23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Golfopettajan palkka

Etusivu Foorumit Yleistä Golfopettajan palkka

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • RVO

    Hämmästyttää golfopettajien ammattitaito ainakin palkan perusteella. Suomessa normaali opettajan tuntipalkka on 20-30 €/t, mutta golfopettaja ottaa jopa 60 € /t (Annila). Jos tällä tuntipalkalla ei saa opilasta oppimaan, niin johan on kumma.

    Golfopettajan täyttyy elää talvikin.

    Nimetön

    Kuka se maksaa normaaliopettajan sivukulut eli ns.työnantajamaksut.Kuka se maksaa yrittäjän eli golfopettajan vastaavat sivukulut.Juristin tuntiveloitus on muuten 150-300 euroa.

    Aiheesta on taidettu keskustella täällä aikaisemminkin…

    Itse koen kuitenkin, että pron tunteihin kannattaa ehdottomasti satsata, sillä turhaan kierrän kentällä ja tuskailen, kun peli ei kulje ja vielä maksan siitä.

    Mieluiten otan tunnin pari prolta, jos hän pystyy auttamaan minua ja pystyy korjaamaan virheeni, joita en itse osaa korjata. Näin voin taas nauttia seuraavista kierroksista, kun joku asia loksahtaa paikalleen :o).

    Toisaalta pitää myös huomioida, että tuskinpa oppilaita on prolla jatkuvana virtana ja kausi on lyhyt. Eli mikäli meinaa siinä ammatissa leipänsä tienata ja ehkä vähän särvintäkin siihen leivän päälle saada, on pronkin hinnoiteltava tuntinsa sen mukaisesti. Joskus edes pro ei itse määrää hintoja, vaan kyseinen seura päättää hinnoista????

    Pitää myös muistaa, ettei se pro ole mikään taikuri, joka yhden tunnin aikana saa IHmeitä aikaan :o), vaan prolta saat vinkit ja ohjeet harjoittelua varten ja jotta jotain kehitystä aikuisten oikeasti tapahtuisi, se vaatii sitkeää työtä ja toistoja, toistoja, toistoja….. Pro ei voi tätä tehdä kenenkään puolesta :o).

    Nimimerkki aloittelija, joka tarvitsisi jälleen kerran pron ’tukistusta’ :o).

    Joopa joo!

    Kyllä se pro on yleisimmin yksityisyrittäjä ja hoitelee omat sivukulunsa siitä tuntihinnasta jotta ei siitä julmia jää käteen.

    Toisekseen se oman taidon hankkiminenkaan ei ole ollut ilmaista.

    Jos hyvä Pro ottaa alle 70 eeroa tunti on se kohtuullista. P.S. tela-alustainen kaivinkone drammerilla 75 ekee tunti+Alv

    Kesääääääääää Lisääääääää!

    ts

    Lyhyt talouden oppitunti:

    60 euron veloitus vastaa noin 30 euron palkkaa tosin sillä erolla, että pro ei pääse laskuttamaan 8h jokaisesta arkipäivästä läpi vuoden. Eli jos tuon hintaisia yksityistunteja pitämällä yrittäisi hommaa pyörittää lienee lopullinen palkka tuolla 3-5 euron paikkeilla.

    juuri näin ts. ootetaas mitä Onni sanoo

    RVO

    Tyttäreni aloitti viime syksynä pianotunnit. Yksityisopettaja, 5 vuotta Sibelius-Akatemiassa opiskellut, veloitti 28 €/ 45 min. Ei kuulemma tule palkkaa muilta kuin oppilailta. Eikä kesällä mitään.

    Tosin hänen ei ole tarvinnut sijoittaa telaketjuihin.

    ts

    Hei tollahan pääsee jo liki 10 000 mummonmarkan kuukausituloihin, bruttona. Siis jos saa tehdä kotona ilman mitään kuluja.

    Jostain kumman syystä tää juttu jäi vaivaamaan :o) ja tein pieniä laskutoimituksia…

    Tyttäresi käy soittotunneilla todennäköisesti SÄÄNNÖLLISESTI kerran viikossa ja tunteja tulee siis vuoden aikana nelisenkymmentä? 52 vkoa – kesän 12 vkoa eli maksat siis vuoden aikana soittotunneista opettajalle 40 x 28 € = 1.120 €/vuosi.

    Todennäköisesti opettajalla on 4 oppilasta päivässä viitenä päivänä viikossa eli siis 20 oppilasta viikossa – eikö? Pikaisella laskutoimituksella tästä tulee siis vuosiansioiksi noin 22.400 €/vuosi eli mummonmarkoissa yli 10.000 kuukaudessa.

