7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Häpeällinen tila Suomen golfissa

Etusivu Foorumit Yleistä Häpeällinen tila Suomen golfissa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #187553 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olen häpeissäni Suomen golfin tilasta, vain Ilonen pärjää kansainvälisillä kentillä, eikä seuraajia näy. Ovatko muut pelurit valmennettu väärin, vai onko Ilonen superlahjakas? Autourheilussa meiltä suodetaan mestareita liukuhihnalta vuosikymmestä toiseen. Ralli ja F1 taso on päätä huimaava. Sama pätee jääkiekkoon. Jopa jalkapallossa ollaan melkein EM-kisoissa (huom ulkomainen valmentaja). ! Ruotsi on myös samassa ilmastovyöhykkeessä, mutta jenkkitourit ja muut pursuavat mestareita. Miksi Suomi on näin lapsenkengissä golfissa, joka on kaikenkansan urheilua, ja harrastajamäärät valtavat. Ruotsalaisten kanssa pelatessani aihetta sivutaan kerta toisenssa jälkeen, eivätkä hekään ymmärrä Suomen golfia ! Soveltuuko suomalainen SISU-kansanluonnne lähinnä painimiseen ja mäkihyppyyn, mutta ei älyllisesti haastavaan golfiin (90% golfista on mentaalista). Onko suomalaissilla aivoissaan jo valmiiksi angstinen epäonnistumisen skenario? Eivätkö suomalaiset juuri lyö pitkälle (tilastojenkin mukaan), mutta itseluottamusta ja rohkeutta vaativa puttaus on ratkaisuhetkillä akilleen kantapää, ja usko omiin kykyihin romahtaa. Naisten golfia en juuri seuraa, mutta Minean jälkeen ei kai löydy lupaavia pelaajia? Luin päivän Hesarista jutun koripalloliitosta, josta jäi taantunut kuva liiton toiminnasta. Ovatko golfin osalta asiat samassa jamassa. Uskon, että nykysysteemillä emme näe ET-tason voittajaa Ilosen jälkeen yli kymmeneen vuoteen.

  #470734 Ilmoita asiaton viesti

  Onhan se totta että suomessa ei tällä hetkellä ole maailmalla pärjääviä miehiä ilosen lisäksi, mutta niitä on varmasti tulossa. Matka maailman kärkeä kohti on todella, todella pitkä eikä sinne sormea napsauttamalla pääse. Mutta onhan niitä lupauksia keistä voi tulla kuinka kovia tahansa. Pari mainittakoon ovat granberg, kaske, korvenmaa ja mikael salminen. Nuorempiakin on varmasti tulossa, mutta meille se matka on edellämainittujakin pidempi. Ja jos et usko minean jälkeen tulevan ketään naista niin kyllä sieltä ensimmäisenä mieleen tulee Sofia Höglund joka oli päästä mukaan tyttöjen solheim cuppiin.

  Maltti on valttia, turha hätäily on turhaa eikä pidä heti turhautua jos ei onnistu. Kyllä se tie sieltä kirkastuu.

  #470735 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, miten tuo sinun häpeäsi ilmenee ja miksi?

  Etkö kehtaa suomalaisella kotiklubillasi myöntää olevasi suomalainen vai hävettääkö nin paljon ettet voi enää harrastaa golfia?

  Miksi juuri sinä tarvitset lisää suomalaisia huippugolfareita huipulle? Mitä pari uutta Mikko Ilosta tuo sinun elämääsi?

  Mä voin paljastaa tässä nyt salaisuuden; Mulle on IHAN SAMA kuinka suomalaiset golfarit pärjää maailmalla. Heidän menestyksensä tai menestyksettömyytensä ei tule todennäköisesti ikinä vaikuttamaan minun elämääni tai golfin harrastamiseeni.
  (Mä tiedän tämän asian, olin nimittäin kerran puttaamassa Linnassa harjoitusgriinillä samaan aikaan kun Ilonen. Ei ollut Ilosesta mitään hyötyä minulle siinäkään tilanteessa eikä sitä seuraavalla rundilla.)

