Aihe: Golfkenkien kestävyys - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Golfkenkien kestävyys

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkenkien kestävyys

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi, Kokeilin Niken (Gore-tex max) ja FootJoyn (Xdimesion Athletic) kenkiä ja molemmat tuntuivat jaloissa hyviltä. Mites on kestävyyden laita ? Onko kenkien välillä kestävyyseroja ? Voidaanko sanoa, että jotkut merkit kestävät paremmin kuin toiset ?

    Kyy

    Älä ainakaan adduja osta, tehdään nykyisin Kiinassa -> kestävyydessä ei ole kehumista.

    Niket tehään kans Kiinassa nykyään (halvimmat mallit ainakin)

    Oma jalkamallini sopii parhaiten Adduihin. Ei tarvitse sisäänajaa ja voi laittaa vaikka kahdelle peräkkäiselle kisakierrokselle suoraan paketista. Yksien Z Traction Tourien kanssa oli vedenpitävyysongelmia, mutta myyjältä sai 4 kk:n käytön jälkeen uudet takuuna. Uudet pelannu moitteettomasti ja kestävyys on todella hyvä. Ostin juuri Addun AD 75:set vähän ’kevyemmiksi’ kengiksi, kun aikoinaan tykästyin 3-5 vuotta vanhaan vastaavaan todella kevyeen kuivankelinmalliin. Uusien AD 75:sien vedenpitävyys tuli testattua viime viikonloppuna: Täysin vedenpitävät. Kestävyydestä ei ole vielä tietoa, mutta vanha malli ei ollut ainakaan sieltä kestävimmästä päästä. Usean vuoden oli kuitenkin yhdessä muiden kenkien kanssa käytössä. Loppuajan kylläkin melko rupisen näköiset, koska en hennonnut heivata roskikseen.

    Tähän mennessä kestävimmät kengät (yleiskestävyys ja vedenpitävyys) minulla ovat olleet kiistatta FootJoyn erimalliset kengät. Nykyisistä malleista eritoten Gel Fusionia on kehuttu todella paljon.

    Jos kenkien haluaa kestävän pitkään ja pelailee kohtuullisen määrän, niin kannattaa olla kahdet parit kenkiä ja yksiä kenkiä käyttää suunnilleen joka toinen kerta. Näin käytettynä kengät kestää absoluuttisesti kauemmin.

    Suurimman ongelman kenkien kestävyydessä ainakin minulle on tuottanut pohjan kiinnitys. Tosin painavana 115 kg, henkilönä kengät muutenkin joutuu rasitukselle. Kuitenkin kestävimmiksi on osoittautuneet mallit, joissa pohjan yläreuna tulee ylemmäksi kengän sivuun liimattuna esim. lenkkarimallin tyyliin. Löytyy myös siistimpiä(kenkämäisempiä) malleja meille mid. ikäisille.

    itsellä esim. FootJoy,Boss. Ylemmäs vedetyn pohjan etuna on myös aina parempi vedenpitävyys.

    Adidakset ovat jo sinällään lähes 100 -prosenttisen vedenpitäviä, mutta vein omat kaksi pariani lisäksi vielä suutarille joka käsitteli ne muutamaa euroa vastaan jollakin ihmerasvalla ja nyt voi kulkea vaikka lätäköissä. Nämä suutari/avaimentekijät operoivat yleensä suurten markettien yhteydessä.

    llk

    Hörhön neuvo kahdesta (tai useammasta) kenkäparista kannattaa jokaisen painaa mieleen. Itse aloin käyttää useampaa kenkäparia n. neljä vuotta sitten, ja oman kokemuksen perusteella uskallan väittää, että kenkien käyttöikä kasvaa vähintään kolmanneksella. Erityisesti kastumisen jälkeen on tärkeää, ettei samaa kenkäparia käytettäisi heti seuraavana päivänä. Jos jollain muilla on kokemusta aiheesta, niin mielellään kuulisiin.

