Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Green card-kurssit.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
Työkaveri etsi eri clubeilta green card kursseja ja niitten hintoja. Kertoi hajonnan olevan varsin suurta aina 50 eurosta 200 euroon asti. Hintaan sisältyi green card-kortti ja opetusta oli 8 tunnin verran. Näyttää kilpailu pesiytyneen tähänkin touhuun.
Olisikohan tuo 50€ ollut pelkkä suoritus ilman kurssia?
Olisikohan tuo 50€ ollut pelkkä suoritus ilman kurssia?
Kysäsin kaverilta tuosta edellä mainitusta asiasta. Kurssi sisälsi 7 tuntia opetusta kahdessa jaksossa. Kokeet ja green cardin. Ehtona on ainoastaa, että kurssille oli vähintään 5 ilmoittautujaa. Näitä ilmoituksiahan näkyy olevan pilvin pimein clubien sivustoilla.
Hintaerot näyttävät todellakin suurilta. Talmassa kurssi maksaa 59 euroa per osallistuja, kun taas Paloheinässä täsmälleen samansisältöinen kurssi kustantaa 179 euroa. Tosin Paloheinä antaa kylkiäisenä kuukauden verran peliaikaa Evergreen-kentälle ja välinelainoja samalle ajalle.
P.S. Kävin viime vuonna kokeilemassa tuon Evergreen-kentän. Kokemukseni perusteella en voi suositella sitä oikeastaan minkään tasoiselle golfin harrastajalle, enkä etenkään harrastusta aloittavalle. Ajatus on kaunis, mutta toteutus kelvoton.
Kaverini meni kurssille Vierumäelle, KOSKA SIELLÄ OLI HINTA/LAATUSUHDE kaikkein paras.
Opettajillakin on oikein valmentajan tutkinnot, eivätkä ole pelkkiä lyönnin neuvojia, vaan valmentajia.toverien toveri
Opettajillakin on oikein valmentajan tutkinnot, eivätkä ole pelkkiä lyönnin neuvojia, vaan valmentajia.
Taitaa olla hiljalleen meillä kaikilla alalla toimijoilla ammattivalmentajatutkinto käytynä. Aika vähän tulee mieleen kavereita joilla ei ole. Osalla on sitten sen päälle vielä yli 20 vuoden kokemuskin, eli argumenttina hieman köykäinen tuo. Kurssihan voi silti olla aivan mainio.
Toverien toverille tiedoksi:
Golf Talmassa Vierumäki Golf School vastaa kaikesta opetuksesta ja kurssittamisesta näiden kahden tahon välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti. Niinpä ei ainakaaan pk-seudulta kannata Vierumäelle asti lähteä, ellei sitten urheiluopiston puitteet muutoin kiinnosta.
Vierumäen golfin opettajat ovat suorittaneet valmentajan tutkinnon joko yliopistossa tai urheiluopistoissa. Tämä takaa, että kyseessä on ammattivalmentajia. Sitten on näitä kelon kuppeesta revästyjä itse oppineita ”valmentajia”, joille ei pidä suurta arvoa antaa, vaikka joka mutkassa itseään kehuskelevatkin, varsinkin keskustelupalstoilla. Näyttävät kaiken lisäksi touhuilevan muuta kun oppilaat lyövät palloa. Tuntihintakin näyttää olevan kolminkertinen vierumän hintoihin nähden.
toverien toveri
Vierumäen golfin opettajat ovat suorittaneet valmentajan tutkinnon joko yliopistossa tai urheiluopistoissa. Tämä takaa, että kyseessä on ammattivalmentajia.Tuota… sinä et taida ihan tuntea alan koulutusjärjestelmää, mutta voit tutustua siihen vaikka liiton sivuilla. Ylimpänä tasona on Ammattivalmentajatutkinto, joka meillä suurimmalla osalla alalla toimivia on ja taitaapa olla vaatimus nykyään myös PGA:n jäsenyydelle. Tuo suoritetaan urheiluopistoilla ja on tasoltaan Ammattikorkeakoulun tutkintoa vastaava.