    Opettajalla on siis ’säännölliset’ tulot – montako kertaa vuodessa sinä käyt pron tunnilla? Veikkaan, että keskiverto golfari ei ota kovin montaa pron tuntia kauden aikana – eikä varsinkaan talvella, joten kyllä siinä saa aika lailla huhkia, jotta moisen oppilasmäärän saisi kasaan.

    Itse maksan oman tyttäreni ’harrastuksista’ noin 2.500 €/vuosi, joten siinä konkursissa ei muutama pron tunti enää tunnu missään :o)))).

    Ei muutakuin vero toimistoon utelemaan mitä tienaavat. Sieltä luulisi selviävän, jos niin paljon kiinostaa mitä tienaavat.

    Nimetön

    Just, verotoimistostahan se varmaan selviää mitä golfpro tienaa 🙂

    Eiköhän maksu lähes aina tapahdu käteisellä ja tuskin kukaan pro on niin kuuliainen, että ilmoittaa kaikki saamansa setelit verottajalle. Kuinka moni on maksanut pron tunnin pankkikortilla tms?

    Luultavasti tienestihaarukka pron ammatissa on melkoinen eli arvostetuimmat/parhaat tienaavat eniten ja heillä riittää kohtalaisesti opetustyötä talvellakin?

    Nimetön

    Eikös Suomessa viikottainen työaika ole 37.5 tuntia. 30 egee käteen x 37.5 = 1125 egee per viikko.

    Se että pro:lla ei ole kahdeksaa oppilasta viikossa tai töitä talvella ’beats me’. Tehköön jotain muuta leipänsä eteen. Timpuri maksaa 30 egee tunti (virolainen vain 15 egee tunti) ja se tekee töitä 8h paivässä. Ei se valita että taytyy saada 60 egee jotta talvella ei tarvis tehdä töitä.

    Hintaha määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Enemmän kuin 60 euron tunti veloitus minua häiritsee hintojen yhdenmukaisuus – kartellin makua. Suomen lisäkuluille, markkinoiden kehittämättömyydelle ja sille että pron homma on useimmille sivutoimista ei voi hirveästi mitään yksittäinen ihminen tehdä. Klubit ja RY:t tosin voisivat kantaa kortensa kekoon jäsentnsä pulesta ja vaatia jotain kohtuullisuutta. Itse uskon että jos opetus volyymit nousisivat halvempien hintojen johdosta niin ainakin ahkerimmat prot sais kerättyä enemmä rahaa (joskin töitä varmaan täytyisi tehdä enemmän)

    Todettakoon että itse olen kehittänyt tässä konseptin jossa maksan Australilaiselle ’AAA luokan’ pro:lleni jolla on asia tourilta mitallisijoituksia 35-40 egee tunti. Ja kun sitä ei voi joka kuukausi nähdä niin ei muuta kuin video postin tai netin kautta niin homma hoituu. Sitten vielä sama PC ohjelma käyttöön niin kommentitkin saa takaisin ymmärrettävässä muodossa joita vois sitten talvi-iltoina kelata.

    Nimetön

    Kentillä yleensä jäsenten protunti lienee noin 40 euroa per 50 minuuttia.Huomioitavaa on ,että tämä hinta pitää sisällään myös arvonlisäveron 22 prosenttia.Lisäksi prot joutuvat myös maksamaan korvauksen kenttäyhtiölle,jotta voivat yhtiön harjoitusalueilla tätä yritystoimintaa harjoittaa.Ottaen huomioon kaikki sivukulut.Myös eläkemaksut,vakuutukset jne.Tuntipalkaksi ei paljon yli 20 euron jää.Parturikin ottaa 20 euroa ja homma kestää alle varttitunnin.

    ottaa golftunteja

    Nimetön

    Joo. Suunnilleen tollaista mutta analysoijana aina sama heppu

    Nimetön

    Eniten tässä hämmästyttää se, ettei golfin parissa työskentelevä saisi ansaita edes jokapäiväistä leipäänsä. Taannottain joku päivitteli, että kahvikupillinen maksaa peräti 1,5 euroa ja nyt päivitellään 30 euron tuntipalkkaa opettavalle prolle. Eihän se ole yhtään mitään, ainakin hyvästä opetuksesta se on jopa liian vähän.

    Tikrut ym. kaverit saavat kuitenkin mielestänne tienata vaikka satoja miljoonia, mutta sekö on eri asia?

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Golfopettajan palkka

Etusivu Foorumit Yleistä Golfopettajan palkka