16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Hcp ja hcp

Etusivu Foorumit Yleistä Hcp ja hcp

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190418 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tasoitusten oikeellisuudesta on täälläkin taitettu peistä,milloin händärihuijari vei palkinnot firman kisoissa,milloin mitäkin.Väitän kuitenkin että yleisempää on liian matala hcp.Olen näitä Golfliiton kammoamia kaukopelaajia,pelaan kotimaassa vuodessa 30-40 kierrosta 10-15 kentällä. Pelaan usein kenttien pelioikeuden haltijoiden kanssa ja lähes poikkeuksetta kun on keskusteltu tasoituksista,olin mielessäni arvannut tasoituksen n.10 pykälää’todellista’ suuremmaksi.Ja nimenomaan heillä, jotka kertovat pelaavansa lähes pelkästään kotikenttää.Ja usein (ilman omakehua) olen pelannut jopa kenttää ensimmäistä kertaa kiertäessäni pienemmän bruton kuin suunnilleen saman händärin(noin15) omaava kotikenttäläinen.Tietenkään kenenkään pelitaitoja ei pidä arvioida yhden kierroksen tuloksen perusteella,mutta kyllä kokenut pro osaa arvioida tasoituksen kohtuullisesti jo parista swingistä ja suht kokenut pelaajakin yhdestä kierroksesta.Eli onko olemassa kaksi tasoitusta,kotikenttähändäri ja händäri joka pelataan muilla kuin tutulla kentällä. Kysymys on kohdaltani lähinnä akateeminen,ei minua paljonkaan häiritse jos ihminen haluaa pitää tasoituksensa liian matalalla tai korkealla,peilistähän jokainen löytää totuuden tähänkin,mutta ehkä olisi kaikille eduksi jos kehitettäisiin (tai kopioitaisiin jenkeistä) joku systeemi jolla saataisiin kaikille suht.oikea hcp. Mielipiteitä lienee monia tästäkin asiasta.

    #519303 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Samoilla linjoilla Pappagallon kanssa siitä että, ihan sama miten ’hoitaa’ tasoitustaan. Kokemukseni mukaan suurimmalla osaa pelaajista tasoitus on ’liian’ alhainen, elikkä siis lähempänä ennätystä, kuin vaikkapa koko kauden keskiarvoa (pätee osin myös allekirjoittaneeseen). No, sitten on tietty nää tasoitushuijarit (ylöspäin), mutta veikkaan heidän olevan kuitenkin aika pieni osa golfareista.

    #519304 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllähän se niin on omallakin kohdalla, että händäri on suurimman osan kaudesta alhaisempi kuin päivän kunto. Ensinnäkin keväällä menee aika monta kierrosta kotikentälläkin ennenkuin saa talven taantuman kiinni. En ole kertaakaan palauttanut kevään ekoja nostavia harjoituskortteja vaikkei bufferiin menisikään. Sitten kesällä peli vakiintuu ja alkaa mennä kotikentällä bufferiin ja hyvillä kierroksilla tulee laskevia korteja, jotka on syytä jättää, ettei kukaan pääse sanomaan händärihuijariksi.

    Näin hankittu tasoitus vastaa hyvää päivää kotikentällä. Tuntemattomalla vieraskentällä ei kyllä ole mitään saumaan pelata siihen händäriin.

    Kai niitä nostaviakin kortteja pitäisi palauttaa. Itse asiassa palautinkin viimekesänä pari. Se tuntuu vaan niin turhalta, kun händäri nousee sitten parilla kymmenyksellä per kortti. Tuntui caddiemasterillakin olevan parempaa tekemistä kuin korjata mun händäriä 0,1 ylöspäin pari kertaa viikossa. Saa pelata kyllä monta kertaa tosi huonosti ennenkuin händärin saa nousemaan esim 2-4 lyöntiä, jolla alkaisi olla jo jotain merkitystä.

    Aion varmaan jatkossakin olla tällainen laiska kortipalauttaja. Händärini ei aina vastaa kymmenykselleen tarkasti senhetkistä kuntoa, mutta en oikein tiedä kuka siitä sen hirveämmin kärsisi? Minä itse hcp-kilpailuissa, mutta se on oma valinta.

    #519305 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse systeemihän aiheuttaa hcp:n alenemisen alle taitojen, jos jokaiselta harjoituskierrokselta jättää kortin. Onnistunut kierroshan pudottaa händäriä reilusti, mutta kunnon mokailu ei sitä juuri nosta.

    Monille, kuten tältä palstaltakin voi lukea, alhainen händäri on arvo sinänsä.

