16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Green card myös selostajille

Etusivu Foorumit Yleistä Green card myös selostajille

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190352 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Niin – kyllähän se tosi on, että vaikka on kuinka innoissaan golfista se ei pätevöitä sen enempää selostamaan Major-turnauksia kuin vaikkapa toimi- maan Suomen Golfliiton virallisen äänenkannattajan taustapiruna. Nämä työt vaativat ammattijournalistin kouilutuksen ja hyvän golftaustan. Tietysti on kiva reissata eksoottisissa golfkohteissa meidän kustannuksellamme. Lue lisää: Green card…

    #518503 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Oletko ehdottamassa siis Tilanderille ja Arkkolalle green cardin suorittamista, jotta voisivat selostaa meille major-golfia…??? Pelkkä golfista innoissaan oleminenhan ei mielestäsi riitä.

    HALOO! Mietipähän vähän ja TARKISTA TAUSTAT ennen kuin alat laukomaan kalliita aatteitasi! Jopa 5-v poikani tietää näköjään enemmän golfista kuin sinä, arvon siinior!

    #518504 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Taustat ovat selvillä paremmin ja pidemmältä ajalta kuin uskotkaan. Myös sanojen journalismi,ironia,huumori jne. Hyvää Uutta vuotta!

    Lue lisää: Green card…

    #518505 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Taustat ovat selvillä paremmin ja pidemmältä ajalta kuin uskotkaan. Myös sanojen journalismi,ironia,huumori jne. Hyvää Uutta vuotta!

    Lue lisää: Green card…

    #518506 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Tuo selostaja-aisapari tarvitsisi paljon syvemmät opinnot kuin ’green card’-tyyppisen kurssin selostaakseen yhtään mitään.

    Heidän täysin tyhjänpäiväinen löpinänsä ei anna lajia harrastavalle yhtään mitään ja harrastamattoman se saa varmasti vaihtamaan kanavaa.

    Täytyy herrojen puolesta toivoa että pesti päättyy pian, sillä ’wuuusi’ ja kumppanit alkavat olla uransa ehtoo puolella, eikä heidän lopetettua herroille jää senkään vertaa sanottavaa.

    Nelosen urheilutoimitukselle vinkki: Katsokaa yksi sky sportsin tuottama golflähetys…

    #518507 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Arkkola ja Tilander todellakin tekevät aika paljon virheitä, kuten:

    – ’Ernie Els tunnetaankin paremmin nimellä iso ja löysä’ (Big easy).

    -Matkaa on griinille n.120m, myötätuuli ja alamäki. ’Useimmat kaverit lyövät seiskaa tai kuutosta, pitkälyöntisimmät kasia’

    -Puhuvat ’lähes’ tuntemattomista kavereista, kuten Chris Dimarcosta ym.

    – Läähättävät mikkiin

    No on se hyvä, että niitä (majoreita) edes lähetetään ja on selostukset, mutta jonkun selostuskurssin vois käydä…

    #518508 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielestäni otsikko on täysin naurettava. Koko green cardhan on typerä keksintö. Greencard on kehitetty keskinkertaisille golfproille alkeiskursseilla rahastuskeinoksi. Alkeiskurssilla greencardin suorittanut ei tiedä golfista juurikaan enempää kuin sinne mennessään.

    Suomen nykyinen ’virallinen’ golfselostajapari pelaa tietääkseni varsin kohtuullisilla singeltasoituksilla ja maailmaa paljon reissanneena parina omaa varmasti riittävän kokemuksen ja taidon.

    Mielestäni heidän selostustaan on kokonaisuutena varsin mukava kuunnella. Kaikissahan meissä on korjaamista. Itseäni ei selostuksessa häiritse kuin välillä varsin pitkään jatkuva tuhina mikrofoniin ja toisen selostajan varsin korostunut omien ruotsalaissuosikkien esiintuominen selostuksessa.

    Mutta kokonaisuutena major-ohjelmat hienoa seurattavaa. Koskahan saamme seurata ne suorina. Ulkomailla on kanavia, joista major-turnaus-lähetys pyörii aamusta iltaan.

    #518509 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En väitä että greencardin myötä ymmärtäisin golfista kaiken mutta kuitenkin huomattavasti enemmän kuin ennen kurssia.

