26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

HCP pakolliseksi

Etusivu Foorumit Yleistä HCP pakolliseksi

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Keskustelupalstaa on mukava lukea, mutta hieman ’ottaa nörviin’ kun ei tiedä keskustelijoiden tasoa pelaamisen suhteen.Tottakai kommenteista voi päätellä paljon ja asiantuntemuksenkin erottaa, mutta voin hyvin kuvitella mm. välinekeskustelujen harhaanjohtavuuden.’Sergio Olazabal Woods’ pätevästi meuhkaa TM:n 300 -sarjan erinomaisuutta niillä ja näillä ominaisuuksilla.Todellisuudessa Ossi Osastopäällikkö on juuri pimittänyt vaimoltaan maitorahat ja pistänyt toista tuhatta uuteen settiin, kyllä se händäri nyt laskee alle 30:n… Onko asiassa perää vai hakeudunko hoitoon ?

    Hakeudu hoitoon

    HCP on suunta-antava mittari pelaajan tasosta, koska kenttien slopet ovat osittain pielessä. Vai onko Etelä-Suomen peltokentällä pelaava singeli yhtä hyvä pelaaja kuin esim. Kerigolfin singeli?

    Jos nämä pelaajat laittaa pelaamaan lyöntipeliä täysin vieraalle kentälle, väitän että Kerigolfin singeli vie voiton. Meillä keskitason tuuppareilla erot vielä korostuvat.

    Ja minun mielestäni insinöörit voisivat pysyä kokonaan poissa näiltä sivuilta….:)
    Lopettakaa hyvät ihmiset tuo jatkuva teknisyyteen
    keskittyminen ja nauttikaa pelistä.
    Kääntykää tarvittaessa ammattilaisen apuun sekä mailan hankinnoissa, että swingiä korjattaessa.
    Aivan turha teidän on keksiä pyörää uudelleen.

    Kyllähän näihin kirjoituksiin pitää suhtautua tietyllä varauksella. Jotkut kuulostavat uskottavilta vaikka todellista tietoa ei olekaan – kuten minäkin 🙂 HCP 19,2

    Jeeeeees, hieno idea. Laitetaan vielä sellainen rajoitus, että yli 36 tasoituksella saa vain lukea viestejä !!!! Toinen voisi olla, että singelitasoituksellisten mielipiteitä saa kommentoida vain toiset singelit !!!!

    Perää on. Mutta maitohan on muutenkin myrkyllistä ja jos muissakin juomissa säästää niin hyvän setin hankkimista ei kukaan katso pahalla. Hyvällä setillä pitää tietenkin pelata hyvin, 220m draivia ja 180m ja alle suorat rautalyönnit arkipäivää. Päälle kulkeva putti ja jo paukkuu 80. Ainakin unelmissa, händäristä viis, tavoiteena 80 rikkominen.

    Todella loogisesti jatkettu tätä juttuketjua?!?

    DDR:lle, kuten jo tuossa aikaisemmin joku totesi niin yli 36 händärin pallon hakkaajat voisivat olla kommentoimatta. Eipä kannattaisi paljoa arvostella kenttärankingissakaan, jos ei osaa pelata. Varsinkaan kun siinä arvostelussa ei ole mitään logiikkaa ja näkee ettei mitään tietämystäkään. Sen kertoo jo HCP:si 38.

    kyllä tänne nyt kaikki saavat kirjoittaa, siis totta kai. ja se minkä tason händäri karkeasti ottaen kirjoittajalla on näkyy mielestäni aina tekstistä. kyllä hyvät ja kokeeneemmat pelaajat osaavat aika hyvin täälläkin analysoida asioita eivätkä julista ’X on hyvä kenttä, Y on paska kenttä jne.’

    ja mitä välineisiin tulee niin mielestäni golf on omasta mielestäni kaikkein eniten välineurheilua mitä vaan voi olla ja itse keskustelen ihan mielelläni mailoista ja muista. eihän kaikkia viestejä ole pakko lukea:).

    niin ja hcp 25. ( ei pakolliseksi)

    juupa juu…. porttikielto kaikille joilla ei ole singeli tasoitusta. Hei mä keksin! Laitetaan kentillekin sääntö, että liian suuritasoituksiset ei saa tulla 100m lähemmäksi niitä jotka ’osaavat’ pelata (lue. händäri 10 nurkilla). Muuten mä en tiennytkään että händäri kertoo myös mihin kastiin kuuluu. Meininki alkaa olemaan melkein kuin tietyssä II-maailmansodan valtiossa tai eräässä Afrikan valtiossa siellä päiväntasaajan eteläpuolella. Kyllä kait se niin sitten on että alle 15 händärillä pelaavat ova NIIN paljon parempia ihmisiä…. kuin me rupusakki(HCP yli25) jotka olaan vaan tultu tänne pilaamaan elitistien keskustelu ryhmää ja tukkimaan kenttiä….