Kerrotko missä näitä mainitsemiasi itseopineita kelon kyljestä revittyjä toimii, kun minä en hetkessä keksi ketään alalta.
Ainiin… Innasen sanoin kuitenkin; ainoita oppineita ovat itseoppineet, muut ovat opetettuja. Jos haluaa ihan aidosti osata jotain, pitää opintojen jälkeen sitten todellakin opiskella itse ihan toiselle tasolle.
Meikäläinen on eri mieltä ts:n kanssa siitä, että ammattivalmentajatutkinto olisi ammattikorkeakoulututkintoa vastaava. Miten lienee ?
The Draw
Meikäläinen on eri mieltä ts:n kanssa siitä, että ammattivalmentajatutkinto olisi ammattikorkeakoulututkintoa vastaava. Miten lienee ?Näin se ainakin rinnastettiin sillon vuonna 2000-2001 kun sen itse kävin ja näin se näyttää rinnastetun tasoltaan tuolla edu:n prujussa edelleen, eli toisen asteen koulutuksen yläpuolelle
En kyllä näe yhteyttä koulutuksen asteesta tässä tapauksessa. Jos on niin sitoutunut asiaansa/alaansa lisättynä kokemuksellaan niin on mielestäni ansioitunut kertomaan näkemyksensä tältä alalta laveammaltikin
Pikkaisen vaikea on nähdä golfin ammattivalmentajan tutkintoa ammattikorkeakoulututkinnon tasoisena, kun katselee tuota ko. tutkinnon suorituspolkua ja vertaa sitä vaikkapa Laurean erilaisiin tutkinnon sisältövaatimuksiin ja niiden suorittamiseen käytettävään aikaan.
Toisaalta, mitä merkitystä koko asialla on, jos opettava henkilö on saanut SGL:n määrittelemän ja OPH:n hyväksymän koulutuksen ja osaa asiansa?
KL
Pikkaisen vaikea on nähdä golfin ammattivalmentajan tutkintoa ammattikorkeakoulututkinnon tasoisenaNäyttää nykyään jakaantuneen kahtia tuo ylemmän tason koulutus ja 2000-luvun alussa AmVT oli nimenomaan Valmentajan Erikoisammattitutkinto, ei ammattitutkinto.
No kuinka ollakaan, ollaan taas asian sivussa kun olennaista oli kertoa, että samoilla koulutuksellisilla pätevyyksillä tässä maassa suunnilleen kaikki valmentajat toimivat tuon osalta. Sen päälle sitten kukin kouluttautuu omien halujensa mukaan lisää systeemin ulkopuolella ja kaikkein eniten tässä jos missä, työ tekijäänsä opettaa ja ne tutkinnot saa aika pian työntää sivuun todeten että tulipa köytyä sielläkin…
Se jäi pohdituttamaan, että vetävätkö nuo maninitut koutsit nimenomaan myös alkeiskurssit Vietumäellä ja Talmassa? Aikanaan niissä käytettiin aika paljon opiskelijoita assareina.
”Ammattikorkeakoulututkintojen laajuus perustutkinnoissa on 210 – 270 opintopistettä”.
Siitä kaivamaan tietoa, paljonko noppia vaaditaan tutkintoon. Näyttää vahvasti siltä, ettei tule sitä 210 pistettä.Mutta kuten jo todettu, niin ei tuolla väitetyllä AMK-statuksella ole ns. vitunkaan väliä, kun koulutus on rakennettu eri lähtökohdista kuin ”akateeminen” lähetystymistapa.
On se hassua lukea kun väki puhuu opintopisteistä ym. joita ei silloin edes ole tunnettu kun meistä valtaosa opintonsa on suorittanut, eli 10-15v sitten.