    Kyllä kaikille on haasteellista pelata oman tasonsa mukaisesti tai paremmin, jos on vuosia pelannut ja jättänyt ainakin ne neljä korttia kaudessa. Yleensä kisat voittaakin joku ensimmäisiä vuosiaan pelaava golfari tai jostain syystä runsaasti pelaamistaan viime aikoina lisännyt, jo pidempää lajia harrastanut golfari.

    Mutta kyllä se on hyvä lopultakin, että näin on. Kyllä nämä singelit ovat niin tyytyväisiä itseensä, vaikkeivat jostain syystä koskaan pelaakaan omalle tasolleen kisoissa.

    No, emmehän me kaikki singelit simppeleitä ole.

    #519306 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tämä systeemi todella mahdollistaa händärin viilailun mihin suuntaan hyvänsä. Asialla ei kai ole suurta merkitystä muulloin kuin tasoituksellisissa kilpailuissa tai silloin kun kaverin pitää tiputtaa HCP alle tasoitusrajan jotta pääsee haluamilleen kentille pelaamaan. Aika usein tapaan kavereita joiden tasoitus on kyllä liian alhainen kykyihin nähden. Minulla ei 🙂

    By the way: Miten tuo jenkkiläisten HCP-laskenta menee tarkasti ottaen? Tiedän ennestään että kymmenen edellistä kilpailukierrosta huomioidaan keskiarvoon. Onko tässä kaikki? Jos on niin tämä kuulostaa kyllä paremmalta systeemiltä kuin meidän ’vapaavalintainen hcp’. Paitsi jos kaveri ei kilpaile ? 🙁

    #519307 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tasoituksen määritelmä (golfpiste.com):

    ’Pelaajan tasoitus kuvaa hänen peliosaamistaan, johon pelaaja pääsee hyvissä olosuhteissa onnistuneen pelin tuloksena. Pelaajan tasoitus ei ole luku, johon hänen odotetaan aina pelaavan.’

    Eli tämän määritelmän mukaan on aika vaikea päätellä ’oikeaa händäriä’.

    Itse pelasin männä kauden kierroskeskiarvosta laskettuna ~4 lyöntiä yli händärin/kierros eli en päässyt bufferiin…

    #519308 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun tasoituskierros pitäisi ilmoittaa aina etukäteen, miten onnistut aina ilmoittamaan vain ne onnistuneet kierrokset, ja vain pari nostavaa korttia? Edesauttaako seurasi händärihuijaustasi jättämällä vertaamatta ilmoitetut ja palautetut harjoituskierrokset?

    Kannattaako systeemin toimimattomuudesta valittaa, jos ei itse edes yritä toimia sen mukaisesti?

    PS

    Ei amerikkalainen järjestelmä sen oikeampaa kuvaa tasoituksestasi antaisi, jos toimit kuvailemallasi tavalla. Jenkeissä pitää virallisesti ilmoittaa joka ainoa pelaamansa kierros, jopa vajaat kierrokset.

    #519309 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En tiedä onko tuo jenkkien tapa yhtään sen parempi, keinot kyllä löytyvät muualta händärin tiputtamiseen.Olen antanut itselleni kertoa että huhun mukaan Ameriikan poijjaat ovat kovia potkimaan palloa parempiin paikkoihin, yms.Toisaalta näin olen vain kuullut, joten en lähde sen enempää yleistämään.Onko kellään moisia kokemuksia vai onko kyseessä ulpaani golftarina ?

    #519310 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ilmoitan (tai eihän liiton kalenterikisoja tarvitse edes ilmoittaa) kaikki kilpailukierrokset. Kisakierroksia on jotain 20-30 kaudessa. Eiköhän niistä muodostu jotensakin realistinen tasoitus.

    En näe mitään syytä jättää harjoitusten tuloksia tasoitustoimikunnalle vaikka aina välillä tuleekin alle händärin pelattuja kierroksia. Harjoituskierroksia pelataan monella eri tavalla, silloinhan usein kokeillaan, miten eri olosuhteissa kannattaisi pelata.

    Eikä harjoituskierrokset ole aina edes tasoituskelpoisia. Jos kentällä on tilaa saatetaan joskus kaveriporukassa harjoitella ja kokeilla uudelleen tilanteita pelaamisen ohessa.

    Eihän tasoituksella ole juurikaan merkitystä muualla kuin kilpailuissa. Nykyinen sääntö , että pitää etukäteen ilmoittaa jos pelaa tasoituskierroksen harjoituskerroksella on hyvä. Näin voi harvemmin kilpailuihin osallistuva pitää huolta suhtkoht oikeasta tasoituksesta.

