26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Hei kaikki marginaaliryhmäläiset!

Etusivu Foorumit Yleistä Hei kaikki marginaaliryhmäläiset!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188807 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Uutinen ESS tänään: -Asikkalan kunta ei osta Vääksyn golfyhtiön osakkeita kuntalaisten käyttöön. Nuoriso- ja liikuntalautakunta päätti asiasta keskiviikkona äänin 6-1. Lautakunnan enemmistö katsoi, että golf on MARGINAALIRYHMÄN laji. Virkamiesesitys oli, että lautakunta merkitsisi 1-2 golfosaketta. merkintähinta on 4500 euroa osakkeelta.- Herättääkö ajatuksia? Voi olla pay&play kenttähaaveet vielä aikojen päässä?

    #499127 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ehdotan että ilmeisen tiedonpuutteen vuoksi marginaaliryhmäksi golffarit määritellyttä Nuoriso- ja liikuntalautakuntaa informoidaan asiasta.

    Löysin k.o. lautakunnan esittelijän osoitteen kunnan sivuilta, joten terveiset menevät varmaankin perille tätä kautta.

    markku.niemelainen@asikkala.fi

    Lue lisää: http://www.asikkala.fi

    #499128 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Marginaalia on kaikki mitä itse ei harrasta tai seuraa. Eli mäestäputoaminen ja kiekkoilu ei ole marginaalia vaikka niiden harrastajia on vähemmän kuin golffareita.

    Kuinnallliset lautakunnat olisi tiedottamisen paikka. Herätys Golfliitto.

    #499129 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Minä näen mielessäni tilanteen, jossa kyseinen lautakunta on asiaa käsitellyt.

    Suomalaisen perinteen mukaan kuntien lautakunnat ovat politiikan pelivälineitä, jossa päätöksenteko perustuu usein johonkin muuhun kuin faktoihin.

    Tällainen investointi tarvitsee joko epätavallisen ennakkoluulottoman lautakunnan tai vahvan, golfia harrastavan kaupungin/kunnanjohtajan.

    Toivottavasti parin sukupolven jälkeen asiat ovat toisin.

    #499130 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Miten mielestänne 1-2 osakkeen osto kunnalle mahdollistaisi kuntalaisten pelaamisen? Muuten kuin esim. 2 pelaajan.

    Ei tällä tavalla kuitenkaan mitään pay&play-kenttiä rakenneta. 1-2 osaketta menisi kunnan johdon käyttöön. Jotta ostolla olisi merkitystä kuntalaisten kannalta, pitäisi ostaa esim 100 osaketta, mieluiten kenttäyhtiön enemmistö. Tällöin voisi vaatia yhtiökokouksessa esim. että kentälle pääsee kuka tahansa Asikkalan kunnassa kirjoilla oleva pelaamaan jne.

    Olettaisin, että kenttäyhtiö on halunnut myydä kunnallekin pari osaketta, jotta osakkeet saadaan myytyä ja kenttäyhtiö pystyyn. Mutta tuskin haluaa laajaa kuntalaisjoukkoa näillä parilla osakkeella pelaamaan.

    #499131 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    INI

    Mielummin kunnan rahat terveydenhoitoon, erityissairaanhoitoon ja muihin kunnan peruspalveluihin. Siitä huolimatta, että golf pelien peli.

    #499132 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voisin kuvitella että kunta olisi saanut rahat melko nopeasti golfkentän työllistävän vaikutuksen kautta.

    #499133 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niinpä niin,

    Eihän liikuntaan sijoittamisella varmaankaan ole mitään vaikutusta terveydenhoitomenoihin, eihän?

    Mutta kun golf on marginaaliryhmän laji niin kunnat rakentavat mielummin jäähallin tai hyppyrimäen kuin golf-kentän. Kuka saisi kunnat ymmärtämään, että golf-kenttään sijoitetut rahat tulevat takaisin varmemmin kuin uskotaan ja juuri terveydenhoitomenojen kautta.

    #499134 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Hmm.. pakko vetää takaisin ja yhtyä lobbin kannanottoon. Jos vaikka peruste nimenomaisesti on se, että kaupunginjohtaja ja hänen kaverinsa ovat innokkaita golfareita.

    Mikähän mahtaa olla kunnan / nuoriso- ja liikuntalautakunnan näkemys esim. junioritoiminnan kehittämisen mahdollisuuksista uuden kentän myötä.

    #499135 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Alkoi aihe laajemmin kiinnostamaan, ja tutkin hieman hanketta.

