23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Greenfee pelaajan todellisuutta

Etusivu Foorumit Yleistä Greenfee pelaajan todellisuutta

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen joutunut vieraskentällä tilanteeseen jolloin luvatut pelikaverit puuttuvat, kun seison ykköstiillä. Vaikka caddiemasterilta lähtöaikaa varatessani nimenomaan yleensä pyydän saada pelitovereita mukaan kierrokselle. Kierrän mielelläni uusia kenttiä, yksin en haluaisi kierrokselle lähteä. Tuntuu oudolta ettei voida tehdä mitään sille, että jotkut varaavat lähtöaikoja, mutta eivät kuitenkaan ilmesty ykköstiille. Ehkä ottavat hapanta ravintolan puolella? Yleensä nämä missaajat ovat kyseisen kentän omia jäseniä. Caddiemasterit vaan nostelevat olkapäitään!

    Aivan totta. Suomessa aikoja ei viitsitä peruutella.

    Caddiemaster varaa sinulle ystävällisesti ajan, joka on poissa muiden pelaajien käytöstä. Pelaaja ei viitsi tulla eikä edes peruuttaa aikaa. Tällaisia golffareita ei soisi näkevänsä, ei mitään tekemistä hyvien tapojen kanssa.

    Voi myös tapahtua niin, että arvon pelaajat tulevat etuajassa 5-10 minuuttia 1. teelle ja toteavat: kenttä on tyhjä, voimme lähteä. Myöskään tällaisia golffareita ei soisi näkevänsä kentällä, siinä olet sitten 1. teellä ihmettelemässä missä pelikaverisi ovat ?

    Hyvään golfkäytökseen kuuluu monia asioita, jotka oppii ajan myötä.

    Nimetön

    Kyllä tuo on ihan omankin seuran kentällä pelaavan todellisuutta. Jos nimittäin omat kaverit eivät jonain päivänä ehdi seuraksi, niin heinäkuun ym. ruuhkahuippujen ulkopuolella ei helpolla löydy pelikavereita tuntemattomista. Ja saatetaan pitää tuppautumisena, jos ’väkisin’ menee mukaan johonkin lähtevään kahden-kolmen porukkaan.

    Muuten voisi olla mukavaa yksinkin pelailla toisinaan, mutta aina tulee vastaan nämä ’yksinpelaavalla ei ole mitään oikeuksia’ -kommentit.

    Ojo

    Eikö tähän kannattaisi seurojen laittaa jonkinlainen ns. penaltymaksu, jos ei pelaajat vaivaudu peruuttamaan varattua aikoja. Jos caddiemasterilla on pelaajien nimet tiedossa ja herroja ei kuitenkaan ilmaannu tiiaus paikalle, niin ei muuta kuin 20 euron penalti vaan. Jo alkaisi kummasti peruutuksia tulemaan ja halukkaat pelaajat pääsisivät paremmin kentälle.

    Kyllä tämä tosiaan koskee oman klubin pelaajia myöskin. On nimittäin henk.koht. paljonkin kokemusta tästä.

    Tänäkin kesänä on monta kierrosta joutunut pelaamaan yksin, ja vielä arkipäivä-iltana parhaimpaan lähtöaikaan. Jotkut näistä tosin on johtunut ihan siitä, että ei ole ollutkaan ketään lähdössä siihen aikaan, mikä mielestäni on todella ihmeellistä. Mutta monen monta kertaa olen turhaan saanut odottaa pelikavereita, joita piti tulla seuraksi.

    Kyllähän sitä voi yksinkin pelata, mutta jos siellä edessä sitten on porukkaa… niin kuten jo mainittiinkin, niin eipä siinä monetkaan ryhmät ohi päästä vedoten siihen että pelaan yksin. Kiva siinä sitten on kuluttaa aikaa neljän ryhmän takana 4,5 tunnin ajan. Toinen juttu minkä ainakin minä olen pelistäni huomannut yksin pelatessani, on se että ei oikein jaksa keskittyy peliin niin kuin normaalisti. Griinilläkin puttailee nopeesti pallon reikään lippua nostamatta ja muutenkin hätäilee koko ajan. On siitä nautinto välillä aika kaukana. Sit taas jos on sen neljän ryhmän takana ja on aikaa keskittyy, niin peli ilo taas katoaa siihen odotteluun, koska niin kauaa ei voi keskittyä, että pelais samaa vauhtia edellä olevien kanssa.