  Golfia (lähinnä Majoreita) on kiva katsoa TV:stä, ja homma on mielenkiintoista täysin riippumatta siitä mikä on voittajan kansallisuus. Tai ihonväri.

  #470736 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lavantauti kirjoitti: (18.11.2007 14:56:40)

  Mä voin paljastaa tässä nyt salaisuuden; Mulle on IHAN SAMA kuinka suomalaiset golfarit pärjää maailmalla. Heidän menestyksensä tai menestyksettömyytensä ei tule todennäköisesti ikinä vaikuttamaan minun elämääni tai golfin harrastamiseeni.
  (Mä tiedän tämän asian, olin nimittäin kerran puttaamassa Linnassa harjoitusgriinillä samaan aikaan kun Ilonen. Ei ollut Ilosesta mitään hyötyä minulle siinäkään tilanteessa eikä sitä seuraavalla rundilla.)

  Aika monet valtiot tukevat huippu-urheilua. Miksi tekevät näin, jos siitä ei ole
  hyötyä tavalliselle lenkkeilijälle tai golfarille. Hyödyn kai lasketaan tulevan
  valtion tunnettavuuden ja arvostuksen parantumisesta, nuorison kiinnostuksen lisääntymisestä liikuntaan, kansallisen itsetunnon parantumisesta ym. Ei sen hyödyn ole ajateltukaan kohdistuvan jotenkin esim. suoraan rahalla mitatulla tavalla kansalaisiin.

  #470737 Ilmoita asiaton viesti

  Mä oon penkkiurheilijana sitä sorttia, että on aivan ratkaisevaa, onko kisoissa mukana suomalainen, vaiko ei. Helvetin paljon kivempaa/mielenkiintoisempaa/jänskempää seurata esim. ET:n kisoja, kun siellä on Ilonen. Tosin nyt vknlppna oli tyytyminen epsanjalaisiin ja ruåttalaisiin. Toisaalta oli ehkä parempi olla näkemättä Ilosen viimeistä rundia.
  Hjuvä Porno!

  #470738 Ilmoita asiaton viesti

  Peesaan Lavantautia. Suomi on talviurheilumaa, golfkentät ovat lumen ja jään peitossa puolet vuodesta. Nautitaan siitä mihin näillä luonnonluomilla edellytyksillä päästään. Ja, ollaan iloisia Ilosen puolesta, kun hän joskus pärjää muiden huippupelaajien joukossa. Mikä tietää vaikka joku toinenkin löytää joskus tiensä golf’in ammattilaiseksi.

  Henkilökohtaisesti olen suorastaa tyytyväinen että meillä pääsee näinkin hyvin harrastamaan golfia. Joskus on suorastaa ilo yllättää ulkomaisia vieraita, kutsumalla heidät pelaamaan Suomeen. Eräillä kun on sellainen käsitys että täällä on erinomaisen suuri vaara joutua jääkarhujen tai susien syötäväksi.

  Itseasiassa olenkin suorastaan ylpeä suomalaisen golf’in mahdollisuuksista ja tilanteesta. Mutta jokainen arvioi sitä omalta kohdaltaan, ja hyvä niin.

  #470739 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Minä en taasen tajua sitä, ettei Suomella ole maailmanmestaria/maailmanlistan ykköstä snookerissa, dartsissa, pelotassa, pingiksessä, sulkapallossa, futsalissa, koripallossa, lentopallossa, käsipallossa, tenniksessä, squashissa eikä nurmikeilailussa. Kaikkia näitä lajeja treenataan tai voidaan treenata sisätiloissa, joten kylmä ilmanala ei riitä selitykseksi. Jokin Suomessa on siis käsittämättömästi pielessä, koska ruotsalaiset tai tanskalaiset ovat liki jokaisessa em. lajissa meitä hirmuisesti edellä!

  Kaiken tämän vuoksi herään jokaiseen uuteen aamuun valmiiksi masentuneena ja suurimman osan päivästäni käytän melankoliseen mietiskelyyn olemassaoloni oikeutuksesta. Kyllä hävettää olla suomalainen!

