23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Golfosake

Etusivu Foorumit Yleistä Golfosake

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #187685 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    JHu

    Kysyn Voiko golfia harrastaa ilman golfosaketta. Olisin kiinnostunut aloittamaan golfin pelaamisen jopa kilpailumielessä. Onko mahdollista harrastaa golfia pelkästään jos kuuluu johonkin seuraan ja maksaa seuran jäsenmaksun. Tietenkin pitää olla suoritettu etikettikoulutus ja maksaa aina se greenfee.

    #484742 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    JHu kirjoitti: (15.11.2006 21:40:21)
    Onko mahdollista harrastaa golfia pelkästään jos kuuluu johonkin seuraan ja maksaa seuran jäsenmaksun.

    On.

    (Ensin tietenkin on suoritettava greencard-kursi/-koe)

    #484743 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Likimain 1/3 suomalaista golf’in harrastajista pelaa juuri tuollaisilla järjestelyillä. Siis on suorittanut greencard-kokeen jollain kurssilla sekä liittynyt jonkun golfseuran jäseneksi. Seurasta saa jäsenkortin eli tasoituskortin ja sitä näyttämällä pääsee pelaamaan kaikille kentille. Alkuunsa, jos HCP on aloittajan 54, saattaa olla joillain kentillä rajoituksia, esim. max HCP 36.

    Kannattaa seurailla näitä foorumeita ja vaikka kysellä keväällä kentiltä edullisia pelimahdollisuuksia. Suosittelisin alkuun greenfee-pelaamista, 10-kortteja, tai vaikkapa pelioikeuden vuokrausta. Osakkeen hankintaakin voi jatkossa harkita, kunhan aluksi perehtyy lajiin ja sen myötä erilaisiin pelimahdollisuuksiin.

    Tervetuloa hienon harrastuksen pariin.

    #484744 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos olet vasta aloittamassa golfia, ei voi suositella osakkeen ostamista tai edes pelioikeuden vuokraamista. Kannattaa liittyä jäseneksi johonkin seuraan (ihan mikä tahansa käy… edullisin on tässä tapauksessa yhtä hyvä kuin kalliimmat vaihtoehdotkin).

    Edullisinta pelaaminen on pelilippuja ja kenttien greenfee-tarjouksia hyödyntäen, tai vaikkapa supergolfin (http://www.supergolf.fi) pelioikeuksilla.

    Kun nyt menit antamaan pahalle pikkusormesi, tee se sitten pienin kustannuksin 😉

    #484745 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Toki voi ilman osaketta harastaa ja hyvinkin.

    Tosin tällä hetkellä joidenkin kenttien osakkeitta saa pörssistä todella edullisesti että jos jokin tuollainen kenttä on lähellä niin osakkeen hankinta on mielestäni melko kannattavaa kokonaisuudessaan.

    #484746 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Taitaa olla kyllä niin, että vain harvoille kentille Etelä-Suomessa pääsee pelaamaan ILMAN ISÄNTÄÄ, jos tasoitus on enemmän kuin 36. Kotiseurasi kentälle pääset aina, mutta jos kotiseurasi on Savossa ja itse asut Uudellamaalla, tulee kai harvemmin käytyä Savossa pelaamassa. Liity siis asuinapaikkakuntasi seuraan, mikäli se on mahdollista ilman pelioikeuden vuokraamista tai ostoa. Tai sitten jos tiedossasi on pelioikeutta hallitseva isäntä, joka kutsuu lähikentälle seurakseen niin mitään ongelmaa ei ole.

    #484747 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Paljon ja hyödyllisiä vinkkejä on jo tullutkin, tässä pari lisää.

    Jotkut seurat (mm. Vihti Golf, Suur-Helsingin Golf, Meri-Teijo) tarjoavat jäsenyyttä yhdessä tietyn pelipaketin kanssa. Näistä käytetään joskus nimitystä 10-kortti, joka tarkoittaa 10 kierroksen pelioikeutta. Pakettien löytäminen on pikkaisen työlästä, koska tietääkseni mikään taho ei ylläpidä kattavaa listaa niistä seuroista, jotka tällaisia palveluja tarjoavat. Tietoa löytyy seurojen kotisivuilta.

    Ballmarkerin kommentti tuosta tasoitusrajasta on varsin olennainen, koska useimmat kentät ovat aika nihkeitä päästämään vieraspelaajia kentälleen ilman alle 36 tasoitusta. Hiljaisena aikana pääsee toki helpommin, eli jos on mahdollisuus pelata arkena keskellä päivää, niin homma helpottuu.

    Golfpisteen sivustolta löytyvät myös yhteydet eri seuroihin (klikkaa vaikkapa tästä: seurat) ja niiden sivuilta löydät lisää tietoja siitä, millaisin ehdoin seuraan voi liittyä.