    #519311 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tunnustan, tasoitukseni on liian alhainen.

    Ei sitä jaksa harkkarundeilta korttia jättää. Ja ne vähät kilpailu kierrokset…riittää että yksi rundi kesässä onnistuu niin tasoitus ei muutu mihinkään.

    Tää kesä meni varsin huonosti ja tasuri nousi kokonaista 0.4!

    Toissa kesänä ajattelin anoa tasoituksen nostoa vähän pelaamisen vuoksi, mutta juuri silloin osui taas kierros kohdalleen ja tuli voitettua HCP-kisa.

    #519312 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olin sitten näköjään väärässä kun ajattelin ettei ketään kiinnosta meikäläisen Hcp kun pelailen pääsääntöisesti omaksi ilokseni harjoituskierroksia ja joskus kavereiden kanssa pikkurahasta skiniä. Oikeissa kisoissa olen käynyt pari kertaa kun muuten ei ole päässyt pelaamaan ja niissä en ole kyllä oikeasti kisaavien tulosluetteloa sotkenut.

    Anteeksi muut palstalaiset: Minusta tämä on palstatilan tuhlausta, mutta en voi katsoa henkilökohtaista loukkausta läpi sormien, provo tai ei.

    Hyvä Vp:

    Kuten myönsin, en jätä kortteja niin usein että tasoitukseni olisi vimpan päälle oikein, mutta on kyllä silti epäkohteliasta tulla nimittelemään händärihuijariksi. Ainakin jos ei tiedä kaikkia faktoja.

    Olen toiminut kaikken sääntöjen mukaisesti samoin kun klubini. Päätän etukäteen teenkö kortin ja ilmoitan siitä. Tiedän kyllä milloin pelini on kehittynyt niin paljon, että se ei vastaa voimassaolevaa tasoitusta ja silloin on aika tehdä palautettava kortti. Yleensä tuloksena on bufferiin menevä kortti tai laskeva. Pari kolme kierrosta korjaa händärin oikeaksi.

    Niinkuin mainitsin kokeilin jossain vaiheessa jopa palauttaa kortin jokaiselta pelikierrokselta, mutta se tuntui pikkuisen turhan raskaalta systeemiltä ja häiritsi treenaamista.

    Ja vielä: mikä motiivi minulla olisi vedättää händäriä suuntaan tai toiseen? Pelaan omaksi ilokseni ja händäriä pidän yllä koska sitä edellytetään tässä lajissa.

    En oikein ymmärrä motiivejasi toisten härkkimiseen tällä palstalla. Asioistahan voi olla aina eri mieltäja se on ok, mutta henkilökohtaisuuksiin meno ilman päteviä faktoja ei ole korrektia, edes netissä.

    #519313 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ilmoitan kaikki kilpailukierrokset.

    Kisakierroksia on noin 20 kaudessa.

    Kaikkia harjoitus kierroksia en jätä koska kun olen harjoitus kierroksella en pelaa aina sääntöjen mukaan, mm. koska haluan pelata lähipelin ja putata aina hyvällä pallolla varsinkin keväisin pelaan jollain ’kivellä’ kunnes on jo selvää että pallo ei päädy ’hukkaan’ ja otan kunnon pallon peliin, on sitten kisoissa oikea tatsi palloon.

    Kun on joku leikkimielinen kisa harjoituskierroksella silloin pelataan kuten kuuluu ja jätetään kortti.

    Eiköhän niistä muodostu jotensakin realistinen tasoitus.

    #519314 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Missä kohden viestissäni puhuttiin händärihuijaamsesta? uijauksen puolelle mennään vasta kilpailutilanteessa, oli sitten kyse virallisesta tai epävirallisesta kisasta.

    Nykyisen tasoitusjärjestelmän mukainen tasoitus on suunnilleen oikea, jos 20% kierroksista menee bufferiin tai sen alle. Se tarkoittaa käytännössä, että ’oikealla tasoituksella’ (mikä se sitten onkaan) neljä viidestä kortista pitäisi olla nostavia. Ei siis ole tarkoitus, että hyvänäkään kautena pitäisi pystyä pelaamaan tasoitukseensa monta kertaa peräkkäin.

    Viestissäsi on melkoinen ajatusvirhe. Jos todella pystyt ennakoimaan, koska pelaat tasoitukseesi, ja ’parilla kolmella (harjoitus)-kierroksella’ korjaamaan hcp:si ’oikealle tasolle’, kuvitteletko ihan oikeasti, että händärisi on silloin voimassaolevan järjestelmän tarkoittamassa mielessä liian alhainen?