  #470740 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Uutta harrastusta aloittaessani, ei ole koskaan kyllä käynyt mielessä, kuinka huipulla Suomi pärjää. Aloitin pikkutyttönä seikytluvulla laskettelun eikä silloin meikäläisiä keikkunut maailmancupin palkintopallilla. Joskus muistan yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä, olisko ollut 1996, kun Janne Leskinen sijoittui suurpuikassa neljänneksi. Olihan se tietysti kiva juttu ja olin iloinen hänen puolestaan.

  Vastahan tässä 2005 saatiin Tanjasta ensimmäinen maailmancupin voittaja. Ja vaikka talviurheilumaa ollaan, ei täällä nyt ihan helposti pääse tuotakaan lajia treenaamaan – ulkomaille on pakko lähteä. Eli eiköhän tässä voida ihan rauhassa odotella sitä golfin menestystä – omalla logiikallani odottelen sitä tuossa 30 vuotta lajin aloittamiseni jälkeen eli 2030-luvulla 😉 Jos aikaisemmin napsahtaa, niin hyvä homma!

  #470741 Ilmoita asiaton viesti

  Samoin on käsittämätöntä, että me emme pärjää edes jalkapallossa, vaikka useat meikäläiset pelaavat ihan hyviä pelejä keskitason eurooppalaisten joukkueiden reservimiehistöissä. En yhtään ihmettele, että ’kaikkipelaaliiton’ johtokunta sai tarpeekseen Muurisen valmentamisesta taannoin, kun Suomi hävisi Hollannillekin Hollannissa. Varmasti pelurimme ovat tuossakin lajissa valmennettu väärin.

  #470742 Ilmoita asiaton viesti

  Minä se vasta häpeissäni olenkin. Vaimokin kysyi, että mitä sinä siinä oikein punotat, iso mies? Minä sanoin häpeäväni Suomen golfin alennustilaa. Vaimo veti käsilaukulla päähäni ja sanoi, että syytä onkin hävetä! Se käsilaukkukin oli ranskalainen.

  Hiihtoputkia pitää rakentaa nyt joka saatanan kylään koska väitän, että mitään niin kusipäistä ei muualta maailmasta löydy. Ollaan sitten jossain hommassa ykkösiä ja voidaan kulkea pystyssä päin muiden kansakuntien joukossa. Mutta siinäkin käy kuitenkin niin, että pian muualle aletaan rakentaa prameampia hiihtoputkia ja taas saa hävetä.

  Ei tästä mitään tule. Huomenna pitäisi soittaa heti aamusta Ruotsiin mutta mitä sekin minusta ajattelee kun suomalaiset golfaajat vaan taapertaa kun Robert Karlsson otti upealla tavalla jaetun hopean Hong Kongissa.

  #470743 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Myy kirjoitti: (18.11.2007 19:54:37)
  kun Janne Leskinen sijoittui suurpuikassa neljänneksi. Olihan se tietysti kiva juttu ja olin iloinen hänen puolestaan.

  En tiedä kannattaako korjata, mutta korjaan silti: laji oli super-g. Hienoa kuitenkin että joku vielä muistaa vanhemmat alppisaavutukset.

  #470744 Ilmoita asiaton viesti

  Yhdyn täysin edellisiin puhujiin, mutta lisäisin vielä että häpeän todella paljon sitä, että meidän baseball- ja hevospoolo maajoukkueet eivät ole myöskään maailmalla pärjänneet. Ja missä on meidän härkätaistelijat, kysyn vaan, kun ei golfaamaankaan nyt pääse.

  #470745 Ilmoita asiaton viesti

  Tosin kuin täällä on väitetty, dartsissa suomalaiset ovat pärjänneet maailmalla loistavasti. Komula, Pusa, Ceder, Salminen, Nikula ja ketä kaikkia heitä onkaan. Ja ennen tuota nuorta sukupolvea sellaiset kuin Heinaharju, Uitos ja Lintunen.

