9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Golfmessut

Etusivu Foorumit Välineet Golfmessut

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Messuilla tuli juuri käytyä.

  Mailojen vertailun ohella tuli vertailtua osastojen palvelua.

  Wilson. Arvosana 10-.

  Ehdottomasti parasta palvelua. Jo jonottaessa käytin kysymässä: kuinka voin auttaa? Testattavat välineet löytyivät sujuvasti, ja lyömisen aikana kyseltiin fiiliksiä ja jopa kehaistiin kun tuli hyvä lyönti. Jäi todella mukava maku, varsinkin kun olin juuri käynyt Taylor Maden osastolla… Wilsonin mailoja tulee olemaan ostoslistalla tulevana kautena.

  Callaway 8,5

  Mukavan oloinen kaveri (kuulemma Golf Centerin palkkalistoilla) jutteli ystävällisesti ja antoi ripeästi testattavat välineet. Ei kuitenkaan lyömisen aikana antanut palautetta. Perushyvää palvelua.

  Ping. 7

  Pientä jonoa oli. Kun lyöntipaikka vapautui, ei kukaan ollut kysellyt, millä mailalla haluaisin lyödä. Pakittelin vähän, ja sain sitten pyytämällä haluamani mailan. Lyönnin aikana ei mitään seurantaa. Eli palvelutaso aika basic.

  TaylorMade, arvosana 0.

  Pieni jonotus, joku kova pelimies veteli edessäni huikeita draiveja, ja sai koko ajan palautetta ja analyysiä osaton työntekijältä.
  Minun vuoroni, Draiveri käteen. Joo, olihan minulla ailahtelua osumissa, talvitauon jälkeen, keskitason klubigolfaajana. Silti minulle hyvin vaivautunut olo, kun osaston kaksi työntekijää vähän silmiään pyöritellen seurasivat lyömistäni Ilmeisesti kontrasti edelliseen lyöjään oli heidän mielestään liian suuri. Kahdesti yritin kysyä (siinä oli trackman tai vastaava) kun osa osumista oli vähän huonompia että osuuko kantaan tms. Ei vaivauduttu vastaamaan mitään. Hetken aikaa sain lyödä, ja sitten toinen kavaereista sanoi: täällä on takana jonoa, onko mahdollista jo lopettaa?!!

  PÖYRISTYTTÄVÄÄ. Ensin tunsin suurta häpeän tunnetta, koska olin lyönyt ala-arvoisesti Taylor Maden osastolla, missä tämän upean brandin uutusmailat säihkyivät kiiltävän kirkkaana. Turmelinko uljaan brandin ilmapiiriä?

  Käytyäni wilsonin mukavalla standilla, ajatukseni muuttuivat. Olen kuitenkin pelannut golfia yli 20 vuotta (hcp n. 15-20), eikä minun tarvitsisi jännittää kuinka hyvin lyöntini kulkee palveluntarjoajan vieraana. Olen maksava asiakas, (ehkä jopa maksavampi kuin edelläni lyönyt nuori mies), ja kyllä minun kuuluu saada asiallista ja yhdenvertaista palvelua palveluntarjoajalta minun osaamistasostani riippumatta. Itse asiassa kuulun juuri siihen asiakassegmenttiin, joka on valmis maksamaan toimivasta tuotteesta varsin paljon, jos koen saavani hyvää palvelua. Nyt on aivan varmaa, että meidän perheeseen (4 pelaajaa) ei osteta koskaan Taylor Maden tuotteita. Minulle ei ole mitään merkistystä olivatko kaverit Maahantuojan vai jälleenmyyjän leivissä. Hävetkää!

  Uno

  Golfissa brändäys on mennyt yllätän pitkälle, en heti tunnista muista lajeista samaa.
  Esim. Pro v1 pallot. Onko tenninpallojen merkillá samaa merkitystä tai jääkiekolla jne.
  Sama tennis-, padel-, tai jääkiekkomailojen vuosikerroilla, toki jäykkyys huomioidaan, mutta vuosikertaväri.

  Voin varmuudella sanoa, Wilsonin mailoilla saat vähintään yhtä hyvät tuloksia kuin Taylormadella.
  Eutuna on vielä, että rahaa jää käytettäksi muuhunkin.

  Vaikka bemarin, mersun tai audin hankintaan, että pääsee golfkentän parkkipaikalla automerkillä nimettyin parkkiruutuihin.
  Jos on useille kentille pelioikeus/lippuja, niin autotallista valitsee oikean saapumisvälineen.