Tuota… sinä et taida ihan tuntea alan koulutusjärjestelmää, mutta voit tutustua siihen vaikka liiton sivuilla. Ylimpänä tasona on Ammattivalmentajatutkinto, joka meillä suurimmalla osalla alalla toimivia on ja taitaapa olla vaatimus nykyään myös PGA:n jäsenyydelle. Tuo suoritetaan urheiluopistoilla ja on tasoltaan Ammattikorkeakoulun tutkintoa vastaava
Hassua, että väki itse ottaa puheeksi AMK-statuksen, jos koko järjestelmää ei ole ollut olemassa 15 vuotta sitten. Otetaan sitten vertailuun silloiset opintoviikot eli amk-koulutus vastaa 140–180 silloista opintoviikkoa. Montako opintoviikkoa tutkinto vastasi?Mielestäni loogisin tapa on verrata nykyistä valmentajakoulutusta nykyiseen amk-koulutukseen, ovat yhteismitallisia. Mutta tämä on vain subjektiivinen mielipiteeni, ei siis objektiivinen totuus.
ts
KL
Pikkaisen vaikea on nähdä golfin ammattivalmentajan tutkintoa ammattikorkeakoulututkinnon tasoisenaTähän vois todeta Seppo Rädyn sanoin, että ”keihäässä mitali on helppo saada, menee vaan siletä oluumpilaisista hakemaan…”
amk:hon opiskelemaan pääsee kuitenkin suomalainen aika helpolla, yo-tutkinto pohjana ja sitten pääsykokeessa menestyminen ei ole todellakaan mikään ylivoimainen tehtävä…
ja jos hiukankin lueskelee amk:ssa tehtyjä opinnäytetöitä niin, ei todellakaan vaadi mitään erityislahjakkuuttaka edelleen se vanha totuus, että tradenomi ei valmistuessa oikein vielä osaa mitään…luulevat kyllä osaavansa, kyllä se käytännön kautta se osaaminen vain tulee eikä mitenkään muuten
toisin on sitten golfin ammattitutkinnoissa ja erityisammattitutkinnosa, ja GVT-koulutuksessa yleensä, sinnehän ei nyt ihan noin vain mennä, ja sen suorittaminen ei onnistu ihan keneltä tahansa, vaikka yliopistomies ei sitä amk-tasoiseksi hyväksykään
ts tämän saman asian toteaa, ei niillä papereilla ketään opeteta…
Näyttää nykyään jakaantuneen kahtia tuo ylemmän tason koulutus ja 2000-luvun alussa AmVT oli nimenomaan Valmentajan Erikoisammattitutkinto, ei ammattitutkinto.
No kuinka ollakaan, ollaan taas asian sivussa kun olennaista oli kertoa, että samoilla koulutuksellisilla pätevyyksillä tässä maassa suunnilleen kaikki valmentajat toimivat tuon osalta. Sen päälle sitten kukin kouluttautuu omien halujensa mukaan lisää systeemin ulkopuolella ja kaikkein eniten tässä jos missä, työ tekijäänsä opettaa ja ne tutkinnot saa aika pian työntää sivuun todeten että tulipa köytyä sielläkin…
Se jäi pohdituttamaan, että vetävätkö nuo maninitut koutsit nimenomaan myös alkeiskurssit Vierumäellä ja Talmassa? Aikanaan niissä käytettiin aika paljon opiskelijoita assareina.
Oma epäilykseni ei kohdistunut koulutukseen pääsyn tai tutkinnon suorittamisen vaikeuteen, vaan koulutuksen kestoon ja opetettavan sisällön laajuuteen.
Tämä on oleellista tämä tutkinnon laajuus ja koulutukseen pääsy sekä vaikeus. Tämä hintataso ja hintaero myös ihmetyttää.
KL
Oma epäilykseni ei kohdistunut koulutukseen pääsyn tai tutkinnon suorittamisen vaikeuteen, vaan koulutuksen kestoon ja opetettavan sisällön laajuuteen.Kuinka pitkä käsittääksesi tuo koulutus on? Ja mielellään vielä eritellen tuo viimeinen vaihe ja kokonaisuus, koska pääsyvaatimuksenahan on edellisten tasojen suorittaminen ja vieläpä työkokemuskin.
Tosin edeleen ollaan kaukana aiheesta jälleen kerran. Koulutus alkaa olla kaikilla alalla toimivilla, eli se on onneton argumentti valinnalle. Nimilista Vierumäen osalta sen sijaan on varsin vakuuttava saavutuksineen ja esim Tommin kanssa tehtiin hyvää yhteistyötä jo tuhatluvun taitteessa aluevalmennuksen parissa.
