Aihe: Golfkenttä Kuuhun? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Golfkenttä Kuuhun?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkenttä Kuuhun?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182977 Ilmoita asiaton viesti

  Seurattuani jo tovin aikaa tämä palstan keskusteluja olen alkanut pohtia seuraavaa: jos ihmisen 1960-luvulla alkanut invaasio Kuuhun ei olisi jäänyt puolitiehen ja ihminen olisi oikeasti ja pysyvästi kyennyt valloittamaan kyseisen taivaankappaleen, olisiko Kuussa jo nyt golfkenttä? Ja jos olisi, 1) olisiko kenttä yhdistys- vai osakepohjainen? Jos se olisi osakepohjainen, maksettaisiinko osakkeista juuri nyt ylihintaa? 2) jos kenttäyhtiö olisi onnistunut houkuttelemaan kentän suunnittelijaksi kanadalaisen, esimerkiksi McBroomin, olisiko kentän vesiesteissä vettä? 3) pääsisikö green fee-pelaaja kentälle osakkeenomistajan mukana puoleen hintaan vai olisiko oikea alennus pienempi? 4) miten Kuussa suhtauduttaisiin mailojen, erityisesti kopiomailojen tilaamiseen internetistä? 5) miten kuussa suhtauduttaisiin kaukojäseniin? 6) ilmestyisikö Kuussa oma golflehti, ja jos ilmestyisi, olisiko se annettu Tarmion suvun kustantamaksi? 7) ja lopuksi, jos Kuun kentällä olisi klubiravintola, kehtaisiko ravintoloitsija pyytää kahvikupista 1,20 euroa. Jos kehtaisi, ryhtyisivätkö Kuun golffarit kapinaan?

  #357119 Ilmoita asiaton viesti

  Hmm…

  Hyviä kysymyksiä, mutta minua kiinnostaisi ennemminkin tietää kuinka monta sataa kilometriä Clubhouselaiset noissa olosuhteissa uskoisivat draivaavansa.

  Kuun painovoimahan on huteran muistini mukaan 1/8 maan painovoimasta, mutta siellähän ei ole ilmanvastusta lainkaan. Ja riippuu tietysti onko auringon vai varjon puolella. Lämpöeroahan taitaa olla tuolloin vaivaiset kolmannes kiloastetta. Voipi olla jopa puolisen kiloa. Pallon ominaisudet luulisivat vähäsen muuttuvan tuon lämpötilavaihdoksen seurauksena. Satakunta kilometriä sinne-tänne, kuitenkin mahtunee normaalin GP-pituushajontatoleranssin piiriin.

  Tosin en kyllä ajatellutkaan kuinka monta sataa kilometriä clubhouselaiset draivaavat, vaan kuinka monta sataa kilometriä clubhouselaiset uskoisivat draivaavansa. Toisaalta kaikkihan kylläkin ymmärtävät, että se on sama asia.

  #357120 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Iso ongelma on kaulusmalli. Lisäksi ruusupiikit vai teräspiikit? Voiko golfliitto ottaa kantaa?

  #357121 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tiedäpä tosta Kuusta, taitais noi vesiesteetkin jäätyä aika nopeasti. Ja väylienkin pitäis olla aika tolkuttoman mittaisia, paikalliset ’janoksetkin’ löis jotain tollaisia kahden kilometrin (?) draiveja.

  Mutta tosta tuli kiertotietä mieleen Fuller-niminen tiedemies/arkkitehti, joka just 60-luvulla kehitteli huimia visioita kokonaisten kaupunkien kattamisesta läpinäkyvillä kuvuilla. Kimmokkeen ideaansa ukko oli varmaan saanut mm. niihin aikoihin ajankohtaisista unelmista perustaa siirtokuntia muille planeetoille.

  Mutta jos kerran ei Kuuhun tai vaikka Nykkiin, kuten Fuller tosissaan kaavaili, niin miksei sitten edes tänne kylmään pohjoiseen. Kokonainen golfkenttä voitais kattaa tollaisella kuvulla ja kausi olis ympärivuotinen eikä tarvis kiroilla näitä pakkasia ja lumituiskuja, joille ei näytä nyt millään tulevan loppua!