    Rahastuskeino tai ei mutta väittäisin että ainakin mun prolla oli varsin ammattimainen ote asiaan eli opetukseen.

    Miten tämä nyt taas liittyy herroihin golfselostajiin – eli hieman aiheesta ohitse, sorry…

    #518510 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    …puurot ja vellit sekaisin 🙂

    Oli ilmeisesti tarkoitus kirjoittaa _SELOSTUS_ greencardista, eikä siitä normaalista.

    Näiden herrojen Major selostuksista on keskusteltu jo moneen otteeseen ja useana vuonna (ok, ainakin kahtena) tällä palstalla. Ei se siitä minnekään ole muuttunut.

    Joku tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Näin se vaan on. Päätökset tekee joku muu. Alla olevasta linkistä palautetta (hyvää ja huonoa) Neloselle, jos kiinnostaa.

    _Oma_ mielipiteeni: Voihan tuota jotain muutosta tulla jo. Vaikka vierailijoita tms. jos ei uskalleta täysin vaihtaa. Nim. SVT parempi.

    Lue lisää: Nelosen palaute sivu

    #518511 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Huh, huh…haluaisin kyllä kuulla vaihtoehtoisia selostaja pareja nykyisille! Mielestäni he ovat kannuksensa hankkineet jo aika päiviä sitten. Tietoa löytyy joskus liikaakin…Helppoa se on meidän täältä puskista huudella, eikö niin?

    #518512 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Taitaa olla ainakin toisella näistä selostajista, ellei molemmilla, olla singeli tasoitus. Väittiäisin herrojen golftaustan olevan muutenkin vähintäänkin hyvällä tasolla. Ja tuo ammattijournalistin kokemus lienee vitsi?

    Jokainen laji tarvitsee Kyllösensä 😉

    Nimetön

    Mielestäni golfin Ryder Cup ja Major -turnaukset ovat parasta tv -viihdettä mitä toosasta tulee – selostipa niitä kuka hyvänsä.

    Hyvän selostajan ei välttämättä tarvitse itse pelata golfia, vaikkei siitä haittaakaan ole. Ei Hannu-Pekka Hännistäkään ensin lykätä alas lentomäestä ja vasta sitten anneta mikrofoni kouraan.

    Toisin sanoen: rakkaus lajia kohtaan on tehnyt tästä selostajakysymyksestä niin kuuman perunan.

    Itse lopetan aiheen käsittelyn lopullisesti laittamalla tähän oman TOP THREE listani selostaja-parivaljakoistamme. Perustelen myös vähän.

    1) Teemu Tyry/Sami Markkanen – Urheilukanava. Tyry on golfin reikäpelin Suomen Mestari, nyk. ammattilaisvalmentaja ja pitkän linjan golf-journalisti.

    2) Tapio Suominen/Kalle Väinölä – Yleisradio. Suominen on urheilutoimittaja ja hänen asiantuntijanaan toimiva Väinölä pelaava ammattilainen.

    3) Asko Arkkola/Lassi Tilander – Neloskanava. Oikein mukavia heppuja.

    Lue lisää: Selostajien Top Three

    Nimetön

    Tosiaan ei selostajan tarvitse olla lajin harrastaja selostaessaan lajeja, mutta kyllä asiantuntemus antaa syvällisemmän tunnelman. Tämä pätee mielestäni esimerkiksi juuri mäkihyppyyn, mutta golf on jo sellainen laji että siinä pitäisi vaatia asiantuntemusta ja ainakin vähintään lajin harrastaja että voi selostaa.

    Kyllä Tillander ja Arkkola ovat kovanluokan asiantuntijoita, mutta toisaalta selostus on jo niin kankeaa ettei sitä kehtaa aina kuunnella. En pistäisi pahakseni jos tämä selostuspari vaihdettaisiin..

    Nimetön

    Ja ainiin piti lisätä, että eihän ne Tillander ja Arkkola matkusta paikanpäälle selostamaan? En ole kyllä varma, mutta luulisin etteivät he ole paikanpäällä selostamassa vaan ihan Suomesta käsin.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Green card myös selostajille

Etusivu Foorumit Yleistä Green card myös selostajille