    Eli koittakaahan nyt hyvät ihmiset peruuttaa aikanne, jos ette jostain kumman syystä halua tulla (tai ette pysty, ehdi, jaksa… ) harjoittamaan tätä hienoa lajia.

    Oulussa on käytössä green feen (45-50€) suuruinen penalty niille, jotka ei peru lähtöaikaansa. En sitten tiedä miten tarkkaan tätä noudatetaa.

    Penalty koskee myös ilmoittautumatta jättämistä, vaikka onkin mennyt pelaamaan ajallaan.

    EFC

    Oulussa on toi rahastuspuoli kunnossa…..

    Hyvä laajentaa kenttää.

    Nimetön

    kyllähän Oulussa osataan hinnoitella, mutta sen rahastuksen kanssa taitaa olla toinen juttu. Itse en ole jättänyt aikaa perumatta johtuen paljon siitä, etten varaa aikoja päivien päähän vaan sitten vasta kun tiedän varmuudella, että olen lähdössä. Olen kuitenkin huomannut, että ihmiset jättävät perumatta vuorojaan ihan järjettömän paljon. Rangaistusmaksuja tuskin tulee, koska perumattomia vuoroja on niin paljon. Kyseessä taitaa olla enemmänkin peloite kuin todellinen uhka. Mielestäni Olisi kuitenkin täysin oikeutettua periä perumattomista vuoroista. Voihan olla, että joku greenfee pelaaja olisi halunnut juuri kyseisen vuoron ja rahat jää saamatta, koska vuoro on näennäisesti varattuna.

    Ei ihme ettei Suomen kentillä ole ’tilaa’ kun ihmiset ei jaksa perua aikojaan.Varsin usein joutuu toteamaan että cm:lle soittaessa ei aikoja löydy mutta kun kentälle sitten menee palloilemaan niin kas kummaa, ykkös tiillä ei hirveästi ruuhkaa näy!!!Tästä viisastuneena en enää usein edes varaa aikaa vaan menen kentälle kyttämään vapaita aikoja ja aina löytyy…

    Oon itse ogk:sta… Ei se pidä paikkaansa, että joutuu maksamaan greenfee maksun, jos ei peru aikaansa. Itse en oo muistanut perua aikaa pariin kertaan. Enkä tiedä ketään tuttujakaan joita ois sakotettu tästä, vaikka aikaa ei olekaan peruttu.

    Ei Ei ja vielä kerran Ei!

    Oulussa ei tule mitään vaikka ei muista/ehdi ilmoittautua! Itse en ole ehtinyt ilmoittautua monesti, eikä tule mitään sakkoa. Tämä on vain pelote, että greenfee hinnan joudut maksamaan.

    Mutta ei Ouluun ole tungostakaan ainakaan vieras puolelta, kun greenfeet ovat niin sikamaisen kalliita. Naurattaa vaan kun Sankivaaran kenttä on Oulun läänin huonoimmassa kunnossa, niin greenfeet ovat kalleimmat. Esim. Paltamoa ja Oulua ei voi edes verrata, paitsi hinta on paltamossa 15€ halvempi

    Ottakaa kuule kavereita mukaan kun lähdette vieraskentille niin ei tarvitse yksin lähteä.

    kiva kuulla että jossain päin Suomea on vielä kenttiä, joilla pelaajilla on varaa olla hyväksymättä samaan ryhmän pelaajia, jotka caddie-master on ryhmään osoittanut, ja lähtöihin jää tyhjää völiin, jos joku ryhmä ei ilmestykään pelaamaan.

    Nimetön

    Joo penalty ois hyvä käytäntö.

    Oulussa oli viime kesänä käytäntönä sellainen, että jos peruminen tapahtui 2 tuntia ennen kierrosta ei tullut penaltia. Muuten greenfee maksu penaltina.

    Seuraamista vaikeutti vain tosiaan se, että netin kautta on helppo tunnareilla perua aika vaikka 5min ennen ja näin gm näki vasta päivityksen jälkeen ketä lähti kierrokselle.