  #470746 Ilmoita asiaton viesti

  Kokonaan oman lukunsa suomalaisissa menestystarinoissa muodostaa luonnollisesti täälläkin joskus esillä ollut TractorPulling, jossa mm. Herlevien full pull’it ovat monesti kohottaneet kansallistuntoa ja saaneet liikutuksen kyyneleen kirpoamaan silmänurkasta.

  #470747 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  KL kirjoitti: (18.11.2007 17:57:17)
  Minä en taasen tajua sitä, ettei Suomella ole maailmanmestaria/maailmanlistan ykköstä snookerissa

  Jos ei nyt ykköstä, mutta kuitenkin paras snooker-peluri on aavistuksen paremmin ranginkilla kuin Ilosen Mikko, Robin Hullin sijoitus joissain 50:n paikkeilla 🙂
  Joo, myönnetään, snooker on aika vähän harrastettu laji varsinkin brittein saarten ulkopuolella.

  #470748 Ilmoita asiaton viesti

  Minullekin on ihan sama, onko suomalaisia huipulla. Itselleni ei ole siitä mitään hyötyä. Ulkomaiset vieraani eivät arvosta minua yhtään, sen olen huomannut.

  Ihan turhaan esi-isämme puolustivat tätä maata. Minulle ei herunut siitä edes omakotitalon tonttia. Sitä paitsi entisessä Neuvostoliitossa olisin liittynyt puolueeseen ja edennyt kuitenkin ihan hyvään asemaan.

  Ihan sama, miten Suomi pärjää lapsikuolleisuustilastoissa, minä en enää synnytä.

  Inflaatio saa olla mitä on, samoin maamme kilpailukyky. Minä kyllä löydän töitä, olkoot muut työttömiä.

  Tällainen suomalaisten ulkomailla pärjääminen alkaa jo ketuttaa. Kohta Kimi tuo vielä elintarvikeviraston tuliaisinaan testileiriltä.

  Muutenkin alkaa joukkuehenki ja yhdessä tsemppaaminen kyrsimään. Enkä yhtään ihmettele, miksi näin kävi mm. eräälle hepulle hiljakkoin Jokelassa.

  #470749 Ilmoita asiaton viesti

  Mika Hekkanen kirjoitti: (18.11.2007 20:41:40)
  Tosin kuin täällä on väitetty, dartsissa suomalaiset ovat pärjänneet maailmalla loistavasti. Komula, Pusa, Ceder, Salminen, Nikula ja ketä kaikkia heitä onkaan. Ja ennen tuota nuorta sukupolvea sellaiset kuin Heinaharju, Uitos ja Lintunen.

  World Darts Federation ranking:

  miehet:
  31. Marko Kantele
  37. Jarkko Komula
  56. Sami Sanssi
  113. Vesa Nuutinen (OHO!)

  naiset:
  44. Sari Nikula
  66. Tarja Salminen
  72. Marika Juhola

  Muitakin suomalaisia listoilla oli.

  #470750 Ilmoita asiaton viesti

  varapallo kirjoitti: (18.11.2007 22:02:10)

  Ihan turhaan esi-isämme puolustivat tätä maata. Minulle ei herunut siitä edes omakotitalon tonttia. Sitä paitsi entisessä Neuvostoliitossa olisin liittynyt puolueeseen ja edennyt kuitenkin ihan hyvään asemaan.

  Ihan sama, miten Suomi pärjää lapsikuolleisuustilastoissa, minä en enää synnytä.

  Inflaatio saa olla mitä on, samoin maamme kilpailukyky. Minä kyllä löydän töitä, olkoot muut työttömiä.

  Enkä yhtään ihmettele, miksi näin kävi mm. eräälle hepulle hiljakkoin Jokelassa.

  Miten nämä asiat liittyvät golfiin tai suomalaisten menestykseen golfissa?
  Suomalainen kilpailukyky, lapsikuolleisuus tai maanpuolustus tuskin riippuu muutaman peruskoulun käyneen golfammattilaisen panoksesta.