  #357122 Ilmoita asiaton viesti

  Suurin ongelma olisi tietysti bunkkerihiekka jota Kuuhun olisi rahdatta tonneittain Maasta. Tai ehkä Marsista.

  Ja nyt asiaan: Koska kuussa ei ole ilmanvastusta olisi optimaalinen lofti draiverissa: 4,6,8,12,16,20,30,40 vai 50 astetta?

  Vastailkaa lahjattomat. Kerron sitten oikean vastauksen.

  #357123 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lainaus lehdestä ’Tähdet ja avaruus’, numero 5/98:

  ’Shepardilla oli mukanaan Kuussa golfmaila, jolla hän löi kaksi palloa. Hän väitti toisen pallon lentäneen ’maileja ja maileja ja maileja’, mutta myöhemmin hän arvioi sen lentäneen 200 – 400 metriä’.

  Eli tämäkin on jo kokeiltu yli 30 vuotta sitten Apollo 14-lennolla.

  Ja ihan kuten golfpisteessäkin, niin lyöntipituudet on ilmoittajan vastuulla, kuinka inhimillistä.

  #357124 Ilmoita asiaton viesti

  6) ilmestyisikö Kuussa oma golflehti, ja jos ilmestyisi, olisiko se annettu Tarmion suvun kustantamaksi?

  No ainakin sen pitäisi ilmestyä joka KUUkausi

  #357125 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Näyttäisi siltä Alan B. Shepard Jr. otti mulliganin käyttöön v. 1971 kuussa.

  ’Shepard, wanting to be the first golfer on the Moon. brought three golf balls that he planned to ’drive’ across the Moon’s surface. He strapped the head of a six iron to the bottom of a sampling instrument and told Mission Control to watch. According to NASA lore, the balls flew off into the distance and landed several kilometers away. In the lunar void, a golf ball hit at a speed of 200 km per hour at a 45 degrees angle would travel 1.9 km. But the truth is that Shepard buried the ball on the first swing. His second swing knocked the ball a few feet before it came to a dead stop. Mission Control, providing commentary, said that the shot was a slice. His last shot was more succesful, and the ball disappeared in a graceful arc in the direction of a crater. ’Miles and miles and miles,’ cried the triumphant Shepard. He left a ball for future golfers (see ’Astrotrash’ in the ’Environmental Issues’ section in the Introduction).

  To prevent falls, you may putt only with chippers. No lunar golfer’s bag would be complete without an ordinary putter and a dust wedge, a club for hitting the ball out of dust traps.

  The Shepard Driving Range lies near the landing platform in Plato Crater. Here you can drive luminescent golf balls to your heart’s content. Unlike the lunar golf range in Mont Blanc Resort, you can swing as you would on Earth. To keep you from falling, an elastic cable is hooked to the back of your moonsuit. You can aim at two crater pits 1.6 and 1.8 km away. After a half-hour session, it’s time to go look for the landing sites of the numbered and multicolored balls.’

  Carl Koppeschaar

  Lue lisää: Rules of Lunar Golf

  #357126 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mutta kuu olisi loistava paikka Kaukoille! Sinne voisi perustaa useita klubeja… harva Kauko kotikentällään käy, sijaitsi se sitten Pohjanmaalla tai – kuussa.

  Ja tämä kommentti sitten IHan hyväntahtoisella mielellä.

  #357127 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan sama mikä on oikea vastaus tänä vuonna, koska ensivuonna lofti, varsi tai vain väri on väärä ja uuden ajurin joutuu hommaamaan.

  #357128 Ilmoita asiaton viesti

  Luuleeks joku tosiaan, että kuuhun voitais rakentaa kenttä.

  Hei miettikää vähän

  #357129 Ilmoita asiaton viesti

  Ninpä. Varsinkan kun ei ole tietova pelaavatko LunarC&GC vierailevat kaukot paljon vaiko vaan vähän kunnolla. Täysin kuutamolla tämäkin seikka.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkenttä Kuuhun?