    Pari kommenttia:

    1.Valmistusmaa/En usko että näillä merkkivalmistajilla on mitään suurempaa eroa siinä tuleeko tuote Suomesta vai Kiinasta.Materiaali on sama,lesti sama ja muutkin valmistusmenetelmät on valvottu teettäjän puolelta jotta lisenssin valmistukseen yleensä saa. Kuten myös tuotteen lopullinen laatu valvotaan valimistuttajan ehdoin.

    2.Kuten edellä mainittiin suutarin rasvaus,niin huolto on tärkein kenkien kestävyydelle.Kunnon kuivatus,ei liian nopea nahkalle (kahdet kengät) ja sen jälkeen nahkalle sopivaa rasvaa niin taas on notkeat ja vettähylkivät popot alla ja peli kulkee.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    JJP

    Olen kahden tai useamman golfkenkäparin kannalla.

    Ja huollot tapix.

    Itse talsin hieman kosteammilla kelillä FJ:n ns. lenkkareilla. Ja hieman paremmilla keleillä laitetaan ’lageerit’ Palmroth. Tosin noista jälkimmäisistä voi todeta että istuivat kyllä heti jalkaan, mutta aika näyttää….

    Ensimmäiset Adidaksen ’Bernhard Langer’ monot kestivät vuosikausia, tosin mukavuus noissa 80-luvun lopun teräspiikki-fakiiriversioissa ei ollut kehuttava. Muuta kokemusta AdiDasserin kengistä ei ole.

    Niken kengät (se toiseksi kallein malli) ostin viime vuonna alkukesästä, ja pelasin niilla n. 50 kierrosta, jonka jälkeen pohjat halki. Sama homma vaimokkeelle samaan aikaan ostetuissa kengissä, ja myös parilla kaverilla. No vein monot takaisin liikeeseen ja antoivat tilalle uudet TW goretexit.. ensimmäinen kierros niillä tänä vuonna ja helvetilliset rakot kuuden reiän jälkeen molemmissa kantäpäissä. Nyt rangekenkinä muokkantumassa.

    Ostin toisiksi kengiksi FootJoyn GX goret ja ne on istuivat heti alusta kuin hanska käteen, myös kestävyyttä ovat kehuneet.

    Nimetön

    Itselläni myös noi Niken Gore-texit…Koko viime kesän odotin ,että olisivat jalkaan muokkautuneet,muttai ei niin ei…Rakkoja jalkoihin ja nyt kantapäät kengistä rikki… Että näin ..

    Nimetön

    Heip’s

    Kannattaa kokeilla BITEn GOLF-SANDAALEJA.

    Toimivat joka säällä paksujen golfsukkien kanssa, eikä hiertymistä tai hiestä tietookaan. Ja ovat yllättävän lämpimät myös 0 C kelissä 🙂

    Terve,

    toistaiseksi mukavimmat kengät jotka mulla on ollut (on edelleen) ovat Addun Z tractionit tourit. Vaimoke osti eilen Eccon kengät joita kehui ensikierroksen jälkeen mukaviksi jopa paremmiksi kuin omat Z tractionit. Zetat ovlivat hänelläkin listan kärjessä ennen Eccoja. Kesän jälkeen tiedämme enemmän Eccojen kestävyydestä. Vaikka vaimoke omaa 4-5 paria kenkiä niin kyllä yhdet tai kahdet kulutetaan kesän aikana loppuun.

    Itse kävin viime viikolla testaamassa Oakleyn uusia golfkenkiä ja täytyy sanoa että tuntuivat todella mukavilta jalkaan. Mutta kauppakokeilun perusteella ei voi vielä sanoa mitään kestävyydestä/vedenpitävyydestä.

    Kaiken kaikkiaan olen tallustanut Adduilla, Nikeillä, Etoniceillä ja Futareilla. Enkä voi nostaa yhtään kestävyyden osalta toisten ohi.

