Aihe: GreenFee ’takuu’ - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

GreenFee ’takuu’

Etusivu Foorumit Yleistä GreenFee ’takuu’

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190798 Ilmoita asiaton viesti
  Ojo

  Onko GreenFee maksuissa olemassa mitään ns. takuuta? Eli ajatellaan että maksat jonnekin kentälle kohtuu suolaisen GreenFee maksun esim. 50 euroa. Aloitat pelaamisen ja väylällä nro 5 alkaa satamaan niin paljon, että sinun on pakko keskeyttää koko kierros. Onko mahdollista saada osa rahoista takaisin? Onko kenelläkään kokemuksia tällaisista tapauksista?

  #523824 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sattuipa viime vuonna syyskuussa. Meillä oli teeoff aika joskus 15.30 ja kun saavuimme paikalle caddiemaster ilmoitti että koska aamulla oli ollut pakkasta ovat lähdöt myöhässä noin 40 minuuttia.

  No siinä sitten ihmeteltiin, että miksi me juodumme kärsimään siitä, että muut ovat päässeet aloittamaan myöhemmin ja kun oli ilmiselvää että emme ehtisi pelata koko kierrosta loppuun ennen pimeän tuloa olisi joku hyvitys klubilta kyllä ollut paikallaan.

  #523825 Ilmoita asiaton viesti

  Nimim. pettynyt, olitteko maksaneet tiiausajan etukäteen? Olisittehan te voineet tilanteen kuultuanne perua varauksenne ja jättää pelaamatta. Kirjoitit, että miksi teidän pitäisi kärsiä siitä, että joidenkin peli viivästyy. Käännä kysymys toisinpäin. Miksi niiden ensimmäisten tai välissä olevien pitäisi kärsiä siitä, että aamulla on pakkasta? Eli jos ensimmäinen myöhästyy, myöhästyvät muutkin. Tilanteen korjaa ainoastaan se, että välistä jää ryhmiä pois.

  Mitä muuten takuuseen tulee, minusta on kohtuutonta vaatia rahoja takaisin luonnonolosuhteiden vuoksi. Ei klubi niille mitään mahda. Kohtuullisena pitäisin sitä, että kesken jääneen kierroksen voisi tulla uusimaan joku toinen kerta. Tosin kun ottaa huomioon sen, millainen sää Suomessa on, kohtuullista on myös se, että pelaajat kärsivät nahoissaan.

  Yleensä, jos sade on niin voimakasta, että pelaaminen keskeytyy, sade on kuurottaista, ja silloinhan pystyy pelaamaan kuurojen välillä. Ukkonen on eri asia. Se voi pysyä päällä pitkään, eikä ukkosella edes saa pelata. Kevyt sade on eri asia – eihän se peliä estä.

  Eri asia on tietysti se, jos kierros keskeytyy kenttähenkilökunnasta johtuvasta syystä. Tällöin rahojen palautus kuuluu asiaan.

  #523826 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Luonnonolosuhteille ei voi mitään.

  Mutta jos klubi päästää kentän täyteen siten, että kierrokselle tulee aikaa yli 6 tuntia, on kerho mielestäni velvollinen hyvittämään jotain. Kyseinen tapaus sattui Harjattulassa.

  Ehdimme pelata ainoastaan 10 reikää kun tuli niin pimeä ettei nähnyt mitään. Alkukierroskin meni pilalle kun mietimme koko ajan eihän tässä ehdi pelata koko kierrosta. Maksaessamme meille kerrottiin että ajat ovat n. 15 min. myöhässä, ei muuta.

  Valitin jälkikäteen ja hyvin nihkeästi ja ei niinkään asiakasystävällisesti sain seuraavalla kerralla 50% alennusta seuraavalla kerralla. Hyvä siinsä, että saimme edes jotain, mutta klubi ei saisi olla niin ’ahne’ että ylikansoittaa kentän.

  #523827 Ilmoita asiaton viesti

  Ylikansoittaminen on juuri sitä, mistä kirjoitin jossain toisessa aiheessa. Kentälle määritetään ihannepeliaika, johon pelaajia yritetään pakottaa, vaikka keskimäärin pelaajat kiertäisivät kentän hitaammin. Lähtöajat sitten määritetään tämän epärealistisen tavoiteajan mukaan. Soppa on valmis. Ajat siirtyvät hitaasti eteenpäin, ja jos päivä on täyteen buukattu, illalla sählätään myöhässä ja ruuhkassa.

  Minulla on tähän saakka pelikokemukset aina olleet niin positiivisia, että ei ole tullut mieleenkään vaatia rahoja takaisin. Jos taas kentän henkilökunnan vuoksi joutuisin keskeyttämään pelin, vaatisin omani tietysti pois. Olen maksava asiakas, ja minun on saatava se, mistä maksan.

  Peliä tahallisesti hidastava tai muita vaarantava toiminta on tietysti sellaista, että henkilökunta saa passittaa hemmon pihalle ilman korvausta.