    Varatun ajan peruuttaminen tuntuu olevan joillekin yhtä vaikea asia kuin pukeutumis-’säännön’noudattaminen.

    Jos on annettu ohje, että pitää peruuttaa aika kun ei pääse kentälle, niin se pitää peruuttaa. Saa penaltya tai ei. Kyllähän hyvä käytöskin edellyttää so******* tapaamisen tai ajanvarauksen peruuttamista esteen tullen.

    Järki käteen ja muidenkin kuin itsensä huomioimista , niin hyvä tulee.

    Oulun käytäntö ei toimi vaikka sakko perumattomasta ajasta perittäisiinkin. Olen huomannut ja muiltakin kuullut, että ihmiset vahvistaa kyllä teeaikansa sakon pelossa, mutta eivät ilmesty paikalle.

    Olen kuullut, että täällä etelässä Talman kentällä olisi penaltti käytössä mikäli ei perumista kuulu kahta tuntia ennen lähtöaikaa. En tiedä kuinka homma toimii käytännössä. Ehkä joku Talmalainen voisi kertoa.

    caddiemasteri kyllä yrittää aina saada peliseuraa. ’ei kenenkään’ ole kiva pelata yksin. sille ei caddiemaster voi mitään jos samassa lähdössä olleet pelaajat haluavatkin aikaistaa lähtöään. ja mitä meidän seuraan tulee, peruuttamattomia aikoja on n.1 viikossa.

    Hauska tapaus Lakistosta tältä kesältä.

    Vieraspelaajana varasin itselleni lähtöajan puhelimitse ja ilmoittautuessani GM kertoi lähdössä

    olevan 2 klubilaista lisäkseni.

    Odotellessani lähtöä kahvilan terassilla huomasin

    ko. parivaljakon (isä ja poika) tulevan tuohtuneena

    ulos GM:n toimistosta. Tyttö oli kuulemma pistänyt

    jonkun turistin heidän lähtöönsä vaikka pojan pitää

    harjoitella kisoja varten…

    Parivaljakko suuntasi 1 teelle 10 minuuttia etuajassa ja alkoi hirveällä kiireellä tehdä lähtöä.

    Päästyäni 10 metrin päähän ja kysellessäni olimmeko mahdollisesti samaa ryhmää, oli iskä jo

    juoksemassa (oikeasti) mäkeä alas ja huusi pysähtymättä että me mennään nyt oli miten oli.

    Teinipoika oli iskän toiminnasta selvästi vähän

    hämillään mutta päätti sitten juosta perässä.

    Hetken kävi mielessä että josko draivaisi yli mutta

    vieraskentällä kun olin maltoin mieleni ja odotin kiltisti oikeaa lähtöaikaa..

    Nimimerkillä: Avaus griinin laitaan

    Sillehän ei minkään voi että tämän lajin parissa tuntuu olevan enemmän hörhöjä kun minkään muun.

    Tuossapa joku mainitsi, että GF-pelaaja on hukassa saapuessaan ykköstiille, kun muu ryhmä onkin lähtenyt 5 min etuajassa liikkeelle. Jos saapuu 10 s ennen tiiaikaa paikalle, saa syyttää vain itseään seuran puutteesta.

    On toki totta, että annettuja lähtöaikoja tulee noudattaa, mutta minulle ainakin opetettiin aikanaan, että _aina_ pitää saapua ykköstiille 10 min etuajassa. Tämä on vain kohteliasta pelikavereita kohtaan; näin ehditään esittäytyä, arpoa ensimmäinen honour ja sopia merkkausvelvollisuuksista ilman hötkyilyä.

    Noin viikko sitten vanhempi herrasmies, jolla oli omaa ryhmääni edeltävä tiiaika, oli jo hädissään kyselemässä, josko hän voisi liittyä vajaaseen ryhmäämme kun peliseuraa ei näkynyt mailla halmeilla, mikä olisi käynyt mainiosti. Muu seurue laukkasi kuitenkin viime hetkellä rangelta paikalle ja edeltävä ryhmä pääsi täysmääräisenä matkaan. Tämä tuntuu olevan kovin yleistä nykyään.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Greenfee pelaajan todellisuutta

Etusivu Foorumit Yleistä Greenfee pelaajan todellisuutta