    Muistakaa, aivan kuten joku jo mainitsi, niin kengien huolto on tärkeää, ei pelkästään nahan takia mutta myös ompeluun käytetyn lankan takia.

    Itselläni on kahdet klopot ja ajatelin ostaa kolmannet ja näitä käytän vuorotellen. Saa ainakin yksi pari ’hengittää’ ja levätä välillä koska ne väsyy jos käytetään jatkuvasti.

    TM2003, kerroin tämän rakkotarinan Niken TW-kengistä jenkkilässä proshopin kauppiaalle, sanoi että eihän niitä ole edes tarkoitettu kävelyyn vaan cart-golfiin… tarkemmin ajatellen niissä on kyllä kanta niin matala, että se lipsuu jatkuvasti ja aivan oletettavaa on että aiheuttaa kävellessä hiertymiä.. kiitos vaan Nikelle, eipä ole tästä ollut mitään mainitaa.

    Oakley kengät on varsin mielenkiintoisia, olin jo lähellä ostaa viime vuonna tuon nauhattoman overdrive-mallin, mutta jotenkin omassa jalassa tuntui kuin olisi kävellyt perunanpuolikas kengässä.. niin ja tosiaan onhan O:lta tullut uusi ’high-end’ Tuxedo-malli, hintaa vaatimattomat $400, ja O:n tuotteet tosiaan eivät ole yhtiön politiikan mukaan koskaan alennuksessa. Samalla rahalla saa jenkeistä neljä paria FootJoyn GX:iä..

    Mutta miten olisi Oakleyn uudet Elite Special Forces Assault bootsit..? Joskun mietin, että alkukeväästä ja loppusyksystä voisi kokeilla maihinnousukenkiä, vedenpitävät, lämpimät, tukevat, mukavat kävellä.. ei ehkä huonompi ajatus.

    Lue lisää: Oakley

    Moi,

    Kiitos kommenteista, niiden perusteella hylkäsin nuo Niket. Edelleen minua kiinnostaa käyttökokemukset Footjoyn Xdimension malleista (joko Athletic tai tavallinen malli)

    Ostin viime syksynä Niken goret ja minulle ne taas sopivat erinomaisesti, kuten muutkin Niken jalkineet. Riippuu varmaan täysin jalan mallista tämä sopivuusjuttu?

    Ja tuo cart-väite nyt on aika älytön. Kyllä jenkeissäkin kävellään varsin monilla kentillä ja ammattilaiset kävelevät aina. Myös Niken kengillä.

    Eiköhän olennaisin asia ole kengän sopivuus jalkaan. Minulle sopivat Addut parhaiten ja kierrätän kahta ’normaalia’ paria ja yhtä vedenpitävää.

    Footjoyn nykypohjat eivät sovi raskaammalle pelaajalle ja vielä kun klabbi on siro-47,ei Footjoyltä löydy oikeaa kokoa kun miesten koot ovat vain numeron välein junnu ja naisten kokojen puolen numeron sijaan.

    Manteren kenkätehtaan Umbertot ovat kunnon kengät, vastaavaa laatua ei kaukoidän tuotteista löydä. Jos ei sattumalta pidä hapsuista ne voi ottaa pois!

    Itse vannon Foot Joyn nimeen.

    Käytössä on 4 paria. Uusista malleista ei kokemusta, koska uusimmat ovat Dry Ice -malliset ja ikää n. 4v. Koko on muuten 47 ja muilta esim. addulta ei löydy edes riittävän isoa kokoa.

    Mukavuus ratkaisee. Vaikka kengät kestäisikin seuraavaan sukupolveen ei niistä ole iloa jos ne ovat epämukavat.

    Golfkengät kestävät juuri niin kauan kun niitä jaksaa hoitaa. (ainakin äFJiit)

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Golfkenkien kestävyys

Etusivu Foorumit Yleistä Golfkenkien kestävyys