  Ketjun avaajalla ihan samanlaisia kokemuksia golfmessuilta kuin viime vuonna tässä ketjussa:

  ”Sitten valmistajista PING, mailoihin ei saanut koskea tai kokeilla vapaasti, esittelijänä ollut nainen ei edes tervehtinyt tai tarjonnut vuoroa kokeilulle. Harvoin on noin tympeää palvelua missään.”

  http://www.golfpiste.com/forum/aihe/golfcenterin-kasittamaton-megademo/

  Voin kertoa että golfmessut Suomessa ovat melko turhat, pelkkä myyntitapahtuma, eikä edes kovin kummoinen sellainen. Vertautuu johonkin pieneen kirpputoritapahtumaan. Toista se on Orlandon golfmessuilla, kokoluokka on ihan eri ja tuotteisiin saa tutustua kaikessa rauhassa ja ajan kanssa.

  Mieleen jäi kun aikoinaan Golfcenter Tapiolassa testailtiin mailoja, niin hyvin tunnettu mailojen fittaaja totesi että PING-mailoja myydään vain ”hyväuskoisille hölmöille” joilla on ”lompakko auki”. Siksi heilläkin kyseinen merkki on myymälän nurkkaosastolla ja niitä myydään vain sellaisille jotka sitä nimenomaan haluavat. Eli rahat pois.

  Taylormaden maahantuonti vie nykyään näemmä Tampereelle. Ylimielisempää palvelua saa vain Titleistin maahantuojalta, joka tekee Suomessa vuoden tilin myytyään pari draiveria (ovh. 700. euroa).

  Wilsonilla on rehti palvelu, koska pörssiyritys. Muut on sitten näitä yhden miehen tai naisen maahantuonteja. Orlandon messuilla muuten naurettiin kovaan ääneen kun kerroin että esim. PING-maahantuonti Suomessa on yhden naisen touhua…

  ”Orlandon messuilla muuten naurettiin kovaan ääneen kun kerroin että esim. PING-maahantuonti Suomessa on yhden naisen touhua…”

  Minulle ei oikein tuo hjumor avautunut. Kerro minullekin, mikä niin naurattaa siinä, että maahantuonti on yhden naisen touhua. Otetaan huomioon, että Ping on itsekin Solheimin perheyritys. Sitä paitsi ainakin minun mailani ovat tulleet suoraan Englannista myymälään, Englannissa ne ennen lähetystä ”räätälöidään”, eli valitaan oikeat varret, lavat ja gripit.

  Vai että perheyritys, onhan golfliittokin Suomen suurin ”perheyyritys”? *huumoria* Sinun mailasi on oikeasti valmistettu Kiinassa, kestätkö totuutta?

  Vai että on mailat tehty Kiinassa, tuliko yllätyksenä jollekin?

  Golfseppo: ”Vai että perheyritys,”

  Today, PING (which operates as a subsidiary of Karsten Manufacturing Corporation) remains a family-owned business with John K. Solheim, grandson of Karsten, serving as President and Karsten’s son John A. Solheim serving as CEO.

  Golfseppo: ”Sinun mailasi on oikeasti valmistettu Kiinassa, kestätkö totuutta?”

  Ei kai kukaan ole väittänytkään, että valmistus olisi perheen autotallissa. Samalla tavoin iPhoneni on valmistettu (tai ainakin kokoonpantu) Kiinassa tai jossain muualla kuin USA:ssa. Ei kai tässä mitään uutta ”totuutta” ole?

  Kiina on ollut reilusti yli 20 vuuotta planeetta maan suurin golf väline valmistaja(lisenssillä). Kait ne mailan osaa tehdä, vai onko niin että avaruuteen laukaistava raketti on helpompi valmistaa kuin maila? onhan kinukeilla kuussa liikkuva mönkijäkin.

  Sosiaalisen median puolella kaikki haukkuvat tämän vuoden golfmessuja, ovat kuulemma täysin ala-arvoiset. Golfliiton järjestämät, niin ei pitäisi olla yllätys kenellekään.

  tzo

  Olisin halunnut saada tuntumaa Takomo -mailohin, mutta eipä noi olleet tuolla.

  Golfmessuille yleisesti 1/5 arvosana – en keksi syytä miksi tulisin uudestaan. Koettakaas nyt miettiä koko konsepti uusiksi.

  EFC

  En ole tänä vuonna käynyt messuilla, eikä siis ole omakohtaista kokemusta, mutta aika moni niitä täällä arvostelee. Viime vuonna kävin ja silloin sain ainakin TM:n mailaesittelijöiltä asiallista palvelua. Ihan mielenkiinnosta kuulisin nyt miten tapahtumaa tulisi kehittää.