    Asuinpaikkasi ei mistään ilmene, joten seuraava vinkki voi mennä ihan ohi, mutta pk-seudulla on myös mahdollista aloitella lajia (sopivan peruskurssin jälkeen) pelaamalla Luukissa (Suur-Helsingin Golf) maanantaisin ilman tasoituskorttia ja Lövkulla Golfissa (Kehä III ja Turuntien risteyksen länsipuolella) milloin vain ilman mitään korttivaatimuksia. Myös Master Golfissa on jokin pieni par3-kenttä, joka käsittääkseni on avoin kaikille. Sitten kun taidot karttuvat ja tasoituksen pudottaminen sinne alle 36:n alkaa olla realistista, voi harkita liittymistä jonnekin kauempanakin olevaan seuraan (nk. etä- tai kaukojäsenyys) ja ostaa soveltuville kentille pelilippuja vaikkapa tämän sivuston Pörssistä, ellei siis halua vuokrata pelioikeutta, jolloin jäsenyys ko. seurassa on myös hyvä vaihtoehto.

    Helpompaa on lähteä mukaan, jos tunnet jonkun joka jo pelaa. Häneltä saat lisää vinkkejä ja täältä voi aina kysellä, tyhmiäkin.

    Lopuksi varoituksen sana: golf voi viedä mennessään…..

    #484748 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfharrastuksen Suomessa voi karkeasti jaotella seuraavalla tavalla:

    Vaihe 1:
    Kokeileminen. Harjoitusalueilla ja monilla harjoituskentillä (par-3 kentät) voi pelata ilma minkäänlaista korttia, jäsenyyttä tai muuta. Kierrosmaksut vaihtelevat 10-25 euron välillä. Harjoitusalueilla eli rangeilla saa vitosella jo aika paljon palloja.

    Vaihe2:
    Green card ja jäsenyys golfseuraan. Golfkurssilta tai golfammattilaisen yksityistunnilta hankitun green cardin jälkeen voi liittyä golfseuraan jäseneksi. Useilla kentillä jäsenyyteen vaaditaan pelioikeuden hallinta joko osakkeen omistuksen tai vuokrauksen kautta. Yhä enemmän on kuitenkin tarjolla vaihtoehtoja joihin voi liittyä jäseneksi sitoumuksetta. Jäsenmaksut vaihtelevat 50-150 euron välillä.
    Suomessa käytännössä kaikki golfkentät ovat avoimia vieraspelaajille. Eli minkä tahansa golfseuran jäsen voi maksamalla kierrosmaksun tulla pelaamaan. Aika- ja tasoitusrajoituksia kuitenkin käytetään etenkin ruuhkaisilla kentillä usein.
    Pelaamaan kuitenkin pääsee helposti ja edullisestikin. Vaihtohtoja on green feen maksaminen, pelilippujen käyttö, erilaiset sarjakortit yms. Yhden kierroksen hinta vaihtelee 15-85 euron välillä.

    Vaihe3:
    Pelioikeuden vuokraaminen. Kun kierrosmäärät ylittävät 20 vuotuisen kierroksen, kannattaa harkita pelioikeuden vuokraamista. Vuokrattuasi pelioikeuden, saat käytännössä kyseiseksi pelikaudeksi vastaavat pelimahdollisuudet kuin osakas. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pääset pelaamaan käytännössä koska tahansa ja kuinka usein tahansa. Pelioikeuksien kausivuokrat vaihtelevat 500-1200 euron välillä riippuen kenttien maineesta, sijainnista, määrästä, laadusta jne.

    Vaihe4:
    Osakkeen osto. Osakkeen hankinta on tarkoituksenmukaista kun olet löytänyt kentän jolla haluat säännöllisesti vuodesta toiseen pelata. Osakkeen hoitovastikkeen ja kausivuokran välinen ero ei useinkaan ole kovin merkittävä.

    Edällä kuvattujen vaihtoehtojen lisäksi on olemassa muutamia yhdistyspohjaisia kenttiä. Mutta jos eivät vanhempasi kuulu tällaiseen yhdistykseen, et tule sinäkään kuulumaan. Joten näillä kentillä voit vain vierailla maksamalla kulloinkin voimassa olevan green feen.

    Golfin aloittaminen on varmasti elämäsi paras päätös. Alkuun pääsee parhaiten ammattilaisen avustuksella. Suomessa on keskimäärin tasokasta opetusta tarjolla. Alussa on toki apua myös lajia pidempään harrastaneen neuvoista, kunhan ne eivät liity lyöntitekniikkaan millään tavalla. Luonnollisesti myös tältä palstalta saa neuvoja moneen asiaan, vaikka ei haluaisikaan.

    Tervetuloa lajin pariin!

    #484749 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (16.11.2006 9:25:18)
    Ballmarkerin kommentti tuosta tasoitusrajasta on varsin olennainen, koska useimmat kentät ovat aika nihkeitä päästämään vieraspelaajia kentälleen ilman alle 36 tasoitusta. Hiljaisena aikana pääsee toki helpommin, eli jos on mahdollisuus pelata arkena keskellä päivää, niin homma helpottuu.