    #519315 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pelasin viime kautena n. 70 kierrosta. Jätettyjen tuloskorttien lisäksi puhtaasta mielenkiinnosta seurasin kotikoneella tasoituksen kehittymistä ottamalla huomioon kaikki pelatut kierrokset.

    Pelatuista kierroksista n. neljännes meni bufferiin tai alensi tasoitusta. Silti virallisen tasoituksen ja ’kotikoneen tasoituksen’ ero oli 0,4, ’kotikoneen tasoitus ’ siis korkeampi. Tämä johtui siitä, että yhtä alentavaa korttia kohden voi tosiaan pelata monta nostavaa. Muistaakseni yhtä ennakkoon rekisteröimääni harjoituskierroksen 42:n pisteen korttia en edes jättänyt. Oikein vai väärin? Ainakin meidän seurassa tasoitustoimikunta on kehottanut harkintaa onnenkantamoisten jättämisessä.

    #519316 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Parti tuohtui ilmeisesti tästä:

    Vieraspelaaja: ’Edesauttaako seurasi händärihuijaustasi jättämällä vertaamatta ilmoitetut ja palautetut harjoituskierrokset?’

    Kun taas VP ihmetteli Partin seuraavia lausuntoja:

    Parti: ’hyvillä kierroksilla tulee laskevia korteja, jotka on syytä jättää’

    Parti: ’Kai niitä nostaviakin kortteja pitäisi palauttaa.’

    Seuroissa taitaa todellakin olla suuria eroja tasoituskorttien kanssa. Ainakaan Oulussa ei tarvitse kirjautua ennen kierrosta mihinkään vihkoon, jos aikoo jättää kortin. Merkkarille taas ilmoitus pitää tehdä, mutta sen valvominen on hieman hankalaa.

    Säännöthän sanovat (https://golf.fi/ega2001.HTM):

    17.5

    Harjoituskierroksen tulos hyväksytään tasoitustulokseksi vain, jos pelaaja ennen kierrosta on kirjautunut harjoituskierroksen tekijäksi. Ilmoittautumisessa on oltava vähintään seuraavat tiedot:

    a. Päivämäärä

    b. Pelaajan nimi ja tarvittaessa jäsennumero

    c. Merkitsijän nimi

    d. Pelaajan tarkka tasoitus

    e. Pelaajan pelitasoitus

    Oma mielipide (saa arvostella): Peliuran alussa olisi hyvä jättää kaikki laskevat kortit, että päästään suhteellisen oikeaan tasoitukseen mahdollisimman pian. Miten sitten määritellään peliuran alku, on sitten aivan toinen juttu. Itse jätin kortteja tällä tyylillä singeliin saakka. Kirjaimellisesti en tässä siis ole noudattanut sääntöjä. En kuitenkaan koe tehneeni suurta vääryyttä (edelleen saa olla erimieltä). Mutta esim. tänä kesänä vain kilpailujen kortteja, jotka tietysti kaikki vaikuttavat tasoitukseen.

    Partille:

    Kirjoitit: ’Saa pelata kyllä monta kertaa tosi huonosti ennenkuin händärin saa nousemaan esim 2-4 lyöntiä, jolla alkaisi olla jo jotain merkitystä.’

    Säännöt sanovat:

    Pelaajan tasoitus vuodessa voi nousta korkeintaan 2,0 lyöntiä kauden alimmasta arvostaan.

    Eli sun pitää todellakin pelata ainakin se kaksi vuotta, että tasoitus nousee 4 pykälää 🙂

    #519317 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    pitäisi näköjään aina tarkistaa kaikki kahteen kertaan, mielestäni olin jättänyt sen persoonapäätteen pois sanasta ’händärihuijausta’

    #519318 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ok. Otin hieman henkilökohtaisesti, vaikket sitä niin tarkoittanutkaan.

    Kiva saada herne pois nenästä 😉

    #519319 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tunnen pari golfaavaa jenkkiä ja ainakin näille kavereille hcp on melko vähämerkityksellinen juttu. Enemmänkin he keskustelevat siitä millaisia kierroksia on viimeaikoina tullut pelattua tyyliin low-80’s, mid-80’s tai high-80’s.

    Kummankaan kanssa en alkaisi pelaamaan rahasta tasoituksilla…

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Hcp ja hcp

Etusivu Foorumit Yleistä Hcp ja hcp