  Oli kyllä aika turhat messut. Kiva joo moikata muutamia tuttuja, mutta siinäpä se. Välineissä ei kummoisia diilejä kellään ja kenttien tarjoukset sai verkosta. Plussaa siitä että oli paljon väljempää kun viime vuonna :’D

  Ei jatkoon, sen jälkeen kun golfmessuille tuli uusi vetäjä (tai näin ainakin olin ymmärtävinään pari vuotta sitten), on ollut kyllä yhtä ajanhaaskausta käydä messuilla. Miten voi saada edes aikaan noin köykäisen tapahtuman. Paremman kokemuksen saa kun menee vähänkään isompaan golfliikkeeseen kiertämään. Vähän kummastuttaa miten tuollaista edes voidaan myydä messuina, kun on kyllä niin halvan oloinen puuhastelu.

  – Muutama näytteilleasettaja ja tavarat esillä ihan kuin kirpputorilla. Niin paljon porukkaa ja vähän nähtäävää että ihan pelkkää kaaosta, tuntuu että kaikki myymättä jääneet tuotteet tuotu alennukseen messuille hirveään sotkuun ja siinä kaikki mitä tarjolla.
  – Tilaa olisi vaikka kuinka, mutta käytännössä jos ei ole kiinnostunut matkoista, messuilla anti täysi nolla ruuhkautuneita demopaikkoja lukuunottamatta.

  Greenkeeperille ja muillekin tiedoksi, että Golfliitto ei järjestänyt messuja vaan oli yksi näytteilleasettajista.
  Messukeskus vastasi järjestelyistä ja myynneistä, mutta he eivät olisi järjestäneet messuja, jos liitto ei olisi ollut yksi näytteilleasettajista.
  ”Yhteistyökumppanina” liitto vastasi osittain messujen mainonnasta yleisölle.

  Monen vuoden tauon jälkeen kävin golfmessuilla. Tässä muutama oma huomio tapahtumasta.
  Tilaa oli runsaasti kaikkialla paitsi siellä missä maila valmistajat olivat. Valmistajat oli ahdettu todella ahtaaseen tilaan ja oli vaikea nähdä mailoja, sillä lyöntipaikkaa jonottajat olivat samassa tilassa. Muutamalla osastolla yritin katsoa uutuuksia, jotka loisti poissa olollaan. Paikallisessa klubitalolla on enemmän nähtävää kuin valmistajien osastoilla oli.
  Vaikea ymmärtää miksi kentät tuhlaavat varoja messuihin, ehkä joku voisi kertoa mitä hyötyä siitä saivat.
  Muutama kauppa oli paikalla, mutta touhu lähinnä kirpputori meininkiä. Kummankin kaupan huippu tarjous oli sama tuote ja sama hinta….
  Varmaan ihan kiva kohtaamispaikka alan ammattilaisille, mutta näin kävijän näkökulmasta katsottuna, nämä messut oli iso floppi.
  Taitaa mennä monta vuotta kunnes menen uudelleen.

  Golfliitto nyt kuitenkin oli messujen pääorganisaattori, ei siitä kiertelemällä mihinkään pääse. Aikaisemmin samaa virkaa hoiti nyt konkursissa oleva GoGolf.

  Kaikki tietävät että erilaiset messut Suomessa ovat alan ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma, jonka kohokohta on perjantai-iltana tapahtuva ”firman piikkiin” ryyppäminen. Lauantai-iltana sitten jatkot ja sunnuntaina standeilla on paljon krapulaa potevia.

  Maksavalle yleisölle harvemmin on mitään isoja kokemuksia tarjolla.

  Uno

  Sopiva range pääkaupunkiseudulta huhtikuussa, jossa olisi riittävästi parkkipaikkaa.

  Saisi myynnillisesti paremman tapahtuman sekä asiakkaille ilmaisen. Ns. Monimerkki Demopäivä, mutta isommassa mittakaavassa.

  Muutama ruokamyyntikoju, josta voi ostaa ruokaa.

  Tapahtuma avoinna
  La-su tai pelkästään la

  Huhtikuussa vesisateen riski on vielä vähäinen, kylmyyttä voi kaasulämmittimillä torjua.
  Tai myydään hanskoja.
  Toukokuussa aukeaa kentät, jolloin asiakkaita olisi vähemmän tapahtumassa.

  Idea ei ole omalaatuinen, mutta vähemmän ollut esillä.

  Muutaman prosentin alennuksella esim. Hanskoja ja muuta kuluvaa käyttöesinettä.

  Dj soittamaan musiikkia, mutta turhat jaarittelut pois.
  “Mikä on golfin tulevaisuus jne., kiinnostus vastauksiin ei ole merkittävää

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Golfmessut

Etusivu Foorumit Välineet Golfmessut