26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Grippien huolto

Etusivu Foorumit Yleistä Grippien huolto

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Saisinko hyviä neuvoja grippien pesusta ja muusta huollosta. Talvella harjoiteltaessa grippeihini on tarttunut käsistä rasvaa ja muuta likaa, koska lyöntipaikalla ei ole pesumahdollisuutta. Haluaisin nyt saada gripit jälleen puhtaaksi ja kuntoon. Uusia grippejä en vielä haluaisi vaihtaa ennenkuin kokeilen puhdistamista. Mikä on tehokkain keino? Voiko gripit jättää likoamaan astianpesuveteen vai irtoaako liimauskin? Voiko grippejä jotenkin ’karkeuttaa’?

    Minulla on lika lähtenyt pelkällä vedellä. Sormien kiillottamaan grippiin sopii hiekkapaperi pariin kertaan ennen grippien vaihtoa. itse käytän 120:stä. Pelaan ilman hanskaa ja näyttää toimivan. Grippini ovat Golf Priden Tour Velvetit.

    Lämmintä vettä ämpäriin ja hieman Fairya, sitten pestään harjalla hangaten puhtaaksi. Fairy on erittäin riittoisaa ja käsille hellävaraista. Lopuksi vielä huuhtelu vaikkapa kraanan alla.

    Näin olen itse pessyt gripit ja puhtaiksi ovat tulleet. Toistaiseksi ei ole liimaukset irronneet.

    Pelaan yleensä ilman hanskaa, joten grippejä tulee puhdisteltua muutenkin kuin kerran talven aikana. En ole tehnyt niille muuta huoltoa kuin pesun tai sitten tietenkin niitä on vaihdettu kokonaan. Kertokaapa muutkin jos on hyviä vinkkejä grippien huollosta.

    Southpaw ja Jylan jo kertoikin näppärät konstit grippien pesuun ja karheuttamiseen. Mieto pesuaine lämpimään veteen ja kohtuu karkea hiekkapaperi. Itse olen käyttänyt myös keittiöstä löytyvää karhunkieltä (vaimo ei pitänyt).

    Ehkä noin 1% gripeistä on kiinnitetty vesiliukoisella teipillä ja muutenkin gripin irtilikoamisen mahdollisuus on hypoteettinen.

    Pesun jälkeen on syytä tarkistaa, että gripin päässä on läpireikä, jotta kosteus saa haihtua tehokkaasti ja nopeasti niin varret ei tarpeettomasti ruostu. Mailat ylösalasin kuivumaan kuivaan ja lämpimään (pannuhuone) ja viimeistelyksi pari tippaa CRCtä varren sisään.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Grippien huolto

Etusivu Foorumit Yleistä Grippien huolto