Ja sitten edelleen se kysymys: Vetääkö tuo sama joukko myös alkeiskurssit, vai käytetäänkö niissä edelleen harjoittelijoita kuten aikanaan?
Oma epäilykseni ei kohdistunut koulutukseen pääsyn tai tutkinnon suorittamisen vaikeuteen, vaan koulutuksen kestoon ja opetettavan sisällön laajuuteen.
Tutkinnon koulutusluokitus selvinnee helpoiten tutkinnon perusteita lukemalla.
Eli tutkinnon taso on ISCED 3.
Tämä vastaa keskiasteen tutkinto eli ammatillinen perustutkinto ja ammattitutkinto. Jos tuo ei ole tuttu, niin ennen vanhaan puhuttiin ammattikoulun tutkintoa vastaava (esim. sähköasentaja).Tämä on minusta sinänsä loogista, koska kyseessä on nimenomaan ”taidollinen” tutkinto jolla osoittaa omaavansa perustiedot ja -taidot kyseisen työn tekemiseen. Tutkinto sinänsä ei osoita ammattitaitoa, mutta osoittaa (jollakin tasolla) suorittajansa ymmärtävän perusteita.
Se, että kuka on hyvä valmentaja/kouluttaja on sitten eri asia ja sitä ei tutkinnon suorittaminen tai suorittamattomuus kerro.Jotta ei tule väärinymmärryksiä, niin kerrotko ts ihan itse ja omin sanoin, mitä tutkinto vastaa? Nyt kirjoituksesi eri vaiheissa voi ymmärtää ainakin kolmella eri tavalla.
Estradi vapaa.
2.8.2016, 14:32 #1063013 ARVOSANA: 0 | +1 | -1 | VASTAUS
Saalinki
Oma epäilykseni ei kohdistunut koulutukseen pääsyn tai tutkinnon suorittamisen vaikeuteen, vaan koulutuksen kestoon ja opetettavan sisällön laajuuteen.
Tutkinnon koulutusluokitus selvinnee helpoiten tutkinnon perusteita lukemalla.
Eli tutkinnon taso on ISCED 3.
Tämä vastaa keskiasteen tutkinto eli ammatillinen perustutkinto ja ammattitutkinto. Jos tuo ei ole tuttu, niin ennen vanhaan puhuttiin ammattikoulun tutkintoa vastaava (esim. sähköasentaja).Tämä on minusta sinänsä loogista, koska kyseessä on nimenomaan ”taidollinen” tutkinto jolla osoittaa omaavansa perustiedot ja -taidot kyseisen työn tekemiseen. Tutkinto sinänsä ei osoita ammattitaitoa, mutta osoittaa (jollakin tasolla) suorittajansa ymmärtävän perusteita.
Se, että kuka on hyvä valmentaja/kouluttaja on sitten eri asia ja sitä ei tutkinnon suorittaminen tai suorittamattomuus kerro.ts:ää lainatakseni niin kovin ohuelta vaikuttavat tietosi ammatillisesta peruskoulutuksesta…
nykyään kaikilla opiskelijoilla on ammatillisessa peruskoulutuksessa ”opiskelijan yksilöllisiin tavoitteisiin ja valintoihin perustuva henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jota päivitetään opiskelun aikana”
oppimisen arviointi menee lyhyesti näin:
oppilaitoksessa opiskelija oppii tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia
työssäoppimispaikassa opiskelija oppii tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia ja harjaantuu jo oppimassaan
opiskelija osoittaa osaamisensa (ammattitaitonsa) työtä tekemällä (ammattiosaamisen näytöt)jne.
ammatillisessa peruskoulutuksessa työssäoppimista 6 kk, ja työvaltaisilla suuntautumisvaihtoehdoilla vielä enemmän
amk-tutkinnossa vähemmän työssäoppimista, enemmän teoriaa, golfvalmentajan tutkinto on tasoltaan varmasti minkä tahansa amk-tutkinnon tasoinen
-
JulkaisijaArtikkelit
Etusivu › Foorumit › Kilpagolf & harjoittelu › Green card-kurssit.