  Minusta korvaukseen oikeuttaisi myös se, että henkilökunta jättää kertomatta pelaamiseen oleellisesti vaikuttavasta asiasta ennen maksamista. Esimerkiksi reilusti myöhästynyt tiiausaika on tämmöinen asia. Samoin kentän poikkeuksellisen huono kunto (talviviheriöt ja talvisääntö).

  #523828 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sadetakuu on maailmalla aivan yleinen käsite. Jollain kentillä se on voimassa ja siitä erityisesti esitteessä mainitaan. Toisilla kentillä erityisesti mainitaan, että sadetakuu ei ole voimassa.

  Omalle kohdalleni on sattunut yksi kierros, jolloin saimme hyvitystä. Irlannissa Woodbrookin kentällä keskeytimme kierroksen kylmän sään ja sateen vuoksi, jota tuli vaakana. Meille myönnetiin pyytämättä 50 %:n alennus seuraavan päivän greenfeestä.

  Suomessa en ole kuullut sadetakuusta. Tuskin se on täällä tarpeellinen, koska Suomessahan sataa todella harvoin oikein kunnolla. Sadehan sinänsä ei ole golfkierroksen keskeytysperuste.

  #523829 Ilmoita asiaton viesti

  Viime kesänä green cardin juuri suoritettua menin pelaamaan Peuramaan par3 -radalle. Loukkasin heti 1. reiän avauslyönnillä seitsemännen selkänikamani ja jouduin jättämään kierroksen kesken.

  Menin toimistoon ja kysyin olisiko mahdollista saada maksamani kierrosmaksu takaisin, koska en voinut pelata rataa loppuun.

  Rahoja ei ollut mahdollista saada takaisin, mutta sen sijaan sain saman arvoisen polettikortin, jonka sitten käytin 3 viikon ’pelitauon’ jälkeen…

  Kaikesta tästä jäi kyllä hyvä mieli – eikä heidän varmaankaan olisi tarvinnut hyvittää mitään…

  #523830 Ilmoita asiaton viesti

  Sadetakuu ei todellakaan ole maailmalla yleinen. Espanjassa, Portugalissa, Italiassa, Saksassa, Englannissa eikä USA:ssa ainakaan näitä tunneta. Sen voin kertoa omasta kokemuksesta.

  Greenfee lapussa lukee ns. ’Force Majeure’. Eli sääolosuhteille he eivät voi mitään, eivätkä siten korvaa sitä.

  Silloin kyllä korvataan, jos joku henkilökunnasta estää pelaamisen sateella tai hakee pois kentältä.

  #523831 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golffihan ei oo persaukisten peli – ainakaan Suomessa. Seurat on tän aika hyvin sisäistänyt eikä palautuksia ole paljon näkynyt.

  #523832 Ilmoita asiaton viesti

  Katinkullassa parina kesä 7 minuutin lähtöväleillä 6 tunnin kierroksilla tuskailleena en suosittele kenttää KENELLEKÄÄN. Peli kärsii jne.

  Palautuksia ei varmaan olis saanu eikä harmistuksissa kyllä tullut mieleenikään.

  #523833 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minulla on seuraavanlainen kokemus:

  Saavuimme kentällä n. 1,5 tuntia ennen starttia ja silloin paistoi aurinko ja oli muutenkin hyvä ilma. Kävimme ilmoittautumassa ja maksamassa green feet ja jäimme tappamaan aikaa. Noin 15 min ennen starttia alkoi hirvittävä vesisade ja menimme kysymään caddieamasterilta josko olisi mahdollisuus joko siirtää startti seuraavalle päivälle tai saada fyrkat takaisin. Startin siirtäminen ei onnistunut koska seuraavana päivänä oli jotkut kisat ja rahojen palauttaminenkaan ei tullut kysymykseenkään.Ei paljon kiinnostanut lähteä kaato sateessa pelaamaan joten lähdimme kotiin ja menetimme markoissa 150!!!

  Että silleen, osoitus taas hyvästä asiakaspalvelusta ja joustamisesta…

  #523834 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä USA:ssa tunnetaan takuu nimellä Rain Check. Jos et ehdi pelata yli kahtatoista reikää kentästä ennen (kovaa) sadetta saat uuden kierroksen/pelata kierroksen loppuun myöhemmin. Tähän käytäntöön olen törmännyt Georgian, P-Carolinan, E-Carolinan, Floridan ja New Yorkin osavaltioissa.

  #523835 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hydogeeni jo vastasi sinulle USA:n osalta.

  Itse olen törmännyt kenttiin Malesiassa, Singaporessa ja Thaimaassa, jossa sadehyvitys on voimassa eli hyvitystä myönnetään. Euroopassakin termi tunnetaan.

  Idea rain checkillä on, että rajun sateen kohdatessa

  saa hyvitystä. Onhan siitä kentän pitäjällekin hyötyä: suojellaan kenttää ja greenejä ja toisaalta on se turva greenfee-pelaajallekin, joka saa rahat takaisin jos raju sade yllättää. Voipi pilvisäälläkin tulla pelaamaan.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä GreenFee ’takuu’