    Asikkalan kunta on tehnyt mielestäni tässä paljon.

    Vuokrannut 80 hehtaaria maata golf-klubille alhaisella 16000 EUR/vuosi vuokralla.Klubi on käynnistänyt hankkeen, perustanut yhtiön, ja yhtiö antaa osake-anteja. Ei siis siten, että sijoittaja on ensin merkinnyt kaikki osakkeet, ja myy niitä hyvällä voitolla golfareille. Kaikki raha, joka osakkeista maksetaan, menee golf-yhtiölle, joka rakentaa rahalla kentän. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä on pykä, ettei yhtiö jaa osinkoa tai tuota voittoa. Yhtiöjärjestyksen mukaan, jos yhtiö lakkautetaan, rahat viime kädessä menevät golf-liitolle.

    Yhtiöjärjestyksessä on pykälä, että yhdistys, joka siis hallitsee golf-yhtiötä, voi antaa 100 kpl osakkeeseen sitomattomia pelioiukeuksia junnuille ja edustuspelaajille.

    Osakkeen hinta on 4500 EUR, joka vastannee hyvin yhden osakkeen osuutta kentän rakennuskustannuksista. (muistaakseni 960 osaketta 4500 EUR =4,3 milj. EUR, tällä pitäisi kenttä saada, kun maa on vuokralla).

    Mielestäni juuri näin tulisikin golf-kentät Suomeen perustaa: kunta vuokraa ja kaavoittaa alhaisella vuokralla maa-alueen golf-seuralle, joka sitten rakennuttaa rahan sisääntulon tahdissa varsinaisen kentän. Ensi vaiheessa kaikki raha menee yhtiölle kentän rakentamiseen. Toki sitten aikanaan joku voi myydä osakkeensa sillä hinnalla, minkä siitä saa, jolloin sijoituksensa voi saada takaisin vaikka paikkakunnalta muuton takia.

    Hankkeen puuhamiehenä näkyy olevan 61 v kunnallispoliitikko ja kansanedustajaehdokas (kesk), joka ilmoittaa harrastuksekseen golfin.

    Kaikki tämä tieto löytyy googlea käyttämällä netistä.

    #499136 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kiitokset hyvistä kommenteista!

    Painotukseni oli tuossa marginaaliryhmä-perustelussa. On tietenkin totta, että seudulla, jossa ei ole golf-kenttää on myös niukemmin lajin harrastajia. En ole Asikkalan kenttähankkeen kulusta lainkaan tietoinen. Kunnan päätös vuokrata maat tuolla hinnalla voi olla kunnalle jatkossa erittäin tuottoisa sijoitus. Uskoisi Vääksyyn pysähtyvän jokusen turistin enemmän, kun turistihoukutusten joukkoon liitetään mahdollisesti hyväkin uusi golfkenttä. Lobbin ansiokkaasti referoima tieto kenttähankkeesta ei sinänsä kerro kunnan muusta myötävaikutuksesta sen enempää.

    1-2 osakkeen ostoesityksen tausta on myös minulle tuntematon. Voisi olettaa esim kunnan palveluksessa olevien ei marginaaliryhmäläistenkin jatkossa ehkä innostuvan golfista ja siten työnantajan kautta olisi voinut saada edullisesti esim pelilippuja.(vertaa yritysten pelioikeudet eri kentillä). Osakkeen ostoon kuluva raha olisi voinut jopa pienen arvonnousun myötä maksaa omat pääomakulunsa. Kyllä moni kunnan tai kuntainliiton laitos satsaa työntekijöidensä liikuntaharrastuksiin mitä moninaisimmilla tavoilla (on kuntosalilippuja, budolajeja a:sta Ö:hön, uimahallitikettejä, erilaisia salivuoroja joukkuepeleihin, sulkapalloon, tennikseen jne.)

    Golfin maine elitistisenä snobbailuna taitaa painaa vielä vuosien ajan…

    #499137 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Sihautin tuossa auki tölkillisen. Pelkkä lämpimän kaljan maku herätti mielessäni oivan ehdotuksen:

    Oliko se Askolan kunta, joka oli pulassa perimiensä Nokia-miljoonien kanssa.

    Rahojen käyttöehtona oli käyttö vanhusten virkistyspalveluihin. Tuleeko Askolan vanhainkodin maastoon suomen hienoin Golfklubi, johan on ihme, jos ei!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Hei kaikki marginaaliryhmäläiset!

Etusivu Foorumit Yleistä Hei kaikki marginaaliryhmäläiset!