    Hcp pakolliseksi on ehkä liian jyrkästi sanottu. Asian voi helposti ymmärtää väärin. Sanoman olisi voinut ilmaista niin, että kommentoijan hcp olisi tiedossa, koska ei voida suositella tai haukkua jotain golfvälinettä yleisesti. Joku maila sopii jollekin pelaajatyypille riippumatta tasoituksesta, samoin pallo.

    Sama juttu kaikilla mahdollisilla keskustelupalstoilla, että tulee vain pahalle tuulelle näiden parissa netissä aikaa kuluttaessaan. Olipa aiheena matkustaminen, parisuhteet, lasten kasvatus tahi Karjalan takaisinsaaminen…aina on joku johtamassa jutun ulos raiteilta ja asiallista keskustelua ei ole mahdollista syntyä.

    Tyttögolfari, tämä on ollut hyvä keskustelu! Minä olen kaivannut suomalaista golfchattiä, koska englantilaisilla ja usalaisilla palstoilla suomalaiset on eskimoita. Hauskaa on osallistua joskus näihin räväköihin keskusteluihin, saavat kaikki osallistujat tuuletella tuntojaan. Ainahan voi jättää vastaamatta, jos juttu ei miellytä. Ja lopuksi: minulle on ihan se ja Saimaa onko hcp näkyvissä viesteissä vai ei, golf on avoin harrastus kaikille halukkaille, niin myös nämä keskustelut.

    Jos nyt sitten minäkin otan kantaa, kun muutkin…
    Ymmärrän kyllä, että tasoituksesta tai siis pelitaitojen tason tuntemisesta voi joissain tapauksissa olla hyötyä viestien lukijalle. Tällaisia keskusteluja ovat lähinnä väline- ja kenttäkeskustelut, ei sen takia, että antaisi enemmän tai vähemmän uskottavuutta joillekin mielipiteille, vaan sen takia, että lukija voisi suhteuttaa mielipiteet paremmin omaan tilanteeseensa. Eritasoiset pelaajat meinaan arvostavat eri asioita.
    Jos puhutaan hyville pelaajille sopivista mailoista, niin toki hyvä pelaaja voi arvioida tilannetta aloittelijaa paremmin. Toisaalta taas, jos joku vasta-alkaja kehuu kenttää pelaajaystävälliseksi, niin se varmaan sitä myös hänen kannaltaan on. Singelipelaaja saattaa arvostaa eri ominaisuuksia, joten hänen mielestään kenttä voi olla tylsä, lyhyt jne. Mutta, tämän tiedon välittämiseen ei tarvita HCP:tä, vaan arvostelu voidaan kirjoittaa niin, että perusteluista käy hyvin ilmi mitä ja miksi missäkin asiassa arvostaa tai kauhistelee.
    Ja suurin osa täällä käytävästä keskustelusta taas on sellaista, että siihen pelitaito ei vaikuta senkään vertaa, eihän täällä edes tarvitse esiintyä oikealla nimellään. Eli ääneni on ’ei’ HCP-pakolle.

    Tämähän tuli selväksi…tarkoitukseni ei ollut jakaa golffareita luokkiin vaan herättää keskustelua.Tyyli oli kieltämättä provosoiva…Sorry hiiltyneille, ottakaa herne pois nenästä;D. Kuitenkin, halusitte tai ette, elämä on täynnä mittareita.Nämä mahdollistavat edes jonkinlaisen mielikuvan muodostamisen, mielestäni kyse ei ole lokeroinnista.Jos jonkun heikko ego on eri mieltä, siitä vaan.
    Ps. en muuten pidä itseäni mitenkään erikoisen hyvänä golffarina.Kentällä ollaan nöyrää poikaa…

    Mielestäni (alhainen) HCP ei sinänsä luo sen kummemmin uskottavuutta kenenkään juttuihin. Huomattavasti mieluummin näkisin ihmisten kirjoittavan esim. tälle palstalle omilla nimillään, eikä vain nimimerkkien peitossa.

    En ole tietystikään vaatimassa moista pakolliseksi tms. mutta ainakin itse suhtaudun vakavammin kirjoituksiin ja mielipiteisiin, joiden alle kirjoittaja uskaltaa laittaa oman nimensä.

    Ja se HCP on 5.8…. ;0)

    Kenttä- ja maila-arvosteluja löytyy netistä runsaasti. Google käyntiin niin tietoa löytyy ilman hcp-ajoituksia. Itse arvostan singelipelaajien mielipiteitä lähinnä siksi että heillä on eniten pelikokemusta ja -näkemystä. HCP:llä on merkitystä, mutta tällaisella avoimella keskustelupalstalla kaikkien pitää saada suunvuoro. USA:laisilla chattipalstoilla on usein neuvo uusille tulokkaille tarkkailla keskustelua ennen kuin osallistuvat siihen tai aloittavat oman keskustelunsa.

    Sama kuviohan toistuu klubitalolla: kaikkien kanssa voi keskustella hcp:stä riippumatta, eikä kukaan rieku jonkun mailan tai kentän hyvyydestä tai huonoudesta suureen ääneen juuri tultuaan taloon sisään.