    Juu, tuon tasoitusrajan otin kyllä huomioon mainostaessani tuota Supergolfia, sillä sen pelioikeuksilla händäri 54 riittää.
    Pelilippuja käyttäessä saattaa kenttäkohtaisia tasoitusrajoituksia olla, mutta harvakseltaan.

    #484750 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (16.11.2006 9:25:18)
    Asuinpaikkasi ei mistään ilmene, joten seuraava vinkki voi mennä ihan ohi, mutta pk-seudulla on myös mahdollista aloitella lajia (sopivan peruskurssin jälkeen) pelaamalla Luukissa (Suur-Helsingin Golf) maanantaisin ilman tasoituskorttia ja Lövkulla Golfissa (Kehä III ja Turuntien risteyksen länsipuolella) milloin vain ilman mitään korttivaatimuksia. Myös Master Golfissa on jokin pieni par3-kenttä, joka käsittääkseni on avoin kaikille.

    Lisäksi perjantaisin pääsee SHG:n Lakistoon ilman tasoituskorttia tai greencardia. Vihti Golfiin pääsee pelkällä Green Cardilla pelaamaan ja tietenkin Paloheinään ilman mitään vaatimuksia.

    #484751 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    januz kirjoitti: (16.11.2006 10:34:25)

    Lisäksi perjantaisin pääsee SHG:n Lakistoon ilman tasoituskorttia tai greencardia. Vihti Golfiin pääsee pelkällä Green Cardilla pelaamaan ja tietenkin Paloheinään ilman mitään vaatimuksia.

    Lakistoon vaadittiin tänä(kin) kesänä perjantaisin Green Card, muttei tasoituskorttia.

    #484752 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (16.11.2006 10:53:58)
    Lakistoon vaadittiin tänä(kin) kesänä perjantaisin Green Card, muttei tasoituskorttia.

    OK, muistelin vaan että perjantaisin sinnekin aloittelijat pääsivät. Tosin tätä perjantaita ei paljoa mainosteta, tuo Luukin Musta Maanantai tunnetaan aika paljon laajemmin.

    #484753 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    januz kirjoitti: (16.11.2006 10:59:46)
    Tosin tätä perjantaita ei paljoa mainosteta, tuo Luukin Musta Maanantai tunnetaan aika paljon laajemmin.

    Joo, niille viikonpäiville on minullakin nimet:

    Musta Maanantai
    Tuskien Tiistai
    Kurja Keskiviikko
    Totinen Torstai
    Paska Perjantai
    Lievästi Vituttaa -Lauantai
    Sikahuono Sunnuntai

    Kuulostaako tutulta vai olenko turhan pessimistinen …?

    #484754 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (16.11.2006 12:19:54)

    januz kirjoitti: (16.11.2006 10:59:46)
    Tosin tätä perjantaita ei paljoa mainosteta, tuo Luukin Musta Maanantai tunnetaan aika paljon laajemmin.

    Joo, niille viikonpäiville on minullakin nimet:

    Musta Maanantai
    Tuskien Tiistai
    Kurja Keskiviikko
    Totinen Torstai
    Paska Perjantai
    Lievästi Vituttaa -Lauantai
    Sikahuono Sunnuntai

    Kuulostaako tutulta vai olenko turhan pessimistinen …?

    Tutulta kuulostaa seuraavat 6kk…

    #484755 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    JHu

    Kiitokset vaan kaverit opastuksesta. Vaikuttaa siltä että Kontiolahden kenttä saa ensi kesänä ainakin yhden uuden harrastajan.
    terv. JHu

    #484756 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuluvana vuonna Karelia Golfissa näyttää olleen jäsenmaksu aikuisille 155 euroa ja opiskelijoille 80 euroa. Greenfee on aikuisille arkisin 40 euroa ja viikonloppuisin 45 euroa, opiskelijoille 20 euroa. Pelikausimaksu on 475 euroa.

    Jos olet aikuinen mutta et ole opiskelija, sinun kannattaa maksaa pelikausimaksu eikä pelata greenfeellä, jos aiot pelata enemmän kuin 15 kierrosta kauden aikana. Jos pelaat viikonloppuisin, kierrosmäärä putoaa vielä tuosta 15:sta. Vähemmillä kierroksilla greenfee tulee edullisemmaksi.

    Jos olet opiskelija, sinun kannattaa maksaa pelikausimaksu eikä pelata greenfeellä, jos aiot pelata enemmän kuin 28 kierrosta kauden aikana (edellyttäen, että hinnat ovat ensi vuonna samat kuin tänä vuonna). Jos kierroksia on vähemmän, greenfee on edullisempi.

    Tästä huomaat, että kannattaa miettiä jo etukäteen, kuinka usein sinulla on mahdollisuus pelata ja kuinka monta kierrosta todennäköisesti tulet pelaamaan. Kausi kestää niillä leveysasteilla säävarauksella toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Golfosake

Etusivu Foorumit Yleistä Golfosake