja jatkamassa eteenpäin vaan että edellinen porukka oli poistunut jo griiniltä. Näin tapahtui joka väylällä ei vain par 3:lla tai lyhyillä par 4:lla vaan jopa yli 470 metrisillä par 5 väylillä. Ilmeisesti heillä oli palaveri käynnissä.

    Tämän lisäksi ryhmän neljästä pelaajasta vähintään 2 etsi omaa palloaan metsästä joka avauksen jälkeen ja niin oli taas koko ryhmä etsimässä ko. onnettoman palloa ja palaveeraamassa.

    V***u mitä touhua. Olen itsekkin usein olut asiakkaan/asiakkaiden kanssa pelaamassa, mutta ei siellä mitään palavereja pidetä. Pelattiin etu ysiä 3 TUNTIA.

    Miesten pelityylin huomioon ottaen vauhti oli aika hyvää, kun he joutuivat ’joka’ tiiauspaikalla odottamaan edellistä ryhmää…

    Palaverit pitäs jättää 19 reiälle….

    Hitaita pelaajia ovat juuri sellaiset klubipelaajat joilla on mahdoton usko omiin kykyihinsä. Ei esim. voi avata jos olen 300 metrin päässä tiiauspaikasta ja pelaaja täräyttää sitten 180 metrin avauksen. Tai par-5 väylillä odotetaan että griini on vapaa vaikka griinille on reilu 250 m.

    Nimetön

    Iizei, ei tuo välttämättä siitä johdu. Moni pelaaja ei halua iskeä palloa muutaman kymmen metrin päähän kanssapelaajista ja läähättää selkään. Minä jätän aina pientä väliä, ettei edellä oleva ryhmä saa sellaista oloa, että ’nopeasti, kun takana painaavat päälle’ antaa vaan rauhassa pelailla.

    Tosin onhan noita itsestään liikoja luulevia tyyppejäkin, ja harva mättää väylältä 300m.

    Paynen kanssa samoilla linjoilla. Esim. par-4:lla avaukset lyödään vasta kun edessä olijat siirtyvät ’kakkos’ lyöntien jälkeen griiniä kohti. Ja turha niitä lähestymisiä on lyödä ennenkuin griini on tyhjä vaikkei yrittäisi edes päälle. Se ei ole mukavaa kun pallot putoilevat 30m päähän selän takana. Ja sitten kun sattuukin rento nappiosuma+flyeri raffista niin ihmetellään miten se rauta-7 tällä kertaa lensikin 170m ja vieri griinillä olijoiden jalkoihin.

    Eri asia on tietysti ne jotka odottavat etenkin par-5:lla yli 300m päässä että griini tyhjenee vaikka on rauta-3 kädessä.

    Tästä pelin hitaudesta paapatetaan jatkuvasti, mielestäni usein täysin vääristä asioista:

    – on ihan älytöntä ihmetellä sitä, ettei lyödä edessä menijöiden päälle, varsinkin jos pysytään samassa vauhdissa; kohteliaampaa on pitää selvä rako edellä menijöihin, ’painostaminen’ aiheuttaa usein huonoja lyöntejä, lopputuloksena entistä hitaampi peli

    – löymiseen on kaikilla täysi oikeus keskittyä kuten haluaa, selviä ylilyöntejä kait jokainen osaa välttää, pahinta mitä pelille, titenkinpuolen tunnin putin sihtailu harjoituskierroksella kun lyentejä on jo toista sataa tuntuu tuskalliselta, mutta se lyönti saattaa sille sihtaajalle olla tosi tärkeä

    – juoksukilpailut hoidetaan ihan muilla areenoilla, jos on niin pirun kiire niin miksi ihmeessä on tullut golf kentälle

    – Mielestäni kannattaisi kiinnittä huomiota nimenomaan asioihin jotka eivät liity pelaamiseen: joustava ja reipas liikkeelle lähtö, turhan puuhailun lopettaminen, omien tekemisiensä organisointi niin että se hidatsaa mahd. vähän jne, Ohituslupien antaminen pitäisi olla itsestään selvää

    – sanon jo nyt etten halua kuuden tunnin kierroksia itsekään, mutta täynnä olevalla esim. metsäisellä kentällä reilu neljä tuntia on ihan normaali aika

    tänään sattui aika mukava tapaus, pelasin kahden junnun kanssa ja takana tuli pari rouvaa tosi lujaa (mutta paljon lyöntejä),viitottiin rouvia ohi-> tuloksena kaksi n 20 metrin avausta, noh rouvat päättivätkin napata takaan pelaavat kaksi herra mukaan; loppu tuloksena pelasimme sekä me että perässä tulijat ilman jonoa edessä tai takana koko täysin omaa tahtiamme kierroksen (alle 4 tuntiin) ilman ohitus tai pakoon juoksu paineita!!!

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Hitaat pelaajat

Etusivu Foorumit Yleistä Hitaat pelaajat