  #470751 Ilmoita asiaton viesti

  Itsekin innokkaana penkkiurheilijana sekä eri lajien junnujen kehityskaarta seuranneena väittäisin että ainakin junioritoiminnassa olisi kehitettävää golfin osalta. Jos verrataan esim. hiihtoa harrastavaan nuoreen joka alkaa harjoitella lajia tosissaan, se tapahtuu hyvin aikaisin. Esim. 14-15 vuotiaana vaaditaan jo asennetta ja halua tulla hyväksi. Tiedostetaan se työ mikä vaaditaan tullakseen huippu-urheilijaksi, ei riitä että käydään vain yhteisharjoituksissa sen takia kun se on hauskaa. Pitää tehdä myös omatoimisia harjoitteita omalla ajalla vaikka kuinka olisi kivempaa mennä kavereille pelaamaan tiger woodsia pleikkarilla. Se vaatii asennetta, joka tuntuu olevan kovempi semmoisissa lajeissa joissa suomalaiset pärjäävät. Voisikohan silläkin olla vaikutusta että useissa yksilölajeissa joissa suomalaiset menestyy junnuvalmennus on todellista talkootyötä ne ketkä siellä toimii ja opastaa ovat mielestäni aika merkittävässä asemassa juniorin asenteen ja ’halun menestykseen’ luomisessa.

  #470752 Ilmoita asiaton viesti

  Asenteissa se suurin syy. Golffissa harjoittelua on pelata kesällä mahdollisemman paljon ja talvella lukea golflehtiä ja katsoa toureja :-).

  En yhtään ihmettele, että Emilia on noussut esiin golfissa, vaikka on aloittanut vasta 2005. Taitoluistelijat tekevät huomattavasti enemmän sekä ammattimaisesti duunia menestymisen eteen. Golf ei ole keskimäärin urheilua, vaikka harjoitushallilla/kentällä/kierroksen aikana saattaa tuskan hiki nousta. Jos golf olisi urheilua olisi taannoisen Golfsataman harjoitusvuoroista käyty kovaa kisaa. Golf on suurimmalle osalle harrastus. Vain pienelle osalle se urheilua ja pienestä populaatiosta huomioiden pelin ’eliittisyys’ ei ole ihme, että menestyjiä löytyy vain muutamia.

  Hieman vielä olosuhteista. Miten esim. Vantaan hiihtoseura pystyy olemaan yksi hyvin menestyvistä hiihtoseuroita Suomessa? Miten kummassa hiihdon maailmamestari voi löytyä kehaIII sisäpuolelta? Raha ei ole vastaus, vaan asenne ja miten hommat tehdään.

  #470753 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Fantti kirjoitti: (19.11.2007 11:08:30)
  Golf ei ole keskimäärin urheilua, vaikka harjoitushallilla/kentällä/kierroksen aikana saattaa tuskan hiki nousta. Jos golf olisi urheilua olisi taannoisen Golfsataman harjoitusvuoroista käyty kovaa kisaa.

  Peräti mielenkiintoinen näkökulma.

  Lähibaarin biljardipöytä on iltaisin aina täynnä pelaajia. Tarkoittaako tämä sitä, että biljardi on urheilua?

  Tikkurilan keilahallista on ajoittain vaikea löytää vapaita ratoja. Keilailu siis ilmiselvästi on urheilua.

  Hiekkaharjun Squashkeskuksen lukuisista squashkentistä ainakin puolet on viime vuosina muutettu erilaisiksi spinning- ym. tiloiksi. Tästä voi vetää johtopäätöksen, että squash ei ole urheilua. Muutenhan niistä nyt menetetyistä tiloista olisi käyty kovaa kisaa.

  Voisin jatkaa tätä listaa, mutta ymmärrät varmaan pointtini.

  Fantti kirjoitti: (19.11.2007 11:08:30)
  Asenteissa se suurin syy.

  Hieman vielä olosuhteista. Miten esim. Vantaan hiihtoseura pystyy olemaan yksi hyvin menestyvistä hiihtoseuroita Suomessa? Miten kummassa hiihdon maailmamestari voi löytyä kehaIII sisäpuolelta? Raha ei ole vastaus, vaan asenne ja miten hommat tehdään.

