30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

Golftarinoita Espanjasta?

Etusivu Foorumit Yleistä Golftarinoita Espanjasta?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Palstan seuraajista varmaan aika moni on pelannut joskus Espanjassa. Millaisia kokemuksia olette saaneet? Vieläkö lähtisitte uudelleen? Costa del Solin kenttien green feet on nostettu pilviin ja kentät myyty ääriään myöten täyteen pelaajia. Tiiaikavarauksia kentille välittää sekalainen joukko yrittäjiä, mistä on joskus seurannut se että kun klubille saavutaan, huomataan että onkin syntynyt päällekkäisiä varauksia. Siinä sitten meuhkataan ja selvitellään kenen tiiaika se oli ja kuka pääsee kentälle. Ellet ole matkassa neljän porukalla, saat peliseuraksesi tuntemattomia turisteja. Näin pitääkin olla, Suomessahan olemme tottuneet siihen että kaikki pelaavat kaikkien kanssa ja se toimii hyvin. Mutta varaudu siihen että nämä turistit eivät välttämättä hallitse edes green cardin edellyttämiä taitoja. Parin väylän jälkeen kentän valvoja saattaa olla ryhmäsi niskassa kun peli ei etene. Itse nostaisin eteläisen Skandinavian ja Irlannin golfkohteina huomattavasti Espanjaa korkeammalle.

    Kyllä lähden Costa Bravan alueelle, ilman aiempaa kokemusta paikasta. Täytyyhän elämässä ottaa riskejä. Nämä varsinaiset turistirysät kärsinevät joka puolella maailmaa ’turismin kiroista’.

    Kyllä USA on edelleenkin ykköskohteeni. Siellä tosin pitää valita pelipaikat huolellisesti, varsinkin sesongin aikana. Kaikki kentät, joihin tavalliset kuolevaiset pääsevät, ovat täynnä. Täytteen laatu vain vaihtelee. USA:ssa ei vaadita green cardia, se on korvattu greenbackillä. Se ei kuitenkaan mielestäni näy hyvätasoisilla ’golfareiden’ suosimilla kentillä mitenkään negatiivisesti.

    Onko muuten kukaan hylätty GC kokeessa Suomessa? Se on lähinnä klubien pikku business. Minusta olisi hyödyllisempää pitää kirjallinen koe käytöstavoista yleensä. Se kyllä näkyisi välittömästi kentillä.

    Hinnat vaihtelevat huomattavasti, ei niinkään kentän laadun, kuin sen sijainnin mukaan. Pysymällä pois turistialueilta vältät hintahuiput ja ’turistit’.

    Jos et siedä vieraita, lähde neljän ryhmänä matkaan. Hyvät kentät ovat täynnä sesonkiaikoina.

    Olen ketun kanssa täysin samaa mieltä sekä Etelä-Espanjan että Etelä- Portugalin kenttien hintatasosta

    ja ruuhkaisuudesta.Laskin tuossa erään matkoja

    tarjoavan hintalistaa Espanjassa (35 eri hintaa pitäen sisällään sekä arki-että viikonloppukierrokset

    ja keskihinnaksi tuli 68 EUR!! Samoin kuin Veterano

    toteaa ettei pidä mennä alueille joiden sijainti nostaa hinnat kattoon.Eikä tämä koske ainoastaan

    golfinpeluuta vaan kaikkia muuta tarjontaa kuten

    ravintolat j.n.e.

    Vaihtoehtojakin löytyy molemmista maista.Pohjois-

    Portugalissa esim. voit pelata 35 EUR keskihintaan

    lähes tyhjillä laadukkailla kentillä ilman ajanvarausta tai hcp-rajoituksia.Rajan toisella puolella Pohjois-Espanjassa (noin50km) löytyy vastaavan hintaisia kenttiä. Joten karttaa hieman

    kääntäen voi edellämainitut ongelmat poistaa kädenkäänteessä.

    Lue tämän web-sivun golfmatkat/matkakertomukset

    palstalta täällä pelanneitten kommentteja.

    Lue lisää: Vaihtoehtona Pohjois-Portugal/Espanja

    Kovin paljon kokemusta ei espanjasta ole, mutta suosittelen Costa Blancaa. Varsinkin Torreviejan (Alicante) lähellä oleva Club Real de Campoamor tekee oikeutta nimelleen ja on upea kenttä. Käsittääkseni Costa Blancan hintataso on selvästi aurinkorannikkoa huokeampi.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Golftarinoita Espanjasta?

Etusivu Foorumit Yleistä Golftarinoita Espanjasta?