23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golfsäät matkakohteessa

Etusivu Foorumit Matkailu Golfsäät matkakohteessa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golfkohdetta pohtiessaan miettii, että joutuuko kohteessa pelaamaan ’kaatosateissa’ tai harrastamaan ’myrskygolfia’. Me suomalaisthan voimme pelata vaikka läpötila olisikin siellä +10 asteen tuntumassa jos muut olosuhteet ovat kelvolliset, mutta jos kentät laitetaan kiinni ja sääkin on huono niin matkasta tulee melko aneeminen.

    Tässä on pari sääennustajaa, josta löytyy melko kattava säätilasto: (http://www.dmi.dk/dmi/index/verden/verdensvejr_europa.htm) ja (http://uk.weather.com/weather/local/SPXX0008?x=0&post=post&code=code&y=0)

    Jos vertaa esimerkiksi Malagaa ja Alicantea niin talven sademäärissä on huima ero, ei lien vaikea valita jos valintaperusteena on tilasto.

    Esim Barcelonan aluetta on moitittu, että talvikuukausina säät ovat golfin kannalta arvaamattomat, mutta tilastot kertovat ihan muuta (lämpötila ja sademäärä).

    Kysynkin teiltä kokeneemmat golfmatkaajat kannattaako säätieteilijöiden ’tilastoihin’ luottaa.

    Nimetön

    Minä olen ollut huomaavinani, ettei päivän säät ole mitään tilaston keskiarvoja.

    Voisihan sitä keskustella typerimmistäkin aiheista, kuin säästä, mutten tähän hätään keksinyt.

    Kyllähän tilastoihin ja keskiarvoihin voi luottaa kun puhutaan menneestä ajasta mutta se ei välttämättä ole faktaa kun suunnitellaan esim. viikon golflomaa.

    Yleensä nuo muutaman päivän ennusteet yllämaituissa linkeissä ovat hyvinkin paikkansa pitäviä mutta tuo iso Atlannin lätäkkö tuossa Portugalin ja Espanjan läheisyydessä saattaa tehdä hyvinkin nopeita muutoksia säässä.Lämpötilojen ka. on huomattavasti varmempi fakta kuin sateen tai paisteen ennustaminen.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    Thaimaassa näyttää olevan tällä viikolla 30-31 astetta. 3 viikon päästä ollaan siellä, silloin pitäisi olla n. 29 astetta (yöllä 24 astetta ja merivesi 27).

    dog

    Onko tammikuussakin samanlaista, pelailen siellä silloin pari viikkoa.

    Tammikuussa on melkein samanlaista; päivällä 32, yöllä alin 21 ja merivesi 28.

    Phuketissa syyskuun sademäärä on 400mm/kk ja Joulukuussa noin 50 mm/kk. Lämpötilat ovat keskiarvojenkin mukaan kuten kerroit. Sateen mittasuhteet kertovat jo puolestaan.

    Kaleville: Portossa joulukuun sademäärä on noin 170mm/kk kun taasen niemimaan toisella puolella Alicantessa vastaava luku on 25mm/kk.

    Millimetrit eivä kaikkea kerro. Kertoisiko se edes jotain suhdetta sadepäivien/peräkkäisten sadepäivien todennäköisyydestä.

    Totta turiset noista keskiarvoista.Joulu-tammikuu on niiden valossa sateisinta aikaa täällä mutta, mutta onneksi ne ovat vain lukuja jotka eivät aina toteudu koska talvet ovat hyvin erilaisia.Monina talvina Algarve esim. saa huomattavasti enemmän vettä kuin Porton seutu vaikka keskiarvot kertovat päinvastoin ja kenttiä suljetaan huomattavasti hanakammin kuin Porton seudulla jota minun 12 vuoden oleskelu aikanani on tapahtunut täällä vain yhtenä talvena.Tällä hetkellä +20 astetta,aurinko paistaa ja ennusteet lupaavat samaa kymmeneksi seuraavaksi päiväksi.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    Otit keskeisen asian esille. Kuinka alueelle tyypilliset sateet häiritsevät golfausta. Ovatko alueelle tyypillisiä lyhyet ja vetiset kuurot. Kuinka herkästi vesi vaikuttaa kentän pelattavuuteen. Myrskyääkö sateiden aikaan jne.

    Oleellista kait olisi, että sateen vuoksi ei tulisi ’rokulipäiviä’ jos kerran golfaamaan on lähdetty.

    #641209 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nyt kun taalla meillakin on golf-saat jo viilenneet ja kosteata on, niin kaksi peukkua pystyyn! Mina nimittain tykkaan pelata viileassa ja kosteassa. Ok, rollit on menneen kesan vesia, mutta kentat on tyhjia ja kun on hyvat varusteet, niin kentalla viihtyy.

    Eilen pelasin mm minulle uuden kentan sellasessa sumussa, etta vain par3:sten tee-boxeilta nakyi lippu. Hauskaa oli silti eika ollut ruuhkaa. Sama homma tanaan. Reilu +10 lampoa, yolla oli ripsinyt ja kierros ihan yksin. Ja major-kentalla. Marraskuu on mun kuu 🙂

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Golfsäät matkakohteessa

Etusivu Foorumit Matkailu Golfsäät matkakohteessa