  Tästä olen täsmälleen samaa mieltä. Esimerkiksi nostan olympiavoittaja Pertti Karppisen, joka treenasi soutua uima-altaassa. Heikompiluonteinen kaveri olisi kyllästynyt tuijottamaan sitä samaa seinää päivästä toiseen.

  #470754 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Fantti kirjoitti: (19.11.2007 11:08:30)
  Asenteissa se suurin syy. Golffissa harjoittelua on pelata kesällä mahdollisemman paljon ja talvella lukea golflehtiä ja katsoa toureja :-).

  Hieman vielä olosuhteista. Miten esim. Vantaan hiihtoseura pystyy olemaan yksi hyvin menestyvistä hiihtoseuroita Suomessa? Miten kummassa hiihdon maailmamestari voi löytyä kehaIII sisäpuolelta? Raha ei ole vastaus, vaan asenne ja miten hommat tehdään.

  Asenteesta ja tahdosta nimenomaan. Mutta mitään niihin liittyvää vaan ei saada toteutettua ilman aika isoakin taloudellista panostusta.

  Fantti kirjoitti: (19.11.2007 11:08:30)

  En yhtään ihmettele, että Emilia on noussut esiin golfissa, vaikka on aloittanut vasta 2005.

  Mihis tämä Emilia on noussut esiin? Ei löydy nimeä FGT:ltä eikä FJT:ltä.

  Hyvin pelattu tuolla kisassa, mutta otetaanpas nyt sentään tolkku mukaan, kun vertailuja tehdään. Kärki menee sentään hemmetin kaukana edellä, eikä edes 16v tyttöjen sarjassa HCP 3 ole mikään menestyksen tae. Ja kasita kolmoseen on sentään valovuosi matkaa… puhumattakaan plussapuolelle menosta.

  #470755 Ilmoita asiaton viesti

  No esim. alppilajit. Suomessa ei ole kummoisia harjoitusolosuhteita ’kilpalaskettelijoille’ Mitä ihmettä siellä on tapahtunut? Ennen Palanderin -99 voittamaa maailmanmestaruutta suomalaiset eivät olleet pitkään aikaan menestyneet kyseisissä lajeissa. Sitäkin pidettin pitkään ’onnenkantamoisena’ kunnes alkoivat pikkuhiljaa tulla esiin. Eihän toki voi puhua leveän rintaman läpimurrosta mutta joitain asioita on selvästi tehty oikein. Palanderin haastatteluita kuunnellessa ’asenne’ nousee aika hyvin esiin.

  #470756 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä nytkin kun katsoo ulos niin kärjessä ei kaiken järjen mukaan pitäisi olla muuta kuin itsemurhatilastoissa.

  #470757 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (19.11.2007 11:33:09)
  Peräti mielenkiintoinen näkökulma.

  Lähibaarin biljardipöytä on iltaisin aina täynnä pelaajia. Tarkoittaako tämä sitä, että biljardi on urheilua?

  Tikkurilan keilahallista on ajoittain vaikea löytää vapaita ratoja. Keilailu siis ilmiselvästi on urheilua….

  Parissa seuran pitämässä harjoittelupaikassa olen käynyt ja tungosta ei todellakaan ole. Em. paikoissa jäseniä on +-1000. Näistä harjoitushallilla käy edes kerran ehkä 100 maksimissaan 200. Enemmän kuin kerta viikkoon hallia käyttäviä on ehkä 50 näistä saattaa jopa kymmenen – pari harjoitella 3 kertaa tai enemmän.

  Suurimmalla osalle golf on harrastus, merkittävälle osalle kuntoilua, mutta vain harvoille urheilua. Edelleen tässäkin asiassa asenne ratkaisee. Mailaa voi pitää kädessä vaikka joka päivä, mutta jollei hommassa ole tarkoitusta, kallistun harrastuksen tai korkenitaan kuntoilun puolelle. Sama on biljardin sekä keilailun suhteen. Osa populasta voidaan pitää urheilijoina, osaa kuntoilijoina sekä osaa hengailijoista.

  Muuten väitän, että keilailu on keskimäärin enemmän urheilua kuin golf.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Häpeällinen tila Suomen golfissa