    Jos joku kysyy jostakin mailasta niin siitä voi sitten kehkeytyä milenkiintoinenkin keskustelu suuntaan tai toiseen painokkainkin sanakääntein.

    Eli lyhyesti: hyvä että suomesta löytyy tällainen chattipaikka golfareille!

    Joku tai jotkut taisivat ymmärtää väärin alkuperäisen ehdotuksen HCP:n pakollisuudesta. Eihän HCP:tä kirjoittamisen ehdoksi laitettu. Olisi vain hyvä tietää esimerkiksi mailan tai kentän kommentoijan HCP. Niin kuin on jo todettu, todella hyvä maila on aloittelijan mielestä surkea, koska hän ei osaa sillä lyödä. Samoin kenttä, joka singelin mielestä on mielenkiintoinen ja haastava, voi olla 54-tasoituksella pelaavan mielestä lähinnä painajaismainen. Tämän vuoksi HCP:n ilmoittaminen voisi olla hyvä idea. Ei sillä tarvitse ketään luokittelemaan alkaa.

    Minä ainakin aion jatkossa noudattaa tapaa, että pistän tasoitukseni, jos arvelen sillä olevan informaatioarvoa.

    Yksityiskohta terminologiasta: tämä ei ole chatti, vaan keskustelupalsta. Chatti on sellainen, jossa tavallaan ollaan, eli viestit rullaavat tahdilla useita/min. Tässähän tahti on enemmänkin muutama/vrk.

    Tehdään hcp yli 20 pelaajille oma keskustelupalsta ja alla 20 oma.

    Ja hyvälle veljelle sen verran, että sinun puheista voisi luulla että henkinen kasvusi on jäänyt tasoituksesi tasolle.

    Mielestäni eri tasoitukselliset ihmiset pitävät kentissä ja mailoissa eri ominaisuuksista, näissä keskusteluissa asia on hyvä mainita jos siltä tuntuu. Mutta golffin mainetta taas pilataan kun kapitalistit sortaa isompitasoituksia täällä palstoilla nimettöminä vielä! Minä en siihen sorru.

    Ei j…lauta.
    oma palsta yli 20 hcp ja alle 20 hcp omistajille…
    luvallanne sanon – suurinta paskaa mitä oon koskaan kuullu.
    Pystyykö tämä yhteisö elämään minkäänlaisessa sovun ja järjen harmoniassa. Melko absurdi ehdotus ettenkö sanoisi…
    Mun mielestä on aivan sama onko sarfvikin kenttä jonkun Aaro Avauslyönnin mielestä huono ( niinkun oikeesti on) tai Tali jonkun Heikki Löyhäpään mielestä maailman paras.
    Mun mielestä kaikista paras on se,että suomen kentistä ylipäänsä oikeesti löytyy niinkin monipuolista vaihtelua kuin tällä hetkellä!!!
    Itse ’köyhänä’ firmanpelilippugreenfee – pelaajana on melko sama missä pelaa.
    Ja se et jengi dumaa jonkun mielipiteitä HCP:n perusteella….HUH HUH!!!! (nim.hyvä veli…)’
    Saunan taakse viedään päivittäin tuollaisia lapsia.
    Itse ammun sukille Driverilla kun sellaisen nään.
    Mutta se siitä.

    Itse Asiaan: Mun mielestä on hyvä että HCP näkyisi kirjoittajalla. Ja mielellään rehellinen sellainen…

    No niin, löytyhän tähänkin jengiin eloa. On nää keskustelun yleensä niin h..tin kuivia!

    Toivottavasti tippuu alle 15 tätä vuonna.

    Hih, hauskaa, tunteenpurkauksia.

    Omasta puolestani voin kertoa, että hcp:n tietäminen antaa toisesta golfarista selkeän ennakkokuvan – joka voi hyvin helposti murentua yhteisen pelikierroksen aikana 🙂

    Kuitenkin olen sitä(kin) mieltä, että kokeneen pelaajan (sanotaan sitten vaikka singelipelaaja, vaikka hcp ei olekaan sama asia kuin kokemus) – tai OSAAVAN pelaajan – mielipide tietyissä asioissa, kuten kenttä- tai välinearvosteluissa, on painavampi kuin aloittelijan. Muitakin sellaisia ominaisuuksia ihmisissä/golfareissa on, jotka saavat mielipiteisiin painoarvoa, kuten vaikka ikä, pelivuodet, karisma, kielenkäyttö, sosiaalisuus,… listaa voisi kai jatkaa loputtomiin.

    HCP:n pakottaminen keskusteluun ei kuitenkaan ole lähellekään aina tarpeen. Eikä muidenkaan tietojen. Siinä onkin yksi tällaisen keskustelupalstan vahvuuksistakin, anonymiteetti tarvittaessa kuten vaikka hankalien sääntö- ja pelaaja-asioiden hoidossa.

    Semmotta sanoo Mika, ikää 34, hcp 32, pelivuosia takana vasta 2 mutta edessä toivottavasti kymmeniä.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: HCP pakolliseksi

Etusivu Foorumit Yleistä HCP pakolliseksi